Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1880 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים יקרים.
אנחנו זוג צעיר שצריך רכב בעיקר לנסיעות בתוך העיר.
אני הולך על יפנית כי חשוב לי האמינות והשקט.
אני מסתפק האם לקחת משפחתית גדולה ונוחה או אפילו היברידית עם קילומטרז' גבוה (200 ומעלה) ולסמוך על האמינות, וגם אני לא הולך להוסיף הרבה קילומטרים, האם באמת ניתן לסמוך על היפניות שיתנו שקט גם ב 250 קילומטרז'?
או שעדיף לקחת רכב קטן כמו יונדאי i10 למשל, עם קילומרטרז' נמוך ולוותר על הנוחות וזהו
אשמח לתשובתכם תודה רבה

פורסם

קודם כל

כמה ק"מ נסיעה שנתית? מה התקציב? האם יש ילדים? כמה נוסעים ברכב?

הנתונים האלה מאוד קריטיים כדי להתאים לצרכים.

סביר להניח ב250K ק"מ יפנית גם לא תיתן לך שקט. אולי כן מבחינת שגרת טיפולים אבל מדובר בקילומטרז שתצטרך להעביר יישור קו רציני ותחזוקה שעלולה לעלות לא מעט כסף.

גם לרכב הייברידי צריך לעשות ביטוח סוללה.

לדעתי רכבים הייברידים עדיפים כחדשים או עד הגיל שניתן לעשות ביטוח סוללה. אם אני לא טועה יש גיל מסוים שכבר לא ניתן לבטח.

• אהבתי 1
פורסם

היי חברים

אני יפרט יותר 

בערך 10 אלף קילומטר שנתי, אנחנו זוג עם תינוקת, תקציב בערך 20 אלף,

לגבי היברידי אני יקנה רק אם הוחלף סוללה בטווח של שנתיים למשל, השאלה אם שווה להיכנס לתוך כל זה או שעדיף צשהו קטן וזהו

פורסם

ומה מבטיח לך שעוד שבוע לא תקום בבוקר ותמצא שהסוללה "החדשה" בלי אחריות שבקה חיים?

תזרוק 20K לפח?

תחפש רכב בן עשר ב20K יד וקילומטראג' נמוך, שטופל  בזמן, זה יביא לך הכי הרבה שקט.

אפילו יפנים, לדוגמא:

מיצובישי לנסר

יונדאי i30

סוזוקי sx4

ניסן טידה

• אהבתי 1
פורסם (נערך)

לאמינות ושקט עם תינוקת עדיף תקציב קצת יותר גדול, אם זה המקסימום קנה את הרכב הכי חדש שייכנס בתקציב, עדיף יותר גדול מ I10 כי יש עגלה ותינוקת וגם בטיחותי יותר, אל תשכח שרכב יקר יותר יוכל להמכר בעתיד עבור חלק מהכסף, אל תוותר על בדיקה שאתה מבצע בעצמך ולא להסתמך על בדיקה שמישהו "עשה" כבר, יש רכבים שקשה למכור בשוק יד 2, חפש אותם, יד ראשונה ואולי תמצא מציאה. בהצלחה

עריכה אחרונה על ידי Michazzz
  • אהבתי 1

בעבר: טויוטה קורולה 2009 GLI (רובוטית), טויוטה קורולה 2014 GLI

בהווה: BMW 330e 2018

פורסם

בתקציב הזה קשה לקנות "שקט נפשי", גם לא באיי10 צעירה יחסית. 

מצטרף להמלצה על sx4, לאנסר, i30 או מאזדה 3.

לל על הרכב הכי שמור ומטופל שתמצא. קשה לאתר רכב טוב בתקציב כזה. וכל רכב שתקנה תצטרך לשמור כסף ליישור קו ותיקונים. 

• אהבתי 1

בעבר:205 1400 95׳, אקסנט 00׳,לאנסר 04׳,סוזוקי קרוסאובר 14'

kia sportage 2000 top '17

היום corolla cross 2022

פורסם

היי

מצטרף לשאר ההמלצות +אוסיף כמה מילים.

