Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
בתאריך 8.3.2025 בשעה 16:00, איציק נ. כתב:

• אהבתי 1

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

• תגובות 87
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

יכול לשתף שנתקלתי בדיוק באותה הבעיה אצלי בבית: יחידה פנימית בחדר השינה של VRF של סמסונג התחילה להרעיש רעש אופייני של מיסבים של המנוע, עוד בתקופת האחריות של המערכת. התיקון פשוט יחסית (החלפת מנוע של היחידה הפנימית של מיסביו) ובחינם, במסגרת האחריות. אבל, אליה וקוץ בה, בסגירת הגבס השארנו פתח שירות של 50X50 ס"מ לטובת ניקוי מסננים, ותו לא. לשמחתי, בדיוק הוזמן ארון קיר שהיה צריך להיות מותקן מספר שבועות לאחר גילוי התקלה בדיוק מתחת להנמכה בה מותקן המזגן.

הפתרון: פתחתי פתח בהנמכה בעזרת כרסם גבס של בוש שאיפשר לי לבצע את החיתוך עם כמות מינימלית של אבק בעזרת הפיצ'ר של חיבור לשואב אבק. ביקשתי מספק הארונות לפתוח פתח שירות בתקרת הארון שיחפוף לפתח שפתחתי בגבס. פתח השירות שבארון סגור בצורה אסטטית וכך אם אי פעם יהיה צורך לגשת לקרביים של היחידה הזו, יש אפשרות כזו.

כאן אני צריך לשבח שני ספקים/נותני שירות:

1. מזגני סמסונג - שירות מהיר, מקצועי ובלי בעיות בכלל. לא טריוויאלי בארצנו!

2. אידיאל ארונות - איכות טובה מאוד, שירות טוב והכי חשוב - מתקין מ-א-ו-ד פדנט שעשה עבודה מצוינת בהתקנה לא פשוטה של 4 ארונות קיר אצלנו בבית.

• אהבתי 2
  • חודשיים מאוחר יותר...
פורסם

האמת שהטכנאי הגיע ממש למחרת והמתקין שהוא גם טכנאי שלהם ישמח לתקן לי מתי שנוח לי. אני בינתיים דוחה את התיקון כי אין לי זמן וכוח לכל הבלאגן של הגבס. נראה לי שאמתין לתקופה של אחרי החגים. בינתיים הוא מקרר מעולה (מעולה מידי) אבל מבאס אותי השריקה של המיסב 

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
  • 6 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

אחרי חצי שנה כשהרעש החמיר, הגיע טכנאי להחליף את המאיץ. זה כמובן דרש לייצר 2 פתחים בתקרה. הגיע חמש או שש פעמים ולא הצליח לתקן, בכל פעם היה תירוץ אחר. אם באשמתו או לא, אנחנו כבר שלושה שבועות בלי מזגן טורנדו שעלה סטפה של כסף ומיום הראשון... או אחרי 8 חודשים לא עובד כמצופה ולא מסב נחת למשתמשים.

עכשיו, אחרי דין דברים, יבוא מתקין אחר ביום ראשון, יפרק את כל הגבס יחליף את כל היחידה הפנימית. מה שישאיר אותי עם בניה מחודשת מלאה של הגבס בגלל מזגן לקוי. 

כמובן שטורנדו לא ולקחים אחריות על הכשל הטוטלי של היחידה. לא סביר לבקש גישה של 100 אחוז שאפשר החלפה מלאה ולמזגן קומפלט.

לא פעם ראשונה ולא פעם האחרונה שאני אקח אותם לבית המשפט.

אם נפלתם בגוגל על חיפוש מילים כמו טורנדו, מזגן, חוות דעת או שביעות רצון, אז פשוט אל תקנו טורנדו כי זה חרא של מוצר ועוד יותר גרוע יש להם חרא של אחריות ואני עומד מאחורי כל מילה מהמילים הקשות שכתבתי.

• מבאס 1
קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם
לפני 3 שעות, סולל הדרך כתב:

עכשיו, אחרי דין דברים, יבוא מתקין אחר ביום ראשון, יפרק את כל הגבס יחליף את כל היחידה הפנימית. מה שישאיר אותי עם בניה מחודשת מלאה של הגבס בגלל מזגן לקוי. 

מקווה שלפחות הפעם לא תסגור אותו עם גבס לגמרי.

