Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2106 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן חברים, 

אז לאלה שהכותרת פחות מובנת להם והם מעוניינים להבין מה אני מנסה לומר אתחיל מההתחלה, מקווה שתקראו על אף האורך. 

שוק הרכב הישראלי עבר המון שינויים בשנים האחרונות וכמובן שזה לרוב מפאת השינויים בשוק הרכב העולמי. 

אני פחות מעוניין כרגע להיכנס לניתוח של התופעה רק אגיד בגדול שכמה מהשינויים הם- מעבר לאלטרנטיבות של הנעה כדוגמת הנעה היברידית (וכמובן ההברידיות הנטענות), שימוש במנועים קטנים יותר עם מגדשי טורבו ותיבות הילוכים אחרות כדוגמת התיבה הרובוטית כפולת מצמדים, עם מצמד בודד, תיבה רציפה וכו וכו'. 

שינוי נוסף שאני אוהב להשתמש במונח שאני המצאתי לו הוא ה"קרוסאובריזציה"- השוק כיום נמצא באינפלציה מטורפת של קרוסאוברים כאשר התופעה תפסה תאוצה מטורפת לפני כעשר כאשר התחילו למכור כאן יונדאי טוסון בקבוצה 4 וכך למעשה עשרות אלפי נהגים נחפשו לראשונה לקרוסאובר כאשר לא מעט מהם חשבו שהם נחפשים ל"ג'יפ" ושינוי נוסף שלא אגע בו יותר מדי הוא היכחדותם של רכבי השטח האמיתיים כאשר כיום ישנם שרידים בודדים והדומיננטי שבהם הוא הטויוטה לנד קרוזר. 

המכונית הזאת היא תופעה שאני מנסה לפרק אותה לחלקים קטנים ולנתח אותה אך אני מגיע לאיזשהן מסקנות ואני עדיין לא מצליח להבין את רוכש הפוטנציאלי וכאן אשמח לניתוחים ופרשנויות שלכם ומקווה שאחכים:

הטויוטה לנד קרוזר נחפשה אלינו באמצע שנות ה-90 כאשר הבוסט המשמעותי היה בשנת 1999 כאשר הלנד קרוזר 90 הופיעה (הידועה בכינויה- "פראדו") כאשר ב-2001 עברה מתיחת פנים והדגם החדש הגיע אלינו ב- 2003 וזהו הטויוטה לנד קרוזר 120 (שחלק פחות מכירים אך גם הוא מכונה "פראדו"). 

כידוע הוא הגיע ב-2 תצורות מרכב והתגלה כרכב עם ביצועי שטח משובחים, אמינות גבוהה מאוד וגם תג המחיר שלו היה מהגבוהים שבקטגוריה.

במהלך השנים הגיע עוד דגם חדש ב- 2009 שלמעשה הוא עד היום איתנו רק שהוא עבר שלל שינויים, בין אם קוסמטיים, ובין אם במנועים וכו' וכו' וכו' ועד כאן לפתיחה ואגש לגוף העניין. 

אני מבין שמדובר במכונית בעלת אמינות פנומנלית וביצועי שטח מעולים אך אני עדיין לא מצליח להגדיר את התשובה לשאלה שלי בצורה שלא משתמעת לשתי פנים והיא:

מדוע קהל לקוחות כה רב מוכן כיום לשלם סכומים מופרחים (ואני מדבר על עשרות אלפי שקלים רבים מעל למחירון) בעבור אחת עם חצי מיליון ק"מ שעברה כבר 8 ידיים כאשר חלק גדול מציבור הרוכשים הללו אפילו לא מנצל את הערך המוסף של הרכב כרכב כביש שטח ובכלל לא מטייל עם הרכב מעבר לשטחי האספלט?

כמובן שלא כולם הגיעו לחצי מיליון ולא כולם יד שמינית אבל הבנתם את כוונתי, רובם עברו ממזמן את ה-300K ק"מ והיד כבר ממזמן עבר את ה-4, 5 והשאר ואני שואל למה? 

