Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

קורס, תעסוקה, שכר QA

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1906 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כמו תמיד - השיחות מתדרדרות לאן שהן מתדרדרות :)

That said אם זה עוזר - העבודה הראשונה ״של גדולים״ שלי היתה לפני הצבא לפרק ולהרכיב מחשבים לעמדות בדיקה לQA (שאח״כ הפכה לQA ידני ואח״כ הפכה לאחת האוטומציות הראשונות באותו צוות עבור תחום שנבדק עד אז ידנית - והפך שבוע עבודה של אדם ל20 דקות של להתחיל - ללכת לשתות קפה ולחזור לראות סיכום תוצאות)

אז קשרתי את זה חזרה ללהיכנס לQA ללא ניסיון.

• אהבתי 1

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

שוב אני לא יודע על איזה שכר אתם מדברים (ומקווה בשבילכם שאתם מקבלים) לפחות בQA המצב שונה,

היתרון בלקבל מישהו מיחידה טכנולוגית (8200, 81) הוא שיש לו בסיס להגיד יש לי יכולת וכבר על זה משלמים, אני מראיין עכשיו לא מעט כאלו ויודע שהשכר ההתחלתי שלהם ממש לא מגיע ל17K בחודש.

אולי (ולמרות כל שנות נסיוני בהי-טק  - ויש המון) אני מפספס משהו בכל פעם שמזכירים כאן סכומים יפים של משכורות אני מתעניין עם חברים קרובים אם הם באיזור והם צוחקים - הכל דיבורים זה התשובה.

חבר ממש טוב מתכנת בחסד עובד כר"צ באל-אופ עם נסיון של יותר מ10 שנים ונמצא סביב ה35K בחודש...

פורסם
לפני 29 דקות, llaavvii כתב:

חבר ממש טוב מתכנת בחסד עובד כר"צ באל-אופ עם נסיון של יותר מ10 שנים ונמצא סביב ה35K בחודש...

הוא יכול כנראה להרוויח +/- כפול באמזון/פייסבוק.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 25 דקות, llaavvii כתב:

אני לא יודע על איזה שכר אתם מדברים (ומקווה בשבילכם שאתם מקבלים) לפחות בQA המצב שונה

מפתחים בחברות גדולות

לפני 25 דקות, llaavvii כתב:

אני מתעניין עם חברים קרובים אם הם באיזור והם צוחקים - הכל דיבורים זה התשובה.

תברר עם חברים שעובדים בפייסבוק , גוגל , אמזון , אפל וכו.

תשאל אותם כמה מקבל e5 או באמזון l6 שאלו המדרגות של סיניורים. (או תסתכל באתר ששמתי. לגבי ישראל ולגבי ארהב בוודאות והכירות עם מספרים - זה מדויק)

זה ממש לא שכר דימיוני. קשה להתקבל אבל מבחינה כלכלית (ולדעתי מעבר גם כאתגר והתפתחות) שווה את זה.

וזה שהחבר צריך להיות ראש צוות למרות שהוא מפתח מראה על תרבות בעייתית אגב. כי בחברות נורמאליות אין שום צורך לעבור לנהל אנשים כדי להמשיך לעלות למעלה כמפתח. אלו שני סולמות נפרדים.

ממליץ בחום לא להסתכל על חברות ישראליות ביטחוניות ולצפות לשיאניות שכר.

וכן. גם אני הייתי קצת מופתע כשירד האסימון אפילו שבשלב הזה הייצי כבר ״בשוק״ כמה שנים טובות.

סטארטאפים וחברות ישראליות בבסיסן משלמות לרוב סביב הממוצע (אחוזון 50 בהתפלגות) והקפיצה לאחוזןנים 70-80 ומעלה = הכפלה בשכר

לפרופורציות על התהליך קבלה וההכנה לראיונות כתבתי לפני כמה חודשים פוסט שלם על זה.

לוקח חודשיים שלושה של הכנה יומיומית כדי להגיע חד. זה לא קל להתקבל. (או להגיע להתראיין אם לא בונים את הקריירה נכון)

• אהבתי 1

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם
לפני שעתיים, llaavvii כתב:

שוב אני לא יודע על איזה שכר אתם מדברים (ומקווה בשבילכם שאתם מקבלים) לפחות בQA המצב שונה,

היתרון בלקבל מישהו מיחידה טכנולוגית (8200, 81) הוא שיש לו בסיס להגיד יש לי יכולת וכבר על זה משלמים, אני מראיין עכשיו לא מעט כאלו ויודע שהשכר ההתחלתי שלהם ממש לא מגיע ל17K בחודש.

