Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1584 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

היי,

שינו באזור המגורים שלי לאחרונה חלק ממסלולי האוטובוסים בגלל הרחבת הרכבת הקלה.

המצב שנוצר שרכב אחד בבית כבר לא מספיק כי אני מאחר לעבודה ולילדים והשלמתי עם זה שצריך רכב נוסף.

בגדול הנסועה היומית שלו תהיה בערך 10-15 ק"מ ליום ככה שהוא לא יסע הרבה. אין צורך מיוחד מהרכב רק שישמור על אמינות טובה, זול לאחזקה ויהיה מקום ל2 כסאות ילדים מאחורה.

לצורך זה העמדתי תקציב של כ30- אלף ש"ח והתחלתי לחפש ומצאתי בעיקר נבלות במחיר מופרז בשוק יד 2 ובמגרשים.

חמי ששמע על התסכול שלי בארוחת שישי החליט לקפוץ על המצב והציע שהוא יקנה רכב חדש מהחברה שהוא זומם עליו כבר המון זמן - שברולט ספארק ואני אקנה ממנו את הרכב שלו.

מדובר בשברולט סוניק 1.6 LTZ 12/2013, חמי יד ראשונה והרכב בלי תאונות, מטופל כל 10K כמו שעון ובלי שום בעיות מכניות רציניות ומטופל במוסך מורשה שברולט כל חייו. סה"כ עד פה נשמע מבטיח.

אבל, הרכב שלו עם ק"מ גבוה מאוד 310K ועם מוניטין אמינות מפוקפק בשנתונים האלה.

מצד שני כמו שרשמתי, הרכב שמור מאוד מאוד מכל בחינה ובצורה פדנטית (נשטף כל שבועיים, תוסף דלק כל חודש וכו', התמונה ברורה).

רב הנסועה שלו בבינעירוני ובאמת לא היו לו עד היום תקלות משמעותיות ברכב למעט בלאי טבעי ותקלות קטנות (גז מזגן, צינורות רדיאטור יבשים, ניקוי מצערת, ממיר סתום, חוטי הצתה תקולים, אטם ראש וכאלה).

תא הנוסעים חדש לגמרי, אין תאונות והוא מטופל כמו שעון ולפי הוראות היצרן. הרכב עובר בזמן טיימינג והחלפות שמן גיר.

המנוע לא מזיע, לא אוכל שמן, לא מעשן ואין אף פעם חוסר בנוזלים שונים בין טיפולים.

בשנה האחרונה הוחלפו 4 בולמים ותושבות מנוע עייפות. יש צמיגים ומצבר חדש מדצמבר האחרון וטסט ל10 חודשים.

עשיתי סיבוב על הרכב הכל מרגיש מהודק בלי חופשים, המנוע לא רועד ולא מתקתק ונשמע ומגיב טוב, ההגה ישר פלס והגיר עובד חלק לא דופק ולא מחליק. סה"כ באמת נראה טוב ואמנם יש תקלות אבל יחסית קטנות וסבירות.

בתמורה אני אתן לו על הרכב 10K ש"ח.

אז כאן ההתלבטות שלי, ללכת על זה או לחכות למציאה אחרת בשוק יד 2 שאולי תהיה עם ק"מ יותר נמוך ורכב עם מוניטין עדיף והיסטוריה לא ידועה ומצד שני לשלם עליו הרבה יותר.

עריכה אחרונה על ידי TZR84

פורסם

האמת אין לי מושג מה מחיר השוק של כזה רכב אבל, אם מצבו באמת תקין נראה לי שהוא יעמוד ב20 ק"מ ביום

רק קח בחשבון שאתה כנראה הבעלים האחרון שלו ולא תוכל להתפטר ממנו אח"כ (כמו שאני מניח חמיך לא מצליח ולכן הוא פנסה למכור לך את הרכב),
בכל מקרה אני הייתי משלם מחירון לוי יצחק לאחר שיקלול בניקוי של כמה עשות אחוזים מהמחיר הסופי מכיוון שאתה שוב כנראה תהיה תחנתו האחרונה של הרכב.

רק תבדוק שחימום ומיזוג עובדים תקין וכל החלונות עולים ויורדים.

פורסם

זה הימור. אבל זה הימור שאני חושב שהייתי עושה. 

מצב שוק היד 2 על הפנים, וכולם מנסים את מזלם עם הפח זבל שלהם, ורק לברור את הרכבים הנורמלים זו משימה קשה, שלא לדבר על אשכרה לקנות רכב טוב במחיר שאינו אבסורדי. 

אני כולי תקווה שעוד שנה שנתיים המצב יחזור לקדמותו ויהיה אפשר לקנות רכבי יד 2 נורמלים במחיר סביר, ומאמין שרכב כזה ישרוד שנה-שנתיים של 10 קילומטר ביום ללא תקלות בסכומים גבוהים. אני מכיר מישהי שהייתה לה קרוז עם 300 אלף ממגרש מפוקפק שאין לה מושג איך טיפולו בה לפני, והיא שרדה נסיעות מהסוג הזה במשך שנתיים. 