ושלא תטעו- אני מאוד בעד לרכוש רכבים מעל למחירון ואני אחד כזה שגם יצא לו לרכוש כבר מעל למחירון ויצא לו למכור לא מעט רכבים מעל למחירון אך הדרישה מעל למחירון התבססה בעובדה שמץ האוץ היה סופר נמוך (כבר מכרתי בעבר מאזדה 6 פרימיום בת 6 עם 10K ק"מ, מאזדה 3 ספיריט בת 7 עם 45K ק"מ והיו עוד כמה כאלה), היד היתה לא יותר משנייה, הרכבים שהיו ברשותי תמיד היו מטופלים בים של אהבה וממון ועל כן ביקשתי את הפרמייה הנוספת. 

הסיפור בטויוטה הוא ממש לא כזה ונכון, ישנם לא מעט רכבים שמורים אך בכל זאת לא הצלחתי לפתור את המשוואה הזו. 

העובדה שישנם אנשים שממש מוכנים לשלם הרבה מעל המחירון ידועה לי וזאת על אף העובדה כי לא מדובר ברכב עם בעיית היצע כמו ברכבים הספורטיביים שנמכרים הרבה מעל למחירון ומתבססים בעובדה שהביקוש גבוה וההיצע נמוך, בטויוטה לנד קרוזר זו לא תופעה כזאת.

אני לא מאלה שחושבים שלוי יצחק הוא אלוהיי מחירון הרכב הישראלי ואני לוקח את מחיר המחירון כאינדיקטור לשווי רכב מסוים ומשם משקלל את המחיר בהתאם לנתונים אך הרכישות שקורות בשוק לרכב הזה הן פשוט משוואה שלא פתרתי. 

הדבר קורה גם בעוד רכבי שטח וטנדרים כדוגמת טויוטה היילקס, מיצובישי פאג'רו, ג'יפ גרנלר, דיפנדר אך בחלק מהרכבים שהצגתי אני יכול להבין מדוע מאחר ורנגלר זה רכב שהוא לא קיים בהיצע סופר גדול וחלק גדול מהרכבים הללו עוברים שינויים ושיפורים ועל כך מתבססים במחיר ודיפנדר זה רכב שההיצע ממנו הוא נמוך ביותר אך את תופעת הלנד קרוזר לא הצלחתי להסביר ואגב, גם כרכב חדש הלנד קרוזר נמכרת מצוין והתמורה היא לא בהכרח מוצדקת (לפחות לא לטעמי) וזאת, שוב אני מזכיר, על אף העובדה שרוב הרוכשים כלל לא יורדים לשטח עם הרכב ונוסעים בו רק בכביש? אז למה הוא נמכר יותר מטראוורס ואקספלורר? הרי בכביש שתיהן אוכלות את הטויוטה בלי מלח והן מאובזרות יותר, חדישות יותר ומודרניות יותר. 

אז לסיום ראיתי לאחרונה רכב נוסף שנכנס מעט למעגל הזה (אם כי במימדים הרבה יותר נמוכים אך התופעה לא פחות מסקרנת) והוא הסקודה סופרב. 

לאלה שמכירים אותי אני חובב גדול של קטגוריית המנהלים שלצערי הולכת וגוועת וזאת בעיקר בשל תופעת ה"קרוסאובריזציה" ועל כן צי רכבי הקטגוריה הולך ופוחת עם השנים ואיתו גם העניין סביב הקטגוריה אך בשונה מפעם- שההשקעה בייצור הרכבים הללו היתה X והמחירון היו Y, כיום ההשקעה היא 2X והמכירות הן 0.25Y (המספרים והנעלמים הם להמחשה בלבד ולא תיארתי את התופעה בצורה נכונה מתמטית).

אז הרכבים הבולטים ביותר בקטגוריה כיום הם כאמור הסופרב, המאזדה 6, והטויוטה קאמרי וכאן השאלה הנשאלת והיא מאוד מעניינת:

מדוע כיום על רכב כמו סופרב שההיצע ממנו הוא גדול מאוד ופי כמה וכמה מהשניים האחרים, עדיין נמכר במחירים שהם אפילו 5 ספרות מעל למחירון בעבר רכב עם יד גבוהה ועם מד אוץ גבוה וזאת על אף העובדה שהרכב בקטגורי לא פופולרית בעליל?

