Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

קורס, תעסוקה, שכר QA

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1905 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

היי זה לא היה כתוב שם כשאני הגבתי 😁

עריכה אחרונה על ידי m3x7r3m3

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
לפני 9 דקות, m3x7r3m3 כתב:

להתמיד בזה? אני הגעתי ממקום שאני אוהב לתכנת

קל להתמיד במה שאתה אוהב

זה נכון.

בשביל לעבוד בתור מתכנת, צריך לאהוב לתכנת, אחרת תסבול, לא משנה כמה ישלמו לך.

נכון שכל אחד מסוגל ללמוד תכנות, אבל לא כל אחד מסוגל להתמיד במקצוע הזה לאורך זמן.

• רעיון טוב! 1

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
לפני 5 שעות, Blaz00r כתב:

ולהגיד "באמזון/פייסבוק הוא ירוויח כפול" זה לא רציני. אם זה היה כזה קל אז כולם היו עושים את זה ויושבים על בוחטות.

איך זה לא רציני אם בערך 20-30 אחוז מהמשרות משלמות את הרמות שכר האלו?

וזה שזה לא קל - ברור שזה לא קל.

אם זה היה קל הם לא היו צריכים לשלם את המשכורות האלו שמשולמות כדי לקבל את הטופ ולהיות תחרותיים על עובדים שיש להם המון הצעות תמיד.

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם (נערך)
לפני 9 דקות, vadim6385 כתב:

זה נכון.

בשביל לעבוד בתור מתכנת, צריך לאהוב לתכנת, אחרת תסבול, לא משנה כמה ישלמו לך.

סורי אני לא קונה את זה.

כל ה600 סטודנטים למדמח-חשמל שהתחילו הסמסטר(ואני מדבר רק על מוסד אחד) נולדו עם מקלדת ותכנות זורם להם בעורקים?

הרוב הסתכלו על השוק,פתחו טבלאות שכר והחליטו שללמוד מדמ"ח זה הכי משתלם בנקודת הזמן הנוכחית.

יש לי חבר שסיים ללמוד לפני סמסטר,חתם חוזה באחת הגדולות(נדמה לי AWS),שאלתי אותו אם הוא אוהב את העבודה 

אמר לי "מה זה משנה? השכר טוב,נוח לי,וזה עדיף על עשרות עבודות אחרות בשכר נמוך יותר".

הרוב הולכים לשם ככה ואני לא רואה בזה שום דבר רע,מתחרט בדיעבד שלא עשיתי אותו דבר.

לפני 9 דקות, vadim6385 כתב:

נכון שכל אחד מסוגל ללמוד תכנות, אבל לא כל אחד מסוגל להתמיד במקצוע הזה לאורך זמן.

מה האופציות שלהם?

להגיד אחרי שנתיים "משעמם לי" וללכת לאתגר את עצמם בלסדר חמוצים בסופר?

מתחילים לעבוד ומתגלגלים עם שינויים לפה ולשם.

עריכה אחרונה על ידי Potato

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם
לפני 22 דקות, Potato כתב:

כל ה600 סטודנטים למדמח-חשמל שהתחילו הסמסטר(ואני מדבר רק על מוסד אחד) נולדו עם מקלדת ותכנות זורם להם בעורקים?

לא כולם יסיימו את התואר (במחזורים שלי - בערך 50 אחוז סיימו. וזה בבין תחומי, חבר שסיים בטכניון סיפר שהאחוזים היו אפילו נמוכים יותר)

לא כולם יסיימו כמפתחים (יש לי לא מעט חברים שעברו למקצועות מסביב בטק).

לא כולם יסיימו כמפתחים טובים שימצאו עבודה.

וחלקם ישנו תחום אחרי כמה שנים (לא מעט אגב)

לפני 23 דקות, Potato כתב:

להגיד אחרי שנתיים "משעמם לי" וללכת לאתגר את עצמם בלסדר חמוצים בסופר?

מנהלים בכל מני דרגות , מנהלי מוצר (לא ניהול אנשים) , מנהלי פרויקטים (לא ניהול אנשים), אנשי QA ואוטומציה וכל מני מקצועות אחרים בטק (או בתעשיות אחרות עם נגיעה לטק) שלא צריכים לכתוב קוד כחלק מהעבודה.

