Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אינטרנט סיבים של בזק

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1580 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן,

מעוניין להתחבר לסיב של בזק ויש לי כמה שאלות.

1. אני רואה שהם מבקשים 450 ש"ח על התקנת תשתית בדירה, אבל ממש צמוד לדלת הדירה שלנו התקינו ארון קטן שממנו אמור להתחבר כל הבניין. האם במצב הזה התשלום הזה חל גם עלינו?

2. האם אפשר להימנע מלשלם על ציוד שלהם לחלוטין ולהשתמש בראוטר שלנו? הראוטר/מודם שיש אצלנו הוא DSL-245GR שאני מאוד מרוצה ממנו. אשמח לקבל הסבר כיצד אפשר להשמיש את הראוטר למטרה זו.

3. מישהו ממליץ או לא ממליץ על בזק בעניין הסיבים?

פורסם

ראשית ממליץ להצטרף לקבוצת ILFIBER בפייסבוק. אתה תמצא שם את כל התשובות לכל השאלות האלו.

1. אתה יכול להתחבר עם סלקום ללא עלות התקנה על גבי תשתית בזק סיבים בשוק הסיטונאי, לאחר מכן אתה אפילו יכול אחרי חודש להתנתק ולעבור לבזק ללא עלות התקנה.

לחילופין כדי לצמצם את העלות אתה יכול להביא חשמלאי או איש תקשורת באופן עצמאי שיבצע את ההשחלה של הסיב לארון בזק ולאחר מכן בזק יבואו רק לבצע את החיבור בפועל (ללא עלות התקנה). העלות שבזק גובים היא עבור השחלת הסיב לדירה וזהלא משנה אם המרחק הוא 10 סנטימטר ובין אם זה 50 מטר מארון התקשורת שלהם.

2. אפשרי, בקבוצת הפייסבוק תמצא בדיוק אילו רכיבים מתאימים לשימוש מול בזק וניתן גם לרכוש ישירות דרכם במחיר מופקע. ממיר מדיה בKSP עולה 80 שקל בערך ונדרש גם SFP שמאושר לשימוש בתשתית שלהם (יש כאלו שיגידו שעדיף כבר לרכוש אותו ישירות מהם כדי להימנע מבעיות תאימות/כאבי ראש מולם בנושא).

3. לא נתקלתי במשהו מיוחד, גם כאן תוכל למצוא דעות שונות בקבוצת הפייסבוק.

Chevrolet Cavalier 1999 - 2012-2015 | Citroen C5 2003 - 2015-2017 | Oldsmobile Alero 2002 - 2017-2017 | Chevrolet Sonic R S2015 - 2017-2024

BYD Dolphin 2024 Design 2024-Unknown

BYD Atto 3 2024 Design 2024-Unknown

פורסם
בתאריך 14.1.2022 בשעה 12:41, dalet11 כתב:

לאחר מכן אתה אפילו יכול אחרי חודש להתנתק ולעבור לבזק ללא עלות התקנה.

במקרה שלי זה לא ככה, סלקום עושים חיוב זיכוי על ההתקנה למשך 3 שנים. אם אתנתק, אצטרך לשלם על מה שנשאר לעלות ההתקנה (וזה לא מעט כסף, בית פרטי).

לגבי שאר השאלות:

2. הם עושים עם זה קצת בעיות. זה קצת יותר מורכב ממה שהיה בתשתית הDSL שפשוט היית מחבר את שלך, ומחזיר להם את המודם הישן. יש פה עניין עם כל מיני מתאמים שאי אפשר להעביר בין חברות, ויש עניין עם הגדרת הMAC Address של הראוטר (או מכשיר אחר בשרשרת, אני לא בטוח) שלך אצל בזק.

סלקום לא היו מוכנים לעשות את זה, בטענה שיש תקלה במערכת, ולנסות לדבר איתם בעוד כמה חודשים ''לראות אם זה נפתר''.

מצד שני, אין צורך במודם, רק מתאם סיב לethernet וראוטר. הראוטר שלך חלש מידי למהירויות של סיבים, אז גם אם תרצה ציוד פרטי, תקנה ראוטר חדש. ראיתי הרבה המלצות על הראוטר של הוואווי שאפשר לקנות בזול בעלי אקספרס.

