Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

זה בית גדול עם תקרה גבוהה ובלי הפרדה בין הקומות, ככה שהמזגן מחמם מעולה אבל האוויר החם עולה לקומה השניה.
הקומה הראשונה מתקררת מהר מאוד. לבקר יש צג עם הטמפרטורה הנמדדת והטמפרטורה הרצויה. זה לא משנה אם הוא מדוייק או לא. 
ההפסקה היא קבועה - תמיד 10 דקות בול על השעון
אם אני לא "מאמץ" את המזגן וקובע טמפרטורה יחסית נמוכה, הוא מגיע אליה ואז מתנתק וחוזר לעבוד תוך מספר דקות כי הטמפרטורה באמת יורדת ורואים את זה על הצג
משהו בעבודה ממושכת גורם למזגן לאחר פרק זמן (גם אם לא הגיע לטמפרטורה) להתנתק לעשר דקות ואני לא יודע למה?

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
  • תגובות 87
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני 41 דקות, איציק נ. כתב:

בן כמה המזגן ?

10

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
  • חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 10 שעות, איציק נ. כתב:

בחימום (בבתים מבודדים) המזגן יכול לעבוד דקות בודדות ולצאת להפסקות מטורפות (כי החום באמת נשמר).

אינני יודע למה אתה חושב שהוא צריך לצאת להפסקה קצרה ואז לחזור לחמם... בבית מודרני עם בידוד טוב, מזגן כזה יכול לצאת להפסקות של 15-30 דקות ואפילו יותר (בחימום, כן ?).

מדובר על מזגן אינוורטר (לא חושב שהיה בארץ מיצובישי שאינו כזה).

יש לי גם מזגן שלהם.  גם כשהחדר בטמפרטורה המצויה - הוא לא מפסיק אלא יורד לרמה נמוכה מאד של תנועת אוויר.   פשוט לא זוכר מצב שבו הוא עבד במוד של on/off.

ניחוש שלי - הבקר האוניברסלי שהותקן מיועד למזגנים רגילים ומפעיל את המיצובישי בהתאם.

אם איש המזגנים דפק את הבקר המקורי - שיוציא כמה אלפי שקלים מהכיס שלו ויביא פקד מקורי של מיצובישי, ולא זבל גנרי.

פורסם

מזגן רגיל לא אינוורטר 

פורסם
לפני 38 דקות, dani666 כתב:

מדובר על מזגן אינוורטר (לא חושב שהיה בארץ מיצובישי שאינו כזה).

להתקין על מזגן אינוורטר - פיקוד אוניברסלי של מזגן רגיל ?

לא מסתדר לא.

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

• חברי המעגל הראשון
פורסם

ולהתקין למזגן מיצובישי, שדפקת לו את הבקר, פיקוד גנרי תוך זריקה אקראית של החיישנים, זה כן מסתדר?

הוא חאפר עד הסוף.

פורסם

אני מניח שהטכנאי צריך לבדוק כמה וכמה פרמטרים שיכולים להביא את המדחס לנקודת קצה.
דבר ראשון זה כמובן לבדוק שהמאווררים בשני הצדדים עובדים פיקס. זה אומר שאם מדובר במפוח פנימי AC אז לוודא שהקבל תקין. כנ"ל בנוגע למאווררים במעבה - אם מדובר במאוורר AC "פשוט" (עם קבל) אז למדוד את הקבל (שהוא מנותק) ולוודא קיבולת.

כפי שאמרתי מקודם, לא לבסס את התקינות של המכשיר ע"י תחושה או התבוננות, אלא למדוד כל דבר.

גם בקבלים אותו הדבר - זה המאווררים עובדים זה לא אומר שהקבלים שלהם 100%. בנקודת קיצון המזגן ירים דגל לבן אם המאווררים לא עובדים 100%.

דבר שני - לבדוק כמות גז. אם איזה חוכמולוג הוסיף ויש קצת יותר, זה יגרום ללחצי ייתר.
אם יש הרבה מאוד גז (עודף קיצוני) המזגן לא יחמם, כך שאם הוא מחמם - זה נותן תקווה שכמות הגז אמורה להיות בסדר.

