Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

קורס, תעסוקה, שכר QA

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1911 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

זה תלוי מ א ו ד בחברה

אבל למפתח (לא בודק) יוצא יחידה טכנולוגית או בוגר עם ציונים טובים וקצת ניסיון  הייתי אומר 15-20 בממוצע.

אולי יותר, כנראה לא פחות. (ובחברות מסוימות גם בונוסים ומניות)

• מעניין 1

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

מסכים לגמרי שזה תלוי בחברה.
אני מכיר סטודנטים בודדים שמקבלים 130, וגם בודדים שמקבלים 50, כאשר הרוב איפשהו בין 70 ל100 (שעתי).
לכן חשבתי שהטווח הסביר לבוגר אוני' עם ניסיון/בוגר יחידה הוא איפשהו בין 20 ל26.

פורסם

ההבדל העיקרי הוא כמה מהר הם ימצאו עבודה.

ואחת איכותית

וההשפעות של זה לתפקיד השני שלישי והלאה

שם זה יותר משמעותי.

הרבה יותר

Then dying is forgetting

פורסם

אני בתור QA מתחיל השכר שהוצע לי היה בין 7700-9000.

אכן יש הצפה בשוק כיום, אולי פיטרו הרבה או שאולי הרבה הלכו ללמוד את התחום כי זה נראה להם יותר ככסף קל או כניסה קלה להייטק.

לי לקחו בערך שלושה חודשים להתקבל למשרה שהיא בודק ידני ואוטומציה, זה היה בתקופת הקורונה במאי 2020 והתחלתי בספטמבר, לדעתי היה לי דיי מזל שקראו לי לראיון (לא היה לי נסיון ובאתי מתחום ניהול בכלל).

הקורס יקר יחסית (סביב 10+) ואפשר ללמוד לגמרי לבד את החלק הידני.

לגבי אוטומציה - יש המון מדריכים וקורסים שאפשר לקחת ב UDEMY, זה מה שאני עושה כרגע עם JavaScript (למדתי JAVA בקורס).

אני מכיר הרבה אנשים שעדיין מחפשים עבודה בתחום, כבר קרוב לשנה, כאלו שלמדו איתי.

מתאר לעצמי שגם הקורונה קשורה לנושא, קיבלתי הרבה יותר הצעות עבודה לפני הבלאגן והסגרים שעוד הרשיתי לעצמי לסרב, וזה גם עוד מלפני שסיימתי את הקורס אפילו.

בכל מקרה אם לומדים אצל מרצים כלשהם ואם יש להם קשרים זה גם יכול לעזור.

Opel Adam S 2017

פורסם

הלינקדאין שלי מוצף באיזה חירטוט חדש של HR משועממות שנקרא "פרויקט העצמה"

בגדול אנשים מפרסמים אנשים אחרים שמחפשים עבודה,הרוב המוחלט הם בוגרי תוכנה ממכללות סוג ת*ת וקורסים מכל מיני מכללות.

השאר מסתדרים איכשהו בלי היופי הזה.

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם
בתאריך 14.3.2021 בשעה 16:21, liav12 כתב:

לי לקחו בערך שלושה חודשים להתקבל למשרה שהיא בודק ידני ואוטומציה, זה היה בתקופת הקורונה במאי 2020 והתחלתי בספטמבר, לדעתי היה לי דיי מזל שקראו לי לראיון (לא היה לי נסיון ובאתי מתחום ניהול בכלל).

הקורס יקר יחסית (סביב 10+) ואפשר ללמוד לגמרי לבד את החלק הידני.

איך הולך? האם הקידום מהר? ומה השכר ההתחלתי בערך?

לגבי 8200 שוב,

אני מסכים לגמרי לגבי החוסר פרופורציות לBUZZWORD האלה בקוח.

אין מה לעשות, זה רובוטים שבודקים וברגע שהם רואים כזה דבר ומוודאים אותו עברת 80% מהתהליך.

בחברות האלה אתה מכיר מישהו, והוא מביא את כל החברים שלו. ככה זה עובד לא יעזור.

אתה לא חייב להיות גאון במיוחד. 