אני מבין שהוא מגיע עם איכויות וערכים מוספיים שונים מהמקובל בקטגוריה זו אך למרות זאת, האמינות שלא היא ממש לא כמו של הלנד קרוזר, העמידות שלו בניגוד ל-6 גם היא דיי מוטלת בספק (המאזדה 6 מזדקנת מדהים בניגוד לסופרב) אך מדוע למרות זאת הוא נמכר במחירים פשוט הזויים? 

התופעה קיימת במקצת במאזדה 6 (ברמות הגימור הגבוהות בעיקר) כאשר רכב עם נתונים טובים בלבד נמכר מעל למחירון אך לא במספרים מטורפים.

אז אני מקווה שהצלחתי להעביר את המסר והשאלה שלי ברורה ואשמח לקרוא את דעותיכם המגוונות ובתוך כך גם ללמוד עוד משהו. 

נ.ב אם חלקכם לא מסכים עם הניתוח שלי, אשמח גם לדעות אלו.

שבת שלום ומועדים לשמחה.

שלומי.

• תגובות 56
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

שלוש אפשרויות (ואולי יותר)

1. שהמחירון אינו משקף את מחיר השוק. איני יודע מה השיטות הסטטיסטיות של לוי יצחק, אבל הוא אמור לדגום עסקאות שנעשו. אז או שהוא עושה איזה חישוב אחר, ואז המחירון מנותק מהשוק, או שהדיווחים שהוא מקבל אינם מייצגים.

2. שהעסקאות שבהן אתה נתקל אינן מייצגות את המתרחש בשטח.

3. שהמחירון מוטה מסיבות כאלה ואחרות. למשל שחברות הליסינג לוחצות להעלות את ערך כלי הרכב שבצי שלהן, וחברות הביטוח לוחצות להוריד את מחירון כלי הרכב שמעורבים הרבה בתאונות.

בסופו של דבר המחירון הוא כלי לצרכי תשלום פיצויי ביטוח, והפך למחייב בתחום הזה. אבל לעסקות השוק החופשי הוא לא יותר מאיזה הנחיה, וכל עסקה נסגרת בהתאם לצרכים וליכולות של הצדדים לה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

מודה שלא הצלחתי להבין מה אתה רוצה. 

אם אתה רוצה לנתח את השוק של הלנדקרוזר - אז תשאל את עצמך מה האלטרנטיבות, כמה הן עולות, מה התועלת, מה עלויות האחזקה לאורך זמן, ובסוף בכמה תמכור. 

האם המחירים של הלנדקרוזר מוצדקים או לא? או שאולי נעשה השוואה לשמירת הערך של אותו הרכב בדיוק בשווקים אחרים. 

אגב, אם אתה חושב שלנדקרוזר יד 8 עם ק"מ של מעבורת חלל מצליח לקבל מחיר גבוה - אתה טועה. זה שמבקשים לא אומר שמקבלים. אנשים לא טיפשים. רובם. 

מצד שני, לנדקרוזר 2001 עם 300,000 ק"מ, יד ראשונה או שניה - יקבל מחיר גבוה. כמה גבוה? מעל מחירון אבל לא כזה שמתקרב כבר לדגמי 2003 ואילך (ה 120). וזה כמובן תלוי גם ביכולת של הבעלים להציג היסטוריית טיפולים, ובדיקה של מצב הרכב. אתה יכול לרכוש רכב כזה 'בונבוניירה' ולמצאו את עצמך שופך מעל 10.0 אש"ח רק כדי ליישר קו של גומיות, בוקסות ועוד חלקים שהבעלים הראשון לא החליף מעולם כי 'זה טויוטה, זה לא מתקלקל לעולם'. 

בשורה התחתונה - גם בשוק של הלנדקרוזרים יש הבדלים משמעותיים בביקוש ובמחיר הסגירה בין מכוניות שמורות עם נתונים נדירים לבין מכוניות שחוטות עם נתונים גרועים. 

