Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

קורס, תעסוקה, שכר QA

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1905 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
לפני כשעה, m3x7r3m3 כתב:

לא יודע מה איתכם, אבל כבר מעל ל-8 שנים במקום הנוכחי (במגוון תפקידים) ואני עדיין נהנה בעבודה.

אם הייתי מוכן להתפשר על זה כנראה שהייתי במקום אחר כי הציעו לי יותר

זכית. איך אמר מישהו - מקום עבודה לא עוזבים בגלל המשכורת, אלא בגלל היחס.

עבודה שנהנים ממנה, אפילו ברמה מינימלית, היא לא פחות מ*חיונית* לבריאות.

מהנה וקשה/מאתגר - לא סותר.

עריכה אחרונה על ידי hans
  • אהבתי 1

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם (נערך)
לפני כשעה, Gosser1860 כתב:

אממ זה כן? או שנפלתי על מראיין לא מקורי. במקום עבודה א' (רמז, בדיוק עבדת שם) המראיין שאל אותי שאלת אלגו' קלאסית (prefix notation) והוא חיפש פתרון by the book.

א. האם עברת? כי חלק גדול זה מה שהסברתי מעבר. כי לפתור את השאלה בלבד זה לא תמיד מספיק. אפילו אם המראיין פישל באיך שהוא העביר אותה.

האם הוא בא ואמר לך - זו בעית פרפיקס נוטיישן - זה המבנה נתונים - תפתור בבקשה?

האם זה היה כל תהליך הראיונות או שראיון אחד מתוך 5 או 6 במהלך התהליך?

האם היו שאלות המשך?

האם החצי השני של הראיון לא היה שונה מהותית?

ב. כמו שאמרת גם בגמפא יש פשלות. במיוחד בחברה עם מעל מליון עובדים. כמשהו שעבר את הראיונות שם ואת ההכשרות לראיין שם - המראיין לא עשה מה שמצפים ממנו. כמו כל דבר - קורה.

עריכה אחרונה על ידי Liviur

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם
לפני כשעה, Potato כתב:

אין לי מושג איזה גברים פגשת בחיים.

לא בשביל זה בדיוק יש את שרשור ה.1.65 וקרחת?

...

אני אחסוך תשובת ליאור בציטוטים (אגב, אני יותר מבוגר ממך בכמה שנים), אבל כמה מילים בכל זאת:

אני מכיר אנשים שעשו שינויי קריירה שונים ומשונים אחרי קורס תכנות ושירות של חמש שנים ויותר. יש כאלו שהלכו ללמוד עיצוב פנים, יש כאלו שהלכו ללמוד מדעים מדויקים מסוגים שונים. לא כולם אוהבים לתכנת, לא כל מי שמגיע למסגרת הזו בצבא אוהב לתכנת. יש, או לפחות  בתקופה שלי, היו לא מעט אנשים שלא למדו שום דבר שקשור לתכנות לפני הקורס וחלקם גם גילו שהם לא אוהבים את זה והחליפו מקצוע.

אפשר להשאר בתחום גם אם לא אוהבים קוד. כמעט כל מי שאני מכיר, שרצה להשאר בעולם ההייטק ונמאס לו מקידוד ולא הפך למנהל גדול, הלך להיות מנהל מוצר. זה עדיין תחום טכני וקרוב, ופוגש את עולם התוכנה מכיוון אחר. אני לא ייודע מה הערך הגדול בדיון בשאלות האם אפשר להיות מתכנת אם לא אוהבים את זה. אני גם לא בטוח מאיפה זה מגיע מלכתחילה. אני בטוח שיש אנשים שבשלב מסוים נמאס להם ועדיין נשארים בגלל כל המסביב. זה גם אחלה. אני גם בטוח שמי שהגיע מלכתחילה לתחום רק כי "הייטק = כסף" בדרך כלל גם נתקע די מהר. אם כי אני בטוח שיש גם מקרים אחרים שאני לא מכיר ולא נתקלתי בהם.

לחפש להנות מעבודה זה לא ילדותי. וזה נהדר כשזה קורה. אלא אם אתה קרל מרקס וחושב שבעולם המודרני כולנו סובלים מניכור, כי אמצעי היצור לא בידיים שלנו יותר, אפשר לשים לב שיש בעולם הרבה בעלי מקצועות שונים שהם לא עצמאים ועדיין אוהבים את העבודה שלהם ונהנים ממנה. ובלי זה, כנראה שהעולם היה במקום הרבה פחות טוב.

• אהבתי 1
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
לפני כשעה, Liviur כתב:

א. האם עברת? כי חלק גדול זה מה שהסברתי מעבר. כי לפתור את השאלה בלבד זה לא תמיד מספיק. אפילו אם המראיין פישל באיך שהוא העביר אותה.

האם הוא בא ואמר לך - זו בעית פרפיקס נוטיישן - זה המבנה נתונים - תפתור בבקשה?

