Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2157 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

החלפתי שמשה אחורית (חליפית) בגרנדיס עקב שבר מעץ (הפגיעה היתה בזכוכית בלבד) אצל זגג.

הבעיה היא שהחלק התחתון של השמשה בעיקר באמצע מתחת לחור של המגב בולטת כחצי ס"מ מהדלת האחורית עצמה.

בעל המקצוע טען שככה זה יראה לאחר החלפת כל שמשה אחורית ברכב שלי אפילו החלפת לשמשה מקורית.

לא היה לי זמן להתווכח איתו, אבל למאות הטיפול היחסית מהיר והניקיון של הזכוכיות מהרכב יצאתי משם בהרגשה לא נעימה.

האם זה טיפול כושל של בעל המקצוע, או שהוא צודק בדבריו?

יש לציין ששאלתי אותו מראש אם השמשה החליפית (שכנראה הייתי רוכש בכל מקרה בגלל העלות - מקורי פי 4) זהה למקורית או שהיא פחות טובה, והוא טען השמשה אותו הדבר כוללת הכל - כהה + חימום.

הוא לא הזכיר את החריגה מהקו של הדלת..

IMG_20200719_222243.jpg

פורסם

א. (כמעט) תמיד עדיף מקורי, לפחות לדעתי.

ב. מבין ששמשה מקורית אינה בולטת כלל ? (לא למעלה ולא למטה ?)

ובנוסף - האם השמשה הנוכחית בולטת גם מצדדים אחרים (או רק מלמטה, שאם כך - אולי ההתקנה לא צלחה ב-100%) ?

alfa 156 2.5.

פורסם

א. מסכים. אבל 1170 ש"ח כולל מעמ ועבודה מול 3500 "שח לפני עבודה זאת הוצאה גדולה וחייבת הצדקה טובה.

ב. צודק, לא בולטת כלל משום מקום. אפילו הלכתי אתמול לגרנדיס אחרת שראיתי ברחוב לבדוק.

* השמשה בולטת רק למטה ובעיקר באמצע ובצדדים היא דיי מיושרת. למעשה היום שמתי לב שהמגב האחורי מפספס בחלק העליון כ5-10 ס"מ. יכול להיות שהוא הכניס את השמשה בכוח ויצר בטן? השמשה גמישה בכלל?

לדעתי זאת עבודה לא מספיק מקצועית של העובד שלו.

האם זה משהו שניתן לתיקון, או החלופה היא רק להחליף שמשה?

התלוננתי על הבליטה מיד בסיום העבודה, אבל האחראי שם "הרגיע" אותי ואמר שאני יכול לחזור אליהם אם תהיה בעיה של אטימות - רוח או רטיבות, אבל אני בספק אם אחזור לשם.

פורסם

כמו שהסביר לי המוכר נעליים : זה מתכווץ עם הזמן.

שמשה מפירוק ניתן למצוא ?

ד.א. האוטו מבריק בצורה מחשידה לגילו.

פורסם

איני יודע עכשיו אם שמשה מפירוק היא על הפרק.

ולפי העלויות שציינת - אני מבין גם מדוע נבחרה שמשה תחליפית.

ניסית לשאול את הזגג אילו עוד הסברים יש לו לכל טענותיך ?

(אני משער שיכול להיות שהשמשה מיושרת בחלק העליון וככל שיורדים - היא בולטת יותר ויותר החוצה. אגב - בצדדים התחתונים, ימין + שמאל - היא גם בולטת ? אם לא - אז כנראה שהיא אינה זהה למקורית, בקימור שלה או בעייה בהתקנה - לך תוכיח 😞)

alfa 156 2.5.

פורסם (נערך)

שאלה לא קשורה - מדוע שילמת 1,170 ש"ח על החלפת השמשה? כמעט בכל פוליסה הדבר מוצע ללא עלות ובדרך כלל נלווה עם תשלום עם גומיות האיטום בלבד (שאגב, בפועל הן לא באמת עבור איטום).

עריכה אחרונה על ידי Fraysa

2016 BMW M235i.

פורסם
לפני 13 שעות, save כתב:

כמו שהסביר לי המוכר נעליים : זה מתכווץ עם הזמן.

שמשה מפירוק ניתן למצוא ?

ד.א. האוטו מבריק בצורה מחשידה לגילו.

לטענתו (המוזרה..) זה היה קורה גם עם שמשה מקורית.

מאוד מיהרתי לאסוף את הילדים אז אחרי וויכוח של דקה-שתיים פשוט שילמתי ורצתי.

לא יודע לגבי מבריק אבל נראה לי שזאת רק הזווית כי הוא מלא שריטות ומכות מכל הכיוונים :-) (חלק מהמוכר הקודם).

לפני 13 שעות, חולגי כתב:

איני יודע עכשיו אם שמשה מפירוק היא על הפרק.

ולפי העלויות שציינת - אני מבין גם מדוע נבחרה שמשה תחליפית.

ניסית לשאול את הזגג אילו עוד הסברים יש לו לכל טענותיך ?

(אני משער שיכול להיות שהשמשה מיושרת בחלק העליון וככל שיורדים - היא בולטת יותר ויותר החוצה. אגב - בצדדים התחתונים, ימין + שמאל - היא גם בולטת ? אם לא - אז כנראה שהיא אינה זהה למקורית, בקימור שלה או בעייה בהתקנה - לך תוכיח 😞)

הוא לא נתן לי שום הסבר חוץ מזה שככה זה יהיה אחרי החלפת שמשה בגרנדיס.

