Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

קופת גמל להשקעה + מניות וכו'.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1795 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

היי,

לשאלתי, יש לי סכום של 70 אש"ח,

אני בן 24, חוסך לצבירת הון למשכנתא,

טווח של 5-8 שנים,

שוקל היכן להכניס את הכסף,

כרגע בדקתי עם אלטשולר שחם - מסלול חסכון + מניות,

ראיתי תשואות עבר של 5 שנים 13.9%, כמובן שזה יכול להיות למעלה וגם למטה,

עם דמי ניהול של 0.99%,

או אנליסט עם 17%, כמובן שזה משתנה, אך אנליסט קצת חושש כיוון שלא מכיר את החברה,

כרגע הכסף יושב בחסכון בבנק שצובר ריבית של 0.01% ואני רוצה להרחיק את הכסף כמה שיותר ממני על מנת שיצבור קצת על עצמו,

*מציין שאין לי זמן ללמוד את שוק ההון, לכן אני לא נכנס לזה ולא רוצה להסתכן, כך שמעדיף שגוף שזה הידע שלו, יטפל בכך,

אשמח לשמוע לעצתכם, למי שמכיר,

הכסף חשוב שיהיה נזיל כמובן, אך מתכוון לא לגעת ב-5 עד 8 שנים ולהוסיף פה ושם,

תודה!

עריכה אחרונה על ידי ozal5
פורסם
לפני 5 דקות, ozal5 כתב:

ראיתי תשואות עבר של 5 שנים 13.9%

לא מעניין ולא מהווה שיקול איפה לפתוח, מה שמשנה זה העתיד ולא העבר.

לפני 6 דקות, ozal5 כתב:

*מציין שאין לי זמן ללמוד את שוק ההון, לכן אני לא נכנס לזה ולא רוצה להסתכן, כך שמעדיף שגוף שזה הידע שלו, יטפל בכך,

ממליץ בכל זאת לפנות 20 דק ביום כדי לקרוא בבלוג של הסולידית (גוגל). 

אם גם לזה אין לך זמן, ממליץ לחכות עם ההשקעה.

העצה שלנו כרגע לא תעזור לך, כי כל אחד מאיתנו הוא אדם אחר. מה שנכון לנו בדרך כלל לא נכון לך.

שוב ממליץ בחום לפתוח את הבלוג של הסולידית ולעיין קצת.

מבטיח לך שזה ישתלם לך הרבה יותר מכל עצה שאתה יכול לקבל כרגע.

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1
פורסם

האמת בתקופה האחרונה עקבתי אחרי Best Invest של הכשרה, שהוא כלי בו אני יכול לבחור היכן להשקיע (באיזה קופה), למשל חלוקה של 20% מור, 20% אלטשולר וכו'.

מישהו שמע? מכיר? 

פורסם
לפני 6 שעות, ozal5 כתב:

ראיתי תשואות עבר של 5 שנים 13.9%, כמובן שזה יכול להיות למעלה וגם למטה,

אלטשולר שכם אכן הובילו בתשואות לאורך 9-10 שנים, אבל דווקא בשנה האחרונה הם צנחו ואת מקומם תפס בית השקעות קטן חדש בשם מור.

פורסם

המטרה לדעתי בעצם היא לשמור על ערך הכסף שלך הכי טוב עם אפשרות להוציא את הכסף כמה שיותר מהר (יהיה רלוונטי במידת הצורך אם תיפול על מציאה). לדעתי הגורם שיש בו שליטה היא בעצם אחוז דמי ניהול. משתלם לבדוק איפה תקבל את הכי נמוך.

תשואות עבר לרוב לא עוזרות כדי לנבא את העתיד. 

• אהבתי 1
Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם
לפני 19 שעות, ozal5 כתב:

האמת בתקופה האחרונה עקבתי אחרי Best Invest של הכשרה, שהוא כלי בו אני יכול לבחור היכן להשקיע (באיזה קופה), למשל חלוקה של 20% מור, 20% אלטשולר וכו'.

מישהו שמע? מכיר? 

לי יש. מאד נוח, תוך 3 ימי עסקים החלוקה משתנה בהתאם לבחירה שלך. הכסף שלך גם מוצג נכון ליום העסקים הקודם, ולא כמו באלטשולר למשל שב15 לחודש מעדכנים מה היה המצב בסוף החודש הקודם.

בדרך כלל הדמי ניהול קצת גבוהים יותר, ואני חושב שאין הטבת מס במשיכה שלה כקצבה לאחר גיל הפרישה.

פורסם (נערך)

בחסכון ארוך טווח הטבת המס היא קריטית, זה נכון לפרישה. מדובר בסכומים גדולים לאדם מן היישוב. אבל ההטבה הזו תלויה בהגדרת הקופה ובדרך המשיכה.

פות"ש הוא בחור צעיר, ומדבר על חסכון לטווח קצר-בינוני, כך שהטבת המס לפרישה לא רלוונטית. הצד השני הוא שעליו לשקול איזה סיכון הוא מוכן לקחת על כספים שלכאורה מושקעים למטרה חיונית.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

מסכים לגמרי, אני גם בגילו ובגלל זה חוסך בהכשרה, ובזכות סוכן של העבודה של אחד ההורים גם דמי הניהול שלי יחסית נמוכים. מאד נוח לי לשנות מסלולים בהתאם לסיכון הרצוי, כולל מעבר בין בתי השקעות.

פשוט שאלו פה לגבי זה אז ציינתי, למרות ששוב, אני לא בטוח ב100% ואולי כן יש דרך למשוך את הכסף כקצבה ללא מס. לא בדקתי.

• תוכן חדש...