Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רוסיה VS אוקראינה. 2022 - ?

פוסטים מומלצים

פורסם

לא יודע מה עבר בראש למי שבנה אותו.
האמריקאים העבירו מעבורות חלל עם בואינג שליד השיקוץ הזה נראה כמו תינוק.

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם
לפני 54 דקות, Buki כתב:

דווקא קשור ישירות ללחימה

מהבחינה הזו ברור שהוא נהרס כתוצאה מפעולה מלחמתית - הכוונה היתה שלכלי הזה אין שום קשר ללחימה עצמה. מעבר לזה, היה ידוע כבר זמן לא מועט שהולכת לפרוץ מלחמה, לא ברור לי למה לא הזיזו אותו למערב אירופה, אין לי ספק שהיו מוצאים מספיק נמלי תעופה שהיו מתנדבים לארח את הכלי המיוחד הזה עד יעבור זעם.

פורסם (נערך)
לפני 9 דקות, Fazer כתב:

מעבר לזה, היה ידוע כבר זמן לא מועט שהולכת לפרוץ מלחמה

ידוע לעולם אולי, לא לאוקראינים. רובם עד כולם היו בטוחים ששום דבר לא הולך לקרות, עד שהם שמעו את הפיצוץ הראשון (יודע את זה ממקור ראשון, מכיר קצינים שם שזה תפס אותם בחופשה בקרפטים).

גם ישראל טענה ממש כמה ימים לפני כן שהסיכוי לתקיפה רוסית הוא נמוך, אין לי מושג מאיפה הם הפליצו את המודיעין הזה.

יש דעות לכאן ולכאן למה זלנסקי החליט לנהל את תחילת המשבר הזה ככה. אולי גם הוא בעצמו, שהיה כל כך נחוש למנוע את זה עד הרגע האחרון, החליט לומר ש"עד שזה לא קורה, זה לא קורה". אולי גם כדי לא לזרוע פניקה, וגם כדי שפוטין לא יוכל לומר שהוא דרדר למצב הזה בכוונה.

לגבי האנטונוב - באסה. ישר חשבתי על זה כשהתחילה הלחימה, הנמל שבו הוא נמצא נכבש ע"י כוחות מיוחדים עוד ביום הראשון. אבל מסתבר שפועל הושמד רק היום או אתמול.

עכשיו גם כל חובבי התעופה שונאים את פוטין :lol:

עריכה אחרונה על ידי Ooga
פורסם (נערך)

אני יכול לאשר שישראל עשתה שימוש במטוס הזה או באחיו הקטנים.

ישראל שלחו בעזרתו לארה"ב נגמ"ש מרכבה שנבחן לנגמ"ש שיחליף את הברדלי.

https://defense-update.com/20120607_aifv_evaluation.html

כמובן שזה היה חסר סיכוי כי לארה"ב אין שום שימוש בכלי משוריין שאף אחד מהמטוסים שלהם לא יכול לשאת.

עריכה אחרונה על ידי Gavrik
פורסם (נערך)

@Gavrikהלכת רחוק

https://www.kan.org.il/item/?itemid=75334

אגב, מעבר לעניין ההיסטוריה, אני לא יודע עד כמה המטוס הזה הוא אבדה לעולם התעופה.

הוא די מיושן ובולע דלק כמו פסיכי. אולי באמת הגיע הזמן לאלטרנטיבה מודרנית.

עריכה אחרונה על ידי Ooga
פורסם (נערך)

מישהו יכול להסביר לי מה החשיבות האסטרטגית של אוקראינה לארה"ב? ואיך הייתם מדרגים את 1) אירופה 2) סין ו3) המפרץ הפרסי מהכי חשוב לאינטרסים האמריקאים עד להכי פחות חשוב.

עריכה אחרונה על ידי Coro

לפני 8 שעות, זבובון כתב:

המוסכניק שלי באמת נראה שעובד בניסוי והטעיה

פורסם
לפני 9 שעות, מרק10 כתב:

בעצם הרוסים לא צריכים לפגוע בנו עם נשק גרעיני מספיק שהם שולחים לנו כמה עשרות טילי קרקע קרקע קצת יותר מדוייקים ובעלי עוצמת הרס גדולה יותר מהסקאדים מתקופת סדאם חוסיין בכדי לשתק את המדינה הקטנה שלנו.

שזה בדיוק כמו נשק גרעיני. לא אופציה מול מדינה גרעינית. ישראל לא צריכה להשמיד את כל רוסיה, מספיק מוסקבה ופיטר ושדות הנפט והם לא יתאוששו יותר כמדינה.

לא צריך להרוג את כולם.

בכל מקרה, אתה הולך למחוזות הפנטזיה. אני הולך ליכולות ומוטיבציה בפועל. בפועל, הרוסים לא יכולים להשמיד אותנו. בפועל, אנחנו פה והם צריכים להביא כוחות. בפועל, כבר נלחמנו בהם ושלוחיהם בעבר ולא השמידו אותנו. בפועל, התמודדנו ואנחנו מתמודדים מול טכנולוגיה רוסית כל הזמן, ובהצלחה. בפועל, יש לנו צבא שלוחם כל הזמן ולהם יש צבא בלי ניסיון בפועל.

