Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

קורס, תעסוקה, שכר QA

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1905 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
לפני 9 דקות, Potato כתב:

לצפות להנות בעבודה זה ילדותי,הולכים לעבוד בשביל להרוויח כסף,אחרי כמה שנים יש קיצוצים בועטים אותך ואתה מחפש מקום אחר,אולי קצת שונה.

אני אשנה את זה קצת - לצפות להנות זה אולי ילדותי , אבל לצפות לא לסבול , ואם אפשר גם להנות ממה שאתה עושה - כן. כשיש לי אופציות אני הולך לעבודה בשביל להרוויח כסף , אבל אני בוחר עבודה לא רק לפי זה.

הכרחי ? לא , אבל עדיף לא לסבול , ואם אפשר להנות (גם אם מאחוז מסוים) זה משמעותי במיוחד בקריירה לטווח ארוך. ובמיוחד כשבוחנים את ההתקדמות שלך לפי יכולת וזה משפיע על המשרה הבאה וזו אחריה - ושם המשכורות קופצות משמעותית (לכן בוגר לרוב מקבל בסביבות ה10-15 אלף , ואחרי כמה שנים של ניסיון טוב , ביצועים טובים קידומים ומעברים יכול לשלש את זה ומעלה. ולא כולם מגיעים לזה)

That said - money talks bullshit walks 

ואם הכסף היה כפול במשהו שאני לא סובל בו - אולי הייתי מדבר אחרת.

אבל לדוגמא הייתי יכול להרוויח כנראה בקלות 20-30 אחוז יותר אם הייתי בוחר לנהל במקום לפתח.

אבל מניסיוני (as in - בשלבים כאלו ואחרים ניהלתי צוות אחד ואחר כך כמה צוותים) - אני לא נהנה מזה. והנה אנחנו פה.

אני מרגיש שיש לי מזל שהצלחתי להגיע למקצוע שאני גם נהנה מחלקים משמעותיים ממנו , האתגר וההתפתחות.

ומבין שזה לא המצב לכולם - גם מסביבי , גם עם משכורות נוחות וגם עם משכורות נמוכות.

עריכה אחרונה על ידי Liviur
  • אהבתי 2

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם
לפני 18 דקות, Potato כתב:

העבודה היא לא החיים,אלא כלי לחיים טובים יותר.

העבודה זה גם מה שמגדיר אותך בחיים, במיוחד בגיל מבוגר יותר, במיוחד לגברים.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם (נערך)
לפני 1 דקה, vadim6385 כתב:

העבודה זה גם מה שמגדיר אותך בחיים, במיוחד בגיל מבוגר יותר, במיוחד לגברים.

אין לי מושג איזה גברים פגשת בחיים.

מנסיוני הדל זה לא נכון.

ואם כל מה שיש לך בחיים בגיל מבוגר זה העבודה שאולי באה לך בטוב-קצת עצוב.

עריכה אחרונה על ידי Potato

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם

לא יודע מה איתכם, אבל כבר מעל ל-8 שנים במקום הנוכחי (במגוון תפקידים) ואני עדיין נהנה בעבודה.

אם הייתי מוכן להתפשר על זה כנראה שהייתי במקום אחר כי הציעו לי יותר

• רעיון טוב! 1

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

עצוב, אבל זה מה יש.

לכן מבחינתי אם אני סובל בעבודה, אז אני לא רוצה את העבודה.

בתור רווק שגר לבד, מעדיף שיהיה מספיק כסף לרמת חיים סבבה, ולא יותר, אבל שיהיה בעבודה שלא בא לי למות ברגע שאני מעביר כרטיס בבוקר.

אם היו לי דברים ששווה לסבול למענם בעבודה שמוציאה ממני את הנשמה, הייתי מדבר אחרת, אבל זה כבר נושא לדיון לשירשור השכן.

שורה תחתונה, הבריאות שלי שווה יותר

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
בתאריך 17.3.2021 בשעה 15:07, Blaz00r כתב:

חברים, בואו נחדד... גם למתכנתים שהזכרתי למעלה פונים ע"ב יומי. השאלה הייתה אם ההצעות שאתם מקבלים מדברות על אותה רמת שכר (בהנחה ואתם לא שם כבר, כמובן). אבל לא בטוח שאתם יכולים לענות על זה.

לפני 23 שעות, Blaz00r כתב:

חחחח
ולא הרגשתם טיפה אשמים לענות על השאלה שנשאלה עבור מתכנתים "רגילים"? emoji1787.png

אני מתכנת "רגיל". לא עשיתי משהו שקשור בתכנות/QA בצבא. התקבלתי לQA ידני אחרי הצבא בשכר פחות מ-30 שקל לשעה אאל"ט (ואיתי בצוות היו לוחמים, תומכי לחימה וגם בוגרי קורס QA). אבל זה לא עניין אותי, רציתי ללמוד. 