פורסם

כנראה שלא היה הפתעות עם הרכב הזה וברור לכולם שהוא ישרוד 10-15K ביום, אז השאלה היא האם שווה לך להפסיד 10K (תחשוב שממך הוא הולך לגריטה) על רכב שני בבית?

או אתה מעדיף למצוא רכב עם נתונים יותר טובים ושוק יותר טוב ככה שתחליט למכור הירידת ערך תהיה קטנה מ 10K.

טסלה 3 2022

פורסם

מחירון משוקלל של הרכב כ 19000 שקל. 

אתה מקבל אותו בחצי. 

אבל, עם כל הכבוד לחמך הפדנט, אין סיכוי של ממש שהוא יצליח למכור אותו ביותר מזה בשוק החופשי (שלא נדבר על טרייד אין). 

לך זה יכול להיות משתלם רק במקרה שהרכב יחזיק לפחות שנתיים ללא תקלות יקרות (מנוע+גיר מקוריים?). 

ממליץ לקחת את הרכב לבדיקה אצל מכונאי שמכיר את הדגם ויכול להעריך את מצב המכלולים היקרים. 

עצה שלי, תשאר ביחסים טובים עם המשפחה ותגיד "תודה, אבל לא!" 

כי אם ילך מנוע/גיר בתוך תקופה קצרה - תגיעו למצב לא נעים בארוחת שישי. 

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 2

בעבר:205 1400 95׳, אקסנט 00׳,לאנסר 04׳,סוזוקי קרוסאובר 14'

kia sportage 2000 top '17

היום corolla cross 2022

פורסם

אני רואה את זה ככה , רכב שתקנה ביד2 ככל הנראה יאבד מהערך שלו 5000 שח פלוס מינוס ועל זה יש את הלא נודע שזה בערך כמה אלפים לא ידוע אם 2000 או 6000 . 

במידה ואתה קונה את הרכב של חמך אתה לכל היותר מפסיד 10000 שח.  אם מגיעה תקלה גדולה אתה פשוט מעיף לפח ומקבע את ההפסד . 

הסיכוי שזה יקרה כנראה נמוך כי הרכב נסע רק בין עירוני שזה מן הסתם יותר בריא לגיר ולמנוע אז מה שצפוי לך זה בלאי , אטם פה משולש שם כל מה שנגזר מנסועה גבוהה אבל אלו לא תקלות משביתות . 

מכאן זה כבר שיקול שלך .

Casper כתב: "היום יום שני בשבוע. זהו יום הרביעי במספרו שלא נגעתי באוטו.ורק מהמחשבה הזאת עולה אצלי לחץ דם.נראה לי שאלך להחליף ריחן." :roflmao: 30.1.2006 פורום VAG

פורסם

הקשבתי לחלק מהעצות שלכם מה שהוחלט לעשות זה לקחת את הרכב לבדיקה במוסך שאני מכיר כדי שנראה מה מצבו מלמטה ומבחינת המנוע. סיכמנו שאני אשלם על הבדיקה 250 וחמי ישתתף בתיקונים עד כ-1500 שקל עלות ומה שמעל זה אני אשלם.

הבדיקה  ארכה שעה בערך הרכב הורם על ליפט מצא כמה דברים שכדאי לתקן כמו גומיות יבשות במתלים ומיסבים עייפים ונזילה קטנה בחיבור בין הגיר למנוע אבל לא משהו רציני ובהחלט מתקבל על הדעת בוותק של גיר מנוע.

הגיר לא נפתח או נבדק אבל למנוע ביצעו בדיקת קומפרסיה לא קיבלתי את הציונים של הבדיקה אבל המכונאי אמר שהקומפרסיה תקינה ויחסית דומה ב4 הצילינדרים.

קיבלנו הצעת מחיר לתיקונים כ1200 שקל (מפתיע שהרכב עבר טסט עם כל הגומיות היבשות במתלים).

פורסם (נערך)

כל רכב שתקנה יהיה הימור. אז,כאן אתה מהמר על סכום לא גבוה (סביב 10 אש"ח) בידיעה שהמוכר הוא חמך, שכמובן לא ירצה לפגוע בביתו, בחתנו ובנכדיו.

אם תקציבך כה מוגבל הייתי קונה את הרכב בידיעה שתקלה משמעותית תביא להשבתתו, ובמקביל מנסה להתחיל לחסוך לרכב,הבא.

ודרך אגב, אם אני במקומו של חמך הייתי נותן את הרכב במתנה, אפילו בלי להעביר בעלות, כך שבעתיד תוכל למכור אותו מיד ראשונה 😁

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...