• אהבתי 1

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

אני לא יודע מי זה ארבלאו צייד הטונות ומה הרקע שלו.

גם לא יודע אם כל מה שכתוב פה נכון, אבל זה שרשור מעניין שמתמצת את עיקרי הסכסוך, כולל נקודות שלא הכרתי, כמו הסכר שמייבש את קרים ומרבצי הנפט והגז בדרום אוקראינה.

https://twitter.com/arbelaue/status/1497789898690109443?s=20&t=OCscGt0InRdro92FYSRhJQ

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם (נערך)

מה קשור עכשיו מלחמה של רוסיה נגד ישראל…

לדעתי, הביטחון הזה שאנחנו איזו מעצמה צבאית והשמש זורחת לנו מהתחת היא תלושה מהמציאות.

יש מגזינים שמדרגים צבאות וטכנוליוגות צבאיות, ולא ראיתי אף מומחה שמדרג אותנו כמו שאנחנו בטוחים בעצמנו. כאילו, ברור, מומחי הפורום הם הידע האמיתי. 

לדעתי אפילו טורקיה היא איום ממשי, וגם בדירוג צבאות הם הרבה מעלינו. 

יש הבדל גדול בין תקופות השיא של צהל לבין עכשיו: היום האימא מתקשרת למגד למה הבן שלה לא יצא לסופש הביתה, למפקדים אסור לתת יותר מאיזה 20 שכיבות סמיכה עונש. אנחנו הפכנו להיות צבא של כוסיות, העם לא מוכן לקבל יותר ממספר עשרות הרוגים גם במחיר של חיי אזרחים. ולשמחתי הערבים לא מבינים שאם היום תוקפים אותנו כמו במלחמת יום כיפור, לא בטוח שאנחנו מוכנים.

וכן, כשמגייסים אותך למילאוים ושמים אותך בנגמש שנות ה-60 מפוצץ בתחמושת, אתה לא מרגיש שונה מחייל בטנק ישן.

אם לא היה חשש מהמערכות של הרוסים בסוריה, אף אחד בצמרת המדינית ביטחונית לא היה חושש כמו שחוששים היום, אבל ברור שמומחי הפורום מבינים יותר מהרמטכל ושר הביטחון, ראש המוסד בכלל לא מבין כלום…

עריכה אחרונה על ידי Giant_TA
  • אהבתי 2
פורסם

צהל לא לוחם כל הזמן. הוא עסוק במשימות שיטור בגדה. ולא בטוח כמה הסבבים האחרונים בעזה מייצגים מלחמה מהסוג שראינו בלבנון לפני 15 שנה.

בסוף השיח די דומה ולא ברור עד כמה זה מתורגם ליכולות בשטח עד שאין מלחמה אמיתית. מאחל לכולנו שלא נצטרך לגלות מה שווים כל האיומים של הגנרלים הישראלים במציאות.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
לפני שעתיים, Giant_TA כתב:

אנחנו הפכנו להיות צבא של כוסיות

יש הבדל בין זה ששולחים אותך לעשות שמירות ותפקידים רוטיניים ל 3 שנים בשגרה לבין זה שאתה רואה טנקים בחניה של הקניין ליד הבית שלך. אז רמת המוטיבתיה עולה. 

מהבחינה הזו המצב בישראל די טוב, רוב האנשים שרתו בצבא, רוב האנשים יודעים לפתעל נשק ברמה בסיסית, חלק לא קטן עושים שרות מילואים פעיל. יש מקלטים בכל מקום והאוכלוסייה מתורגלת למצבי חרום.

הבעיה זה צפיפות, אין עורף, אין לאן לברוח, אין מעבר למדינות שכנות. 

פורסם

@Giant_TA יכולת להרביץ 200 שכיבות שמיכה, לשבור לבנין עם הראש וללעוס מסמרים ומשמעת אלימה ונוקשה זה לא מה שהופך צבא לחזק או יעיל בלחימה.

טקטיקה, אסטרטגיה, מוכנות ומורל זה מה שהופך צבא לחזק וזה מה שאפשר לנו לנצח כל אויב שגדול מאיתנו פי 10.

וזה גם מה שחסר לרוסים שבגלל זה הם או בעלות הברית שלהם הפסידו כמעט בכל קונפליקט מזויין מאז שנות ה40.

אגב לאף אחד בעולם אין יכולת לנתח צבאות ולדרג אותם על פי חוזק. זה שטות פופוליסטית ששמורה לחובבנים.