3. אני מחובר דרך סלקום לתשתית של בזק. מומלץ בחום. מקבל 980 מגה הורדה, 100 העלה (לשרתים בארץ כמובן), והכל הרבה יותר יציב מהDSL שנבנתה תלאי על תלאי.

פורסם (נערך)

ממש לפני שבועיים התחברתי לסלקום על גבי תשתית בזק.

התקנה במודל חיוב-זיכוי - כל עוד אני אצלהם אני מקבל זיכוי על ההתקנה (10 שקלים ל 36 חודשים).

ביקשתי שיהיה עם מתאם סיב שלהם והטכנאי שלהם התקין לי ללא בעיה בכלל (זה גם מה שביקשתי מהנציג מכירות בטלפון). כן הייתה איזו שיחה של הנציג עם מוקד שירות בשביל לאשר את המתאם סיב שהוא השאיר אצלי.

קניתי ראוטר של asus עם wifi 6 - הכל עובד פרפקט (קצת יותר קשה לי עם הראוטר של וואווי שדיי מדובר).

גם בזק אמרו שאפשר להתחבר עם ציוד משלי, בסוף בגלל העלות הלכתי על סלקום.

עריכה אחרונה על ידי yaniv572
פורסם

450 שח התקנה?

על מה?

לפני שבועיים הצטרפתי לפרטנר.

התקנה די קשה, לקח להם כמעט 5 שעות במצטבר (התחילו בערב ובאו להמשיך למחרת) להתקין.

לא לקחו שקל על ההתקנה

אם יש לך אפשרות של פרטנר. תבדוק מולם.

עולה 105 (300 מגה+ ראוטר)

לי נתנו חבילה ב95 שח ל500 מגה כולל ראוטר

מיתר רוז רוצה לחיות!

אבא שלו תרם 100% בשנתיים האחרונות, זה הזמן להוקיר לו תודה

לתרומה: https://www.charidy.com/meitarroz/311

פורסם
לפני 54 דקות, yaniv572 כתב:

ממש לפני שבועיים התחברתי לסלקום על גבי תשתית בזק.

התקנה במודל חיוב-זיכוי - כל עוד אני אצלהם אני מקבל זיכוי על ההתקנה (10 שקלים ל 36 חודשים).

ביקשתי שיהיה עם מתאם סיב שלהם והטכנאי שלהם התקין לי ללא בעיה בכלל (זה גם מה שביקשתי מהנציג מכירות בטלפון). כן הייתה איזו שיחה של הנציג עם מוקד שירות בשביל לאשר את המתאם סיב שהוא השאיר אצלי.

קניתי ראוטר של asus עם wifi 6 - הכל עובד פרפקט (קצת יותר קשה לי עם הראוטר של וואווי שדיי מדובר).

גם בזק אמרו שאפשר להתחבר עם ציוד משלי, בסוף בגלל העלות הלכתי על סלקום.

אם אני רוצה לקבל את הראוטר שלהם, יש אפשרות שהוא יהיה ללא תשלום?

הראוטר של סלקום טוב?

פורסם

לגבי פרטנר - כשזה על תשתית בזק(כמו אצלי בבניין), יש עלות התקנה.

הממיר סיב שלהם גם בתשלום של 5 שקלים בחודש.

בסוף ההצעה שלהם (גם ללא ראוטר) הייתה יקרה יותר משל סלקום.

לגבי הראוטר בסלקום - לא מכיר שמחלקים אותו בחינם. לא יודע אם טוב או לא טוב, אני פשוט שונא את הרעיון של תשלום שכירות על מוצר כזה, מעדיף לרכוש לבד ולקחת את הסיכון שיתקלקל.

פורסם

גם אני לא אוהב לשכור.

אבל עם קצת התמקחות ניתן לקבל זיכוי על השכירות או לקבל אותה במחיר מצחיק של שקלים בודדים בחודש.

נגיד כמו שאמרת, 5 שח.

בהנחה שראוטר טוב עולה כ300 שח 

יקח לך כ5 שנים להחזיר את ההשקעה 

כאן אתה מקבל מוצר עם "ביטוח" שלא יתקלקל ועם אפשרות לשדרג למוצר טוב יותר אם יצא עוד כמה שנים.

אה והדבר הכי חשוב,

אתה לא מקבל זיבולי מוח מהחברה שהציוד קצה שלך אשם בזה שזה לא מהיר/לא עובד/מתנתק וכו'

מיתר רוז רוצה לחיות!

