Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1762 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

יש לי ברכב (406 שנת 2001) חריגה של כ10% במד מהירות, כשהסקאלה ברכב על 100 במדים של GPS (המהירות בוייז ובשאר אפליקציות) מופיע 90 וקצת.

אני לא נלחץ מזה שהמהירות לא מדוייק, אבל אם אני לא טועה זה אומר שהקילומטרז' האמיתי של הרכב בעצם נמוך ממה שהוא מראה? כי אם אני נוסע על 90 במשך שעה והרכב חושב שאני על 100, הוא יוסיף 100 לקילומטרז' במקום 90 בפועל

ממה שידוע לי הרכב קורא את המהירות דרך מהירות הסיבוב של הגלגלים, יצא לי לנהוג ברכבים ששינו מידה בגלגלים ולא עדכנו את המחשב (או מה צריך לעשות) וזה גרם לסטייה במהירות (סקאלה-פועל)

למישהו בא להסביר לי איך כל העניין הזה עובד ברכבים השונים?

יש אולי איזה בורג או משהו שאפשר להדק\לשחרר בשביל לסדר את זה? (סיכוי יותר גבוהה עם רכב ישן אני מאמין)

עריכה אחרונה על ידי Sparrow420
פורסם (נערך)

כן, נושא  זה מוכר מהרבה רכבים . אף אחד לא מתרגש מ 10% פער בקמ. 

שינוי מידת הצמיג ממילא זו תופעה שולית. 

עריכה אחרונה על ידי save
פורסם

כאשר מחליפים מידת צמיגים שמשנה את הקוטר של הגלגל ( לא כל שינוי משנה את הקוטר החיצוני) יש לעדכן זאת במחשב abs באמצעות סורק תקלות מקורי.

אם אין שנוי בקוטר החיצוני של הגלגל אין צורך לבצע זאת.

לגבי הרכב שלך - תבדוק שהמחוג של המהירות אצלך מתחיל מאפס. היו שנתונים ברכבי psa שהמחוג היה "נופל" והנקודת אפס שלו הייתה מתחילה מתחת לאפס. 

פורסם
לפני 3 שעות, asix כתב:

כאשר מחליפים מידת צמיגים שמשנה את הקוטר של הגלגל ( לא כל שינוי משנה את הקוטר החיצוני) יש לעדכן זאת במחשב abs באמצעות סורק תקלות מקורי.

אם אין שנוי בקוטר החיצוני של הגלגל אין צורך לבצע זאת.

ברור

לפני 3 שעות, asix כתב:

לגבי הרכב שלך - תבדוק שהמחוג של המהירות אצלך מתחיל מאפס. היו שנתונים ברכבי psa שהמחוג היה "נופל" והנקודת אפס שלו הייתה מתחילה מתחת לאפס. 

אני אוודא פעם הבאה שאני איתו, אבל דיי בטוח שהייתי שם לב אם הוא לא היה על ה0 בעמידה.

פורסם (נערך)

מד המהירות חייב לסטות מעט מעל המהירות האמיתית - בין אחוזים בודדים ל-10% - כדי להבטיח שהנהג לא יעבור את המהירות המותרת בגלל סטיה במד. הסטיה הזו מחוייבת בתקנות במדינות מסויימות.

אני לא מצוי בפרטים, אבל אני לא רואה סיבה שהסטיה המכוונת במד המהירות תתבטא גם במד המרחק, מן הסתם ניתן לכייל כל אחד מהם לפי הדיוק הנדרש. אבל נמתין למומחי הפורום.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 10 שעות, sperial כתב:

מד המהירות חייב לסטות מעט מעל המהירות האמיתית - בין אחוזים בודדים ל-10% - כדי להבטיח שהנהג לא יעבור את המהירות המותרת בגלל סטיה במד. הסטיה הזו מחוייבת בתקנות במדינות מסויימות.

חייב? גם לפי החוק בארץ? או שזה לרוב מגיע אלינו ככה כי בשאר העולם עושים את זה ואין להם כוח לשנות חזרה בשבילנו?