אם יש מד זרם השראתי באיזור, כדאי לבדוק את הצריכה של המדחס בזמן עבודה - ולראות אם היא עולה ככל שהזמן עובר - והאם המזגן מפסיק את עבודתו בנקודת שיא ספציפית.

דבר אחרון זה הפיקוד. יש פקדים שהם אוניברסליים אבל לכל אחד מהם יש שינויים מסויימים. אחד עם חיישן למעבה, השני בלי. השלישי יכול להיות עם פיקוד ספציפי עבור מנועי DC במפוח, הרביעי עם פיקודי AC סטנדרטיים ב-3 מהירויות. אלו רק דוגמאות כמובן.

צריך רק לוודא שבאמת הפיקוד מתאים למזגן ולא התפספס משהו.

לפני 3 דקות, dani666 כתב:

ולהתקין למזגן מיצובישי, שדפקת לו את הבקר, פיקוד גנרי תוך זריקה אקראית של החיישנים, זה כן מסתדר?

הוא חאפר עד הסוף.

זה לא קשור לנושא השירשור. זה שהטכנאי שטיפל במזגן חאפר - אנחנו כבר יודעים.
אני אומר שלא הגיוני שהמזגן הוא אינוורטר והתקינו לו פיקוד מזגן AC רגיל, זה לא היה עובד בכלל.
לכן @סולל הדרך עדכן אותנו שמדובר במזגן רגיל ולא אינוורטר.

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

תודה.
מד זרם השראתי יש - יבדק
מד קיבול + מודד ERS גם יש
הטכנאי יבוא בראשון ונמדוד גם לחצים בעבודה
במפוח אלו מנועי AC ואני די משוכנע שהבקר מתאים למדחס

פורסם
לפני 41 דקות, סולל הדרך כתב:

תודה.
מד זרם השראתי יש - יבדק
מד קיבול + מודד ERS גם יש
הטכנאי יבוא בראשון ונמדוד גם לחצים בעבודה
במפוח אלו מנועי AC ואני די משוכנע שהבקר מתאים למדחס

סביר להניח שמדובר במזגן פשוט לגמרי (רק שהוא תוצרת מיצובישי) ומכאן האפשרות להסב אותו לפיקוד "אוניברסלי" ללא בעיה.
זה לא פוגם באיכות הקירור או העבודה של המכשיר, כי אתה נשאר עם אותו המדחס, מעבה, מאייד וכו'. המקסימום שזה יכול לעשות זה לפגום באיכות הדיוק של חיישן הטמפ', וזה כמובן נתון להחלפה מתי שאתה רוצה.

מיקום החיישנים הוא קריטי לרמת הדיוק של המזגן, ואצלי בבית עבדתי בשיטת הניסוי וטעיה עד שהגעתי למסקנה (ההגיונית) שפתח האויר החוזר הוא לא ברירת המחדל למיקום חיישן אויר חוזר אם אתה מחפש דיוק - מהסיבה הפשוטה שהפתח אויר חוזר נמצא בד"כ במקום יחסית מרוחק מהשטח שאתה ממזג. זאת הסיבה שבסופו של דבר פתחתי חור בתקרת גבס שנמצאת במיקום כמעט מרכזי (בשטח שהמזגן ממזג) ולשם משכתי את החיישן - ומאז הוא עובד כמו שעון דוקסה.

במיני מרכזי תלת פאזי ההזנה היא בד"כ הזנת מעבה, בחד פאזי יש ויש (מעבה או מאייד).
הכרטיס עצמו (הפיקוד) הוא כרטיס פשוט מאוד. המעבה (בהזנת מאייד) מקבל סה"כ 5 חוטים.
אפס, הארקה, פאזה מדחס, פאזה FAN, פאזה סולונואיד חימום (סולונואיד רברס = SR).

בהזנת מעבה תלת פאזית תמצא 5 חוטים שמגיעים מהקיר למעבה (3 פאזות, אפס והארקה).
ליחידה הפנימית יהיה כבל של 8 גידים בד"כ. היא תקבל חיבור קבוע של פאזה אפס והארקה, ועוד 5 חוטים שמטרתם - בד"כ - היא: פאזה ל FAN, פאזה לממסר ["קונטקטור" בשפת הטכנאים] שנמצא במעבה לצורך הדלקת המדחס (תלת פאזי) ועוד חוט ל SR (סולונואיד רברס = חימום).
2 חוטים נוספים היו משמשים בעבר לחיישן טמפ' מעבה, לרוב באלקטרה ישנים אם זכרוני לא מתעתע בי.

