Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

קורס, תעסוקה, שכר QA

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1906 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מעל רמת השכר הזו (ומה שמציעים לי גם יותר גבוה מהיום)

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
לפני כשעה, Blaz00r כתב:

חלקם עם הרבה שנות נסיון (נקרא לזה מעל 7), רובם לא מקבלים פניות כאלו out of the blue

תלוי מאוד בתחום ובאופי הניסיון.

זה כמו לעבוד במקום ממש טוב למשך כמה שנים.

יפנו אלייך יותר - משמעותית - אבל עדיין יבחנו אותך כרגיל.

ולגבי המספרים שנאמרו - מפתחים בחברות הבינלאומיות הגדולות - אחרי 5-7 שנים כנראה מרוויחים יותר מזה - אז מראש חברות שמשלמות משמעותית פחות (לפחות כאלו שמודעות להפרשים) לא ישלחו.

יש הפרשי שכר עצומים.

אחרי 5 שנים כמפתח נגיד בפייסבוק (בוחר אותה כי הם מהחברות שמשלמות בטופ) - אתה תעשה כנראה יותר מהסכומים שצוינו פה (אם התקדמת בקצב סביר)

אחרי 5 שנים בחברות פחות נחשבות - אתה לא תגיע לסכום הזה כנראה. ויכול להיות יקח פי 2-3 זמן עד / אם תגיע.

לפני 28 דקות, Blaz00r כתב:

אם ההצעות שאתם מקבלים מדברות על אותה רמת שכר (בהנחה ואתם לא שם כבר, כמובן).

חברים בארץ שעובדים בגדולים / עם ניסיון צבאי מוכח וכמה שנים בשוק מקבלים הצעות באיזור הזה וגבוהה יותר.

גם פה (ארה״ב) ההפרשים הם עצומים. המשכורת הממוצעת למהנדס תוכנה היא איפשהוא סביב ה100 אלף דולר , החברות הגדולות כבר משלמות לבוגרים טובים 130-140 אלף, וסיניורים (באמת) כבר עוברים את ה250-300.

אם יש לך כמה חברות נחשבות בקו״ח (סטארטאפים של מעל מילארד , Faang וכו) ותחומים נדרשים - תקבל פניות רציניות מהחברות הרציניות בסכומים האלו ומעלה (ויש עוד הרבה כלפי מעלה לעלות כי יש דרגות מעל. לא ניהוליות.)

ולהבהרה - אלו לא היוצאי דופן או איזה חוד חנית של מפתח פעם ב ... שמוביל חצי חברה.

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם
לפני 38 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני לא בלינקדין (או פייסבוק, או כל רשת חברתית אחרת) ועדיין מוצאים דרך לפנות אליי על בסיס שבועי

אני ממליץ עליך בתור שותף מייסד במפלגה :P

לפני 36 דקות, Blaz00r כתב:

חברים, בואו נחדד... גם למתכנתים שהזכרתי למעלה פונים ע"ב יומי. השאלה הייתה אם ההצעות שאתם מקבלים מדברות על אותה רמת שכר (בהנחה ואתם לא שם כבר, כמובן). אבל לא בטוח שאתם יכולים לענות על זה.

האמת שאני לא מכיר את זה שמגייסים אומרים מה השכר שאתה יכול לקבל בפניה ראשונה באמייל או לינקדאין. 

אני גם פחות מתחבר לדיונים על שכר, מכל מיני סיבות. אחת מהן היא שאני לא לגמרי בטוח שכל אחד שנהנה לספר לכל מי שרק רוצה לשמוע כמה הוא מרוויח באמת מרוויח את זה. אבל ננסה מכיוון אחר: אם שכר של 35 נשמע לי הגיוני לממרניק שמשתחרר עכשיו מקבע והולך לעבודה הראשונה שלו? לא. אלא אם מדובר בעילוי, ברמה של מצטיין קורס, שגם עסק במשך 5.5 שנים בטכנולוגיות מאוד רלוונטית אחר כך. וגם אז זה נשמע לי גבוה, אבל כנראה שאפשרי, בטח בחברות שליביו מזכיר. אם שכר של 27-28 נשמע לי סביר? היום כנראה שכן, אם מדובר במישהו מוכשר שמצליח להוכיח את עצמו בראיון עבודה. ואני אזכיר שוב שלחלק די גדול מבוגרי קורס תכנות יש היום גם תואר ראשון כשהם משתחררים מהצבא, מה שגם מוסיף לרזומה. 

(אם זה לא לגמרי ברור מהקונטקסט, גם אני וגם שותפי למפלגה פה בוגרי קורס תכנות גם כן)

• מצחיק 1
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם (נערך)
לפני 15 דקות, יבגניפ כתב:

אני גם פחות מתחבר לדיונים על שכר, מכל מיני סיבות. אחת מהן היא שאני לא לגמרי בטוח שכל אחד שנהנה לספר לכל מי שרק רוצה לשמוע כמה הוא מרוויח באמת מרוויח את זה.

