Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

גגות סולריים לרכבים

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1825 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

תהייה שעלתה לי, למה אנחנו לא רואים רכבים עם גגות שיש עליהם פאנלים סולאריים?

במיוחד אם מדובר על רכבים חשמליים או הבירידיים, זה נראה לי כלכך obvious אבל משום מה זה לא המצב בכבישים, ויותר מזה היצרנים אפילו לא מציעים את זה בתור אפשרות.

גגות זכוכית הרי כבר קיימים ויחסית נפוצים, כלומר טענות כמו שביר\עדין לא כלכך יתפסו.

גג סולארי לא חייב להיות הדרך היחידה שהרכב מקבל טעינה לסוללה, אבל בהחלט יכול לתת בוסט נוסף גם בזמן נסיעה ובמיוחד בזמן שהרכב חונה(לא חושב שיהיה טעות לומר שרוב הרכבים בעולם, או לפחות בארץ כאשר הם חונים זה בחוץ)

זו פשוט תהיה דרך מצויינת לחסוך באנרגיה, ברכבים חשמליים אני מאמין שזה יכול לחסוך 20-30% לפחות מהחשמל שצריך יהיה להטעין בעמדה, אם מדובר ברכב שנוסע מעט יחסית אולי אפילו זה יוכל לבטל כמעט לגמרי את הצורך בטעינה בשגרה.

זכור לי שלפני לא מעט שנים טויוטה הוציאו פריוס עם גג סולארי, כנראה בתור הוכחת יכולת, ולפי מה שאני זוכר אחת הבשורות של הרכב הזה היו שאפשר היה להדליק מזגן כאשר הרכב היה כבוי- כלומר שהמזגן יעבוד רק מהחשמל המיוצר ע"י השמש במקום להשתמש במנוע(גם היום קצת תמוה בעיניי העובדה שצריך להשתמש במנוע על מנת להפעיל את המזגן ברוב הרכבים- אבל זה כבר לדיון אחר)

עריכה אחרונה על ידי ik3

2015-2018:  Mazda 3 1.6 auto 07', 2018-2021: Peugeot 208 1.2 manual 15' , 2021-2023: Volkswagen polo GTI 1.8 manual 16'

2023- today: Honda Civic TYPE R manual 17', 2024-today: Citroen C1 1.0 manual 16'

פורסם

חיפוש קצר היה מעלה דיון דומה לפני פחות מחצי שנה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...