אבא שלו תרם 100% בשנתיים האחרונות, זה הזמן להוקיר לו תודה

לתרומה: https://www.charidy.com/meitarroz/311

פורסם

לגבי מי שמשלם התקנה בסלקום במודל חיוב זיכוי - עם קצת התעקשות מול הנציגים במוקד הם נותנים את ההתקנה חינם גם ללא מודל חיוב זיכוי. מנסיון אישי שלי בדירה בבניין + הכרות עם חבר שעשה התקנה בבית פרטי דרכם לפני חודש~. כברירת מחדל הם רוצים את המודל חיוב זיכוי אך קצת התעקשות ודי מהר הם מאפשרים גם בהתקנה חינם.

Chevrolet Cavalier 1999 - 2012-2015 | Citroen C5 2003 - 2015-2017 | Oldsmobile Alero 2002 - 2017-2017 | Chevrolet Sonic R S2015 - 2017-2024

BYD Dolphin 2024 Design 2024-Unknown

BYD Atto 3 2024 Design 2024-Unknown

פורסם
לפני 7 שעות, yaniv572 כתב:

אני פשוט שונא את הרעיון של תשלום שכירות על מוצר כזה, מעדיף לרכוש לבד ולקחת את הסיכון שיתקלקל.

זה לא רק עניין השכירות על מוצר כזה, אלא גם העובדה שאם אתה עושה שימוש בנתב של ספק התקשורת אז ספק התקשורת שולט ברשת הביתית שלך.

אני מעדיף שלגורם חיצוני לא תהיה גישה/שליטה על מה שקורה אצלי ברשת הביתית.

חוץ מזה, לרוב הנתבים שספקי התקשורת מספקים ללקוחות נמצאים בצד הנמוך של סקלת האיכות.

לא כל רכב צריך להיות שיא הריגוש, אבל שיהיה משהו. מנוע. אם לא מנוע, עיצוב. אם לא עיצוב, נוחות. אם לא נוחות, לפחות שהגיר יהיה ידני.

פורסם (נערך)

לי יש סיבים של בזק.  1G לא לקחו התקנה. בית שנחשב פרטי.

היה שלושה חודשים. במחיר X ואחרי זה עולה.

לפעמים מתקשרים משוקים חיצוניים. והם מנסים לחבר ביוקר.

מציע להתקשר ל 199. ולנסות משם להשיג הסקה.

אני שוכר את הראוטר  שלהם. היה מתקין לא יוצלח. ולכן רק המחשב מתחבר.

יש לי ראוטר שבעתיד יהפוך אותו לחיבורים שונים. 

עוד דבר הם מתחיבים ל 1G. רק בחיבור הנחש  ( קבל רשת) למחשב או טלוויזיה לדוגמא.

מאחורה יש יציאה אחת של 1G. והשאר חושב של 100 מגה.

עריכה אחרונה על ידי yor2

אני אדם דסלקט ולכן יופיעו שגיאות כתיב וחסר סימני פיסוק    נקודות  מקווה שתקבלו זאת 

תודה🙂

פורסם

עלות ההתקנה של סלקום היא רק אם מצטרפים דרך נציג.

אם מצטרפים אונליין ההתקנה היא בחינם.

אם תגידו לנציג שדרך האתר ההתקנה היא בחינם, אז גם הוא יתן לכם.

לו אסור לומר את זה..

למי שרוצה להתחבר עם ציוד פרטי, סלקום מספקים ללא עלות ממיר סיב של נוקיה.

זה אומר שגם אם חסכתם אם הדמי התקנה של בזק, עדיין סלקום עדיפים כי אתם לא צריכים לרכוש את מתאם הsfp מבזק ב-180₪

לסיכום:

מחובר לסלקום סיבים על תשתית בזק במהירות 1 ג׳יגה עם ראוטר tp link vr600 וממיר סיב של נוקיה

מקבל בקווי כ970 ובאלחוטי כ-500/600

תשלום חודשי 109₪

פורסם
לפני 23 שעות, roy007 כתב:

עלות ההתקנה של סלקום היא רק אם מצטרפים דרך נציג.

אם מצטרפים אונליין ההתקנה היא בחינם.

אם תגידו לנציג שדרך האתר ההתקנה היא בחינם, אז גם הוא יתן לכם.

לו אסור לומר את זה..