אולי (ולמרות כל שנות נסיוני בהי-טק  - ויש המון) אני מפספס משהו בכל פעם שמזכירים כאן סכומים יפים של משכורות אני מתעניין עם חברים קרובים אם הם באיזור והם צוחקים - הכל דיבורים זה התשובה.

המספרים באתר שליביו פרסם בהחלט make sense.

אין שם המון נתונים על חברות יותר קטנות, אבל בהחלט אפשר לראות את הפער. 

אפשר גם לראות שמרכיב די מהותי בשכר - וזה כנראה לא קיים בחברה כמו אל אופ - זה מניות, שזה עוד המון כסף, וגם בונוסים אוטומטיים או כמעט אוטומטיים. וזה קיים גם בחלק מהחברות הפחות מוכרות. 

..

אחרי שכתבתי את כל זה, אני חוזר למה שכתבתי בערך בעמוד הקודם: בעייני, ההשוואות האלו לא מאוד מועילות. כמובן שכמו שליביו כתב, מומלץ לדעת איפה אתה ממוקם ולמה לצפות, כשהולכים להתראיין. אבל ההייטק הישראלי מורכב מחברות שונות ומשונות. יש מהנדסי תוכנה במגוון חברות שהליבה שלהן היא גם לא טכנולוגית, בבנקים, קופות חולים, משרדי ממשלה. וזה מסביר היטב גם את זה שיש פה כמה מגיבים שמכירים מספרים שונים מאוד מהסביבה שלהם מהחוויה שלהם. 

• רעיון טוב! 1
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
לפני 9 שעות, Potato כתב:

מסכן הבן אדם שאל על קורס בדיקות אתם באים לו עם שכר מפתח של 15 שנה נסיון שהלך במסלול טוב.

כן, אני אוהב את אלה שאומרים לך "שירות ביחידת מחשבים ותואר באוניברסיטה נחשבת לא נותנים לך כלום", כאשר הם עצמם הגיעו למה שהגיעו בדיוק בזכות הדברים האלה.

• אהבתי 1
  • מצחיק 2

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
לפני שעתיים, llaavvii כתב:

וזה בדיוק למה אמרתי שזה הזוי. מה שנקרא I rest my case

(ולהגיד "באמזון/פייסבוק הוא ירוויח כפול" זה לא רציני. אם זה היה כזה קל אז כולם היו עושים את זה ויושבים על בוחטות.

לפני 8 שעות, Liviur כתב:

כמו תמיד - השיחות מתדרדרות לאן שהן מתדרדרות :)

That said אם זה עוזר - העבודה הראשונה ״של גדולים״ שלי היתה לפני הצבא לפרק ולהרכיב מחשבים לעמדות בדיקה לQA (שאח״כ הפכה לQA ידני ואח״כ הפכה לאחת האוטומציות הראשונות באותו צוות עבור תחום שנבדק עד אז ידנית - והפך שבוע עבודה של אדם ל20 דקות של להתחיל - ללכת לשתות קפה ולחזור לראות סיכום תוצאות)

אז קשרתי את זה חזרה ללהיכנס לQA ללא ניסיון.

קיבלת את התואר טרנספורטר האמריקאי! (או שזה בנצי?)

• אהבתי 1
פורסם
לפני 9 דקות, vadim6385 כתב:

כן, אני אוהב את אלה שאומרים לך "שירות ביחידת מחשבים ותואר באוניברסיטה נחשבת לא נותנים לך כלום", כאשר הם עצמם הגיעו למה שהגיעו בדיוק בזכות הדברים האלה.

קשה לו להודות שהוא גבר לבן פריוילג 😶

• מצחיק 3

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם
לפני 24 דקות, vadim6385 כתב:

כן, רק חבל שאף אחד, אבל ממש ממש אף אחד, לא אמר את זה פה, וכנראה גם לא בשום דיון אחר בעולם. 

לפני 32 דקות, Blaz00r כתב:

אם זה היה כזה קל אז כולם היו עושים את זה ויושבים על בוחטות.