אח"כ אתה מוזמן לנתח את השוק של ההונדה S2000, של המאזדה מיאטה, של הסובארו BRZ/ טויוטה GT86, ואפילו של הדיסקברי דור ראשון שזוכה לעדנה בשוק המשומשות. 

• אהבתי 3

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

את התופעה בסופרב אני לא מכיר.

בלנד קרוזר מכיר את העניין, זה נובע מקהילת חובבי שטח שמחפשים את הכלים כיד שנייה ומוכנים לשלם על מצב סביר.

רוכשי יד ראשונה, אם אינם חובבי שטח, מעדיפים את הלנד קרוזר כי הוא שומר על ערכו מצוין. בטח יותר טוב מטראוורס שהצגת כחלופה.

וכך המעגל הזה עובד ואפילו יש בו היגיון.

פורסם (נערך)
לפני 3 שעות, sperial כתב:

שהמחירון מוטה מסיבות כאלה ואחרות. למשל שחברות הליסינג לוחצות להעלות את ערך כלי הרכב שבצי שלהן, וחברות הביטוח לוחצות להוריד את מחירון כלי הרכב שמעורבים הרבה בתאונות.

בסופו של דבר המחירון הוא כלי לצרכי תשלום פיצויי ביטוח, והפך למחייב בתחום הזה. אבל לעסקות השוק החופשי הוא לא יותר מאיזה הנחיה, וכל עסקה נסגרת בהתאם לצרכים וליכולות של הצדדים לה.

לדעתי זה ההסבר הנכון. אין מקום למחירונים בשוק החופשי. המחיר נקבע על ידי היצע וביקוש.

אפשר לפרסם סטטיסטיקות של עסקאות וזהו בערך. אין מקום לגורם מרכזי שקובע נוסחאות מחיר.

אחרת, גורמים אינטרסנטיים מתמרנים את המחירים לפי הצרכים שלהם ומנסים לשתול לציבור את הרעיון שהמחירון מייצג משהו - שזה המצב עם לוי יצחק.

עריכה אחרונה על ידי Gorpi
פורסם

כאשר יש קהל מעריצים שמוכן לשלם מחירים יקרים, זה מעלה את כל השוק כלפי מעלה. 

ללאנד קרוזר יש את קהל אוהבי השטח, יש את תושבי הכפרים או הפזורה הבדואית ו... יש לו סמל טויוטה. 

כולם יחד יוצרים בועת מחירים שמכניסה אליה את כל דגמי הסידרה וכמעט את כל ההיצע (גם רכבים שבורים). 

הסיפור במאזדה 6 ובסופרב אכן מוזר. 

אבל גם כאן, בלי שום הכללה או רצון לפגוע חלילה, אני מזהה שקהל היעד הגדול שלהם נמצא במגזר הערבי. שם הקונה לא מסתמך על לוי יצחק באופן עיוור. 

הרכב ראוי? כמה מבקשים? תוריד קצת! ויש עסקה. 

אפשר גם להכניס לנתונים שהצגת פרמטר נוסף - צבע הרכב. 

סופרב לבנה או שחורה תמכר מהר ובמחיר גבוה מהאחרות. 

עניין הצבע רלוונטי גם במחירי ג'יפונים כמו טוסון/ספורטאז'. רכבי צעירים כמו איביזה, לאון או מאזדה ספיריט. 

בעבר:205 1400 95׳, אקסנט 00׳,לאנסר 04׳,סוזוקי קרוסאובר 14'

kia sportage 2000 top '17

היום corolla cross 2022

פורסם

חיפשתי לפני כמה חודשים ב.מ.וו z3 מודל 1998, מחירון בערך 25,000 ש"ח

היו 2 מודעות,

באחת המוכר מבקש 68,000 ש"ח, ובשניה 70,000 ש"ח.