זה אחלה מקצוע למי שאוהב / יש לו כישרון מסוים לזה (כמו שפות , מתמטיקה וכו).

אבל למי שלא - זה מקצוע מאוד מתסכל.

לא קשה פיזית , אבל לא פשוט מנטאלית למי שלא מתחבר לזה.

אף אחד לא נולד עם מקלדת , אבל כמו שחלק מהאנשים אוהבים מתמטיקה - וחלק ממש לא. לחלק יש כישרון לזה ולחלק לא - זה מקביל.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

Then dying is forgetting

פורסם
לפני 3 דקות, Potato כתב:

סורי אני לא קונה את זה.

א) התחילו סמסטר != יסיימו את התואר

לא חסר טיפוסים שבאים לתואר כי זה כסף טוב או כי הם אוהבים משחקי מחשב, ורוצים לפתח משחקי מחשב. אלה גם הראשונים לפרוש.

ב) יסיימו את התואר != יילכו לעבוד במקצוע

יסיימו עם ממוצע חרא ו/או ממכללת שקר כלשהו, ואז לא ימצאו עבודה וילכו לעבוד במה שיש.

או שיסיימו את התואר כי כבר התחילו וחבל, אבל לא ירצו לראות מחשב יותר בחיים כי סבלו במשך כל התואר.

ג) יילכו לעבוד במקצוע != לא בהכרח יחזיקו בו לאורך זמן

אלה שעדיין יהיה להם את הפאשן לעבודה - מעולה, יעבדו, יתמידו, ויגיעו לתפקידים נחשקים ורמות שכר סופר מכובדות.

ואלה שאין להם באמת עניין בתכנות (וזה הגיוני, היום המקצוע הזה מושך המון סוגים של אנשים), אז או שכן ימצאו איך לאהוב את התחום, או שיסבלו בשקט עד שיימאס, ואז עוד קצת, כי ילדים משכנתא וזה, אבל עדיין יסבלו.

ואז או שימשיכו לסבול, לעשות את העבודה על אוטומט, להסתכל רק בפינה שלהם ולא ימינה/שמאלה, ובכללי לעשות את המינימום הנדרש, או שיפרשו וילכו לעבוד במשהו אחר.

שורה תחתונה - אם אתה לא אוהב לתכנת, אתה תסבול בעבודה.

לפני 4 דקות, Liviur כתב:

אף אחד לא נולד עם מקלדת , אבל כמו שחלק מהאנשים אוהבים מתמטיקה - וחלק ממש לא. לחלק יש כישרון לזה ולחלק לא - זה מקביל.

אם כבר שאלה - האם לדעתך מי ששונא מתמטיקה יכול עדיין להיות מתכנת טוב?

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
לפני 28 דקות, vadim6385 כתב:

א) התחילו סמסטר != יסיימו את התואר

לא חסר טיפוסים שבאים לתואר כי זה כסף טוב או כי הם אוהבים משחקי מחשב, ורוצים לפתח משחקי מחשב. אלה גם הראשונים לפרוש.

לא מכיר אף אחד שהתחיל ולא סיים,חלק לא סיימו ב3 אלא ב3.5-4 שנים או שהציונים התדרדרו,אבל סיימו.

ב) יסיימו את התואר != יילכו לעבוד במקצוע

יסיימו עם ממוצע חרא ו/או ממכללת שקר כלשהו, ואז לא ימצאו עבודה וילכו לעבוד במה שיש.

או שיסיימו את התואר כי כבר התחילו וחבל, אבל לא ירצו לראות מחשב יותר בחיים כי סבלו במשך כל התואר.

בסדר אני לא מדבר על מישהו שסיים עם ממוצע 71 במכללת עזריאלי.

לא צריך ללכת לקצוות.

ג) יילכו לעבוד במקצוע != לא בהכרח יחזיקו בו לאורך זמן

לא קונה את זה.

אלה שעדיין יהיה להם את הפאשן לעבודה - מעולה, יעבדו, יתמידו, ויגיעו לתפקידים נחשקים ורמות שכר סופר מכובדות.