זאת הבעיה שתוקעים את היחידות הנסתרות באמצע הסלון...נוצר מצב ששום פתרון לא יהיה "מספיק אסטטי ונקי" ואז הראשון שסובל הוא הלקוח, לא החברה שמכרה את המזגן...אתה רק עוד טיפה בים עבורם.

תהיו חכמים ותשימו את היחידות הנסתרות (במיוחד השטוחות - שהן מאוד ארוכות ורחבות יחסית ליחידה *לא שטוחה*) במקום שאפשר לשים בו פתח שירות נסתר מספיק גדול או בניה נקודתית של תקרה צפה\פריקה.
ישראל היא מדינה שמזגנים עבורה הם חלק מהתשתית הבסיסית כמו מים וחשמל, לתכנן נכון = חיסכון בזמן כשיש תקלות או שצריך לתת שירות תחזוקה או תיקון קל.

מי שמתחכם בסוף משלם (לא בכסף אלא בעצבים, בזמן מבוזבז וכו').

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

טכנית אי אפשר לשים פתח נסתר שמאפשר החלפת מזגן קומפלט!
בלעתי את הצפרדע על הפתח הנסתר שלא הותקן במקור, אבל זה לא הביא לפתרון הבעיה!
ככה שגם עם פתח נסתר שאיפשר גישה לכל חלקי המזגן לא הצליחו לתקן אותו, מה שאומר שתמיד קיים סיכוי שגם פתחים נסתרים לא יפתרו את הבעיה
כל העניין הוא שעכשיו כשמדובר בכשל קטסטרופלי הם יקחו אחריות על האירוע והם לא!
תכלס אני כבר שנה וחצי מתחרבש איתם, לא נהנה מהמזגן.
תקלות קורות... זה בסדר. לכל החברות.
אבל אם כל הפאקינג מוצר שלכם היה פגום מיסודו מתחילת חייו, קחו אחריות על זה.

פורסם
לפני 4 שעות, סולל הדרך כתב:

טכנית אי אפשר לשים פתח נסתר שמאפשר החלפת מזגן קומפלט!

מזגן שטוח זה רק תקרה צפה או פתח שבנוי מלוחות פריקים ושזה תקוע לך באמצע הבית הפשרה היא גדולה.

יש מיני מרכזיים שיכולים לעבור בפתח שירות של 60/120, אבל לא שטוחים.

ל open art יש אפשרות לבנות פתח שירות בכל מידה שרוצים אך כשהמחיר יקר הלקוחות אומרים שיהיה יותר זול לפרק את הגבס מתחת למזגן.

בעבר כשמזגן אלקטרה dnc היה נפוץ (מיני מרכזי של לפני 15 שנה, דגם שהיה חדשני לתקופתו כי היה שטוח ובעל מרכזיה אינטגרלית עם יציאות מובנות כמו לחלק מהדגמים השטוחים של 2025)  היו עושים תקרה צפה עם חתיכות לוח גבס מחורר שהיה גם משמש כפתח אויר חוזר מצויין, אבל עם הטרנדים של השנים האחרונות זה פחות עובר (אבל זה הפתרון הכי טוב שיש, כולל האפשרות לפרק את המזגן ולהחליף אותו בלי לשבור כלום).

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

איציק היקר.

אתה כל הזמן מסביר איך בתנאים מסוימים ניתן לתחזק או להחליף את המזגן בלי לשבור גבס.

הבעיה היא שהתנאים האלו לא מתקיימים אצל האדם הסביר.

ההתקנה נעשית במגבלות של גודל, מקום ומחיר... ככה זה אצל 99.9 אחוז מההתקנות.

ניחא תקלה אחרי פרק זמן אבל בשנה הראשונה?

הסכם אחריות הוא חוזה אחיד. יצרן לא יכול להתעלם מכשל קטסטרופלי ולומר זה לא מעניין אותי וזה לא באחריותי. כלומר...  הוא כן יכול וכן עושה את זה. עכשיו נראה אם זה יעמוד במבחן הפרשנות המצומצמת שאני דורש בעניין.

פורסם
לפני 3 שעות, סולל הדרך כתב:

איציק היקר.

אתה כל הזמן מסביר איך בתנאים מסוימים ניתן לתחזק או להחליף את המזגן בלי לשבור גבס.

הבעיה היא שהתנאים האלו לא מתקיימים אצל האדם הסביר.

