Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1893 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי, מחפש רכב שני למשפחה.

נסיעה של כ 13,000 ק"מ בשנה, רובה בין עירונית עם נהג בודד אבל צריך גם להסיע 3 ילדים לנסיעות קצרות כל יום.

מחפש בעיקר אמינות, בטיחות ושתהיה נסיעה נעימה.

מתלבט בין שני רכבים עם נתונים מאוד דומים

פיג'ו 2008 - 3/2017 עם 74,000 ק"מ. יד ראשונה מליסינג - 56,000 ש"ח

סוזוקי בלנו - 4/2017, עם 78,000 ק"מ, יד ראשונה מליסינג - 49,000 ש"ח

יש המלצות לגבי הרכבים והתאמתם לדרישות?

תודה

פורסם (נערך)

הפיג'ו רכב מוצלח, חזק, מרווח, חסכוני, טכנולוגי ובטיחותי יותר מהסוזוקי. רכב טוב יותר בכל פרמטר. 

בפיג'ו לבדוק היסטורית טיפולים ולוודא שבוצע ריקול לטיימינג לפני שהופיעה נורת לחץ שמן (רצועת טיימינג מתפוררת שיכולה לגרום לנזק, סיפור ידוע שקל למנוע מראש. החיסרון היחיד של הרכב הזה. בשנתון הנ"ל זה קורה הרבה פחות, אבל עדיין צריך לשים לב).

עריכה אחרונה על ידי Shay_u
פורסם (נערך)

חד משמעית. רכב עדיף בכל פרמטר. אני גם בטוח שאם תעשה נסיעת מבחן בשתיהן אתה תבין בדיוק על מה אני מדבר.

שוב, לבדוק היסטוריית טיפולים. מלבד בדיקה במכון בדיקה (בעיקר כדי לגלות תאונות שלדה) - אם יש יכולת, לקחת את הרכב לבדיקה לפני קנייה אצל מוסך גבע בתל אביב או אורן בחולון. הם בד"כ לא לוקחים כסף על הבדיקה ויוכלו להכווין אותך לגבי יישור קו אם צריך ברכב.

אני בדקתי 308 אצל אורן, כמובן בדק לי את הטיימינג והמליץ להחליף טיימינג + משולשים + ברקסים (סה"כ בלאי סביר ביחס לגיל הרכב והק"מ שעבר). צריך להוסיף את העלויות של יישור הקו לעלות הרכישה הראשונית.

אגב, שכחתי לשאול. מה רמת הגימור של ה2008? יצאתי מנקודת הנחה שהיא לפחות Active במחיר הזה. יש מצב שהיא Access?

פורסם

רכב מעולה למשפחה. הבלנו לא מתאימה למשפחה בעיני, רכב מאד צפוף (מלבד כל שאר החסרונות שלו, במיוחד בהשאווה לפיג'ו...)

פורסם (נערך)

מאחר ומדובר על רכב מליסינג דווקא הייתי אומר לוותר על הפיזו.

היא דורשת תחוזקה טובה, אחרת יכולה לעשות בעיות, היא ממש לא עומדת טוב בתחזוקת שבר- כמו כל אירופאית פחות או יותר.

בליסינג כמו שאתה כנראה מבין רמת התחזוקה היא מתחת לכל ביקורת.

לכן הפוטנציאל ל"הפתעות" יהיה גבוהה יחסית.

הבלנו לא הכי מדהימה בעיניי אבל כנראה יותר עמידה לתחזוקת שבר של ליסינג.

מה שכן אם אתה לא נעול על קניה מליסינג אז 2008 מיד פרטית שטופלה כראוי דווקא אופציה מאוד טובה, כן חשוב לבדוק את מצב הרצועה

רצוי אצל גבע\אורן, אידיאלית תחפש רכבים שהחליפו את הרצועה לפני חצי שנה ומעלה(אינדיקציה, גם אם לא מושלמת לכך שלא נגרם נזק למנוע)

עריכה אחרונה על ידי ik3

2015-2018:  Mazda 3 1.6 auto 07', 2018-2021: Peugeot 208 1.2 manual 15' , 2021-2023: Volkswagen polo GTI 1.8 manual 16'

2023- today: Honda Civic TYPE R manual 17', 2024-today: Citroen C1 1.0 manual 16'

פורסם (נערך)

ממליץ גם להעדיף רכבים מידיים פרטיות. ממבט זריז על יד 2 נראה שיש לא מעט מציאות באותם מחירים בערך של מה שהציעו לך.

ממליץ גם לבדוק רכבים יד ראשונה שהגיעו ללובינסקי טרייד / טרייד מוביל / אוטודיל. גם שם יש רכבים טובים והמחירים גמישים בד"כ.

• תוכן חדש...