רק רוצה לגעת בזה. (ואני מתייחס רק למצבים של משרות עם ניסיון , שבהם יש דרישה חזקה לעובדים , לא שיש יותר עובדים ממשרות)

מאוד מקובל שיש טווחי שכר לפי ״דרגות״ - במיוחד בחברות שעוקבות אחרי זה בצורה מסודרת.

למרות שזה אכן לא מאוד כיף לדבר ולהתעסק עם זה - עדיין חשוב להיות מעודכן. חברות רציניות לא יציאו לך פחות מהטווחי שכר שלהם למדרגה - אבל מקובל לגמרי למועמדים להתראיין בכמה מקומות במקביל ובסוף ״להשוות״.

ובמקביל - בגלל שההפרשים בתחום הם כ״כ גדולים - ריקרוטרים בחברות נורמאליות (ומועמדים שלא רוצים לבזבז את הזמן) יעשו איזה וידוי ראשוני לדעת ששני הצדדים מדברים על אותו איזור (אין טעם לראיין מועמד שמבקש 50% יותר לדוגמא. במקרה הטוב הוא יגיד לא , במקרה הרע זה גם ילכלך את שם החברה כי הוא יצא מאוד מתוסכל מזה)

כלי שחוסך המון זמן בלדעת טווחים בארה״ב - https://www.levels.fyi

יש לו גם פירוט של שכר בישראל - https://www.levels.fyi/Salaries/Software-Engineer/Israel/ ופה ישר בשניה אתה רואה את ההפרשים בין E5 נגיד בפייסבוק (סיניור)  למשכורות שמדוברות פה או לסטארטאפים + כמה שנים ניסיון יש.

אפשר לראות אפילו טווחי שכר לאותה מדרגה.

ממליץ בחום לא לבזבז את הזמן על כלים של חברות השמה כמו טבלאות שכר , או אתרים מוטי מעסיקים שלא מציינים כראוי בונוסים מובטחים ומניות כמו Glassdoor.

כדי להבין קצת את המדרגות בכירות (כי הן שונות בין חברה לחברה) - תעיפו מבט בגירסא האמריקאית שנותנת לא רק טבלה אלא מאפשרת להשוות בין חברות ואיך הדרגות השונות משתוות זו לזו.

אני יכול לציין שלדיוני שכר בחיפושים האחרונים באתי עם מידע כזה מראש וציינתי את טווחי השכר שאני רוצה לדרגות שהתראיינתי (והיו לי יותר מהצעה אחת ביד) וזה חסך את הדיון או ההפעתה בסוף ופשוט קיבלתי הצעות בטופ העליון של הסקאלות למדרגה הנ״ל בחברה הנ״ל.

(לא לנסות את הטקטיקה הזו בתור ג׳וניור או בוגר טרי....)

עריכה אחרונה על ידי Liviur
  • רעיון טוב! 1

Then dying is forgetting

פורסם
לפני 23 דקות, יבגניפ כתב:

אני ממליץ עליך בתור שותף מייסד במפלגה :P

אין בעיה מהיום אני מפנה אותם חזרה אליך 😁

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
לפני שעה, יבגניפ כתב:

(אם זה לא לגמרי ברור מהקונטקסט, גם אני וגם שותפי למפלגה פה בוגרי קורס תכנות גם כן)

רגע רגע רגע,

שניכם ממרמניקים?

פורסם

Guilty as charged

מחזור 2007-2008 (ר"א-ר"ב-ר"ג)

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

אני קצת יותר מבוגר מליאור, וכן.

למה להרגיש אשמים? הגבתי מה שהגבתי על קורס q.a ועל דיונים על יוצאי יחידות טכנולוגיות, כי אני מכיר את העולם הזה מספיק טוב מכל הכיוונים :)

לפני שעתיים, Liviur כתב:

למרות שזה אכן לא מאוד כיף לדבר ולהתעסק עם זה - עדיין חשוב להיות מעודכן.

בהחלט, עם זה אני מסכים לגמרי. אני מכוון לזה שצריך להסתכל באמת על טבלאות, המיקום שלך מבחינת ניסיון ואיפה אתה רוצה להיות, ופחות לבנות ציפיות מאנקדוטות שמכרים מספרים.

• רעיון טוב! 1
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
לפני 13 דקות, יבגניפ כתב:

צריך להסתכל באמת על טבלאות

והטבלאות הנכונות כמו שציינתי.

אחרת גם הייתי מאמין שמשרות של Individual contributer נגמרות בסביבות ה30 אלף לחודש - כשבפועל - יש גם פי 2 ופי 3.