עובדתית היא שבעבר היו מתקינים בחדר אמבטיה תקרה פריקה של לוחות שהיתה פותרת כל בעיה של גישה למזגן, אבל עם הזמן אנשים רוצים שהכל יהיה חלק ומושלם ויש לזה מחיר.

אתה יכול לומר שאתה הבן אדם הכי עסוק בעולם, ורוב האנשים הם כאלה, אז אם לאוטו שקנית לפני שנה הלך פתאום מנוע - שלא יצפו שתבוא למוסך אלא שיחליפו לך את המנוע בבית בחניה, כי רוב האנשים הסבירים עובדים בבוקר ואין להם זמן...

"סביר" הוא לא תמיד דו סיטרי. מה שסביר לך לא בטוח שסביר למי שמולך.

במזגנים זה מורכב בריבוע.

לצערי מעצבים ומעצבות כאחד, וגם לקוחות פרטיים, מתעלמים לגמרי מהעניין הזה - וצריך לדעת שלהתעלמות יש מחיר. לא משנה מי התעלם או מי נתן עדיפות למה, מזגן זה רכיב קריטי בבית וצריך לתת עליו את הדין.

גישה לשירות למזגנים היא אחד הדברים הכי מסובכים בתיכנון נכון של מערכת - וקיימים לא מעט טכנאים שחוטאים בכוונה תחילה בדבר הזה בשביל לסנדל את הלקוח לקבל שירות רק דרך אותו טכנאי משוגע\אידיוט שתיכנן את המערכת כמו שתיכנן, כי אף אחד אחר לא מסוגל באופן בטיחותי לטפל בה. דווקא ביחידות פנימיות זה יחסית קל, מקסימום שברת קצת גבס.... תחשוב מה קורה במנוע שתלו אותו באיזה מקום שאתה לא יכול לגשת אליו בצורה סבירה, לפרק לבדוק ולטפל בו.

במקרה שלך הבאסה היא בגלל שהמזגן חדש. אם זה היה קורה עוד כמה שנים - יש סיכוי שזה היה עובר תחת הרדאר שלך (היית אומר: בסדר, עבד כמה שנים, יש בלאי, אז נפרק את הגבס להחליף X או Y).
מה שבטוח הוא שהמוצרים היום בחלקם הגדול לא נבנו לתלפיות, וגם היקרים והעמידים ביותר (ה"נחשבים", כמו מיצובישי) לא נותנים יותר מ-3 שנות אחריות (אם המוצר שלכם כזה מושלם ו HEAVY DUTY, תעמדו מאחוריו לעוד כמה שנים). תקלות קורות וזה עניין שקיים בכל מערכת ייצור קו מוצרים ב mass production.

אני מבין את התסכול שלך - אבל תבין שזה מצב נתון, זה דברים שקורים מידי פעם (אצל כ-ו-ל-ם) אבל אני מקווה מאוד שתשכיל לאחר ההחלפה לסגור את הפתח עם פתרון פריק ולא כזה שמצריך שוב שבירה (ממליץ לך לשקול לבצע סגירה עם פרופילים של תקרה צפה ואת הריבועים לסגור עם פלטת גבס מחוררת (שחותכים לפי גודל הריבועים - הממוצע הוא 60X60 לריבוע אבל במקרה של פלטת גבס מחוררת אתה יכול לבנות מסגרת לתקרה הצפה במידות שאתה רוצה ולחתוך את הפלטה במידות שאתה רוצה).
לציין שצריך לבנות מסגרת מגבס לדבר הזה לפני שמתקינים את הקונסטרוקציה הקלה והסגירה.

• אהבתי 3

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

היות ואין לי שליטה על מיקום המזגן והתקנה באיזור האמבטיה פחות רלוונטית לבתים פרטיים מרובי קומות...

הגיע איש הגבס, פתח יפה את האיזור. טורנדו יגיעו להחליף את היחידה הפנימית, השאלה היא איך לסגור את הפתח הזה ע"מ לאפשר החלפת יחידה מלאה?

אני לא מצליח להגיע לפתרון מניח את הדעת אבל אשמח לשמוע את חכמת ההמוניםIMG_4431.thumb.jpeg.5db132bc11a7c0ccdc8f607836d9943f.jpeg

פורסם

מנורה של 3 על 2?

להאיר את בלומפילד?

או לחמם אותנו כמו צ'יפס בן שבוע בתחנה המרכזית  הישנה?

• תוכן חדש...