Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

יונדאי i20N

רק מיאטה
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1854 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)

לא מידע פנימי (בשביל זה צריך את @PriceDevil) אבל לפי איך שהאפיזודה הכושלת של ה i30N נגמרה , זה ברור שכמו במקרה טויוטה יש פה יבואן שאין לו רצון להתעסק באמת בדגמים כאלה ולהציע חבילה טובה ותחרותית ללקוחות, אז ב 30N יצאו ידי חובה למשך כמה דקות עם תמחור מפגר ככה שיוכלו לאמר שניסו ונכשל ועברו הלאה, אפילו לא טרחו להביא בהמשך את הגרסה כפולת המצמד בשביל הישראלי חובב האוטומט.

אני באמת לא רואה סיכויים גבוהים שיטרחו הפעם מלחתכילה. מה שכן אם באמת רוצים רכב מסויים בארץ כמעט תמיד אפשר להביא אותו ביבוא מקביל אבל תכין את הארנק כמו שאומרים. 

עריכה אחרונה על ידי Doron_Z
  • אהבתי 1
פורסם

אחרי ה"הצלחה" של ה-i30n והמדיניות של כלמוביל בקשר ליונדאי - לא הייתי בונה על זה.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

מה אומר החוק על יבוא מקביל של מכוניות של יבואן בלעדי כאן בארץ? אמור להיות שירות/אחריות אם רכב לא נקנה דרך היבואן? זה נכון גם אם היבואן מוכר את הרכב הספציפי או לא? 

פורסם (נערך)

חוק שירותי רכב מחייב את היבואן לטפל ברכב ולהעניק אחריות מינימלית של שנתיים מתאריך הייצור של הרכב. היבואן לא חייב להחזיק חלקים במלאי אבל הוא לא יכול לסרב לטפל ברכב מחוסר ידע או רצון.

עריכה אחרונה על ידי redroze
  • רעיון טוב! 1

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם
לפני כשעה, le1 כתב:

מה אומר החוק על יבוא מקביל של מכוניות של יבואן בלעדי כאן בארץ? אמור להיות שירות/אחריות אם רכב לא נקנה דרך היבואן? זה נכון גם אם היבואן מוכר את הרכב הספציפי או לא? 

מחוייב לטפל וזה לא משנה אם הוא מוכר את הרכב או לא. למען האמת יש יבוא מקביל גם לדגם הכי פופולרי בשוק הישראלי (קורולה) ולמרות שאותו יבוא נוגס לו חלק (מזערי יחסית אבל עדיין נוגס ומתחרה בו ישירות) הוא מחוייב לטפל ברכבים האלה ולכבד את האחריות. 

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 9 שעות, Doron_Z כתב:

לא מידע פנימי (בשביל זה צריך את @PriceDevil) אבל לפי איך שהאפיזודה הכושלת של ה i30N נגמרה , זה ברור שכמו במקרה טויוטה יש פה יבואן שאין לו רצון להתעסק באמת בדגמים כאלה ולהציע חבילה טובה ותחרותית ללקוחות, אז ב 30N יצאו ידי חובה למשך כמה דקות עם תמחור מפגר ככה שיוכלו לאמר שניסו ונכשל ועברו הלאה, אפילו לא טרחו להביא בהמשך את הגרסה כפולת המצמד בשביל הישראלי חובב האוטומט.

אני באמת לא רואה סיכויים גבוהים שיטרחו הפעם מלחתכילה. מה שכן אם באמת רוצים רכב מסויים בארץ כמעט תמיד אפשר להביא אותו ביבוא מקביל אבל תכין את הארנק כמו שאומרים. 

אני לא בטוח שה i30n מתוחת הפנים החלה להימכר בעולם.  דווקא הגיוני שיביאו אותה: הרי השוק האוטומטי גדול יותר מהידני. בנוסף, הרכב כבר עבר תקינה שזה חלק מהעלות. לגבי הi20n זה תלוי במחיר, הרי היא ידנית בלבד והם כבר ראו שכשהמחיר גבוהה אנשים פחות קונים

גם אני גר במדינה עם 100% מס על מכוניות, איזה כיף לי :mm_sad:

פורסם

התמחור הגבוה לא מחוייב המציאות, כבר אמרתי בעבר ואומר שוב, ה i30N זה רכב שכולו VFM וכך הוא ממותג ומתומחר, הוא פחות או יותר בתחתית של הקטגוריה מבחינת תמחור באירופה אבל מקבל שבחים כי נותן ערך אולי הכי גדול לכסף מכולן.