• אהבתי 2
פורסם (נערך)
לפני 43 דקות, Gavrik כתב:

@Giant_TA יכולת להרביץ 200 שכיבות שמיכה, לשבור לבנין עם הראש וללעוס מסמרים ומשמעת אלימה ונוקשה זה לא מה שהופך צבא לחזק או יעיל בלחימה.

טקטיקה, אסטרטגיה, מוכנות ומורל זה מה שהופך צבא לחזק וזה מה שאפשר לנו לנצח כל אויב שגדול מאיתנו פי 10.

וזה גם מה שחסר לרוסים שבגלל זה הם או בעלות הברית שלהם הפסידו כמעט בכל קונפליקט מזויין מאז שנות ה40.

אגב לאף אחד בעולם אין יכולת לנתח צבאות ולדרג אותם על פי חוזק. זה שטות פופוליסטית ששמורה לחובבנים.

חבר, כמישהו ששירת ביחידה מובחרת רק לפני עשור, וראה כמפקד איך הדבר הזה מדרדר עוד בתקופת השירות שלי, מוריד את הרמה ונהיה ממש חמור בזמן ביקורים במילואים. אל תספר לי מה חשוב ומה לא. 

וכל הדוגמה שלך(ששוב איך לא) מחברת את זה לצבא הרוסי, מראה שלא התאמנת או נפגשת(כנראה) עם חילות אחרים כמו ארה''ב ושות, כי המשמעת שם היא קריטית, ולא מגדלים ילדי שמנת להלחם עם מורל גבוה.

"טקטיקה, אסטרטגיה, מוכנות ומורל זה מה שהופך צבא לחזק וזה מה שאפשר לנו לנצח כל אויב שגדול מאיתנו פי 10."

ולגבי זה, אז סתם שתדע שהמצב היום כל כך חמור שבחילות הרגילים שלנו, רוב הכוכבים עפים מהצבא ברגע שאפשר, ואחוז גדול מהקצינים שנשארים הם באחוזון הפחות מוצלח מהמתגייסים. לצערי לצהל אין היום כמעט ומה להציע למוכשרים ביותר, והאחוז של אלה שיוותרו על עולם האזרחות הנחשק קטן משנה לשנה.

"אגב לאף אחד בעולם אין יכולת לנתח צבאות ולדרג אותם על פי חוזק. זה שטות פופוליסטית ששמורה לחובבנים."

זה בדיוק מה שאתה עושה כאן בפורום, רק ההבדל שלאותם האנשים יש קצת יותר ידע ממך, אבל ברור שזה הכול תיאורטי.

אני כן מאחל לך להמשיך לחלום מאחורי המקלדת, ובמקווה שהטענה שלי אף פעם לא תתפוצץ לך בפנים.

עריכה אחרונה על ידי Giant_TA
פורסם (נערך)
לפני 31 דקות, Giant_TA כתב:

חבר, כמישהו ששירת ביחידה מובחרת רק לפני עשור, וראה כמפקד איך הדבר הזה מדרדר עוד בתקופת השירות שלי, מוריד את הרמה ונהיה ממש חמור בזמן ביקורים במילואים. אל תספר לי מה חשוב ומה לא. 

וכל הדוגמה שלך(ששוב איך לא) מחברת את זה לצבא הרוסי, מראה שלא התאמנת או נפגשת(כנראה) עם חילות אחרים כמו ארה''ב ושות, כי המשמעת שם היא קריטית, ולא מגדלים ילדי שמנת להלחם עם מורל גבוה.

ועדיין, בעולם מאוד מחזיקים מצה"ל, כצבא שיודע להראות לאויב מאיפה מחרבן הדג כשצריך.

כנראה מאותה סיבה, שבגללה ישראל נחשבת למעצמת הייטק. אני יכול לספר לך עד מחר סיפורים על מתכנתים שמקבלים חררה כשרואים אסמבלי, ומהנדסים שלא יודעים להבדיל בין קבל, סליל ונגד, או מה זה כתובת IP.

אבל זה במיקרו.

במאקרו, כשנתקלים בבעיה מורכבת שדורשת חשיבה מחוץ לקופסה, אותם האמריקאים (וגם הודים/סינים/יפנים/קוריאנים), עם כל המשמעת והסדר שלהם, באים לבקש עזרה מישראלים. והישראלים עוזרים.

לך תבין.

כנראה שמה שרואים משם, לא רואים מכאן.

לי אישית יש אמון מלא בצה"ל, שאם יהיה איום קיומי של ממש על ישראל, חייליו ימצאו פתרונות שלא תבין מאיפה זה בא בכלל, גם אם זה מתוך נגמ"ש זלדה בקושי נוסע, עם רובה M16 שישב עשר שנים בימ"ח, וטלפון סמסונג שהבריחו בתוך תיק למרות שהמפקד אמר לא.

כי לישראלים יש את החוצפה הישראלית, שלאויב אין.

גילוי נאות - לא הייתי לוחם. כן, מה אני מבין מהחיים שלי בכלל.

עריכה אחרונה על ידי vadim6385

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

• תוכן חדש...