Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

קורס, תעסוקה, שכר QA

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1910 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

^
חח.
מכיר מישהי שממש החודש יצאה מקבע בממרם (עסקה ב"סייבר"), אחרי חיפוש עבודה שערך שבוע תמים התחילה לעבוד בחברת "סייבר" כלשהי עם שכר (התחלתי) של 28K. פשוט הזיה מה שנהיה בשוק עם ה"יוצאי ממרם/8200", מספיקה השורה הזאת בקורות חיים ואתה מסודר, בלי קשר ליכולות שלך או מה באמת עשית בצבא. ויצא לי לפגוש לא מעט כאלה, היו הרבה מוכשרים והיו גם הרבה כאלה שהיו לא יותר מ-code monkeys (זה בהנחה ובכלל עסקו בקוד - יש המון בוגרי 8200 שבכלל עסקו במשהו אחר כמו תשתיות וכו' אבל השורה הזאת בקו"ח עדיין מסדרת אותם).

פורסם

לא הייתי ממליץ לעשות קורס כזה, מהסיבות שכבר פורטו כאן. אומנם חלק מהמקומות ששמעתי עליהם מבטיחים עבודה לבוגרים, אבל זה במקומות וחברות מאוד לא נחשקות, שלא פותחות את דלת לשום מקום אחר כך. וזו לא עבודה כייפית, לעיתים גם עם יחסי כוחות מעוותים מול מהנדסים שלא מבינים איך מעזים למצוא להם באגים בקוד וכו'. מעבר לזה, יש לא מעט חברות תוכנה שמוותרות על תפקידים של qa ממגוון סיבות. 

לגבי יוצאי צבא, טבלאות שכר וכו': ההכשרה והתפקיד כן משפיעים על השמה וחיפושי העבודה. למישהו שעסק בהאזנה או תרגום ב8200 אין שום עתיד סלול להייטק. היחידים שאולי יעסיקו חייל משוחרר, ללא שום מבחן או תהליך קבלה, אלו הם חברים שלו שהשתחררו קצת לפניו ובמקרה פתחו איזה סטארטאפ תורן.  

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

אם יש מוטיבציה לעשות קורס שקשור לנושא "הייטק" לפחות ללמוד דרך השמות הגדולים כמו גוגל או מייקרוסופט

https://grow.google/certificates/#?modal_active=none

https://www.microsoft.com/en-us/store/workshops-training-and-events/

עד כמה זה רלוונטי וכמה זה טוב, ניתן לאנשים שבתחום להגיד, כי לי אין שום מושג קלוש אבל זה מה שאני חשבתי לעשות אבל ירדתי מהעניין די מהר.

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם
לפני שעתיים, Blaz00r כתב:

^
חח.
מכיר מישהי שממש החודש יצאה מקבע בממרם (עסקה ב"סייבר"), אחרי חיפוש עבודה שערך שבוע תמים התחילה לעבוד בחברת "סייבר" כלשהי עם שכר (התחלתי) של 28K. פשוט הזיה מה שנהיה בשוק עם ה"יוצאי ממרם/8200", מספיקה השורה הזאת בקורות חיים ואתה מסודר, בלי קשר ליכולות שלך או מה באמת עשית בצבא. ויצא לי לפגוש לא מעט כאלה, היו הרבה מוכשרים והיו גם הרבה כאלה שהיו לא יותר מ-code monkeys (זה בהנחה ובכלל עסקו בקוד - יש המון בוגרי 8200 שבכלל עסקו במשהו אחר כמו תשתיות וכו' אבל השורה הזאת בקו"ח עדיין מסדרת אותם).

יוצא לי לעבוד עם כמה יחידות סייבר בצבא, בהחלט יש אנשים מוכשרים וטובים מאוד, אבל רובם שאני עובד איתם לא בדיוק חוד החנית.

מישהו יכול לפרט מה זה בדיוק סייבר ? אם אני מבין נכון, זה אבטחת מידע, ואז זה או ניטור - SOC, או PENTEST , על מה בדיוק מדברים עם השכר ההתחלתי הזה ?

• רעיון טוב! 1
פורסם

אלוהים יודע.
היא גם סיפרה שיש חבר'ה מהמחזור שלה או מחזור לפניה שנכנסו למשרות (התחלתיות! כלומר משרה ראשונה אחרי השירות מינימום בממרם, בגיל 23) עם שכר של 30 וגם 35.
ומה שעוד יותר הזוי שספציפית למשרה הזאת זו לא היא הגישה בכלל קו"ח אלא פנו אליה דרך הלינקדין (ובלינקדין לא מפורט לה כלום חוץ משורה של "Mamram"). וככה גם אצל אחרים במחזור שלה - הם בכלל לא היו צריכים לחפש, פנו אליהם וחטפו אותם. זה עד כמה הזוי נהייתה האובססיה הזו סביב יוצאי ממרם/8200.