לפני 12 שעות, Fraysa כתב:

שאלה לא קשורה - מדוע שילמת 1,170 ש"ח על החלפת השמשה? כמעט בכל פוליסה הדבר מוצע ללא עלות ובדרך כלל נלווה עם תשלום עם גומיות האיטום בלבד (שאגב, בפועל הן לא באמת עבור איטום).

יש לי ביטוח שמשות.

אבל אחרי בירור עם סוכן הביטוח זה מכסה רק מקרים שהרכב עמד (ושהעץ נכנס בו :-) ) .

המקרה שלי (נסיעה איטית לאחור לחניה מסודרת ופגיעת השמשה בעץ) מוגדר כתאונה, ובכל מקרה הביטוח מכסה רק שמשה חליפית..

ולא, אני לא מוכן לספר סיפורים בשביל לקחת מהביטוח (או מכל מישהו אחר) שקל שלא מגיע לי...

-------

שורה תחתונה, כנראה שלא אעשה דבר כרגע אם זה לא משהו שיפריע לנהיגה או יסכן אותי.

מקסימום חוות דעת בהתאם שאנשים אחרים ישקלו אם ללכת לשם או לא.

פשוט רציתי לדעת אם הוא דובר אמת או סתם המציא קישקוש בשביל לא לקחת אחריות על התקנה לא מקצועית של העובד שלו.

פורסם

כנראה לא גירדו את הדבק הישן כמו שצריך ולכן יש הבדל עובי לעומת מצב מקורי שהשמשה מודבקת על הפח.

ולגבי הביטוח, לא רואה סיבה לא לדרוש מהם החלפת שמשה על חשבונם הרי בשביל זה אתה משלם הרבה כסף כל שנה.

פורסם (נערך)
לפני 12 שעות, ygili כתב:

אבל אחרי בירור עם סוכן הביטוח זה מכסה רק מקרים שהרכב עמד (ושהעץ נכנס בו :-) ) .

המקרה שלי (נסיעה איטית לאחור לחניה מסודרת ופגיעת השמשה בעץ) מוגדר כתאונה, ובכל מקרה הביטוח מכסה רק שמשה חליפית..

ולא, אני לא מוכן לספר סיפורים בשביל לקחת מהביטוח (או מכל מישהו אחר) שקל שלא מגיע לי...

מעניין מאוד, אתה בטוח שלא הסוכן הוא זה שמספר סיפורים? למרות שאני לא רואה את האינטרס שלו לעשות את זה.

עריכה אחרונה על ידי tza
פורסם

סוכן נכלולי. שאל אותו ככה: נסעת בכביש החוף ואבן קטנה עפה ממשאית ועשתה סדק קטן בשמשה הקדמית. הביטוח יסרב לשלם רק כי היית בתנועה ?!

פורסם

שאלתי את הסוכן שלי (על עצמי כמובן) והוא שלח אותי לעיין בפוליסה ששם נכתב שאני מבוטח כל עוד לא שברתי במזיד.

פורסם

פות"ש: תגיד לו שזה היתה טעות . לא בכוונה.

לא מכיר הרבה אנשים שקמים בבוקר הולכים לנפץ את המכונית מעצבים.

פורסם

פעם ראשונה שאני נתקל במקרה של סירוב מצד ביטוח שמשות ודרישה לתשלום על שמשה חילופית ע"ח הלקוח, כאשר אין שום הוכחה של שבר בזדון.
בתחילת השרשור הייתי בטוח ב 100% שאין ביטוח שמשות בכלל.

אילו הייתי נתקל בדבר כזה, הייתי לוחץ על סוכן הביטוח שלי, תוך הבטחה להפסיק כל התקשרות איתו בעתיד , אם הוא לא יטפל בביטוח השמשות הסורר.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

הסוכן הוא לא ה"בעייתי".

הוא קרוב משפחה.

הוא אמר לי בדיוק מה להגיד (יותר נכון מה לא להגיד) בשביל שביטוח השמשות יכסה וגם הוא היה מופתע ממני.

אני הוא ה"בעייתי" שאני לא מוכן לקבל כסף מהפוליסה אם היא לא מכסה את מה שקרה באמת (תכלס, מה זה שונה ממי שמשחק אותה נפגע קשה מתאונה קלה ביותר בשביל להוציא עוד כמה שקלים מהביטוח?)

יש כמה משוכנעים שזה כן מכוסה - אז אבדוק בעצמי בפוליסת ביטוח השמשות.

מכל הפוסט הארוך הזה התשובה שנראית לי הכי הגיונית, שהבליטה בחלק הספציפי ההוא יכולה להיגרם מניקוי לא טוב של האטימה הישנה..

תודה בכל אופן על התגובות!

פורסם
לפני 12 שעות, ygili כתב:

אני הוא ה"בעייתי"

לא ממש לא אף אחד לא הציע לך לרמות את הביטוח, מסבירים לך שביטוח שמשות אמור לכסות כל מקרה שאינו מזיד כולל המקרה שלך ואם בפוליסה שלך זה לא מכוסה "דחפו" לך ביטוח שמשות שהוא לא ממש ביטוח וכדאי לך פשוט לדרוש ביטוח שמשות אמיתי כי אם אתה משלם עליו לפחות שתהיה מכוסה כשצריך.

• תוכן חדש...