גם ה 308GTI היתה מעליו בתמחור, כן, אותו רכב שפה נמכר גם ב 190 אלף ש"ח ועדיין איכשהו ה 30N קיבלה פה תג מחיר של לא פחות מ 240 שזה גם מעל הוואגיות בזמנו. 

אז כן, עם תג מחיר כזה ברור שמדובר ביבואן שלא באמת מנסה וסוג של עושה צחוק ויוצא ידי חובה מול היצרן כנראה. אין סיבה להניח שירצו לעשות משהו עם ה 20N גם כשתהיה באוטומט. 

בנוגע ל 30N האוטומט, ממזמן ראיתי ביקורות שלה ברשת, אני מאוד אתפלא אם לא נמכרת באירופה באופן סדיר כבר תקופה ארוכה יחסית למרות שמודה שלא בדקתי. 

• אהבתי 1
פורסם
לפני כשעה, mcshmupi כתב:

אני לא בטוח שה i30n מתוחת הפנים החלה להימכר בעולם.  דווקא הגיוני שיביאו אותה: הרי השוק האוטומטי גדול יותר מהידני. בנוסף, הרכב כבר עבר תקינה שזה חלק מהעלות. לגבי הi20n זה תלוי במחיר, הרי היא ידנית בלבד והם כבר ראו שכשהמחיר גבוהה אנשים פחות קונים

מסתמן שאפילו את ה-i30 הרגילה אין כוונה להחזיר.. 

פורסם
לפני 13 שעות, Doron_Z כתב:

התמחור הגבוה לא מחוייב המציאות, כבר אמרתי בעבר ואומר שוב, ה i30N זה רכב שכולו VFM וכך הוא ממותג ומתומחר, הוא פחות או יותר בתחתית של הקטגוריה מבחינת תמחור באירופה אבל מקבל שבחים כי נותן ערך אולי הכי גדול לכסף מכולן.

גם ה 308GTI היתה מעליו בתמחור, כן, אותו רכב שפה נמכר גם ב 190 אלף ש"ח ועדיין איכשהו ה 30N קיבלה פה תג מחיר של לא פחות מ 240 שזה גם מעל הוואגיות בזמנו. 

אז כן, עם תג מחיר כזה ברור שמדובר ביבואן שלא באמת מנסה וסוג של עושה צחוק ויוצא ידי חובה מול היצרן כנראה. אין סיבה להניח שירצו לעשות משהו עם ה 20N גם כשתהיה באוטומט. 

בנוגע ל 30N האוטומט, ממזמן ראיתי ביקורות שלה ברשת, אני מאוד אתפלא אם לא נמכרת באירופה באופן סדיר כבר תקופה ארוכה יחסית למרות שמודה שלא בדקתי. 

אתה בטוח שהיצרן ביקש והיבואן עושה טובה? 

ממה שאני יודע, זה ממש לא נכון וליצרן לא היה שום אינטרס שזה יגיע לישראל. 

מפעם לפעם אני מנסה להבין על מה מתבססים הכותבים כאן ומתרשם שזה מגיע ישירות מהמקלדת ולא מידיעה... 

וגם יכול להיות שהוטעתי... 

פורסם
לפני 13 שעות, Alif2 כתב:

מסתמן שאפילו את ה-i30 הרגילה אין כוונה להחזיר.. 

זה עדיין לא מונע את ה N. רנו היבאו את המגאן RS מבלי להביא את המגאן הרגילה

לפני 14 שעות, Doron_Z כתב:

סרטון רשמי של יונדאי שמציג את הI30N מתוחת הפנים. לדעתי היא עוד לא החלה להימכר. 

פורסם (נערך)

אני חושב שנושא הבאת מכוניות "חמות" או "ספורטיביות" לישראל הוא נושא לשרשור נפרד והוא כנראה יהיה שרשור ארוך מלא דיעות לכאן ולכאן,

אני מסכים לחלוטין עם @Doron_Z בנושא ה-VFM של ה-i30N 
מצד שני, כל יבואן בישראל בא עם אג'נדה משלו,
אני רושם על חלק שקופץ לי לראש, על סמך מה שאני רואה בכתבות/אתרים ומה ששאלתי בסוכנויות:
יבואן טויוטה, מפחד סדרתי ממכוניות ספורטיביות, כל דבר עם רמז לספורטיביות (מאז היאריס ספורט 3 דלתות המיתולוגית) נענה ב"לא, לא מביאים / לא בשבילנו" - למשל יאריס GR, למשל הסופרה החדשה.. מצד שני, הם מוכרים כל כך הרבה קורולות, יאריסים ו-RAV4 שלמה להם להיכנס לשם? מצד שלישי, יש לכם כזה רווח, אתם יכולים להרשות לעצמכם איזה דגם ספורטיבי נישתי אחד..