האם זה היה כל תהליך הראיונות או שראיון אחד מתוך 5 או 6 במהלך התהליך?

האם היו שאלות המשך?

האם החצי השני של הראיון לא היה שונה מהותית?

ב. כמו שאמרת גם בגמפא יש פשלות. במיוחד בחברה עם מעל מליון עובדים. כמשהו שעבר את הראיונות שם ואת ההכשרות לראיין שם - המראיין לא עשה מה שמצפים ממנו. כמו כל דבר - קורה.

א.

- לא (למרות שהם שומרים את הזכות לפנות אליי בעתיד)

- כן

- לא היה יותר מראיון אחד, לא יודע להגיד (אבל בא נגיד הרושם מהחברה בינוני במיוחד)

- לא

- אם אתה מתכוון ל-10 דק' בסוף (באמת, יש מצב גם פחות מזה) עם שאלה בסגנון סיגי ואז לענות בשיטת הS.T.A.R, אז כן, זה היה שונה.

ב. אל תשכח שבארץ מדובר בארגון בינוני (אלפיים~ בערך?). אין לי בעיה עם שאלות אלג' ו/או מבני נתונים. פחות התכוננתי על שאלות מסוג prefix notation, לא נורא.

חשבתי שהיחס ו/או שאלות יהיו רלוונטיות לתפקיד עקב כך שהם פנו אליי (כמה פעמים בהפרש של כמה חודשים). אבל סה"כ טוב לפעמים לקבל מקלחת קרה ולהבין איפה אתה עומד.

• רעיון טוב! 1
בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

פורסם
לפני 23 שעות, motizkn כתב:

שאחרי 14 שנה באותו מקום

אחרי 14 שנה באותו מקום אני יכול להגיד לך בכמעט 100% ודאות שהשכר שלך נמוך מהשוק.

יש מעט מאוד חברות שמבצעות התאמה של השכר באופן קבוע.

בסופו של דבר הנאמנות לא משתלמת ומי שרוצה להגדיל את שכרו צריך לעבור מקומות עבודה.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 10 דקות, Gosser1860 כתב:

חשבתי שהיחס ו/או שאלות יהיו רלוונטיות לתפקיד עקב כך שהם פנו אליי (כמה פעמים בהפרש של כמה חודשים). אבל סה"כ טוב לפעמים לקבל מקלחת קרה ולהבין איפה אתה עומד.

נשמע שעל פניו מי שראיין אותך עשה עבודה מחורבנת וכנראה ש״נזרק״ לראיין אותך כמראיין גנרי לפני שמגיעים לרמת המראיינים מהצוות / קבוצה. אפילו לראיון ראשון מסנן (בזמנו איתי קפצו על זה ישירות לon site. היו לחוצים שפייסבוק , דורדאש ועוד חברות יתנו לי הצעה קודם).

עדיין - גם המבנה וגם החלוקה של הראיון ״לא נכונים״ / ״לא לפי הספר״ של אמזון.

אפילו ה״שאלות סיגי״ - שהם ממש לא זה, אמורות להיות לא 10 דקות ולנוע בין התנהגותי לטכני עם ירידה לפרטים.

מבאס לשמוע. אבל לא מאוד אופייני.

כשהתראיינתי - המראיינים שלי היו מאוד חדים (מפתחת iOS מאוד מנוסה , ומפתח אנדרואיד מאוד מנוסה) , החלק של הדיזיין הועבר על ידי 2 חברה דיי בכירים שמטפלים בBackend של החנות (היה רלוונטי לחלק אחר מהניסיון שלי) והשיחה עם המנהל המגייס נעה בין טכני לbehavioral ונמשכה שעה וחצי והיתה סופר רלוונטית.

נו. קורה. אל תשפוט לפי ראיון יחיד לדעתי.

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם (נערך)
לפני 20 שעות, Potato כתב:

עוד שנתיים וחצי אסיים תואר שני ותעשו לי קבוצת הכנה לראיונות עבודה 🥰

בהנחה שמדובר במדמ"ח/חשמל (לא מכיר איך זה בתחומים אחרים), כנראה שיהיו הבדלים בראיונות בין תפקידי SW למחקר.

עריכה אחרונה על ידי eitanuch
פורסם (נערך)
לפני 19 שעות, Gosser1860 כתב:

- לא (למרות שהם שומרים את הזכות לפנות אליי בעתיד)

אתה יודע מה זה אומר נכון?

seth meyers shred GIF by Late Night with Seth Meyers

(זה הקוח שלך אם לא הבנת...)

