Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2009 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אין לך דירה בגלל שאנשים מעדיפים להישאר בלי כלום מאשר להרגיש שהם קיבלו פחות ממישהו אחר או ממה שהם חושבים שמגיע להם.

זאת לדעתי גישה גאוותנית ולא חכמה. 

עדיף את הדירה הגרועה ביותר במגדל החדש, מאשר להישאר עם דירת שיכון בבניין שיכון עתיק ומתפורר ששווה פחות.

• מעניין 2
  • תגובות 66
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

עוד פעם [בפעם ה 10 היום]

יש אנשים  שעושים דווקא

יש אנשים הגיוניים שפשוט לא מתאים להם שמה שהחליטו בשבילם זה מה שיקבלו

ממש לא "עדיף את הדירה הגרועה ביותר"

כי לכל קבלן יש תחליף

הלך אחד יבואו עוד 100 אחרים

אל תדאג

לכולם יש אינטרס לקחת דירות ישנות בת"א

ברחובות

ובעוד הרבה ערים באיזור

פורסם
לפני 17 דקות, Transporter כתב:

כי לכל קבלן יש תחליף

ממש לא, ותתפלא כמה מקומות יש, אפילו במרכז גוש דן, שפרויקטים כאלה עבור יזמים הם ממש על סף הרווחיות, אז זה ממש לא "הלך אחד יבוא אחר".

פורסם

אל תדאג לקבלנים

גם אלה שבכו על מחיר למשתכן לא יצאו מופסדים מהעסקאות

אל תדאג להם.

ככל שעובר הזמן תהיה יותר מלחמה על קרקעות בגוש דן

אז לא יקרה היום, יקרה שנה הבאה

פורסם
לפני שעתיים, Transporter כתב:

ממש לא "עדיף את הדירה הגרועה ביותר"

כי לכל קבלן יש תחליף

אל תדאג

לכולם יש אינטרס לקחת דירות ישנות בת"א

ברחובות

ובעוד הרבה ערים באיזור

זאת לא קרקע בתולית שרק צריך להביא טרקטור ולבנות ושכל קבלן מסוגל להרים. זה פרויקט פינוי-בינוי, זה אחד הדברים המסובכים ביותר שיש כיום בתחום הנדל"ן.

אני בדעה שגם השנים שיבוזבזו עד שאולי יבוא היזם הבא שיתחיל את כל התהליך הארוך והמסובך הזה, שוות הרבה כסף.

פורסם

רק לתת נקודת מבט שזה לא שווה בכל מחיר.

קרובת משפחה שלי קיבלה לפני כ15 שנים הצעה לפינטי בינוי. היא לא רצתה כ"כ לעשות את זה כי היא מבוגרת (אז היתה סביב 70. היום בת 85). אבל בסוף  מהמשפחה שיכנעו אותה שכדאי.

לקח כ5 עד שממש ממש הרסו את הבית. כאבי ראש של ריצות. לחץ בלאגן וכו'

לאחר 5 שנים באמת הרסו את הבית ונתנו חודש בחודשו שכירות לפי שיווי הבית.

הבעיה, שהיה לה בית שהיא שמרה עליו, אומנם היה ישן, אבל טוב בהרבה ממה שיכלה למצוא במחיר השכירות שקיבלה (שהיו יחסית הוגנים, אבל כאמור, לא שיקפו במדויק) מה שגרם לה לגור בתקופת הבניה בבית שהוא פחות מהרמה של הבית שהיה לה.

הבניה התארכה, לקח להם כמעט פי 2 זמן ממה שתיכננו (אני לא יודע למה) 

וגם שהיא קיבלה את הדירה זה היה לה כמו הלם פתאום לגור בקומה 9 עם 3 מעליות ו6 דירות בקומה. ועלויות אחזקה מטורפות..

לכן היא החליטה להשכיר את הבית שלה ולהמשיך לשכור.

כרגע היא אומנם עושה כאלפיים ש"ח חודשי רווח, אבל היא הפכה להיות ממשקיעת דיור. 

היא אומרת שהכסף לא שווה את זה, גם ככה היא בסוף החיים וכל מה שמעניין אותה זה שקט ואין לה כוח לריצות ובלאגן.

היא אומרת שהיא היתה שמחה להמשיך עם המצב כמו שהוא היה וכל השנים האלה היא היתה יודעת שיש לה מקום בטוח וזהו.

הציעו לה למכור את הדירה, היא מסרבת בכל תוקף, כי היא טוענת שלדירה יש ערך סמנטלי. (לא שאני מבין איך בדיוק)

היורשים שלה אכן יהנו מהמהלך,

היא, לדבריה, רק סבלה ממנו.

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 2

.

פורסם
לפני 14 שעות, Legend כתב:

פות"ש, אתה יכול לשתף באיזה שכונה/רחוב ברחובות?

כן, כפר גבירול. רחוב דוד אלעזר, בן גוריון. כל הרחובות האלו הם רוצים להרים את הפרויקט הזה.

אני רוצה להבהיר - הדירה שאמא מתגוררת בה כיום אמנם קטנה אך בשבילה זה די והותר - והיא משופצת (כל הדירה) ויש לה שקט.