ואלה שאין להם באמת עניין בתכנות (וזה הגיוני, היום המקצוע הזה מושך המון סוגים של אנשים), אז או שכן ימצאו איך לאהוב את התחום, או שיסבלו בשקט עד שיימאס, ואז עוד קצת, כי ילדים משכנתא וזה, אבל עדיין יסבלו.

ואז או שימשיכו לסבול, לעשות את העבודה על אוטומט, להסתכל רק בפינה שלהם ולא ימינה/שמאלה, ובכללי לעשות את המינימום הנדרש, או שיפרשו וילכו לעבוד במשהו אחר.

שורה תחתונה - אם אתה לא אוהב לתכנת, אתה תסבול בעבודה.

בסדר אפשר להגיד את זה על כל עבודה,אין פה ייחוד כלשהו.

רק שה"סבל" פה מרופד בתנאים נוחים ומאמץ פיזי מועט.

עדיף "לסבול" ולקבל 16 מלסבול ולקבל 6.

משפט לחיים.

אין לי מושג איך הולך הקשר שאתה תיארת,אבל אני סבבה במתמטיקה לגמרי(אפילו דיי מחבב) וכל הקורסים המתמטיים שלי מסתובבים על ה90 ואין לי מושג איך מתכנתים ואני מפחד כל פעם מחדש לפתוח קובץ להתחיל לעשות משהו.

פורסם

בגדול כן - אבל יהיו לזה מגבלות.

זה סקיל שונה , וברוב המוחלט של המקרים אתה לא תתעסק מדברים שקשורים למתמטיקה ביומיום.

ויש תחומים שלמים של פיתוח שזה לא ישנה לך בכלל.

אבל:

1. בהרבה מקומות (ובמיוחד בשנים האחרונות בחברות הבינלאומיות הגדולות. אני לא מצדיק או אומר שזה נחוץ או נכון - פשוט מציין עובדה) חלק מהתהליך ראיונות כולל שאלות קידוד שעוסקות במבני נתונים ואלגוריתמים והסיבוכיות שלהם. אלו נושאים במדעי מחשב שמצריכים בסיס מתמטי.

2. אח״כ בעבודה - כדי לבנות מערכות בסקייל - חובה להבין את המשמעות של הדברים האלו (לדוגמא סיבוכיות של חיפוש , הכנסה ומחיקה של עצמים מכל מני סוגים של מבני נתונים , בקשות לשרת וכו). פחות תצטרך לממש את זה אבל כן תצטרך להבין את זה כדי לפתח מערכות מורכבות כאלו.

אלו לא נושאים ישירות של מתמטיקה - אבל מתבססים על ההבנה שלה כדי להמשיך הלאה.

לפני 5 דקות, Potato כתב:

א מכיר אף אחד שהתחיל ולא סיים,חלק לא סיימו ב3 אלא ב3.5-4 שנים או שהציונים התדרדרו,אבל סיימו.

https://www.israelhayom.co.il/article/702345

נתונים יותר מחמיאים ממה שאני מכיר - אבל יותר עדכניים. יכול להיות שהמצב השתפר.

לפני 5 דקות, Potato כתב:

בסדר אני לא מדבר על מישהו שסיים עם ממוצע 71 במכללת עזריאלי.

לא צריך ללכת לקצוות.

אלו לא הקצוות - אלו הרוב.

לפני 5 דקות, Potato כתב:

בסדר אפשר להגיד את זה על כל עבודה,אין פה ייחוד כלשהו.

רק שה"סבל" פה מרופד בתנאים נוחים ומאמץ פיזי מועט.

הבעיה שאם לא משקיעים ממשיכים ולומדים ומתמפתחים אתה מוצא את עצמך בחוץ.

• אהבתי 2

Then dying is forgetting

פורסם
לפני 5 דקות, Potato כתב:

משפט לחיים.

לא חסר כאלה שפורשים, ראיתי אצלי בלימודים המון כאלה (אני לומד הנדסת מחשבים).

וגם לא חסר כאלה שישבו על ממוצע 68 במכללת סמי ג׳רבי. הכסף מושך אל מיני טיפוסים.

אבל אשאל אותך ככה - האם לדעתך עדיף לסבול אבל לקבל 25, או לבוא לעבודה בסבבה ולעשות דברים שאתה אוהב, אבל לקבל 10?

