Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2009 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 28 דקות, סולל הדרך כתב:

סתם... נגיד... יש רעידת אדמה והבית קורס... אז גם כל הכבוד?

כן וגם יכולה להיות מתפקת טילים מאיראן. ויכול להיות שלאותו האדם המבוגר לא יהיה כסף לגמור את החודש, כי העלויות של המחיה בשכונה החדשה ובמגדל החדש יהיו גבוהות מדי.

• אהבתי 2
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
  • תגובות 66
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)
לפני כשעה, יבגניפ כתב:

מבחינה אובייקטיבית פינוי בינוי זה דבר נהדר והכרחי למדינה. מבחינה סובייקטיבית יותר, לא בטוח שזה שווה את הלחץ והתוצאה לאנשים מבוגרים יותר.

אכן אין מנוס מבניה גבוהה ורוויה.

לפני שמפשירים קרקעות חדשות, צריך לבצע פינוי בינוי בכל המבנים הישנים.

אני בכלל מתפלא שעוד בונים שכונות מגורים של פחות מ10-20 קומות. 

ועל בתי קרקע בכלל אין על מה לדבר, גם זה צריך להיפסק. 

עריכה אחרונה על ידי Benor
פורסם
לפני 44 דקות, סולל הדרך כתב:

סתם... נגיד... יש רעידת אדמה והבית קורס... אז גם כל הכבוד?

שואל בשביל חבר!

מתנצל, אבל אני באמת לא יודע איך לענות לשאלה של החבר.. 

אם החבר חובב whatifism אז השאלה הזאת מהפחות מעניינות שאפשר לשאול (לדעתי).

פורסם (נערך)

למה?

אין משמעות לעמידות בפני רעידות אדמה או ממ"ד
אין לשכנים את הזכות להנות מהנ"ל או השבחת הנכס כי להורה המבוגר לא נוח לעבור את התהליך.

ההורים שלי בדיוק באותו מצב והם מהמתנגדים הבולטים לתמ"א... כי אין להם צורך בעוד חדר וזה לא מעניין אותם אם סקאד יפגע בבית או שהוא יקרוס ברעידת אדמה... כי הם מבוגרים
הבעיה היא שזה בית משותף ועצם השיתוף הוא המחשבה על טובת הכלל ולא הטובה האישית.

לדעתי הם... למרות שהם ההורים האהובים שלי... טועים!

עריכה אחרונה על ידי סולל הדרך
  • מעניין 1
קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

אם יפגע בבית סקאד או אם יתקפו אותנו חייזרים שמחפשים לנחות על מרפסת של בית שעבר פינוי-בינוי זה לא בשליטתי.

אולי דווקא אמא של פותח השרשור מצילה את הבניין מפגיעת מטוס?

את טובת הקרובים לי אני שם לפני טובת השאר, הבריאות הנפשית של הקרובים שלי חשובה לי הרבה יותר מהשבחת הנכס של השכן.

אם השכן צריך ממ"ד - שימכור ויקנה דירה עם ממ"ד.

(ברוב המקרים מה שהשכן חושב זה 'גבוה יותר ועם מרפסת' ולא 'אני עכשיו מוגן מהסקאדים ומרעידות האדמה').

פורסם

זה לא ה"שכן" אלא "השכנים" (גוף שלישי - רבים)
זה לראות גם את האחר ולא רק את עצמי
בניין מתפורר, עם חזות עזובה, עם תשתיות רעועות, לא בטיחותי, מול טובתי האישית...?

לא מתחבר לז'אנר - סורי, יותר מידי שנים בחו"ל הפכו אותי ליפה נפש.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

אני חושב שבסוף זה מסתכם בכך, שלאנשים מבוגרים מאוד/קשישים קשה מאוד עד כדי בלתי נסבל לעשות כל מיני שינויים ומעברים בחיים.

• אהבתי 1
פורסם
לפני 5 שעות, סולל הדרך כתב:

לא מתחבר לז'אנר - סורי, יותר מידי שנים בחו"ל הפכו אותי ליפה נפש.

