Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2031 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום לכולם,

הרכב נכנס לטיפול שנתי במוסך (יבואן), עם תלונה על התחממות של המנוע. בבדיקה נמצא כי יש להחליף משאבת מים, בית תרמוסטט וצינורית לבית מצערות (ועל הדרך גם חגורה למנוע). בנוסף, התגלו בעיות בתחתית הרכב, והתקבלה הצעה נוספת לתיקונן (משולש תחתון ימין + בולם זעזועים קדמי שמאל + תושבת גיר אחורית).

הצעות המחיר (מצורפות) נראות לי גבוהות, וזה עוד לפני עלות הטיפול השנתי (טיפול גדול יחסית - 120,000).

מה דעתכם על העלויות? מן הסתם תיקון המשאבה הכרחי, אבל מה לגבי כל השאר? ואם יש המלצות על מוסך אחר ספציפי (עדיף בירושלים), אשמח כמובן לשמוע.

הצעת מחיר 1.png

הצעת מחיר 2.png

עריכה אחרונה על ידי malcishua
פורסם

אני לא יודע יותר מדי לגבי עלויות של חלקים לכל רכב אבל אני יכול להגיד לך שחבר עם לקסוס is250 שאני מאמין שחלקים יקרים לה, הביא לבד זוג בולמים אחוריים בין 200 ל400 ומשהו אז רק בולם אחד 1000 שקל זה מלא.

גם שאר החלקים נשמע לי קצת גבוה, לא חושב שבית תרמוסטט עולה כל כך הרבה, והשעות לא מוצדקות אם כבר הוא מחליף משאבת מים.

המחיר למשאבת מים כחלק דווקא נראה לי לא כזה מוגזם.

פורסם

נזק רציני.. אני ממליץ לך בחום לברר מחירים של חלקים לבד אתה תגלה המון פערים.

לגבי המשולשים תבדוק אולי תוכל להחליף רק תותבים או לא להחליף בכלל (אלא אם כן יש לך משיכו בהגה ורעידות) , תושבת גיר מחליפים אם יש לך רעידות שהרכב עומד על הילוך D/R וגם זה תוכל להביא תושבת תחליפית בחצי מחיר.

בולם זעזועים תבדוק אם האוטו מתנענע יותר מידי ואם יש נזילות אם אין אל תחליף.

אני ממליץ לך להחליף את הרכב לפני הטיפול משום אמינות בכללי.

פורסם (נערך)

מחירים מופרכים ביותר.

תעשה חיפוש בגוגל ותגלה כמה באמת עולים החלקים.

לדוגמה בית תרמוסטט עולה 590 ולהחליף אותו זה חמש דקות, בולם 300-500.

איזה צינורית עולה 300 שקל?!

אם באמת דחוף, תטפל קודם בבעית ההתחממות ולגבי כל השאר תחכה, לא באמת דחוף.

עריכה אחרונה על ידי trademark
פורסם
לפני 12 דקות, trademark כתב:

מחירים מופרחים ביותר.

תעשה חיפוש בגוגל ותגלה כמה באמת עולים החלקים.

לדוגמה בית תרמוסטט עולה 590 ולהחליף אותו זה חמש דקות, בולם 300-500.

איזה צינורית עולה 300 שקל?!

אם באמת דחוף, תטפל קודם בבעית ההתחממות ולגבי כל השאר תחכה, לא באמת דחוף.

אם כבר הגבת..לא קשור לנושא איך הקרוז החדשה? אמינה , נוחה? אני חושב לרכוש אותה.

ואיך המרווח ראש מאחור?

פורסם (נערך)

יש משהו מיוחד בבולם של קרוז שדחפו לו מחיר כזה? או שזה בשיטת "בוא נדפוק לו מחיר"?

אולי המחיר הוא לשניים (כי מחליפים צמד בדר"כ)?

לפות"ש: ממליץ לך בחום לתקן את הדברים הקשורים בהתחממות ובכל השאר תטפל אח"כ ע"י רכישת חלפים בעצמך + טיפול במוסך לא ייבואן.

לפני 9 שעות, netanel1014 כתב:

שהרכב עומד על הילוך D/R וגם זה תוכל להביא תושבת תחליפית בחצי מחיר.

דווקא פה לא הייתי ממליץ לו אל תחליפי אלא אם כן היא ברמה גבוהה ולא תמיד יש.

תושבות תחליפיות ברמה בינונית והרכב יחזור לרעוד אחריי שנה. עדיף רק מקורי (לאו דווקא רכישה מהייבואן כמובן)

גם פה: זה סובל דיחוי אלא אם כן הרעידות בלתי נסבלות

עריכה אחרונה על ידי dotan123
פורסם

הבולם סטנדרטי לחלוטין.

זה המוסכי יבואן שמרשים לעצמם לז**ן את הלקוחות במחיר.

אני אתן לך דוגמה: פילטר שמן מקורי לקרוז של ACDelco (שזה היצרן OEM של ג׳נרל מוטורס וגם בבעלותם) עולה בחנות חלפים 38 שקלים חדשים. במוסך היבואן דורשים עליו קרוב ל 100 ש''ח!

רפידות קדמיות מקוריות של אותו יצרן 225 שקל בחנות ומעל 400 במוסך.

על מה ולמה אני שואל.

אין בעיה שיקחו מחיר גבוה על עבודה אבל למה להכפיל את המחירים של החלפים?

פורסם

תודה על כל התגובות.

כרגע הכוונה היא אכן לטפל בעניין ההתחממות ולשבור את הראש אח״כ לגבי השאר. אבל גם לעניין ההתחממות הצעת המחיר נראית גבוהה מאוד (3000 ש״ח לפני מע״מ). השאלה שלי היא האם זה מחיר סביר עבור העבודה הנדרשת. אם כן, נראה שאין הרבה ברירה וזה מה שנעשה.

אם לא - אשמח מאוד להמלצה על מקום אמין שיעשה את העבודה במחיר סביר יותר (כאמור, עדיף באיזור ירושלים..).

פורסם

וואוווו מה זה המחירים האלו? יש לי קרוז 2013. צינורית למצערת עולה 45 ₪ ומחליפים אותה תוך 5 דקות, בית טרמוסטט שלם  שזה 2 חלקים קניתי ב350 ₪ אז רק בית תרמוסטט  בטוח עולה פחות , בולמים עולים 400-600₪ , להחליף את בית הטרמוסטט זה ממש פשוט אבל תצטרך מפתח torx זכר לא זוכר את המידה, מים אדומים חייב, ניקוז אויר כשממלאים מים חדשים  חייב.  יש ברדיאטור מצד שמאל בורג לבן מפלסטיק , מפרקים אותו וממלאים מים עד כשמים נוזלים בלי בועות אויר ואז סוגרים בחזרה את הבורג.

• תוכן חדש...