אחרי כמה חודשים כבר כתבתי סקריפטים בBash ופייתון (שלמדתי לבד) כי נמאס לי לעשות את אותן הפעולות הידניות. חסכתי לצוות לא מעט שעות :)

[שאלתי לאחרונה קולגה, וגם לאחר 7~ שנים הסקריפטים שלי עוד משמשים אותם]

ננתי את הרקע שלי כדי לתת קונטקסט. סה"כ הניסיון שלי הוא 6~ שנים כשמחציתם בתור סטודנט. אני יכול להעיד שההצעות שאני מקבל הן בסביבת המספרים שציינת. 

לפני 10 שעות, llaavvii כתב:

אולי (ולמרות כל שנות נסיוני בהי-טק  - ויש המון) אני מפספס משהו בכל פעם שמזכירים כאן סכומים יפים של משכורות אני מתעניין עם חברים קרובים אם הם באיזור והם צוחקים - הכל דיבורים זה התשובה.

אני עוד לא טרנפורטר [במובן של לשים תמונה של רולקס בפורום], אבל המשכורות האלה קיימות גם בחברות טייר 2 וכן בסטארטאפים מבוססים (שגייסו עשרות מליוני דולרים).

ציטוט

חבר ממש טוב מתכנת בחסד עובד כר"צ באל-אופ עם נסיון של יותר מ10 שנים ונמצא סביב ה35K בחודש...

אם הוא מתכנת בחסד, למה הוא ר"צ? או שזה מה שהוא רוצה לעשות?

לפני כשעה, Liviur כתב:

נכון - אין עליהם - אבל אלו גם לא השאלות ששואלים. אף אחד לא אומר לך - תממש באבל סורט בבקשה.

או אפילו דומה.

אז אפשר להשטיח את זה למה שאתה אומר - ריאלית זה לא.

אממ זה כן? או שנפלתי על מראיין לא מקורי. במקום עבודה א' (רמז, בדיוק עבדת שם) המראיין שאל אותי שאלת אלגו' קלאסית (prefix notation) והוא חיפש פתרון by the book.

לפני 54 דקות, motizkn כתב:

אני רק יציין שחברות משלמות הרבה כסף לא בשביל לגייס משהוא שישב 9 שעות מול מחשב ויכתוב קוד.

לדעתי אחד הדברים החשובים (לפחות בחברות גדולות) זה ראיה מערכתית ויכולת להבין איך קוד שלרוב כבר קיים עם מיליוני שורות קוד (ואני לא מגזים) משתלב בתוך מערכת מסובכת ואיך אתה מוסיף לקוד הזה יכולת חדשה בלי לשבור כלום תוך כדי שאתה מתחשב בכל הבלאגן שכבר רץ.

אני מסכים. במקום הנוכחי הניסיון מהסוג שתיארת קידם אותי בצורה משמעותית.

בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

פורסם (נערך)

טעות, נא למחוק

עריכה אחרונה על ידי vadim6385

פורסם
לפני 4 דקות, Gosser1860 כתב:

אם הוא מתכנת בחסד, למה הוא ר"צ? או שזה מה שהוא רוצה לעשות?

יש חברות שעוד לא הפנימו שראש צוות צריך להיות קודם מנהל, לא מתכנת-על

• מבאס 1

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
לפני 2 דקות, Potato כתב:

על טעויות משלמים.

בשביל זה יש מאסטרקארד

פורסם
לפני 5 דקות, Gosser1860 כתב:

אממ זה כן? או שנפלתי על מראיין לא מקורי. במקום עבודה א' (רמז, בדיוק עבדת שם) המראיין שאל אותי שאלת אלגו' קלאסית (prefix notation) והוא חיפש פתרון by the book.

גם בכאלה נתקלתי, אבל זה לרוב סימן שכדאי לדפדף הלאה למקום הבא או לפחות לצוות הבא באותה חברה

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

הוא גם איחר ב-15 דק' וחשב שאני בוגר טרי. מסתבר שפאשלות קורות גם בגאמפ"א.

בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

פורסם

טוב, הדיון שט למחוזות אחרים

@Potato אני לא מבין למה אתה מתווכח לגבי ההתמדה והאהבה למקצוע (סתם, אני מבין, כבר אמרת שבכל שרשור אתה נותן דיעה נגדית רק בשביל הקטע) - נתתי פה דוגמה אישית שלי שאחרי 3 שנים של תכנות ראיתי שזה לא מתאים לי. בדבר אחד אתה צודק - רוב רובם של הסטודנטים למדעי המחשב (נגיד... 80%? לא מבוסס, סתם השערה מושכלת) הולכים ללמוד את זה בשביל הכסף. ותאמין לי שעוד 10K ברוטו בשכר לא שווה את הבאסה לעשות משהו שאתה בכלל לא מתחבר אליו. ואני ממש לא אופתע אם בעוד 10 שנים נמצא את הסטודנטים האלה בעבודות שונות לגמרי (בהייטק/לא הייטק, לא משנה).

• תוכן חדש...