יבואן ניסאן, מביא הכל, לכאורה, לא יודע כמה קונים GT-R בארץ (מקווה שהרבה יחסית) וכמה קונים 370Z, אבל זה שהרכבים קיימים באתר זו הצהרה וזה נהדר,

יבואן רנו, הביא בעבר את ה-RS וטוב שכך, אשמח לדעת שממשיך להביא אותה,

יבואן שברולט, מביאים קמארו, אבל איפה הקורבט לעזאזל? כנראה במקבילים..,

יבואן פורד, בואו לא נלך לשם, זה עצוב,

צ'מפיון, אולי ה-יבואנים של רכבים ספורטיבים בכל רמות המחיר, מביאים המון, זה נכון - חלק לא מגיע (GTI CLUBSPORT או GOLF R..) אבל זה בקטנה לעומת כל מה שכן פה (קופרה, GTI, S, RS...) וכל שנה מחדש
יבואני היוקרה - יש מספיק דברים ויש גם לא מעט קונים מסתבר, מלא AMG כל הכבישים, לא מעט M אמיתיות על הכבישים, יש מאזראטי ויש פרארי ושאר מכוניות שעולות כמו דירות למשתכן במינימום,
בתחום היוקרה יש גם שוק מקביל ענף למדי - כשיש כסף, אין בעיות להביא מה שבא לך, גם אם זה אומר בראבוס או מפלצות כאלה.

אז כן, כנראה שנצטרך את @PriceDevil בשביל מידע על מה ומי, אבל גם אני סקפטי לגבי הדגם הספציפי הזה.

עריכה אחרונה על ידי Super_T
  • אהבתי 1

💡אמרת? אל תבטיח;  הבטחת? אל תכתוב;  כתבת? אל תחתום;  חתמת? אל תתפלא 😏

פורסם

השיווק של ה-i20N  באירופה עוד לא ממש החל.

על סמך הערכות המחיר בחו"ל אני מעריך שלו היתה משווקת כאן המחיר לצרכן היה בסביבות 140000-150000 ש"ח.

אם מישהו יארגן קבוצת רכישה של 50 איש שיביעו רצון לרכוש את הדגם, אני בטוח שפניהם לא יושבו ריקם.

פורסם

@PriceDevil על סמך הערכות מחיר בחו"ל הI30N היתה צריכה לעלות 200K-220K 
וזה לא נשמע פשוט לארגן קבוצת רכישה ל50 רכבים של אנשים שלא נהגו ברכב ורוצים אותו על הנייר. 
ה208 gti שהציע אחלה תמורה לכסף מכרה פחות ממאה בשנה (וכל הכבוד ללובינסקי שהביאו אותה ואת ה308 והציעו מחירים תחרותיים)

אני ממש מקווה שהם יתייחסו לN כמו אל מותג (כמו קופרה) ויביאו את שלושת המכוניות (כשכנראה פוטנציאל המכירות הגדול ביותר הוא של הקונה)
אני גם מקווה שהם ילמדו ממקרה הbrz ויבינו שהתחום הזה יותר רגיש למכיר ממה שאנשים חושבים

• רעיון טוב! 1

פורסם
לפני 8 שעות, מיכאל רדמיני כתב:

אתה בטוח שהיצרן ביקש והיבואן עושה טובה? 

ממה שאני יודע, זה ממש לא נכון וליצרן לא היה שום אינטרס שזה יגיע לישראל. 

מפעם לפעם אני מנסה להבין על מה מתבססים הכותבים כאן ומתרשם שזה מגיע ישירות מהמקלדת ולא מידיעה... 

וגם יכול להיות שהוטעתי... 

איפה דיברתי מידיעה? שים לב לניסוח "יוצא ידי חובה *כנראה*" כי זו הדרך שמצאתי להסביר את התמחור המטומטם שנקבע לרכב על ידי היבואן, תמחור שכאילו אומר מראש עזבו אנחנו לא באמת מנסים ולא מתאמצים פה להזיז יחידות או להיות שחקן מרכזי כלשהו.

אם יש לך הסבר יותר מניח את הדעת מה קרה פה עם הדגם הזה ולמה הוא תומחר ככה אני אשמח לשמוע. 

• תוכן חדש...