פורסם

אני מצטער, אבל הרשה לי שוב להיות סקפטי.

אני מכיר את הסיפורים האלו יותר מ 15 שנים. מכל כיוון אפשרי. ניסיון אישי, תהליכי גיוס, ניסיון של חברים קרובים. 

תמיד יש נישות. הייטק זו תעשיה דינמית, יש תפקידים שפתאום יש סביבם יותר התלהבות ומחפשים יותר ומשלמים יותר. מגייסים ומגייסות פונים לכולם. כי יש מחסור במהנדסים, יש תחרות על כל מהנדס וחברות לא מצליחות לצמוח בקצב לו הן מצפות בישראל. וכמובן שפונים גם למשוחררים טריים. כי הם מביאים איתם 5-6 שנות ניסיון. וכמובן שזה לא כל מי שרשום לו "ממרם" או "8200" בקורות חיים, אלא בוגרי קורסים או משרתים בתפקידים מאוד ספציפיים. אבל בכל מקרה, חוץ ממקרים של הכירות אישית קודמת  - אף חברת הייטק לא תגייס בן אדם בלי להעביר אותו תהליך מסודר, גם של ראיונות אישיים והתאמה לחברה, וגם כמובן ראיונות מקצועים. ואם יש כזו - היא לא תשרוד יותר מדי זמן. אין באמת קיצורי דרך שמבוססים רק על באזוורדס ומיתוג. 

• רעיון טוב! 1
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
לפני 6 שעות, Potato כתב:

ממש לא מהתחום,אבל אולי בדיקות ידניות לזיהוי פרצות אבטחה?

זה היה קצת בציניות כן ? 😂

סתם עדכנו את השם.

• מצחיק 1

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם (נערך)
בתאריך 12.3.2021 בשעה 02:15, עדי-אל כתב:

אישתי רוצה לעשות קורס QA 

רציתי לבדוק אם יש דרישה בשוק? מה השכר ההתחלתי? 

במידה והיא תרצה לעשות יש המלצה על מה לשים דגש מבחינת מה הם מלמדים? 

מדובר על מישהי ללא רקע או תואר במחשבים

האם יש לה תואר מדעי כלשהו?

מניסיון אישי אני מכיר מספר חבובים שעשו קורס QA ידני והצליחו להתקדם משם. בד"כ התגלגלו לאוטומציה או כתיבת קוד בצורה כזו או אחרת. השכר ההתחלתי לא גבוה.

המידע שיש לי הוא מלפני 5-6 שנים. מאז הדרישה לQA ידני ירדה. שווה לשקול אפיק אחר.

בתאריך 12.3.2021 בשעה 12:47, beastmode כתב:

אם כבר הייטק אז עדיף קורס שקשור לסייבר.

למה? 

בתאריך 12.3.2021 בשעה 16:05, vadim6385 כתב:

זה אבטחת מידע?

בגדול, כן. אבטחת מידע מרמז בגדול על הגנה מפני התקפות. ויש היבט של פיתוח התקפות וכלים לתקיפות.

לפני 3 שעות, Blaz00r כתב:

^
חח.

אני אנסה להתייחס בנק':

- תהליך הגיוס לקח שבוע: היא משוחררת ולכן לא צריכה להודיע למעסיק קודם. השוק (לפי מדגם לא מייצג בלינקדין) חוזר לעצמו, בעיקר לבעלי ניסיון. 

- השימוש במילה "התחלתי" מתעתע. אנחנו מדברים על מישהי (כתלות בקבע שעשתה או לא) עם 2-4 שנים ניסיון. לא על בוגר תואר טרי ללא ניסיון.

- 8200 זו יחידה ענקית. גם ממר"ם יחידה גדולה. כדי להתייחס צריך את הקונטקסט הנכון ולהבין באילו מערכות נגע ומה בדיוק המגוייס עשה. אם היית אנליסט (signal intelligence) ב8200 המשכורות יהיו הרבה, הרבה יותר צנועות.

לפני 36 דקות, Blaz00r כתב:

אלוהים יודע.
היא גם סיפרה שיש חבר'ה מהמחזור שלה או מחזור לפניה שנכנסו למשרות (התחלתיות! כלומר משרה ראשונה אחרי השירות מינימום בממרם, בגיל 23) עם שכר של 30 וגם 35.
ומה שעוד יותר הזוי שספציפית למשרה הזאת זו לא היא הגישה בכלל קו"ח אלא פנו אליה דרך הלינקדין (ובלינקדין לא מפורט לה כלום חוץ משורה של "Mamram"). וככה גם אצל אחרים במחזור שלה - הם בכלל לא היו צריכים לחפש, פנו אליהם וחטפו אותם. זה עד כמה הזוי נהייתה האובססיה הזו סביב יוצאי ממרם/8200.