פורסם
בתאריך 13.3.2021 בשעה 17:04, Gosser1860 כתב:

האם יש לה תואר מדעי כלשהו?

מניסיון אישי אני מכיר מספר חבובים שעשו קורס QA ידני והצליחו להתקדם משם. בד"כ התגלגלו לאוטומציה או כתיבת קוד בצורה כזו או אחרת. השכר ההתחלתי לא גבוה.

המידע שיש לי הוא מלפני 5-6 שנים. מאז הדרישה לQA ידני ירדה. שווה לשקול אפיק אחר.

היא מנהלת חשבונות כבר הרבה שנים. פשוט כבר נמאס לה.

פורסם
לפני כשעה, arik100 כתב:

אין מה לעשות, זה רובוטים שבודקים וברגע שהם רואים כזה דבר ומוודאים אותו עברת 80% מהתהליך.

כן, חבל שזה לא היה נכון גם בפעם הראשונה וגם בפעם החמישית שזה נכתב.

אבל אני לא יודע למה אני טורח.

• אהבתי 4
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
לפני שעתיים, arik100 כתב:

למעשה שניהם לא נכונים.

קורות חיים טובים זה דבר נחוץ בכלליות - תפוצץ אותם בבאזוורדז - אתה תיכשל בשלב של האדם שקורא אותם (מניסיון ומסינון). גם בשלב הראיון זה מסוכן - כי תיפול בדיוק על המפתח שיחליט לבדוק אם סתם רשמת אותם (לצערי - מניסיון רב בנושא הזה ... :| אל תרשמו מה שלא עשיתם ...)

וגם חבר מביא חבר - אלא אם כן זה הסמנכ״ל בחברה קטנה - זה מקסימום יביא אותו לראיון יותר מהר. (גם כי חבר מביא חבר חוסך לחברה אלפים עד עשרות אלפי שקלים לעומת לעבוד עם חברות השמה , פרסומים וכו).

מעבר לזה - לאף אחד לא אכפת. כשעלות גיוס כושל היא לפחות עשרות אלפי שקלים ועד מאות אלפים רבות -> אף אחד לא מבזבז זמן ומשאבים על ״מקורבים״ (בחברות רציניות)

לכל עבודות הטק חוץ מאחוזים בודדים אתה לא צריך להיות גאון הדור - אבל כן עם הבנה / ידע / כישרון מסוים בתחום.

לאחוזים הבודדים - מעסיקים בוגרי תארים מתקדמים מסוימים או אנשים עם המון קבלות.

השאר - כולל הגאונים ימשיכו במסלולים הרגילים.

• רעיון טוב! 2

Then dying is forgetting

פורסם (נערך)
לפני 7 שעות, Liviur כתב:

למעשה שניהם לא נכונים.

קורות חיים טובים זה דבר נחוץ בכלליות - תפוצץ אותם בבאזוורדז - אתה תיכשל בשלב של האדם שקורא אותם (מניסיון ומסינון). גם בשלב הראיון זה מסוכן - כי תיפול בדיוק על המפתח שיחליט לבדוק אם סתם רשמת אותם (לצערי - מניסיון רב בנושא הזה ... :| אל תרשמו מה שלא עשיתם ...)

זה מזכיר לי שלפני כמה זמן ראיינתי בחור שהגדיר את עצמו בקו"ח כמפתח פיתון מנוסה.  כשהתיישבתי מולו ושאלתי אותו על הרקע שלו בפייתון הסתבר שהוא עבר קורס של שבוע במכללת שקר כלשהו שנתיים לפני הריאיון.

הייתי בסדר עם זה כי אפשר להתחיל משם - ניסיתי לחקור האם הוא עשה פרויקטים נוספים בפייתון בעבודה. אולי האם הייתה לו נגיעה בפרויקטים אישיים במסגרת רצון להשתפר ולהכיר פייתון יותר? כלום! נאדה.

רוצה להגיד שבן אדם יכול לכתוב מה שבא לו בקו"ח. הוא אולי יעבור את ה hr אבל ברגע שיישב מול ראש צוות שרוצה לגייס אותו כל הבלוף ייחשף.