גם לכאלו שהם לא בוגרי קורס תכנות בצבא 😂 (נא לא לקחת ברצינות)

• מצחיק 2

Then dying is forgetting

פורסם
לפני 30 דקות, יבגניפ כתב:

למה להרגיש אשמים? הגבתי מה שהגבתי על קורס q.a ועל דיונים על יוצאי יחידות טכנולוגיות, כי אני מכיר את העולם הזה מספיק טוב מכל הכיוונים :)

התכוונתי לשאלה שאני שאלתי:

לפני 4 שעות, Blaz00r כתב:

חברים, בואו נחדד... גם למתכנתים שהזכרתי למעלה פונים ע"ב יומי. השאלה הייתה אם ההצעות שאתם מקבלים מדברות על אותה רמת שכר (בהנחה ואתם לא שם כבר, כמובן). אבל לא בטוח שאתם יכולים לענות על זה.

פורסם (נערך)

אני לא בוגר קורס תכנות בצבא.

כן התעסקתי במחשבים , לא בצורה רשמית מבחינת הכשרה צבאית (ולא כמפתח).

ההצעות האחרונות שלי בישראל כמפתח עם תואר ו4-5 שנות ניסיון (בפיתוח , יותר מזה בטק) עמדו על סביב ה30+ והגיעו רחוק מזה למעלה.

בחברות גדולות כבר דובר על בערך פי 2 כשכוללים מניות סחירות ביד. לפני ריפרשרים ובונוסים.

כשאני מדבר פה עם ריקרוטרים והצעות שמגיעות אנחנו כבר מדברים על מעל 200 אלף שנתי כבסיס וסכום דומה במניות ובונוסים מובטחים.

זה עונה ?

(עכשיו עם ניסיון של 10 שנים שכולל גם את אמזון והחברה הנוכחית, ובערך 20 שנה בטק. אלו הצעות של אחוזון 80% ומעלה בשוק כנראה והרוב משלמים פחות. משמעותית. אבל אלו לא הצעות כ״כ יוצאות דופן)

עריכה אחרונה על ידי Liviur

Then dying is forgetting

פורסם

האמת שלאחרונה פנו אלי מלא חברות גדולות (התחושה שלי שבתקופת הקורונה נוצר להם מחסור) ואני מתחיל לחשוב שאחרי 14 שנה באותו מקום (במספר תפקידים) אולי כדי להתחיל להיסתכל לצדדים.

מה השכר היום בשוק למשהוא שהוא מפתח FW ותיק עם ניסיון?

בנוסף אישתי בקרוב כנראה תמשוך אותנו לארה"ב בשביל פוסט דוק ואני מפטנז על רילוקשן מאיזה חברה, יש דרישה לתכנתים עם ניסיון לרילוקשן?

טסלה 3 2022

פורסם
לפני שעתיים, motizkn כתב:

האמת שלאחרונה פנו אלי מלא חברות גדולות

השוק לאחרונה מרגיש לוהט. כמות הפניות בחצי שנה האחרונה היא מהגבוהות שהיו לי.

מה השכר היום בשוק למשהוא שהוא מפתח FW ותיק עם ניסיון?

תסתכל באתר ששמתי. לרוב מפתחי FW למיטב ידיעתי בערך 10-15% פחות מתוכנה.

בנוסף אישתי בקרוב כנראה תמשוך אותנו לארה"ב בשביל פוסט דוק ואני מפטנז על רילוקשן מאיזה חברה, יש דרישה לתכנתים עם ניסיון לרילוקשן?

קודם כל - אני לא עו״ד להגירה. ממליץ לך בחום לדבר עם אחד שיחת יעוץ כדי להבין איפה כל הדברים האלו עומדים בימינו.

המצב עם הויזות עבודה כרגע הוא דיי מחורבן. הויזה העיקרית שאתה יכול לעבור אליה כעובד בחברה חדשה היא H1B שקורים בה הרבה שינויים בימינו. בשנים האחרונות זה היה הגרלה שבערך 30% זכו, אז הרבה חברות עשו אחורה פנה מהויזה הזו כי זה יותר מדי התעסקות למועמדים שרוב הסיכויים לא יגיעו.

בנוסף - אתה קצת מפספס את הרכבת - כי באפריל מגישים את הבקשות והתחלת העבודה היא באוקטובר.

כשהיא בפוסט דוק לזכרוני - לך אין אישור עבודה - ככה שזה לא מקדם אותך (ואפילו יהיה בעייתי בשבילך לעבוד כשאתה שם בחברה ישראלית אפילו אם השכר בארץ).

הדרך הכי טובה כרגע לעבור לארה״ב זה לקבל ויזת מומחה / מנהל בכיר מטעם המקום עבודה הנוכחי שלך או מקום עבודה אחר שעבדת בו לפחות שנה מחוץ לארה״ב (מה שנקרא L1a / L1B תלוי בסוג) ואח״כ להתחיל לעבוד על גרין קארד ישר.

Then dying is forgetting

פורסם

מסכן הבן אדם שאל על קורס בדיקות אתם באים לו עם שכר מפתח של 15 שנה נסיון שהלך במסלול טוב.

• מצחיק 4

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

• תוכן חדש...