למי שרוצה להתחבר עם ציוד פרטי, סלקום מספקים ללא עלות ממיר סיב של נוקיה.

זה אומר שגם אם חסכתם אם הדמי התקנה של בזק, עדיין סלקום עדיפים כי אתם לא צריכים לרכוש את מתאם הsfp מבזק ב-180₪

לסיכום:

מחובר לסלקום סיבים על תשתית בזק במהירות 1 ג׳יגה עם ראוטר tp link vr600 וממיר סיב של נוקיה

מקבל בקווי כ970 ובאלחוטי כ-500/600

תשלום חודשי 109₪

מעניין.

במידה ויש לי תשתית בבניין גם של אנלימיטד וגם של בזק ואני מזמין התקנה דרך האתר - איך אני יכול לדאוג שאכן יתקינו לי על תשתית של בזק?

כדי לקבל את המתאם יש צורך לבקש משהו מראש, או שזה משהו שחייב להיות למתקין?

האם המתקין הוא זה שעושה את ההגדרה לראוטר שלנו או שזו אחריות שלי? והאם אני צריך להודיע שאין לי צורך בראוטר של סלקום לפני ההתקנה?

פורסם (נערך)

1) אם יש לך את שני התשתיות בבנין, תוכל להתחבר לשניהם באמצעןת סלקום.

בסלקום זה יהיה שוק סיטונאי.

אתה מסכם מול נציג המכירות איזה תשתית תרצה ובפועל ביום ההתקנה כדי להיות בטוח אתה תוכל לראות את הטכנאי משחיל את הסיב לתוך הארון של בזק.

2)יש צורך לבקש את המתאם מראש ולומר לנציג שאתה לא מעוניין בראוטר שלהם. כדי גם שההנחה של ה-25₪ תוזן לך בעסקה.

3) המתקין אינו עושה את הההגדרה לראוטר שלך.

המתקין קודם כל בודק עם הראוטר של סלקום ורק לאחר מכן מאקטב את הממיר סיב ישירות למחשב הנייד שלו.

במידה ויש אינטרנט, אתה זה שתצטרך להגדיר את הראוטר שלך.

תהליך די פשוט. רק להגדיר חייגן.

כמו שאמרתי עדיף

לדבר עם נציד מכירות ולומר לו שראית שדרך האתר ההתקנה היא ללא תשלום, ורק אז הוא ישווה לך את העזקה לזו שבאונליין.

עריכה אחרונה על ידי roy007
פורסם (נערך)
לפני 14 שעות, roy007 כתב:

1) אם יש לך את שני התשתיות בבנין, תוכל להתחבר לשניהם באמצעןת סלקום.

בסלקום זה יהיה שוק סיטונאי.

אתה מסכם מול נציג המכירות איזה תשתית תרצה ובפועל ביום ההתקנה כדי להיות בטוח אתה תוכל לראות את הטכנאי משחיל את הסיב לתוך הארון של בזק.

2)יש צורך לבקש את המתאם מראש ולומר לנציג שאתה לא מעוניין בראוטר שלהם. כדי גם שההנחה של ה-25₪ תוזן לך בעסקה.

3) המתקין אינו עושה את הההגדרה לראוטר שלך.

המתקין קודם כל בודק עם הראוטר של סלקום ורק לאחר מכן מאקטב את הממיר סיב ישירות למחשב הנייד שלו.

במידה ויש אינטרנט, אתה זה שתצטרך להגדיר את הראוטר שלך.

תהליך די פשוט. רק להגדיר חייגן.

כמו שאמרתי עדיף

לדבר עם נציד מכירות ולומר לו שראית שדרך האתר ההתקנה היא ללא תשלום, ורק אז הוא ישווה לך את העזקה לזו שבאונליין.

הראוטר שנמצא אצלי הוא זה - https://www.dlink.ru/il/products/9/2371.html

כיצד אני יכול לדעת אם הוא מתאים בוודאות למטרה הזו?

ולגבי חייגן - המשמעות היא שאצטרך לבקש פרטי גישה כלשהם מסלקום?

והאם זה משפיע על החיבור לאינטרנט - משמע יש צורך בתהליך מיוחד בכל פעם שנכנסים לאינטרנט או משהו?

מאוד מודה לך על העזרה!

עריכה אחרונה על ידי Mr.Z
  • תוכן חדש...