Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מישהו מתעניין בטניס?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1590 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 10 דקות, Be roo כתב:

זה נכון שהרבה גורמים צריכים להסתדר כדי שבעל פוטנציאל יוכל לממש אותו ולהגיע לטופ (זיהוי בגיל צעיר, אמצעים כלכליים, תכונות נוספות שדרושות כמו מוטיבציה וכו׳), אבל אתה שוכח שזה לא בא לידי ביטוי רק בספורט, זה פשוט התחום המדיד ביותר להצלחה, ומתנהל גם ברמה העולמית (בעולם המערבי). אבל מצליחנים יש בכל התחומים, ואנשים עם יכולות מוגברות מגיעים לתחומי המדעים, העסקים, המוזיקה, ואפילו לפשיעה (אותם אנשים שניחנו ביכולת לקרוא אחרים יכולים לנתב זאת לטוב ולרע). פשוט לחלק גדול מהם אין טורנירים כדי להשוות אותם אחד לשני.

מסכים. פשוט כמו שבנושאים האחרים אתה יכול לפקפק או לבקר בדמוי: עשה את ההון הראשוני מעסקים מסריחים, גנב את הרעיון או העבודה המדעית, השתמש בפרוטקציות שאין ל99 אחוז מהאוכלוסיה, וכו... אז כך גם כאן. זה לא מכליל לשום כיוון לשלילה או לחיוב. 

פורסם
לפני 6 דקות, Giant_TA כתב:

לפקפק או לבקר בדמוי: עשה את ההון הראשוני מעסקים מסריחים, גנב את הרעיון או העבודה המדעית, השתמש בפרוטקציות שאין ל99 אחוז מהאוכלוסיה

אין פה מקום לפקפוק, אם מישהו נמצא בטופ של התחום שלו באופן עקבי, לא הגיע במקרה, אלא נשאר שם לאורך זמן, יש לו יכולות שאין לאחרים. אף אחד לא נשאר בטופ בלי היכולות הללו, גם אם בדרך הוא נעזר באמצעים מפוקפקים. זה לא משנה זה יכולת אנליטית לנתח את שוק ההון, או לגרום לאנשים תמימים לבטוח בו ולתת לו את הכסף שלהם. אם מישהו מצליח לעשות משהו בהצלחה שוב ושוב ושוב, ואחרים לא, אז יש לו יכולת שאין להם. ואם הוא נשאר בטופ כי הוא מרמה כל הזמן, אז יכולת העל שלו היא רמאות :-).

• אהבתי 1
פורסם

בעיניי נצחון מרהיב. אני מקווה שנראה את פדרר משחק בעוד גראנד סלאם אחד לפני הפרישה. למרות שהג'וקר כנראה יסיים עם מעל 21 (אם לא השנה, שנה הבאה), התחרות השנה היתה מצוינת (גם בנשים).

לפני 7 שעות, Giant_TA כתב:

לא אשקר, אני מאוכזב מאוד מהתוצאה. לדעתי מדבדב יותר איבד את המשחק משנדאל ניצח אותו.

הוא עוד צעיר, יהיה לנו מספיק זמן לזכות באוסטרליה.

לא מבין איך אפשר לשחק ככה כשנתון הקהל כבר לא משחק ערך ספורטיבי, זה לא שהאוהדים היו בעד נדאל, אלא ממש התנהגות של בבונים שאין לי מושג איך מאפשרים את זה.

האמת שזה קורה בהרבה גמרים. מסכים שלפעמים זה נראה כמו משחק כדורגל ולא טניס.

אני כבר לא מדבר על ״חומרים״ כי אין באמת דרך להוכיח…

אני לא חושב שיש ספורטאי מקצועני בטח בענפים הפופולריים ובטח אם הוא בטופ שלא לוקח סמים משפרי ביצועים. יש הרבה מידע על כך ברשת וגם דוקו/סרטים שנעשו בנושא. אבל בעיניי זה לא מוריד מהספורטאי עצמו, כי נדרש מחיר עצום כדי להישאר בטופ העולמי בכל אחד מהתחומים.