עריכה אחרונה על ידי David32
  • מצחיק 4

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם
לפני 22 שעות, Liviur כתב:

נשמע שעל פניו מי שראיין אותך עשה עבודה מחורבנת וכנראה ש״נזרק״ לראיין אותך כמראיין גנרי לפני שמגיעים לרמת המראיינים מהצוות / קבוצה. אפילו לראיון ראשון מסנן (בזמנו איתי קפצו על זה ישירות לon site. היו לחוצים שפייסבוק , דורדאש ועוד חברות יתנו לי הצעה קודם).

הוא הציג את עצמו בתור מתכנת בכיר בקבוצה אליה התמיינתי. 

לפני 22 שעות, Liviur כתב:

נו. קורה. אל תשפוט לפי ראיון יחיד לדעתי.

אתה יודע איך זה, אתה לא באמת יכול לחוות חברה שלמה. מספיק ראיון כזה כדי "להכתים" את החברה אצל אנשים מסויימים. מצד שני אני לא "אבי נעלבי", ובהינתן הצעה רלוונטית אחרת בהמשך, אני בוודאי אבדוק אותה.

לפני 3 שעות, David32 כתב:

אתה יודע מה זה אומר נכון?

seth meyers shred GIF by Late Night with Seth Meyers

(זה הקוח שלך אם לא הבנת...)

הגזמת. כאילו אני מספיק חשוב שידפיסו את הקו"ח שלי. מצד שני, לא בטוח שבכלל פתחו אותם מלכתחילה 😧

• רעיון טוב! 2
בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

פורסם
בתאריך 18.3.2021 בשעה 19:05, hans כתב:

זכית. איך אמר מישהו - מקום עבודה לא עוזבים בגלל המשכורת, אלא בגלל היחס.

עבודה שנהנים ממנה, אפילו ברמה מינימלית, היא לא פחות מ*חיונית* לבריאות.

מהנה וקשה/מאתגר - לא סותר.

אצלי זה אפילו חלק מההנאה - האתגר.

בתאריך 18.3.2021 בשעה 19:15, יבגניפ כתב:

(אגב, אני יותר מבוגר ממך בכמה שנים)

Show off? 🤣

בתאריך 18.3.2021 בשעה 20:43, פינדר כתב:

יש מעט מאוד חברות שמבצעות התאמה של השכר באופן קבוע.

אצלנו בצוות (יכול להיות שגם מעבר לזה, לא בדקתי) יש העלאה אוטומטית של 500 שקל כל שנה, כשהצטבר לי פער של 2000 שקל מהתפקיד אז ביקשתי, העלו לי ב-2 סבבים, כל פעם 1000.

• מצחיק 1

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

אצלנו קודם עושים ראיון עם המנהל הישיר, אחר כך זה שמעליו, אם צריך עולים עוד לבל, והראיון עם HR מגיע בסוף.

כאשר בHR יושבת מולך מישהי, שמספיק לה 5 דקות שיחה איתך, כדי לפרק אותך לגורמים ולהתבונן בכל רכיב בנפרד.

לדעתי היא מבוזבזת שם, צריכה לעבוד בשב"כ או משהו.

בסוף עושים ישיבה של כל הגורמים במעורבים בראיונות פלוס ראש חטיבה, ומחליטים אם לתת למועמד הצעה.

ככה כל העובדים, מטכנאי QA זוטר ועד ראש צוות של מהנדסים.

ד"א מחפשים אצלנו טכנאי QA, לא נדרש קורס, אבל רוצים ניסיון בIT, פלוס הנדסאי חשמל/תוכנה או ניסיון דומה (ז"א אם יגיע מישהו סופר מקצועי, יוותרו על הדרישה להנדסאי כנראה).

העבודה בכפר סבא. מי שרוצה, מוזמן לפנות בפרטי.

יש עוד כמה משרות, אפרסם אותן בשירשור מחפשי עבודה בהמשך.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
לפני 6 שעות, m3x7r3m3 כתב:

כשהצטבר לי פער של 2000 שקל מהתפקיד

איך אתה יודע שיש פער?

איך אתה יודע כמה הפער?

לפי סקרי שכר?

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם (נערך)

זה לא סוד כמה מתכנת C++ מרוויח, זה גם לא סוד כמה מתכנת C++ שהוא סניור מרוויח.

יש סקרי שכר, יש את הטבלאות שכר, וכו' וכו', כולם בערך נופלים על אותם סכומים.

הפער הצטבר נטו בגלל המעבר להיות סניור.

עריכה אחרונה על ידי m3x7r3m3

ליאור

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
לפני 3 דקות, m3x7r3m3 כתב:

זה לא סוד כמה מתכנת C++ מרוויח, זה גם לא סוד כמה מתכנת C++ שהוא סניור מרוויח.

אתה משדר וייב של איש ג'אווה.

הפתעת.

• מצחיק 2

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם

בג'אווה תכנתתי לפני שנים.

אני איש הארדקור, בלי ניהול זכרון, אוכל Memory Leaks לארוחת בוקר

• מעניין 1
  • רעיון טוב! 1

ליאור