אתה עדיין מתעלם ממהבעיה הבסיסית שאותו האדם המבוגר עלול למצוא עצמו נדרש לעבור דירה כי לא יוכל לעמוד בהוצאות בבניין החדש. זה הצד השני של לראות את האחר. ויש שכונות בארץ בהן זה אפילו לא רק זקנים, אלא סתם משפחות עניות יחסית. אני לא כל כך יודע מה קורה בסינגפור, אבל בישראל יש מתכנני ערים ואדריכלים שמתנגדים לבניה של מגדלים, בדיוק כי הם עלולים להפוך לסלאמס בעתיד הלא רחוק. כמובן, אפשר לפתור את זה בבנייה יותר נמוכה. גם 8 קומות כנראה יכפילו את מספר הדירות בבניין ממוצע בארץ. אבל גם זה, עדיין, יכול לפגוע בזקנים. זה שאותך זה לא מעניין זה אחלה. אם הייתי בעלים של דירה בפרויקט שמחכה לחתימה של כולם ונופל על זה - כנראה שגם הייתי כועס. אבל ברמה האנושית הכי בסיסית, להיות "יפה נפש" זה לא להתעלם מהקשיים של האוכלוסיה המבוגרת יותר.

• רעיון טוב! 1
פורסם

אאלט יש היום חובה בחוק בפרוייקטים של פינוי בינוי להקים קרן תחזוקה שתשלם את ההפרש בדמי הוועד לתקופה של חמש שנים עבור פנסיונרים מעוטי יכולת.

פורסם (נערך)

בסינגפור הכל נבנה לגובה כי הכל מנוהל עם חברות ניהול דרקונית.
הבתים הפרטיים "להלן קונדו" ע"י חברת ניהול
הדיור הציבורי "להלן HDB" ע"י ניהול ממשלתי

תבין שאני צריך לרדת עם בקבוק מים עם הכלב ולשתוף מקום שהוא עשה בו פיפי
אבל מה... השיטה עובדת!
אף אחד לא עושה מה שהוא רוצה
אתה לא יכול לתלות מזגן איפה שבא לך אפילו לא להחליף חלון
אף אחד לא תופס חניות
אף אחד לא זורק אשפה או מרעיש בשעות אסורות
בקיצור... לא שוק, יש איכות חים.

בארץ אין ולא יהיה ניהול שכזה ואני בהחלט שותף לדאגה שהמגדלים האלו יהפכו לסלאם
אבל זה פחות נושא השרשור כרגע.

ההמלצה לאנשים מבוגרים, כפי שהמלצתי להורי
לעבור דירה. 
הפיצוי אמור לאפשר לעבור לבית אחר שמתאים יותר לצרכים של גיל הזהב.

לפעמים זה בית קטן יותר, לפעמים עם נגישות טובה יותר, לפעמים מרכזי יותר ולפעמים קרוב לתחבורה ציבורית או מרכזים קהילתיים
כל אחד ע"פ צרכיו
ומי שמחליט להישאר, כן הוא ישלם יותר ועד בית, את רוב האנשים זה לא יהרוג ובתמורה הם יזכו לאיכות חיים טובה יותר.

אין פתרון מושלם, לכל אחד מהאפשרויות יתרון וחיסרון.
לדעתי, פינוי בינוי זה הרע במיעוטו והמדינה תצטרך לתת את הדעת לגבי ניהול מגדלים ע"מ שלא יהפכו לסלאם.

עריכה אחרונה על ידי סולל הדרך
  • מעניין 1
פורסם
לפני 55 דקות, יבגניפ כתב:

אתה עדיין מתעלם ממהבעיה הבסיסית שאותו האדם המבוגר עלול למצוא עצמו נדרש לעבור דירה כי לא יוכל לעמוד בהוצאות בבניין החדש. זה הצד השני של לראות את האחר. ויש שכונות בארץ בהן זה אפילו לא רק זקנים, אלא סתם משפחות עניות יחסית. אני לא כל כך יודע מה קורה בסינגפור, אבל בישראל יש מתכנני ערים ואדריכלים שמתנגדים לבניה של מגדלים, בדיוק כי הם עלולים להפוך לסלאמס בעתיד הלא רחוק. כמובן, אפשר לפתור את זה בבנייה יותר נמוכה. גם 8 קומות כנראה יכפילו את מספר הדירות בבניין ממוצע בארץ. אבל גם זה, עדיין, יכול לפגוע בזקנים. זה שאותך זה לא מעניין זה אחלה. אם הייתי בעלים של דירה בפרויקט שמחכה לחתימה של כולם ונופל על זה - כנראה שגם הייתי כועס. אבל ברמה האנושית הכי בסיסית, להיות "יפה נפש" זה לא להתעלם מהקשיים של האוכלוסיה המבוגרת יותר.

בסופו של דבר תמיד יש מישהו שיפגע, ולפעמים אין ברירה וצריך לכפות פגיעה על צד אחד, כדי להיטיב עם הרוב ועם האינטרס הציבורי.