• אהבתי 1
בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

פורסם (נערך)
לפני 4 שעות, Giant_TA כתב:

הבעיה שלך כמישהו שכנראה לא התעסק בשום ספורט בקטע מקצועי מובילה לחוסר הבנה שזה ממש לא אחד למיליון ובטח שלא למיליארד.  אתה לא משווה ספורטאי לכלל האוכלוסיה כי יש דברים מסויימים שמצמצמים מראש את הכמות:

- נתונים פיזיולוגיים. טניס: גובה, מבנה גוף, מוטות ידיים.

- גיל התחלה. טניס: גיל 3-6.

- מצב כלכלי של המשפחה בהתאם לספורט. טניס: רוב הטניסאים הבכירים מגיעים ממשפחות מאוד עמידות שלא נומר עשירות וחלקם אפילו פורבס.

- האזור הגאוגרפי ממנו מגיע המתמודד. טניס: סנן קל את רוב המדינות שאין תשתיות מפותחות, זה לא לשחק בכדור בשכונה.

שום דבר ממה שכתבת לא סותר את מה שכתבתי.

תוסיף ל"אחד ממיליון" את הנסיבות שלתוכן אדם נולד, בדיוק כמו שכתבת, והכול נכון.

כנ"ל עם מוסיקאים אגב. אין כזה דבר מוסיקאי מצטיין שלא נולד למשפחת מוסיקאים.

אגב, עסקתי במוסיקה בצורה מקצועית למשך זמן משמעותי בחיים, וזה זהה לגמרי לספורט מכל בחינה. גם שם יש עילויים של אחד למיליארד, וייחוס או מסגרת משפחתית הם תנאי מקדים גם ברמה של אחד לאלף...

עריכה אחרונה על ידי hans

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
לפני 47 דקות, hans כתב:

תוסיף ל"אחד ממיליון" את הנסיבות שלתוכן אדם נולד, בדיוק כמו שכתבת, והכול נכון.

טוב אתה :D  עם משפטים כאלה מתחכמים אפשר להגיד שיש דרך להוכיח שחייזרים קיימים.  

לפני 47 דקות, hans כתב:

אגב, עסקתי במוסיקה בצורה מקצועית למשך זמן משמעותי בחיים, וזה זהה לגמרי לספורט מכל בחינה. גם שם יש עילויים של אחד למיליארד, וייחוס או מסגרת משפחתית הם תנאי מקדים גם ברמה של אחד לאלף...

כבודה של המוסיקה במקומה מונח ויחד עם זאת אני לא מסכים.

בלי קשר, אני מקווה שתהיה לנו שנה מהנה מבחינת הטניס ושאולי נזכה לראות את פדרר לפחות למספר משחקים טובים העונה)

• אחראי פורום
פורסם

מצד אחד אנחנו עדים להתקבצות נדירה של שלושה פנומנים בספורט אחד. ועוד יחידני. 

לא חושב שיש לזה אח ורע בהיסטוריה, כולל הסופרטימס האידיוטיות שב-NBA.

מצד שני, הם בולטים גם כי שאר הענף די בינוני בעשור פלוס האחרון.

אישית אני מעדיף גיוון והימים האלה מזכירים לי את שנות ה-80-90 בכדורסל הישראלי.