אם יש לך מדחס תלת פאזי, אתה בודק את 3 הפאזות, כל אחת בתורה - עם כי קיימת סבירות שברגע שהמדחס יתאמץ אתה תראה את העומס על כולן.
פאזה אחת (במכלול כולו) תהיה עם צריכת זרם יותר גבוהה, כי היא מזינה את היחידה הפנימית. אז אם תבדוק בחיווט מהקיר את הפאזות שהמזגן עובד, אתה (סתם לצורך הדוגמא) תראה פאזה 1 נניח 7A, השניה 7A, השלישית 9A. זה תקין.

אם יש לך את הדגם של הפיקוד, נסה להגיע לאתר של היצרן\משווק בישראל, ולבדוק את חוברת ההתקנה של הפיקוד.

במידת הצורך, בחלק מהחברות יש אפשרות להגיע לתמיכה טכנית או לאיש מכירות איזורי שלעיתים בעל ידע טכני רב, שיכול לסייע בבחירה נכונה של הפיקוד ויודע היטב את ההבדלים בינהם.

נחזור שניה להתחלה:
ייתכן ויש במזגן איזו תקלה שעדיין לא עלו עליה.

הגיע טכנאי שהרס את הפיקוד. השאלה הנשאלת - למה הזמנת טכנאי מלכתחילה ?

מה היה הטריגר שבגינו הזמנת טכנאי והסיפור התגלגל להחלפת הפיקוד וכל יתר הבעיות ש"צצו" אחרי האירוע (?)

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם (נערך)

לא הכי פשוט לכתוב את דגם המזגן ולהבין על איזה מזגן מדובר ?!

"בוקר אור
אנחנו משתמשים בערכת USP 5010 למזגני אלקטרה בלבד,עם זאת זה יכול להתאים למגנים מחברות אחרות אך לא יעבוד בכל האופציות
בברכה שירות אלקטרה"

http://www.archijob.co.il/archijob_forums/PrintMessage.asp?id=34338&Fnumber=29&SunId=34335

עריכה אחרונה על ידי מרק10
  • רעיון טוב! 1

איזה כייף לי :)

פורסם

אני לא יודע מה דגם המזגן... אני יכול לחפש לא חושב שזה קריטי לבעיה.

המזגן היה מותקן בקומת השינה

בעקבות שיפוץ שנעשה, בקומת השינה הותקנו מזגנים בדידים לכל החדרים ומיצובישי הורד לקומת הכניסה קומפלט. במהלך ההרכבה המחודשת נדפק הבקר. מאז הוא עבד בעיקר בקירור והיה סבבה לגמרי, מה גם שבקירור קשה לעקוב אחר ה duty cycle של המזגן כי המפוח עובד כל הזמן. ברגע שעברנו לחימום שמתי לב שהמפוח נכנס יחסית מאוחר, מה שנפתר עם חיבור החיישן על המאייד.

לגבי חיישן טמפרטורת סביבה... נכון הוא לא מדוייק אבל זה פחות מטריד אותי. אני יודע מה רמת החום או הקור הנדרשים ומכוון את הטרמוסטט בהתאם. לא מתכוון לקדוח חורים בשבילו.

פורסם

השרשור הזה גורם לי להתגעגע ל @yosi05

• אהבתי 1

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם
לפני 4 שעות, סולל הדרך כתב:

אני לא יודע מה דגם המזגן... אני יכול לחפש לא חושב שזה קריטי לבעיה.

אני לא חושב שלפני 10 שנים מיציבושיי מכרה בארץ מזגנים שהם לא בטכנלוגיה של אינוורטר.

איזה כייף לי :)

• חברי המעגל הראשון
פורסם

-- ^ --

מסכים.  קניתי אז מזגן מיצובישי, ולא חושב שהיה לא אינוורטר בקטלוג שלהם.

• רעיון טוב! 1
  • תוכן חדש...