2024 KIA SELTOS 2.0L Premium

Škoda Octavia 1.5L Tsi 2025

פורסם

אכן אני מכיר מספר אנשים שקנו לנדקרוזר חדש רק כי הוא שומר על ערכו בצורה ממש טובה. כששאלתי מישהו מאוד מאוד אמיד שרכש כזה חדש -מדוע לסבול מרכב לא נוח, מגודל, לא מהנה לנהיגה שממילא לא ירד לשטח, התשובה הכמעט אוטומטית:

"הוא מספיק נוח לי, הוא דיזל,  אני נוסע מ a ל b וזה עושה את העבודה, יש לו סמל סטטוס מסויים (אלוהים יודע איזה), והכי הכי חשוב: כשארצה למכור, ברגע שיראו שלא ראה שטח, זה אוטומטית 30 מעל המחירון".

חבר אחר רכש את זה לאשתו כרכב 7 מושבים במקום מיניוואן, ולעצמו סופרב בדגם 3.5 מיבוא מיוחד...

השכן שלי קנה לפני שנתיים קרוזר קצר 2003 יד תשיעית חצי מיליון ק"מ...אמר אפס תקלות. מאז החליף כמעט את כל האוטו כולל מנוע, גיר, וחצי מרכיבי ההנעה...(;-

לפני כחמש שנים המגד הקודם שלי רכש לנקרוזר 2006 בכמעט 30 אלף מעל המחירון (יד שניה 250 אלף ק"מ) כי הוא חולה שטח ואין עוד מלבדו של הקרוזר...

כל אלו יוצר שוק הזוי לחלוטין של רכב סביר שמבחינתי ממש לא מצדיק את המחיר שלו. לסופרב והמאזדה 6 יש שוק טוב, אבל לדעתי רחוק אלפי שנות אור מהקרוזר, רק בגלל שרוכשי הסדאני הללו יהנו מרכב מעולה ויתפנקו, לעומת רוכשי הקרוזר שמשכיבים 300 אלף רק בשביל לחסוך 50- 30- אלף לאחר 3 שנים. לא מזלזל בסכום אבל לסבול / לא להנות מהכסף שהשקעת בכל יום ויום רק בשביל ירידת ערך פחותה?

ישראל ישראלי בשיאו !

יש רק דרך אחת לשחות 100 מטר בשביל להביא מדליה;

אתה מתחיל הכי מהר שלך, ואז לאט לאט אתה מגביר

פורסם

אני חושב אם יש לך מוצר בעל ביקוש, שהוא די נדיר והוא נמצא אצלך במצב טוב. אז תבקש יותר, למה לא?

סתם לדוגמה אני מוכר עכשיו יונדאי I800, 2011. לרכב קילומטראז' לא נמוך של 380,000 ועם עבר השכרה.

אני מבקש עליו בערך 5 מעל המחירון.

אני לא אשקר לך, הביקוש וההתעניינות מאוד גבוהים. 

למה?

כי הרכב שלנו אוטומט שהוא פחוץ נפוץ בדגם הנ"ל ולדעתי הוא בין הבודדים ביד 2 שלא עבר החלפת מנוע או בכלל שלא התעסקו לו עם המנוע.

כמו כן הרכב מטופל ברמה טובה ושמור בפנים ובחוץ.

אז למה לא לבקש יותר?

ברור שאני מקבל טלפונים של באיזה זכות, אתה השתגעת, אתה מגזים.

אבל מה, בסוף מצאתי אנשים שמוכנים לשלם ואני מקווה שמחרתיים הרכב גם ילקח ע"י אחד כזה. ברור שאני אוריד לו כמה אלפים אבל המחשבה שלי היא מראש לשים מחיר גבוהה ואז להוריד כדי למכור לפחות במחיר מחירון.

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם

אני לא מבין למה פות"ש מעביר ביקורת על השוק החופשי ולא על המחירון.
יש לי מוצר X, למה שאמכור אותו במחיר A אם יש מישהו שמעוניין לשלם לי 2A? כי לוי יצחק אמר? 

• אהבתי 3
  • רעיון טוב! 3

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם (נערך)
לפני 34 דקות, shellcase כתב:

אני לא מבין למה פות"ש מעביר ביקורת על השוק החופשי ולא על המחירון.
יש לי מוצר X, למה שאמכור אותו במחיר A אם יש מישהו שמעוניין לשלם לי 2A? כי לוי יצחק אמר? 