מבחינתי - טוב לה כך ואני רואה את טובתה.

לא בטוח שלחתום על החוזה זה יהיה לטובתה - כפי שכתבו כאן לעיל - על אישה מבוגרת שרק רצתה שקט בימי בגרותה.

בכל מקרה - תודה לכולם כאן על העצות הנפלאות.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
התנגדות של בידוד איננה לינארית ואם המתח השאריתי באזור הזליגה של גוף החימום כשהאפס מחובר נמוך מספיק לא תהיה זליגה משמעותית. כשהאפס מנותק מלוא המתח מופיע בנקודה החלשה ונוצרת פריצה להקפיץ את הפחת.

פורסם
לפני 12 שעות, Transporter כתב:

עוד פעם [בפעם ה 10 היום]

יש אנשים  שעושים דווקא

יש אנשים הגיוניים שפשוט לא מתאים להם שמה שהחליטו בשבילם זה מה שיקבלו

מה שנהוג הוא די סטנדרטי
עוד קומה, עוד חדר, עוד מרפסת, מחסן וחניה.

לא שמעתי על משהו שקיבל פחות מזה.
לאנשים יש עיניים גדולות

אחד הדברים המעניינים בסינגפור בה רוב הדיור הוא ציבורי זה שאם הממשלה מחליטה על פינוי בינוי לא שואלים אף אחד (לטוב ולרע) - תוך 6-12 חודשים יש פינוי, תוך שנתיים מיום הפינוי עומד בניין חדש מאוכלס!

אפשר לקבל פיצוי כספי, אפשר לקבל דיור חלופי שווה ערך במספר אפשרויות, אפשר להקטין את הבית החלפוי עם קבלת פיצוי או להגדיל בתוספת תשלום.

יש טבלה מסודרת וגלויה... כולם מקבלים אותו הדבר והכל נעשה בהגינות ובלי התחזרות.

• מעניין 1
קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
  • חברי המעגל הראשון
פורסם

היא היחידה שמסרבת לחתום או שיש עוד דיירים שמתנגדים?

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 41 דקות, rafi_vk כתב:

הדירה שאמא מתגוררת בה כיום אמנם קטנה אך בשבילה זה די והותר - והיא משופצת (כל הדירה) ויש לה שקט.

מבחינתי - טוב לה כך ואני רואה את טובתה.

לא בטוח שלחתום על החוזה זה יהיה לטובתה - כפי שכתבו כאן לעיל - על אישה מבוגרת שרק רצתה שקט בימי בגרותה.

במצב הזה, כמו שom2 כתב, כנראה היא רק תסבול ממנו.

כל הכבוד שאתה שם את טובתה לפני טובת הירושה (אני לא ציני, הלוואי כולם היו כמוך).

לצערי גם אני מכיר סיפורים כמו של om2, מבוגרים שרק רצו שקט ונכנסו לפינוי-בינוי בדחיפת המשפחה.

יכולת ההסתגלות לשינויים של מבוגרים הרבה פחות טובה משל צעירים.

פורסם
לפני 28 דקות, Katom כתב:

כמו שכתבתי פה

הלך קבלן אחד, יבוא קבלן אחר

אם זה לא יקרה היום זה יקרה עוד שנתיים או עוד 5 שנים

אל תדאג

יש מספיק בעלי ע ניין שיש להם אינטרס לבנות שם

פורסם

אין לי ספק שיש איזורים מבוקשים לפרויקטים האלה, הם נלחמים בשביל האינטרסים שלהם ואני אלחם בשביל האינטרסים שלי.

במצב כזה שבו האמא לא רוצה שינוי, הייתי מברר מה המצב בבניין ובבניינים הסמוכים, אם אני רואה שיש סיכוי לבטל את רוע הגזירה הייתי פועל.

אם נראה שיש הסכמה גורפת, מתחיל לחפש בשכונות ליד דירה שתתאים לאמא.

פורסם

כאמור, ההנחה שפרויקט כזה טוב לכולם היא לא נכונה על אוטומט. אפשר לבדוק, למשל, כמה תושבים מקוריים עוזבים את השכונות אחרי פינוי בינוי, כי השכונה משנה את האופי שלה, או כי אין להם מספיק כסף לשלם על האחזקה. יותר מזה, גם רמת השירותים שמקבלים מהעיריה עלולה להפגע, כי העיריות לא בהכרח טסות להוסיף בתי ספר או גנים או כל דבר אחר, רק כי יש עוד כמה מאות או אלפי משפחות בעיר.

מבחינה אובייקטיבית פינוי בינוי זה דבר נהדר והכרחי למדינה. מבחינה סובייקטיבית יותר, לא בטוח שזה שווה את הלחץ והתוצאה לאנשים מבוגרים יותר.

• אהבתי 1
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
לפני שעתיים, Katom כתב:

לצערי גם אני מכיר סיפורים כמו של om2, מבוגרים שרק רצו שקט ונכנסו לפינוי-בינוי בדחיפת המשפחה.

סתם... נגיד... יש רעידת אדמה והבית קורס... אז גם כל הכבוד?

שואל בשביל חבר!

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
  • תוכן חדש...