כמו שמותר למדינה להפקיע אדמה פרטית לטובת כביש וכמו שהמדינה כופה עלינו הרבה דברים.

מבחינה אובייקטיבית, מצבו של כל קשיש, משתפר כלכלית בעקבות פינוי בינוי (אם כי יש לזה עלות "נפשית"). שים לב גם שפינוי בינוי עושים במקומות מבוססים יחסית, כי שם זה משתלם, כך שמראש הקשישים שם רובם לא עניים.

להגביל את הבניה ל8 קומות יהפוך את הפינוי בינוי ללא משתלם וגם יכפיל את גודל השטחים הירוקים שנאבד כל שנה.

צר לי על קשישים שנפגעים וצריך לעשות הכל על מנת להקל עליהם, אבל אי אפשר לעצור בגללם את החיים.

• רעיון טוב! 1

איש חולם אני

וכך היה תמיד

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 16 שעות, סולל הדרך כתב:

המחשבה על טובת הכלל ולא הטובה האישית

בלי קשר ישיר לנושא, אם רע לבן אדם הוא לא יוכל או ירצה לעשות כלום לטובת הכלל. 

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

אז אותו אדם שלא יכול לעמוד בתשלומי האחזה הגבוהים של הבניין החדש. יכול למכור את הדירה החדש והיקרה שהוא קיבל ולקנות בית אחר יותר זול בשיכון מתפרק כמו שהיה לו מקודם ולשמור את מאות אלפי השקלים של ההפרש בבנק.

פורסם
לפני 24 דקות, פינדר כתב:

שים לב גם שפינוי בינוי עושים במקומות מבוססים יחסית, כי שם זה משתלם, כך שמראש הקשישים שם רובם לא עניים.

אני לא בטוח שזה המצב בכל מקום ומקום. אני מכיר תוכניות כאלו גם בשכונות כמו שביב בהרצליה, שהיסטורית זו שכונת מצוקה עם בנייני רכבת. כנל גם בנווה שאנן או יפו. בטח יש עוד מקומות שאני לא מכיר.

לפני 26 דקות, פינדר כתב:

להגביל את הבניה ל8 קומות יהפוך את הפינוי בינוי ללא משתלם וגם יכפיל את גודל השטחים הירוקים שנאבד כל שנה.

זה לא כל כך נכון. ברמת גן, למשל, יש מגבלה של 9 קומות, אם אני זוכר נכון. ויש גם את מגבלת המכפיל - שזה כמה הקבלן יכול להוסיף על הקיים. וברמת גן, וגבעתיים וגם תל אביב המכפיל הוא בין 2 ל-3. כמובן שיש רף מסוים שתחתיו לא שווה לקבלנים להכנס לפרויקטים האלו. אבל הצד השני של זה הוא גם שכונות פקוקות והרוסות לחלוטין, כי מבנה הרחובות והתשתיות לא מותאמות למגדלים בכל מקום, וגם ג'נטריפיקציה. כאמור, אני לא מתכנן ולא אדריכל, אבל ברור שלא כל משפחה ממוצעת יכולה להרשות לעצמה לחיות במגדל של 20-30 קומות, כי עלויות האחזקה הן עצומות. ובהחלט יש מתכננים ואדריכלים שמתריעים נגד זה. 

אני לא נגד פינוי בינוי. אני חושב שבמרכזי הערים שאני מכיר, כולל תל אביב, הריסה של בניינים בני 3-4 קומות והפכלת או שילוש מספר הדירות בהן, זה הפתרון היחיד לבעיות הנדלן בארץ. אבל אני גם מסוגל להבין למה מישהו זקן מספיק יתנגד לזה. וההשפעות ממעבר על חייהם של אנשים מבוגרים יכולות להיות הרסניות.

• אהבתי 5
פורסם
לפני 14 דקות, bobi כתב:

אז אותו אדם שלא יכול לעמוד בתשלומי האחזה הגבוהים של הבניין החדש. יכול למכור את הדירה החדש והיקרה שהוא קיבל ולקנות בית אחר יותר זול בשיכון מתפרק כמו שהיה לו מקודם ולשמור את מאות אלפי השקלים של ההפרש בבנק.

תאורטית זה נכון.

מעשית, אם פינית מישהו מבניין רכבת בתל אביב, כנראה שהוא כבר לא ימצא משהו זול יותר באיזור.

וזקנים שחיו כל השנים באיזור מסויים, לא ירצו לעבור לעיר אחרת בשביל כמה מאות אלפי שקלים בבנק.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

• תוכן חדש...