• אהבתי 1

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם

אנשים גם לא מבינים שחלק מזה בלהיות ספורטאי על\חד קרן, זה למצוא את הצוות הנכון שימקסם את הגוף שלך \ פוטנציאל שלך

קחו לדוגמא את לברון, הבנאדם מוציא כל שנה כמה מיליונים (על חשבונו) על מנת לשמור על הגוף שלו, להישאר בכושר ו"להילחם" נגד הזיקנה

ופה שוב מדובר בחד קרן, כמה שחקני NBA ב 50 שנה האחרונות היו פיזיים ברמה שלו? גם אם תספרו עוד חמישה שחקנים, הוא עדיין מספר 1 ואי אפשר שלא להתחשב בעמידות שלו לשנים

אז "לברון" זכה שיש היום קידמה שמאפשרת לו למקסם עוד יותר את הגוף שלו וכיוצא מכך למשוך עוד יותר את השיא שלו - בינתיים זה עובד לו.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם

אתה מתפרץ לדלת הלא נכונה. כמו שאמרתי על רונאלדו, הפיזיות שלו היא מטורפת ועולה על חלק גדול מהצעירים, אבל יש הבדל בין יכולת לתת ספרינט אחד, לקפוץ לגובה, לחדור לסל, לבין לנצח יריבים צעירים בצד של הסיבולת! אני שואל אמיתי, שיחקתם פעם טניס? אתם מבינים עד כמה ה״פיזיות״ שאנחנו מדברים עליה שונה? כי מרגיש לי שלא…

• אחראי פורום
פורסם

הוא לגמרי צודק. זה לא רק היכולות האישיות והגנים אלא תלוי המון בצוות שסביבך, במשמעת שלך.

עשרות שחקנים שהיו הבטחות גדולות נשרו בדרך כי לא היה להם הכל.

שיחקתי 10 שנים. במסגרות תחרותיות, לא מול הקיר. אח"כ כמה שנים כדורסל.

כן, טניס קשה יותר ומכל הבחינות. פיזי, נפשי, מנטלי. ובגלל זה אתה רואה מתי מעט מגיעים ל-15-20 שנה, לא של פעילות אלא של שליטה בענף, כשהרוב פורשים בגיל 32 עם ברכיים גמורות.

יש פה חיבור באמת יוצא דופן של כל הסעיפים ע"מ לשלוט ברמה כזו ועוד יש לנו 3 כאלה.

עם ובלי קשר, לא החלטתי עדיין את מי אני מעדיף, אז אני פשוט אוהב את שלושתם. חוץ מהם העתיד ככה-ככה. אולי ברטיני.

פורסם

ברטיני!? נראה שהוא מיקסם את עצמו, ושחקן סולידי ותו לא. אני אוהב את מדבדב. מבחינת פוטנציאל ציציפס מפספס את זה כי בוחר להיות בלוגר ושות. אני מנסה לעקוב עכשיו אחרי אלכרז, סינר, ואליאסים. 

• אחראי פורום
פורסם

ברטיני פשוט לא סיים להתבגר מנטאלית, הוא יודע להתנפל ולהפחיד את היריב ואז די מתקפל. יש לו נתונים פיזיים מעולים וגם טניס טוב.

אני מנסה להסתכל על הדירוג והסבבים אחרי שהשלישייה תפרוש, לא כיום שכל השאר די חסרי סיכוי והם סובלים מהשוואות לא הוגנות.

שלא ישמע שאני בז לשלישייה הזו, אני חושב שהרווחנו בטירוף לראות את הדבר הזה בלייב.

פורסם
לפני 10 דקות, itaysamurai כתב:

ברטיני פשוט לא סיים להתבגר מנטאלית, הוא יודע להתנפל ולהפחיד את היריב ואז די מתקפל. יש לו נתונים פיזיים מעולים וגם טניס טוב.

אני מנסה להסתכל על הדירוג והסבבים אחרי שהשלישייה תפרוש, לא כיום שכל השאר די חסרי סיכוי והם סובלים מהשוואות לא הוגנות.

שלא ישמע שאני בז לשלישייה הזו, אני חושב שהרווחנו בטירוף לראות את הדבר הזה בלייב.

תראה, קשה לדעת מה יהיה, רק לקחת את סטן ואוורינקה שלדעתי לנולה יש מזל גדול שהפציע גמרה לו את הקריירה. 

• תוכן חדש...