טוב אז האמת שידעתי שיבואו התקיפות, ויבואו ההטפות (כותב את זה עם חיוך על הפנים של "ידעתי שזה יקרה"). 

אז אם תנסה לקרוא שוב אתה בטוח תראה שאין פה העברת ביקורת על אף אחד אלא ניסיון כנה להבין תופעה שמתחרשת וניסיון לקבל דעות נוספות

(אפילו הכותרת מסתיימת בסימן שאלה, ככה שלא ברור לי איפה אתה מוצא פה ביקורת מעבר להצגת נתונים ושאלות). 

גם אמרתי ואני מצטט "אני לא מאלה שחושבים שלוי יצחק הוא אלוהיי מחירון הרכב הישראלי ואני לוקח את מחיר המחירון כאינדיקטור לשווי רכב מסוים ומשם משקלל את המחיר בהתאם לנתונים". 

או שכנראה שלא קראת את כל הפוסט... גם יכול להיות.

אז בשביל לסבר את האוזן, אני כלל לא מחסידיו של לוי יצחק אך מנגד אי אפשר להתעלם מהעובדה שכמות גדולה של אנשים קוראת המחירון שלו כאילו היה ספר תורה, אז זה לא אמור להשפיע על המחיר? הרי אם אני מבקש סכום שגבוה מאוד מהמחירון אך אנשים לא מוכנים לשלם אגורה מעל, זה לא אמור למשוך את המחירים שאנשים מבקשים כלפי מטה מצד המוכרים? (ושוב אגיד שאני מאמין מאוד ברכישה של רכבים גם מעל למחירון בהנחה והנתונים מצדיקים, כאמור מכרתי וקניתי מעל למחירון).

לפני 49 דקות, GABIUBOGI כתב:

אני חושב אם יש לך מוצר בעל ביקוש, שהוא די נדיר והוא נמצא אצלך במצב טוב. אז תבקש יותר, למה לא?

סתם לדוגמה אני מוכר עכשיו יונדאי I800, 2011. לרכב קילומטראז' לא נמוך של 380,000 ועם עבר השכרה.

אני מבקש עליו בערך 5 מעל המחירון.

אני לא אשקר לך, הביקוש וההתעניינות מאוד גבוהים. 

למה?

כי הרכב שלנו אוטומט שהוא פחוץ נפוץ בדגם הנ"ל ולדעתי הוא בין הבודדים ביד 2 שלא עבר החלפת מנוע או בכלל שלא התעסקו לו עם המנוע.

כמו כן הרכב מטופל ברמה טובה ושמור בפנים ובחוץ.

אז למה לא לבקש יותר?

ברור שאני מקבל טלפונים של באיזה זכות, אתה השתגעת, אתה מגזים.

אבל מה, בסוף מצאתי אנשים שמוכנים לשלם ואני מקווה שמחרתיים הרכב גם ילקח ע"י אחד כזה. ברור שאני אוריד לו כמה אלפים אבל המחשבה שלי היא מראש לשים מחיר גבוהה ואז להוריד כדי למכור לפחות במחיר מחירון.

כל המודל של ביקוש והיצע ממש לא פוסח על עולם הרכב והדברים שהצגת ברורים לי. 

אך טויוטה לנד קרוזר זה לא רכב נדיר בשוק, אין פה "פור" של הביקוש על ההיצע ומכאן באה השאלה שלי.

לפני 6 שעות, discoTD5 כתב:

מודה שלא הצלחתי להבין מה אתה רוצה. 

אם אתה רוצה לנתח את השוק של הלנדקרוזר - אז תשאל את עצמך מה האלטרנטיבות, כמה הן עולות, מה התועלת, מה עלויות האחזקה לאורך זמן, ובסוף בכמה תמכור. 

האם המחירים של הלנדקרוזר מוצדקים או לא? או שאולי נעשה השוואה לשמירת הערך של אותו הרכב בדיוק בשווקים אחרים. 

