Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2079 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

ברשותי ביום מקבוק פרו רטינה 15׳ משנת 2014, מחשב מעולה לכל הדעות שלא איכזב אותי מעולם.

עלה הרצון לשדרג אותו למקבוק 16׳ החדש שלהבנתי פתר בעיות רבות שהיו בדגמים שלפניו.

בעודי עם האצבע על כפתור ההזמנה (דגם הבסיס שאפשר היום למצוא במחירים לא רעים) הבנתי שבעוד כחודש אמור לצאת שדרוג לדגם...

ככל הנראה השדרוג לא יהיה מאוד גדול ויכלול מעבר למעבדי דור 10 של אינטל, יתכן ויהיה שדרוג כלשהו במעבד הגרפי ושדרוג למצלמת הרשת (לא מעניין אותי בכלל).

השאלה האם לחכות מגיעה מכיוון שהבנתי שיש שדרוג יחסית רציני בין דור 9 לדור 10, מעבר לכח העיבוד יש שדרוג בכרטיס הווייפי ובמעבד הגרפי המובנה.

השימושים שלי במחשב הם עיבוד תמונות RAW וקצת עריכת סרטוני 4K.

מעבר לזה הכוונה במעבר למחשב החדש היא שאני אוכל להריץ עליו ווינדווס למטרות מידול בסוליד וורקס (יודע שזה לא הפתרון הכי מוצלח אבל נמאס לי להשתמש בשני מחשבים נפרדים, ושימוש בווינדווס פול טיים זה ביג נו נו).

מודה מראש על העזרה!

MINI Countryman SD F60 | Land Rover Discovery TD5
Lexus CT200h | Audi A1 1.4 TFSI Manual | Citroen C4 eHDI | VW Golf MK4 1.6 Manual

פורסם

אם מדובר בחודש ויש לך כרגע מק עובד, אין סיבה לא לחכות אלא אם כן אתה מוצא מחיר ממש טוב על ה16 הנוכחי בגלל השדרוג הקרב.

פורסם

כל השמועות כרגע מדברות על apple silicon במחשבי כניסה ובאיימק הבסיסי.

לדעתי לא יצא 16״ עם מעבדים של אפל חודש הבא (או שדרוג קטן) בעיקר כי כרגע לא דיברו , הציגו או שום דבר מעבדים Apple silicon עם שבבי מסך חיצוניים - והמובנים לא רעים אבל עדיין לא שם לדגמים שהם הטופ עם כרטיסי מסך חיצוניים.

א ב ל - מבחינת טיימינג - אכן יש מצב טוב שיציגו עידכון קטן (דור חדש של מעבדים, כרטיסי מסך מעודכנים וכו).

אם המחשב שלך תקין כרגע - הייתי מחכה לחודש הבא - חד משמעית.

הפרו 15״ 2014 זה אחלה מחשב (היה לי כזה) ואין ספק שאתה תרוויח מהקפיצה (מעבד עדיף , יותר זיכרון , SSD מהיר משמעותית ממה שיש לך כרגע וכו) - אבל שווה לחכות חודש לדעתי שהמצב יתבהר לגבי ההשקות הבאות.

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

המון תודה על העצות! מעריך את זה מאוד.

האם המעבר לדור 10 משמעותי באמת?
והאם למישהו פה יש נסיון עם הרצת תוכנות כבדות יחסית בעזרת virtual machine במק?
אני תוהה אם זה יעבוד חלק מספיק או שאני אצטרך לשדרג לקונפיגורציה עם יותר ראם או עם מעבד i9.

בנוגע ל-apple silicone האמת שזה פחות מעניין אותי כרגע כי אני די בטוח שיהיו בעיות תאימות מול תוכנות ווינדווס לפחות בהתחלה אם לא באופן קבוע ואז הרצון שלי להריץ solid works לא יצא לפועל.