ויש המון ממה לסבול בעבודה הזאת. נכון שזאת לא עבודה פיזית, אבל זאת עבודה עם המון סטרס.

פורסם
לפני 8 דקות, Liviur כתב:

1. בהרבה מקומות (ובמיוחד בשנים האחרונות בחברות הבינלאומיות הגדולות. אני לא מצדיק או אומר שזה נחוץ או נכון - פשוט מציין עובדה) חלק מהתהליך ראיונות כולל שאלות קידוד שעוסקות במבני נתונים ואלגוריתמים והסיבוכיות שלהם. אלו נושאים במדעי מחשב שמצריכים בסיס מתמטי.

אין על מיון מערך ובאבל סורט.

לפני 8 דקות, Liviur כתב:

אלו לא הקצוות - אלו הרוב.

לא יודע מי לומד במכללות ומה הוא עושה עם זה אחר כך עם ממוצע 71 אבל ממוצע מסיימים באוניברסיטאות הוא 84% והציוני סגירה גם לא כאלה נמוכים(נדמה לי באיזור ה80).

לפני 8 דקות, Liviur כתב:

הבעיה שאם לא משקיעים ממשיכים ולומדים ומתמפתחים אתה מוצא את עצמך בחוץ.

זה נכון לכל עבודה שדורשת חשיבה ונעזרת בטכנולוגיה.

Just now, vadim6385 כתב:

וגם לא חסר כאלה שישבו על ממוצע 68 במכללת סמי ג׳רבי. הכסף מושך אל מיני טיפוסים.

לא מכיר אף אחד שלומד במכללה תוכנה וכל מי שלומד באוניברסיטה עם ציונים בסדר גמור.

לחלק לא בא בקלות-שיפרו קורסים/לקחו עוד סמסטר אבל התאזנו על ה80+.

Just now, vadim6385 כתב:

אבל אשאל אותך ככה - האם לדעתך עדיף לסבול אבל לקבל 25, או לבוא לעבודה בסבבה ולעשות דברים שאתה אוהב, אבל לקבל 10?

חד משמעית כן.

החיים שתאפשר לעצמך מ10 לעומת החיים שתחיה מ25 הם שונים לחלוטין.

בעיקר אם יש ילדים לגדל בתמונה,החיים שלהם שונים לגמרי.

Just now, vadim6385 כתב:

ויש המון ממה לסבול בעבודה הזאת. נכון שזאת לא עבודה פיזית, אבל זאת עבודה עם המון סטרס.

לא מבין למה אתם חושבים שתוכנה זה עולם כזה שונה ומיוחד.

גם רואי חשבון,עורכי דין,מהנדסים וכו' חווים לחץ וסטרס ותסכול.

זה לא שכולם חיים בסבבה שלהם ורק מתכנתים תולשים שיערות מרוב פאניקה.

פורסם
לפני 6 דקות, Potato כתב:

אין על מיון מערך ובאבל סורט.

נכון - אין עליהם - אבל אלו גם לא השאלות ששואלים. אף אחד לא אומר לך - תממש באבל סורט בבקשה.

או אפילו דומה.

חלק מהתהליך (בערך 40% ממנו - כלומר 2 מתוך 5 ראיונות ברוב המקומות , לפעמים זה קצת יותר גבוהה - בעיקר אם יש פחות סבבים. זה גם תלוי בכמה מנוסה המועמד) הם שאלות פיתוח. הם מוצגות כשאלות כלליות שצריך להציע בהם את המבנה נתונים , להסביר למה , להסביר את הסיבוכיות , לממש את המבנה נתונים והאלגוריתם , לדבג עם קלט לדוגמא ולהסביר מקרי קצה ואופטימיזציות. בהרבה מקרים הדרך יותר חשובה מאשר הפיתרון האופטימלי. לכן גם הרבה אנשים שמעולים בתחום הזה - לא תמיד עוברים ראיונות (וגם הרבה אנשים שמנסים את שיטת השינון)

אז אפשר להשטיח את זה למה שאתה אומר - ריאלית זה לא.

בנוסף בשאר הראיונות שואלים עוד דברים (טכנים כמו תכנון מערכות וארכיטקטורה וכו).

אם זה היה מה שציינת - היו בערך 10 שאלות.