תראה, השימוש במילה התחלתי בעייתי קצת. אם הם התגייסו בגיל 18, קורס קדם צבאי, התגלחו על המערכות בצבא, בא נגיד 4~ שנים ניסיון. לא מדובר באיזה שכר מופרך. 

בנוגע ללינקדין, למגייסים יש בוטים/סקריפטים שפונים למועמדים והם מחפשים לפי מילות מפתח/טייטלים. כנראה לא באמת פנו במובן שאתה חושב. כמובן שאחרי המענה הראשוני, מדובר במגייס בשר ודם.

כנראה לא מדובר באיזו אובססיה אלא יותר ביזנס. אם אתה צריך את הידע הספציפי שיש בממר"ם/8200/81 (ועוד כמה יחידות עם 2 ספרות), אז אתה תצטרך כנראה לשלם. אם אין לך את הזמן ו/או משאבים לגייס בוגרים טריים ולהכשיר אותם - אתה תצטרך לשלם. ולכן בוגרי היחידות האלה מבוקשים. הם מביאים ידע וניסיון. לא צריך להכשיר אותם חודשים רבים והם יכולים לספק תפוקה יחסית מהר. בנוסף, אם הם מביאים איתם ידע מוסף, מה טוב. מצד שני, הם לא זולים.

אה, ועוד משהו. בתעשייה אוהבים את הפרקטיקה חבר-מביא-חבר משלל סיבות. ולכן רואים קלאסטרים של בוגרי מסלול/מחזור/יחידה באותה קבוצה/חטיבה בחברות השונות.

עריכה אחרונה על ידי Gosser1860
חבר-מביא-חבר
  • אהבתי 1
  • רעיון טוב! 2
בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

פורסם
לפני 28 דקות, Blaz00r כתב:

היא גם סיפרה שיש חבר'ה מהמחזור שלה או מחזור לפניה שנכנסו למשרות (התחלתיות! כלומר משרה ראשונה אחרי השירות מינימום בממרם, בגיל 23)

קודם כל - יש להם כמה וכמה שנות ניסיון.

זה נכון לתפקידים דיי ספציפיים ולא כל בוגרי 8200 אוור (עדיין היחידה הגדולה בצהל ויש שם המון מקצועות שלא קשורים באמת לטק)

ודבר אחרון - לרוב יש מחיר (זמן , מוסר או פרות אחרות) לדברים האלו. אני אסכם בזה ולא ארחיב.

לפני 8 דקות, יבגניפ כתב:

אין באמת קיצורי דרך שמבוססים רק על באזוורדס ומיתוג

לרוב זה אנשים מאוד מאוד ספציפיים וחברות מאוד מאוד מסוימות על הפרינג

חברות גדולות ישמחו לזמן אנשים מ8200 אבל הם יעברו תהליך סטנדרטי לגמרי ומקסימום יקפצו דרגה אחת מעל new grad.

• רעיון טוב! 2

Then dying is forgetting

פורסם
לפני 2 דקות, Liviur כתב:

אני אסכם בזה ולא ארחיב.

אה כן, @Blaz00r ליביור נגע פה במשהו חשוב.

יש חברות שקמות ומתעסקות בדברים נלוזים וגרועים יותר אפילו מאופציות בינאריות/פורנו וכו'. באמת, עושים דברים שמדירים שינה.

אתה מבין את זה כשאתה רואה חברים בתואר מתחילים להזיע כשחוקרים את החברה שלהם בחו"ל 🤫

זה שווה את הכסף? כל אחד וסולם המוסר שלו. עד ש shit hits the fan.

בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

פורסם (נערך)
לפני 4 שעות, Blaz00r כתב:

איזה hate מיותר. אנשים לא יוצאים מהצבא ומרוויחים 30 או 35 'כי כתוב ממר"ם בקורות החיים'.

השירות בממר"ם\8200 הוא מקפצה מטורפת לאזרחות במקצועות ההייטק מסיבה אחת- השירות במקומות האלה נותן אופציה לאנשים טובים ואיכותיים ללמוד ולהתפתח (ועל הדרך אולי לתרום גם למדינה, לא תמיד). מי שיוצא ומרוויח את המשכורות הגבוהות יותר בסקאלה הם חוד החנית, שרובם בוגרים אחד מקורסי ה"עילית" בצה'ל שמנקזים אליהם את המוחות החריפים ביותר. לאחר שירות של כמה שנים הם יוצאים עם ניסיון מעשי.

אני בוגר ממר"ם ומכיר אישית שני חברים שהצליחו להגיע למשכורות האלה. רק כדי לסבר את האוזן, אחד מהם סיים את התואר הראשון שלו באוניברסיטת תל אביב בגיל 17. השני מגיל 14 עשה אלפי שקלים בחודש עבור פרויקטים של תכנות, תו"כ לימודי ההנדסאי איתי הספיק כבר לצבור ניסיון של שנתיים כ pen tester בחברת הייטק.