אגב, אם אתה חושב שלנדקרוזר יד 8 עם ק"מ של מעבורת חלל מצליח לקבל מחיר גבוה - אתה טועה. זה שמבקשים לא אומר שמקבלים. אנשים לא טיפשים. רובם. 

מצד שני, לנדקרוזר 2001 עם 300,000 ק"מ, יד ראשונה או שניה - יקבל מחיר גבוה. כמה גבוה? מעל מחירון אבל לא כזה שמתקרב כבר לדגמי 2003 ואילך (ה 120). וזה כמובן תלוי גם ביכולת של הבעלים להציג היסטוריית טיפולים, ובדיקה של מצב הרכב. אתה יכול לרכוש רכב כזה 'בונבוניירה' ולמצאו את עצמך שופך מעל 10.0 אש"ח רק כדי ליישר קו של גומיות, בוקסות ועוד חלקים שהבעלים הראשון לא החליף מעולם כי 'זה טויוטה, זה לא מתקלקל לעולם'. 

בשורה התחתונה - גם בשוק של הלנדקרוזרים יש הבדלים משמעותיים בביקוש ובמחיר הסגירה בין מכוניות שמורות עם נתונים נדירים לבין מכוניות שחוטות עם נתונים גרועים. 

אח"כ אתה מוזמן לנתח את השוק של ההונדה S2000, של המאזדה מיאטה, של הסובארו BRZ/ טויוטה GT86, ואפילו של הדיסקברי דור ראשון שזוכה לעדנה בשוק המשומשות. 

שוב, אם קצת התרגזת כמו המגיב שמעלי מהשרשור שלי אז אני ארגיע ואגיד שהרצון שלי הוא לקבל דעות נוספות באשר לתופעה. 

הרי בסוף ישנן אלטרנטיבות הרבה יותר טובות בכביש (שזה המקום בו רוב הזמן הרכב נוסע ושלא נדבר על אלה שבכלל לא יורדים עם הקרוזר שלהם לשטח) ולכן לא הצלחתי להבין מדוע אנשים מעדיפים בכל זאת להוציא סכומי כסף אדירים בעבור מכונית מכונית חדשה שהיא מיושנת, לא נוחה ולא מתקדמת וקל וחומר בשוק הלנד קרוזרים המשומשים, רק בכדי לשמור על ערך הכסף הם רוכשים אחת כזו משומשת?

ומה עם האחזקה היקרה? אז אולי יש איזושהי שמירה על ערך המחיר אך מנגד ישנן עלויות אחזקה וביטוחים יקרים יותר.

כבר כתבתי שבשוק הרכבים הספורטיביים ישנו היצע נמוך כך ששם אני "איכשהו מצליח להבין דבר או שניים". 

עריכה אחרונה על ידי shlomi6280

שלומי.

פורסם

יש הרבה רכבים שנחטפים מהר - לא רק לנדקורזר.

לכל דגם קהל מעריצים, גם אם מספרם קטן וזניח.. להלן דוגמאות :

ב 2018 מכרתי B4 שנת 2006 ב 25% מעל המחירון - רכב שמור בצורה חריגה אשר מטופל במורשה נמכר תוך שבוע במחיר שדרשתי..

כפרסמתי ביד את ה B4 שנת 2015  ניסו לסחוט אותי עם שלל הברקות - אוטו לא מבוקש, טוחן דלק, יקר לאחזקה, אין שוק, ועוד.. שבועיים אחרי הרכב נמכר במחירון משוקלל כמעט מלא..

לפני חודש מכרתי CX5 במחיר מחירון + שיקלול מלא (10 א' ₪) עם טסט לשבועיים בלבד..

מניסיון אני יכול להגיד לך שמאזדה 6 פרימיום / פלוס בנות 3 ומעלה נחטפות תוך שעות מעל המחירון - במיוחד בצבע לבן.

Mazda CX5

Škoda FABIA

פורסם (נערך)
לפני 18 דקות, LEGACY 1.8 כתב:

יש הרבה רכבים שנחטפים מהר - לא רק לנדקורזר.