לפני 11 דקות, Potato כתב:

עם זה אני מסכים לחלוטין.

תוכנה זה לא איזה עולם של חדי קרן רצים על השולחן מצד אחד , אבל גם לא איזה סבל וסטרס יוצא דופן מצד שני.

יש לי חברים שעובדים קשה יותר בתחומים אחרים , ויש לי חברים שעובדים קל יותר.

לפני 15 דקות, Potato כתב:

84>>50.

אכן שמח לראות שאני טועה וכיום רק האחוז שמסיימים בזמן כזה נמוך ולא האחוז שמסיים.

That said - עדיין אחוז האנשים שמגיעים להיות מפתחים ונשארים בזה לאורך זמן - הוא יותר נמוך ממה שנראה לך.

ומצד שני - ציון סביר באוניברסיטה לא מבטיח כלום מעבר לאופציה יותר טובה להגיע לראיונות עבודה.

כאמור - אם זה היה כ״כ טריוויאלי והשכר מתחיל גבוהה ומסיים גבוהה מאוד - כולם היו באים לעשות את זה.

בפועל זה לא קורה.

Then dying is forgetting

פורסם

נראה שהדייון הלך לכיוון אחר גם בלי ההודעה שלי.

אני רק יציין שחברות משלמות הרבה כסף לא בשביל לגייס משהוא שישב 9 שעות מול מחשב ויכתוב קוד.

לדעתי אחד הדברים החשובים (לפחות בחברות גדולות) זה ראיה מערכתית ויכולת להבין איך קוד שלרוב כבר קיים עם מיליוני שורות קוד (ואני לא מגזים) משתלב בתוך מערכת מסובכת ואיך אתה מוסיף לקוד הזה יכולת חדשה בלי לשבור כלום תוך כדי שאתה מתחשב בכל הבלאגן שכבר רץ.

ולגבי אוניברסיטה או מכללה, אני תמיד ממליץ בתחילת שנה שניה לחפש משרת סטודנט, בסוף אם יש לך ניסיון אז הממוצע ציונים היה פחות רלוונטי.

• רעיון טוב! 1

טסלה 3 2022

פורסם
לפני 42 דקות, Potato כתב:

אין לי מושג איך הולך הקשר שאתה תיארת,אבל אני סבבה במתמטיקה לגמרי(אפילו דיי מחבב) וכל הקורסים המתמטיים שלי מסתובבים על ה90 ואין לי מושג איך מתכנתים ואני מפחד כל פעם מחדש לפתוח קובץ להתחיל לעשות משהו.

טוב במתמטיקה לא בהכרח גורר טוב בתכנות.

אני שאלתי אם ההפוך נכון, וקיבלתי תשובה.

לפני 30 דקות, Potato כתב:

אז גם עורכי דין, רואי חשבון ומהנדסים שלא אוהבים את העבודה שלהם, סובלים בה.

אתה חושב שמהנדס אלקטרוניקה שלא אוהב להתעסק בחומרה, יחזיק הרבה זמן בתפקיד של תכן רכיבים?

עורך דין שבא לו להקיא מלראות עוד חוקים, יהיה עורך דין טוב?

סטודנט שנכנס ללימודי רפואה כי חשב שיש ארון תרופות פתוח בלי השגחה, יסיים את התואר?

פורסם (נערך)

כן.כן ושוב כן.

העבודה היא לא החיים,אלא כלי לחיים טובים יותר.

סתם לצורך העניין,לומד איתי מישהו שיש לו 2 ילדים,התואר שיפר לו את איכות החיים משמעותית.

גם אם הוא אוהב את העבודה וגם אם לא,הוא נשאר בה בשביל המשפחה.

לצפות להנות בעבודה זה ילדותי,הולכים לעבוד בשביל להרוויח כסף,אחרי כמה שנים יש קיצוצים בועטים אותך ואתה מחפש מקום אחר,אולי קצת שונה.

בעבודה הקודמת שלי השתעממתי ממש,לא נהניתי ממנה בכלל וחיפשתי לעבור.

אם הייתי עם אישה וילד בבית יש מצב שהייתי נשאר-ארגון גדול ויציב,תנאים טובים,אווירה סבבה.

עריכה אחרונה על ידי Potato

• תוכן חדש...