הייברידית לא רלוונטית

נסיעה כזאת נמוכה + תקציב + רכב בן 10 = להמנע מהייברידי

במידה והנסיעה השנתית שלך הייתה גבוה - מילא.

הייברידיות יש אחריות סוללה עד גיל 10 או 12 (לא זוכר בדיוק). ובתקציב כזה תיכנס אולי פריוס 2008.

עזוב, תשמע לעצות האנשים.

תקנה מאזדה 3 2012-2011 אומנם 4 הילוכים אבל רכב יפני אמין עם שפע חלפים בשוק, וכל מוסך יידע לטפל. וכמובן גם יש לו שוק טוב מבחינת סחירות במידה ותרצה למכור.

חפש כזאת עם 130K 140K - אתה תהנה ממנה.

• אהבתי 1
פורסם
הייברידיות יש אחריות סוללה עד גיל 10 או 12 (לא זוכר בדיוק)
בטויוטה אחריות על הסוללה 5 שנים/100 אלף ק"מ. 

אחרי זה אפשר לקנות ביטוח לסוללה, לשנה/15.000 ולחדש כל שנה. מחיר ביטוח לרכב עד 10 שנים על הכביש כ 400 שקל, מעל 10 שנים כ 600 שקל. 

חידוש הביטוח מותנה בהגעה לבדיקה בתשלום למוסך מורשה טויוטה כל שנה. 

לרכב עם מעל 210.000 ק"מ לא ניתן לחדש ביטוח אם לא היה רצף.

לרכב מעל 10 שנים לא משנה קילומטרז' לא ניתן לחדש ביוטוח אם לא היה רצף בשנים 9 ו 10.

לרכב יבוא אישי או יבוא מקביל לא ניתן לעשות ביטוח. 
אם הסוללה טופלה מחוץ למורשה טויוטה לא ניתן לחדש ביטוח
ויש עוד הגבלות. 

אחריות זה ממש לא. 

• אהבתי 1
  • מעניין 1

פורסם

גם אם המנוע והגיר יחזיקו עד 250 אלף ק"מ (ומשום מה יש אנשים ששופטים הרבה רכבים על סמך זה שמנוע וגיר מגיעים ל-400 אלף ק"מ), זה לא אומר כלום על המכלולים מסביב.

רכב, אמין ככל שיהיה, יסבול מבלאי גם אם הוא יפני.

אגב, משפחתית גדולה לא מבטיח שהרכב יהיה נוח.

מה שיותר חשוב מהקילומטראז' גם, זה איך טיפלו ברכב.

יכול להיות רכב עם 100 אלף ק"מ שנסע רק בעיר וטופל בשמן לא איכותי, עבר טיפול פעם ב-3 שנים ומבחינה מכאנית הוא יהיה יותר גרוע מרכב שנסע איזה 180 אלף ק"מ בנסועה משולבת, אבל טופל בשמן איכותי ובזמן.

• אהבתי 1

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
בטויוטה אחריות על הסוללה 5 שנים/100 אלף ק"מ. 

אחרי זה אפשר לקנות ביטוח לסוללה, לשנה/15.000 ולחדש כל שנה. מחיר ביטוח לרכב עד 10 שנים על הכביש כ 400 שקל, מעל 10 שנים כ 600 שקל. 

חידוש הביטוח מותנה בהגעה לבדיקה בתשלום למוסך מורשה טויוטה כל שנה. 

לרכב עם מעל 210.000 ק"מ לא ניתן לחדש ביטוח אם לא היה רצף.

לרכב מעל 10 שנים לא משנה קילומטרז' לא ניתן לחדש ביוטוח אם לא היה רצף בשנים 9 ו 10.

לרכב יבוא אישי או יבוא מקביל לא ניתן לעשות ביטוח. 
אם הסוללה טופלה מחוץ למורשה טויוטה לא ניתן לחדש ביטוח
ויש עוד הגבלות. 

אחריות זה ממש לא. 

בסופו של דבר מה שהתכוונתי לומר.
שעדיף רכב רגיל ולא הייברידי
פשוט רשמת את זה מדוייק יותר מבחינת מספרים[emoji108]

Sent from my iPhone using Tapatalk
  • אהבתי 1
  • תוכן חדש...