זה משפט נכון די ללא הגבלת הכלליות :)

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
לפני 16 שעות, Blaz00r כתב:

חחחח
ולא הרגשתם טיפה אשמים לענות על השאלה שנשאלה עבור מתכנתים "רגילים"? emoji1787.png

לא, אבל אני לא מרגיש אשם כי לא עניתי על השאלה, באתי, דפקתי את היציאה על הסניור הספרדי ומשם התגלגתי בשרשור

לפני 16 שעות, יבגניפ כתב:

אני קצת יותר מבוגר מליאור, וכן.

לא בטוח, אני יליד 88

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
בתאריך 12.3.2021 בשעה 02:15, עדי-אל כתב:

אישתי רוצה לעשות קורס QA 

רציתי לבדוק אם יש דרישה בשוק? מה השכר ההתחלתי? 

במידה והיא תרצה לעשות יש המלצה על מה לשים דגש מבחינת מה הם מלמדים? 

מדובר על מישהי ללא רקע או תואר במחשבים

ממליץ שתדע  - בדיוק - מה היא רוצה.
יש א"א בתחום הרפואי - תוכנה ומכשור

יש א"א בתעשיה הרגילה, יש גם בפארמה, יש א"א ידנית ויש אוטומטית, יש של ספקים ושל ייצור, פיתוח ועוד.
בקיצור- כמו להגיד אני רוצה לקנות רכב טוב
(:

גילוי נאות:

אני לא איש א"א אבל חושב כמוהם

" ! The fender bender bent more than just your fender "

פורסם (נערך)

אני אנסה קצת להחזיר את השרשור למקור ולספר על הנסיון שלי.

סיימתי קורס QA באחת מהמכללות שפחות מפורסמות בכל המדיות למיניהן באיזור יוני 2016.

ב - 1.1.2017  התחלתי לעבוד במשרה חלקית בQA ידני של 3 פעמים בשבוע בשכר של 40 שקל לשעה.

לאחר שבועיים כבר אמרו לי שהם רוצים אותי במשרה מלאה תמורת 8K בחודש.

לאחר שנה השכר עלה ל10K.

כלומר לאחר שנה ניתן לומר שאפשר להגיע לשכר הממוצע במשק במקצוע הQA, באופן יחסי מטפסים בשכר די מהר אבל באיזשהו שלב מגיעים לכמו מין תקרת זכוכית אלא אם ממשיכים לכיוון של ר.צוות או לכיוון של אוטומציה.

אני לגמריי מסכים שהבעיה הכי גדולה היא למצוא את המשרה הראשונה בתחום כי אח"כ כבר נפתחות דלתות.

נכון להיום בהחלט יש המון בוגרי קורסים שלא מצליחים למצוא את העבודה הראשונה שלהם כי יש פחות מידי משרות בQA יחסית לאנשי הQA ללא נסיון אבל אני לא חושב שבגלל זה כדאי להרים ידיים.

לא מזמן גייסו אצלינו מישהי שבכלל לא עשתה קורס אלא רק ראו שיש לה ראש ללמוד ובהחלט מרוצים ממנה.

ההזדמנויות יגיעו,

מה שאני יכול להמליץ זה קודם כל שתבין מה זה QA ותחקור על זה קצת באינטרנט, יש לא מעט מדריכים וקורסים אונליין שיכולים להסתכל עליהם ולהבין בכלל האם נמשכים למקצוע הזה או לא.

עריכה אחרונה על ידי Jeka88

Peugeot 5008 1.6T Active 2020

פורסם (נערך)
לפני 4 שעות, יבגניפ כתב:

זה משפט נכון די ללא הגבלת הכלליות :)

ועל אחת כמה וכמה בתחום כזה שמצריך גם ראש ולא רק עבודה קשה, נחישות, התמדה ושאר הירקות ששמענו בשרשור השכן על הגובה והקרחת.

אגב, גילוי נאות, הייתי בעצמי מתכנת בצבא, אבל אחרי 3 שנים הבנתי שלשבת מול מחשב 9 שעות ביום ולכתוב קוד זה לא בשבילי. אז שאפו לכם שאתם מסוגלים להתמיד בזה, צריך לזה אופי מאוד מסויים 😃

עריכה אחרונה על ידי Blaz00r
  • מעניין 1
  • רעיון טוב! 2
פורסם

להתמיד בזה? אני הגעתי ממקום שאני אוהב לתכנת

קל להתמיד במה שאתה אוהב

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• תוכן חדש...