Lexus CT200h | Audi A1 1.4 TFSI Manual | Citroen C4 eHDI | VW Golf MK4 1.6 Manual

פורסם
לפני שעתיים, shakedi כתב:

שלום לכולם,

ברשותי ביום מקבוק פרו רטינה 15׳ משנת 2014, מחשב מעולה לכל הדעות שלא איכזב אותי מעולם.

עלה הרצון לשדרג אותו למקבוק 16׳ החדש שלהבנתי פתר בעיות רבות שהיו בדגמים שלפניו.

יש פה קצת סתירה בין "מחשב מעולה" ל-"בעיות רבות"?

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם (נערך)

הכוונה היא שבין ה-2013-2015 לנוכחי יש את דור הביניים הבעייתי להחריד.

לשאלה המקורית - לא נראה שיהיה שינוי מהותי בסגנון שבוצע בדור האחרון, סתם מעבד חדש יותר. לא הייתי טורח לחכות.

עריכה אחרונה על ידי hans
  • אהבתי 1

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
לפני שעה, shakedi כתב:

אני די בטוח שיהיו בעיות תאימות מול תוכנות ווינדווס לפחות בהתחלה אם לא באופן קבוע

windows אתה לא תוכל להתקין על הarm macs

אבל בהקשר של להריץ תוכנות ״ישנות״ של מק , אני לא יכול להיכנס לזה יותר מדי בפרטים - אבל זה עובד מ א ו ד מרשים (יש לי DTK ממש פה על השולחן לידי).

כמובן שזה לא יעזור לך עם חלונות וsolidworks. אם זו המטרה - אין לך מה לחפש על arm mac נקודה (הם היו מאוד ברורים לגבי זה שוירטואליזציה של x86 לא נתמכת כשהם הציגו את זה ודיברו על זה , הם הציגו וירטואליזציה של לינוקס מותאמת לarm)

לפני שעה, shakedi כתב:

האם המעבר לדור 10 משמעותי באמת?

לא באמת. אינטל קצת מדשדשים במקום בקטע הזה והכרטיס מסך המשמעותי הוא חיצוני ולא המובנה לדברים כבדים.

עדיין הייתי מחכה חודש אם אפשר - רק למקרה שישדרגו את הכרטיסי מסך.

לפני כשעה, falou כתב:

יש פה קצת סתירה בין "מחשב מעולה" ל-"בעיות רבות"?

הבעיות היו כמו שהאנס ציין בדור הביניים - 2016-2018. הן לא רלווטיות למחשב של הבחור ולא למחשבים החדשים.

• אהבתי 1

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

ידעתי שתדעו לעזור, המון תודה!

כן הבעיות שהתייחסתי אליהן היו עם הדגם הקודם, לפני ה16׳ שם היו בעיות מקלדת קשות ותכנון טרמי לקוי.

כנראה שאחכה באמת, למרות שמודה שחשבתי שהמעבר לדור 10 של אינטל יותר משמעותי בגלל המעבר לייצור ב-10nm וכ׳ו.

Sent from my iPhone using Tapatalk

פורסם

לא מומחה במק בוקים, אבל אם המק בוק החדש יכלול מעבד מדור 10 ולא 11 לא הייתי שוקל אותו אפילו

הקפיצה שאינטל עשתה בדור 11 היא דווקא משמעותית, בניגוד לבערך 3-4 דורות קודמים שאינטל פחות או יותר עמדו במקום

השיפור בביצועים של 1165 מול 1065

בערך 25% בליבה בודדת

בערך 40% במספר ליבות

בערך 100% בביצועים גרפיים של הכרטיס המובנה

פורסם

מעניין, על פניו השמועות מדברות על הדור ה10 אבל יתכן וידלגו עליו באמת ויעברו ישירות לדור ה-11.

בכל אופן אם זה באמת המצב נשמע ששווה לחכות לדור ה-11 אם השיפור עד כדי כך משמעותי.

תודה!

פורסם

שכנעת [emoji846]
מקווה רק שיגיע לארץ יחסית סמוך להכרזה...

Sent from my iPhone using Tapatalk

• תוכן חדש...