עכשיו שאני חושב על זה, כמעט כל הסטיות שראיתי הם לטובת הסקאלה (שהיא יותר מהמהירות בפועל), אני לא ממש זוכר רכב שדיווח על פחות מהירות ממה שהוא נוסע (חוץ מכמה רכבי שטח שנהגתי עליהם במסגרת השירות הצבאי שלי, אבל הם אכלו המון מדבר וחימושניקים טיפלו בהם.. אז... )

לפני 10 שעות, sperial כתב:

אני לא מצוי בפרטים, אבל אני לא רואה סיבה שהסטיה המכוונת במד המהירות תתבטא גם במד המרחק, מן הסתם ניתן לכייל כל אחד מהם לפי הדיוק הנדרש. אבל נמתין למומחי הפורום.

כמו שאמרתי בהודעה הראשונה, "כי אם אני נוסע על 90 במשך שעה והרכב חושב שאני על 100, הוא יוסיף 100 לקילומטרז' במקום 90 בפועל"

אתה בטוח שזה 2 מערכות נפרדות והסטייה בסקאלה מכוונת?

אני מניח שאני יכול לבדוק אם הקילומטרז' מזייף בנסיעה הבאה שלי.

פורסם
לפני 7 דקות, Sparrow420 כתב:

אתה בטוח שזה 2 מערכות נפרדות והסטייה בסקאלה מכוונת?

שתי מערכות נפרדות.

הרכב יודע באיזו מהירות הוא נוסע בדיוק לא רע, אפשר לראות את זה כשמחברים מחשב לשקע OBD ומנטרים את הנתונים בנסיעה

• אהבתי 1

יום טוב גם לך

פורסם
לפני שעה, Igalz כתב:

שתי מערכות נפרדות.

הרכב יודע באיזו מהירות הוא נוסע בדיוק לא רע, אפשר לראות את זה כשמחברים מחשב לשקע OBD ומנטרים את הנתונים בנסיעה

הבנתי, אגב אין אצלי שקע OBD

פורסם
לפני 49 דקות, Sparrow420 כתב:

הבנתי, אגב אין אצלי שקע OBD

אין דבר כזה רכב בנזין משנת 2001 עם תקינה אירופאית וללא שקע obd2

יום טוב גם לך

פורסם
לפני 14 שעות, sperial כתב:

גם אני שמעתי את הטענה הזו, אבל מעולם לא ראיתי את התקנות המדוברות. אם היתה כזו נורמה, היא נעלמה עם המעבר למדי מהירות דיגיטליים. גם בוולט וגם במודל 3 מד המהירות מראה תוצאה כמעט זהה ל-GPS בטלפון באופן עקבי.

פורסם

מה זה מד מהירות דיגיטלי? תצוגה דיגיטלית? זה קיים משנות ה 80 בחלק מהדגמים. או לוח אלקטרוני ללא כבל ספידומטר? זה קיים בערך 20-25 שנה.

מאז מה שמזיז את המחט של הספידומטר זה מנוע צעדים קטן. מחשב לוח השעונים אומר לו לאיזה זווית להזיז את המחט.

האמת אני לא מכיר בשום רכב  סטייה של 10%, מכיר סטייה של 3%-5% כלפי מעלה. זאת אומרת 100 קמ"ש בספידומטר,  95-97 קמ"ש ב GPS.

י

פורסם
לפני שעה, Igalz כתב:

אין דבר כזה רכב בנזין משנת 2001 עם תקינה אירופאית וללא שקע obd2

אתה רוצה לבוא איתי סיבוב למוסכים בכפר סבא להגיד להם את זה?

אני התייאשתי, נקבע תור לגבע עוד כמה שבועות וזהו, כולם אומרים שזה ה-מקום לפיז'ו גם ככה.

לפני שעתיים, yairw כתב:

יש לך, הוא מוסתר

אני אלך לבדוק את זה מחר

פורסם
לפני 5 שעות, eladts כתב:

גם אני שמעתי את הטענה הזו, אבל מעולם לא ראיתי את התקנות המדוברות. אם היתה כזו נורמה, היא נעלמה עם המעבר למדי מהירות דיגיטליים. גם בוולט וגם במודל 3 מד המהירות מראה תוצאה כמעט זהה ל-GPS בטלפון באופן עקבי.

בבקשה התקנות האירופיות מחייבות שמד המהירות יראה בין המהירות המדוייקת לבין 110% שלה + 4 קמ"ש. בארה"ב התקנות דומות, אבל במקום 4 קמ"ש זה 6.25 מי"ש. 

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...