והיה עוד אחד שהרגיש צורח למרוח את הקו"ח שלו על פני שלושה עמודים (הוא כתב כל דבר 5 פעמים).

חלאס עם תיאוריות הקונספירציה על רובוטים ו80% קבלה אם כתוב לך 8200. זה פשוט לא נכון. חברות ישלמו כסף לאנשים כדי שיעזרו להן לעשות יותר כסף, לא כדי שיהיו עציץ במשרד שבקו"ח שלו כתוב ממרם.

עריכה: בא לי לספר עוד קצת על הסיטואציה הראשונה כדי להעביר את המסר שלי.

מצד אחד יושב בחור בן 24, ראש צוות בחברת הייטק שמנסה לגייס לצוות שלו. בקו"ח שלו כתוב ממר"ם.

מן הצד השני יושב בחור גדול ב10 שנים, בקו"ח שלו כתוב שהוא "מפתח פייתון מנוסה" ושב-7 השנים האחרונות הוא עובד באותה משרת IT\Helpdesk. לא כתוב לו ממר"ם.

believe me כשאני אומר שהוא לא עבר וזה לא קשור לשירות הצבאי של מי מאיתנו. ההבדל המהותי בין שנינו הוא שאני מגיל 16 קם בבוקר ודוחף את עצמי כל יום ללמוד עוד ולהשתפר במה שאני עושה, לעומתו שתקוע באותה משרה כבר 7 שנים (כי לדבריו היא "משרה נוחה") וקורא לעצמו "מפתח מנוסה" אחרי שעשה קורס בסיסי מאד של שבוע. אין קיצורי דרך בשום דבר! כדי להגיע ולשרוד בהייטק צריך להיות מאד ממוקדי מטרה, עם המון מוטיבציה ללמוד ולהתפתח.

עריכה אחרונה על ידי Shay_u
  • אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם

בגדול אני עובר על בערך 5 קורות חיים ביום (אחרי סינון של הHR), ומראיין לפחות 3 בשבוע יוצאי 8200, יש שם כאלו חכמים ומוכשרים מאוד והשאלה היא האם אני מוכן להשקיע בהם והם לא יברחו לי עוד חצי שנה+ לאיזה טיול...או לימודים.

איש QA כזה יוצא 8200 ללא נסיון ירוויח בערך 15-17K בשלב ראשוני, וגם זה מכובד, מתכנתים יותר,

רוב המשכורות המטורפות הם בחברות עם סיכון גבוה (StartUp) או לחילופין חברות עתירות ידע ומזומנים (מיקרוסופט\אינטל כדוגמא) אבל שם אתה עובד קשה מאוד, בדרך כלל המבריקים ביותר שם והלחץ הוא מטורף וקבוע.

פורסם
לפני 12 שעות, arik100 כתב:

זה לא נכון.

החברים אולי (בדגש, על אולי) מקבלים טלפון זימון לראיון יותר מהר. אבל חובת ההוכחה היא עליהם.

אתה לא חייב להיות גאון במיוחד.

נכון. אבל אתה חייב כישרון/יכולת/ניסיון או שילוב כלשהו של המרכיבים האלה.

לפני 9 שעות, Liviur כתב:

וגם חבר מביא חבר - אלא אם כן זה הסמנכ״ל בחברה קטנה - זה מקסימום יביא אותו לראיון יותר מהר. (גם כי חבר מביא חבר חוסך לחברה אלפים עד עשרות אלפי שקלים לעומת לעבוד עם חברות השמה , פרסומים וכו).

אני יכול להעיד מניסיון אישי שזה אפילו לא מביא מיד לראיון.

לפני שעתיים, Shay_u כתב:

וקורא לעצמו "מפתח מנוסה"

מפתח מנוסה זה הרבה גם גישה. למרות ש"על הנייר" יש אנשים עם ניסיון דומה לשלי שכבר שמים את טייטלים כאלה ואחרים, אבל הגישה שלהם רחוקה מאוד ממה שזה אמור לייצג.

בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

פורסם

אתם יכולים להגיד שזה לא נכון אבל זה לגמרי נכון.