לכל דגם קהל מעריצים, גם אם מספרם קטן וזניח.. להלן דוגמאות :

ב 2018 מכרתי B4 שנת 2006 ב 25% מעל המחירון - רכב שמור בצורה חריגה אשר מטופל במורשה נמכר תוך שבוע במחיר שדרשתי..

כפרסמתי ביד את ה B4 שנת 2015  ניסו לסחוט אותי עם שלל הברקות - אוטו לא מבוקש, טוחן דלק, יקר לאחזקה, אין שוק, ועוד.. שבועיים אחרי הרכב נמכר במחירון משוקלל כמעט מלא..

לפני חודש מכרתי CX5 במחיר מחירון + שיקלול מלא (10 א' ₪) עם טסט לשבועיים בלבד..

מניסיון אני יכול להגיד לך שמאזדה 6 פרימיום / פלוס בנות 3 ומעלה נחטפות תוך שעות מעל המחירון - במיוחד בצבע לבן.

זה ברור לי לחלוטין. 

שוב, אני מצליח לזהות עניין של היצע וביקוש גם בעוד דגמים ולאו דווקא מה שהצגתי. 

אני מבין שמלכת התופעה הזו היא הלנד קרוזר ויש מזה גם בסופרב וב-6 אך מה שאני לא הצלחתי להבין זה מדוע על רכב שאין לו בעיית היצע, 

רוב הרכבים גמעו כבר מאות אלפי ק"מ, במקרים רבים מאוד גם מעל ל- 350K ק"מ, כבר עברו ידיים ויותר מ-3 אז מדוע יש שישלמו סכומים גבוהים שגבוהים גם הרבה מעל למחירון? ולא הבנתי מדוע יש נכונות להתפשר על הנוחות, על הקדמה שיש ברכבים כמו טראוורס ואקספלורר, האם זה רק בכדי לחסוך בירידת הערך? ומה עם האחזקה היקרה שלה? זה גם בזבוז. 

( נ.ב- בכוונה השתמשתי טראוורס והאקספלורר שהם עם 7 מושבים {טרוואורס אפילו עם 8} והם נראים לשטח ולא הלכתי על רכב כמו קיה קרניבל).

עריכה אחרונה על ידי shlomi6280

שלומי.

פורסם

לנד קרוזר דיזל, למי שמחפש רכב לטיולי שטח ( אמיתי ), אין לו יותר מדי אלטרנטיבות עדיפות מבחינת מכלול הדרישות ומחירי תחזוקה . גם אם יש רכבים הרבה יותר חדשים באותו המחיר, יש להם חסרונות מול לנד קרוזר למטרה הספציפית של רכב שטח קשוח (במקרה הזה לא מעניין קדמה, נוחות בכביש וכו..).

אגב, יש עשרות מקרים בהם רכבים מדגמים מגוונים נסחרים בפועל הרבה מתחת למחירון, כי זה מחירי השוק שלהם.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם
לפני 3 דקות, vladclar כתב:

לנד קרוזר דיזל, למי שמחפש רכב לטיולי שטח ( אמיתי ), אין לו יותר מדי אלטרנטיבות עדיפות מבחינת מכלול הדרישות ומחירי תחזוקה . גם אם יש רכבים הרבה יותר חדשים באותו המחיר, יש להם חסרונות מול לנד קרוזר למטרה הספציפית של רכב שטח קשוח (במקרה הזה לא מעניין קדמה, נוחות בכביש וכו..).

אגב, יש עשרות מקרים בהם רכבים מדגמים מגוונים נסחרים בפועל הרבה מתחת למחירון, כי זה מחירי השוק שלהם.

אתה צודק אך חלק גדול מבעלי הלנד קרוזר (אומר בזהירות שאפילו רובם), הם לא מאלה שנוסעים בשטח. אז למה להם ישנה סיבה לנסוע ברכב הזה כאשר מחירו מאוד גבוה גם כחדש וגם כמשומש ואין לו נוחות גבוהה, לא אבזור ולא קדמה בשום צורה ואופן. 

יתרה מזו, גם כרכב ל-7 אנשים האקספלורר והטראוורס יהיו מרווחים יותר מהטויוטה. 

שלומי.

• תוכן חדש...