שניהם אגב לא ויתרו על שום מוסר בשביל לקבל את המשכורות האלה (ממש ההפך, החבר ה pen tester עובד כ white hat).

באשר אליי- אני מתכנת בהייטק (לא קרוב למשכורות המצוינות, בינתיים). אין לי על מה להתלונן- אני במקום יחסית טוב ביחס לגיל שלי. הכל בזכות זה שמעולם לא התעצלתי, למדתי, התקבלתי ליחידה ששירתתי בה כי הייתי טוב מאד במה שידעתי לעשות וגם תוך כדי השירות הצבאי לא הפסקתי ללמוד ולהתפתח.

אם אפסיק לעשות זאת ההייטק ילעס אותי ויירק אותי החוצה תוך חמש שנים. החיים במקצוע הזה מחייבים אותך להמשיך לאתגר את עצמך, אחרת אתה הופך להיות לא רלוונטי תוך זמן קצר. ההבנה הזו היא מה שמייחד רבים מיוצאי היחידות הטכנולוגיות.

עריכה אחרונה על ידי Shay_u
  • רעיון טוב! 3
פורסם (נערך)

אם היה בספק - אז שלא יהיה כמו ששי ציין

לא מקבלים את זה על סמך לשבת בממרמ ש״במקרה״ הגעתם לשם במזל.

זו הרבה עבודה קשה , יכולות שהן בטופ ולימודים מתמידים.

לא כל המשרות בהייטק - אבל אלו שמשלמות הרבה או שחברות רודפות אחרי המועמדים - זה לרוב כנגד ערך שמושג בניסיון , עבודה קשה (מחשבתית) והרבה לימודים עצמיים כדי להישאר מעודכן.

לכן יש הרבה הבדל בין פיתוח לבדיקות לדוגמא וגם שם יש טווח רחב

ולכן כששואלים על ״קורס להייטק״ מסוג זה או אחר - כמה חודשים של ישיבה בכיתה לא מחליפים שנים של עבודה.

עריכה אחרונה על ידי Liviur

Then dying is forgetting

פורסם

ל QA ידני אין כמעט דרישה וכל קורס כזה יהיה לזרוק כסף לפח, אם הייתי במצב הזה בלי תואר הייתי הולך ללמוד פיתוח WEB שזה תחום מעניין ב Coding Academy כי מלמדים שם ברמה גבוהה ויש דרישה לאנשים שסיימו את הקורס הזה.

*הייתי ממליץ גם על קורסים של Infinity Labs ו Experis אבל הם דורשים תואר ראשון ופסיכומטרי כתנאי מקדים.

*לא ממליץ על קורסים של מכללות שקר כלשהן שמבטיחות שכר התחלתי כמו מי שכתוב לו Mamram ב Linkedin 😜

• אהבתי 1
פורסם

אני מגייס עכשיו למשרת QA ידני (לחברת סייבר (-:  ),

מגיעים לא מעט כאלו מ8200 ולא השכר ההצחלתי רחוק מאוד 28K בחודש, בתור אחד עם ותק של 24 שנים בהי-טק זה שכר של מתכנת איכותי,

אולי יש כאלו מוכשרים מאוד עם נסיון צבאי יחודי שיקבלו שכר מאוד גבוה (ולרוב זה יהיה בחברות סטארט-אפ עדיין לא מבוססות ופחות יציבות, שיעבדו שם מאוד קשה והדרך שלהם לגייס זה בשכר מעל השוק).

אל תאמין לכל הסיפורים על שכר מטורף (ואכן יש כאלו שמרוויחים טוב).

• אהבתי 2
  • מעניין 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם
אני מגייס עכשיו למשרת QA ידני (לחברת סייבר (-:  ),
מגיעים לא מעט כאלו מ8200 ולא השכר ההצחלתי רחוק מאוד 28K בחודש, בתור אחד עם ותק של 24 שנים בהי-טק זה שכר של מתכנת איכותי,
אולי יש כאלו מוכשרים מאוד עם נסיון צבאי יחודי שיקבלו שכר מאוד גבוה (ולרוב זה יהיה בחברות סטארט-אפ עדיין לא מבוססות ופחות יציבות, שיעבדו שם מאוד קשה והדרך שלהם לגייס זה בשכר מעל השוק).
אל תאמין לכל הסיפורים על שכר מטורף (ואכן יש כאלו שמרוויחים טוב).
מה זה שכר סביר לבוגרי 8200/ממר"ם או בוגרי תואר עם ניסיון במשרת סטודנט?
בתפקידי פיתוח כמובן.

• תוכן חדש...