אני לא אומר שאתה בנאדם סתום ואם רשום 8200 אתה תתקבל בכל מקרה, אבל מה לעשות שלהיכנס לריאיון זה הדבר הכי קשה בלהשיג עבודה במקום חדש.

ברגע שרשום 8200 וזה אמיתי - מי שרושם שהוא היה שם והוא לא זה פשוט מגוחך ולא יעזור - אז כן 80% מהדרך כבר עשית. 

ואני מצטער אם התחום עיסוק זה אכן מה שעסקת בו וחבר מכניס אותך אז סיכויי הקבלה במידה ומעוניין קופצים ל95%.

אני מכיר לא מעט מקרים כאלה מהסביבה הקרובה שלי.

אני גם מכיר מקרים של אנשים שיש להם 0 ידע בתחום HI-TECH מסוים ! והם התקבלו לעבודה בשכר ששואף ל20K רק בגלל שהם חברים של דרגה בכירה בארגון.

פורסם
לפני 15 שעות, arik100 כתב:

איך הולך? האם הקידום מהר? ומה השכר ההתחלתי בערך?

השכר נמוך מאוד, התחלתי באיזור ה 7800 ללא נסיון. אלו ההצעות שרובם מקבלים בכל אופן.

האמת זה מקום שנותן לי ללמוד ולהתפתח גם על חשבון העבודה. אז זה סוג של win win בערך, קיבלתי עבודה ונסיון ויכולת ללמוד ולהשתפשף בקוד.

נכון לעכשיו אני מתחזק את האוטומציה של החברה.

גם חבר לדוגמא התחיל בעבודה זמנית בחברה שמתעסקת במניות וכדומה, ומשם כבר נהיה עובד קבע עם משכורת לא רעה בכלל באיזור ה 10+ וזה עם שנה נסיון.

לא בכל מקום זה כך אני בטוח.

Opel Adam S 2017

פורסם
לפני 44 דקות, arik100 כתב:

אבל מה לעשות שלהיכנס לריאיון זה הדבר הכי קשה בלהשיג עבודה במקום חדש

נכון רק לשנתיים הראשונות בערך של הניסיון שיש לך.

אחכ זה מתחיל להתהפך. (כמשהו שמקבל כבר שנים פניות מרוב faang וחבריו בצורה קבועה. וכשרציתי להתראיין לכאלו חזרו אלי תוך ימים ספורים אם לא באותו יום. לא בוגר 8200 🤷‍♂️)

ולכן בוגרי יחידות טכנולוגיות שיש להם ניסיון בתכלס במצב אחר.

לפני 3 שעות, Gosser1860 כתב:

מפתח מנוסה זה הרבה גם גישה. למרות ש"על הנייר" יש אנשים עם ניסיון דומה לשלי שכבר שמים את טייטלים כאלה ואחרים, אבל הגישה שלהם רחוקה מאוד ממה שזה אמור לייצג.

לכן אם זה לא מחברה שעושה leveling נורמאלי - כמות השנים ואינפלציית התארים לא מרשימה אותי ובוחנים כל מקרה לגופו.

בחברות קטנות זה ממש בדיחה. משהו שנתיים מחמם את הכיסא והוא כבר ״סיניור״

לפני 5 שעות, llaavvii כתב:

רוב המשכורות המטורפות הם בחברות עם סיכון גבוה (StartUp) או לחילופין חברות עתירות ידע ומזומנים (מיקרוסופט\אינטל כדוגמא) אבל שם אתה עובד קשה מאוד, בדרך כלל המבריקים ביותר שם והלחץ הוא מטורף וקבוע.

מעט מאוד סטארטאפים ישלמו גבוהה באמת אם בכלל וגם 2 החברות המצויינות לא בטופ של גרפי השכר (אבל משלמות מעל הממוצע)

תעיף מבט יותר לכיוון פייסבוק וגוגל ותחשבי מניות וזה יותר הכיוון. המספרים לפעמים הם כפולים.

העבודה קשה אבל יש איזון סביר ולא בסדר גודל שונה מחברות אחרות.

Then dying is forgetting

• תוכן חדש...