Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2200 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

דודה שלי (מתקרבת ל-70) ביקשה את עזרתי ברכישת מחשב. גרה לבד, ללא ניסיון בשימוש במחשב, ונראה שתקופת הקורונה עשתה את שלה בעניין הזה. 

חשבתי ללכת על מיני PC עם מסך 24-26 אינץ', ואולי על All in One, אבל אני מניח שזה יהיה יקר יותר.

האם אפשר למצוא משהו סביר שיתאים לשימושים הצפויים (בעיקר גלישה באתרי חדשות ואולי נחבר אותה לפייסבוק), ב-2,000 ש"ח כולל מסך?

תודה מראש

פורסם (נערך)

כל מחשב נייד "15.6 שנכנס לתקציב

או האייפד הבסיסי ביותר.  היתרון הוא שהדבר הזה נייד והיא תוכל להשתמש בו בסלון, בחדר השינה או בכל מקום אחר.

עוד אופציה היא משהו באמצע - יש טבלטי חלונות עם מקלדת פריקה. לפני כשנה קניתי כזה מתוצרת לנובו, עלה לי פחות מ-1000 ש"ח בנתב"ג. אז מצד אחד הם קצת חלשים, מצד שני ניידים ונהנים מהמקלדת ומההרגלים של חלונות.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

א.אין סיבה לקנות נייד עם מסך קטן כשיש מקום לנייח.

ב.All in one יקרים נועדו להיות ממותגים.

אייבורי מוכרים "סטים" של מחשב ומסך.

מפרט סביר i3 ומסך 23.6-24 יעשו עבודה טובה.

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם

תודה על ההצעות, אבל אין צורך בניידות. היא מסתדרת עם הטלפון החכם ורוצה מחשב, עדיף עם מסך גדול. 

חשבתי לנסות למצוא מיני-PC עם מפרט סביר, כדי שלא יישב על הרצפה. מניח שזה יהיה לה פחות נוח. 

פורסם

לאשתי שטיפה יותר צעירה ובודאי לא מבינה בטכנולוגיה, שלושה מכשירים:

מחשב "14 קליל של לנובו שנרכש עבור העבודה שהתחילה בסתיו - הפרוייקט נגמר בגלל הקורונה, המחשב די מיותם.

טלפון נייד בן כשנתיים - עובד קשה למדי.

אייפד "9.7 שקניתי לה ליום ההולדת לפני שנה וחצי - משרת אותה בדיוק למטרות שתארת עבור אמא שלך. ומה שטוב הוא הניידות, משמש אותה גם בסלון וגם בחדר השינה.

• מעניין 1

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

כי זה העוף.

כל אחד כותב רעיונות מידיעותיו ומניסיונו.

אצלי בבית נותרו שני נייחים, שניהם מיועדים למשחקים. אשתי מתנהלת קצת כמו מה שמתאר פות"ש את אמו, וזה הניסיון אתה. דרך אגב, גם אמי נהנית מאד מאייפד דומה, בנוסף לנייד "15.6 שכבר צריך החלפה. אבל היא לא דוגמה, היא בת 91.

עריכה אחרונה על ידי sperial

פורסם

הרכבתי מפרט חזק בתקציב כולל מסך 24 {ללא מערכת הפעלה}.

lrg16015.jpg

דגם מחשב: הרכבה עצמית של מחשב נייח AMD

מעבד AMD: מעבד AMD Ryzen 3 3200G 3.6Ghz Radeon Vega 8 AM4 - Box 1
      לוחות אם למעבדי ‏AMD: לוח אם MSI B450M PRO-M2 MAX AM4, AMD B450, DDR4, PCI-E, VGA, DVI, HDMI 1
      זכרונות: זכרון למחשב HyperX FURY White 8GB DDR4 3466MHz CL19 1
      כונני SSD: כונן קשיח Transcend 110S TS256GMTE110S SSD NVMe PCIe Gen3 x4 - נפח 256GB 1
      ספקי כוח: ספק כח אקטיבי Corsair 350W 80+ VS350  1
      מארזים: מארז ללא ספק Antec NX100 ATX Mid Tower Black/Yellow Case 1
      מסכים: מסך מחשב Samsung S24R350FHM 24'' IPS - צבע אפור כהה 1
  הרכבה: הרכבת מחשב שלם - מחלקים של קיי.אס.פי

מחיר החבילה: 1988 שקל
עמוד מוצר

קי.אס.פי מתחייבים למחיר הזול ביותר
שימו לב! אם תמצאו מחשב או חלק זהה/ים (במלאי של חנות ממשית) במחיר נמוך מהמחירון שלנו באינטרנט ובאותם תנאי אספקה ואחריות, תוכלו לרכוש את המוצר במחיר הנמוך יותר ובהנחה נוספת, או תקבלו תשלום של 50% מההפרש בהצגת חשבונית והמוצר שנרכש לאחר רכישתו.

פורסם (נערך)
לפני 7 שעות, halperin96 כתב:

אבל הבן אדם ביקש מחשב.

למה לדחוף לו אייפד 9.7?

כי אפילו כמשומש - סביר להניח שזה פתרון טוב יותר, נוח יותר ואמין יותר לצורך שפות"ש הציג.

לי יש אמא בגיל דומה שאני מקפיד לשדרג מדי שנתיים-שלוש בלפטופ חדש, וכבר לפני כחמש שנים למדנו שמסך מגע מאד מקל על החיים שלה. באיזשהו שלב התגלגל לידייה אייפד, ופתאום גילינו ש-75% מהשימוש היומיומי שלה הרבה יותר קל ונוח לעשות איתו מאשר עם לפטופ שנתקע, מתחמם, נגמרת לו הסוללה, נכנסים לו פירורים למקלדת וכו' - אפילו כשהוא חדש ושל יצרן מוביל. על מחשב נייח אני כבר בכלל לא מדבר, זה בכלל המאה שעברה. כשצריך לעבוד על אקסלים - יש תחנת עגינה אוניברסלית ללפטופ עם מסך 19" ומדפסת, ולידם כסא נוח שאפשר לשבת עליו כדי לעבוד. אבל רוב הזמן, על הספה, כדי לפתוח 48 טאבים בו זמנית ולגלוש באינטרנט כמו שאמא דריש אוהבת - האייפד פשוט מסתדר טוב יותר עם המשימה.

עריכה אחרונה על ידי Derish
  • רעיון טוב! 2
פורסם

סתם מתוך סקרנות למה היא פותחת 48 טאבים ? אני מכיר אנשים מאוד מבוגרים שפותחים הרבה טאבים מחוסר התמצאות//ידע ופשוט לא סוגרים אותם גם שהם ללא שימוש.

איזה כייף לי :)

פורסם

~

זו שאלה פילוסופית שאולי סבא @sperial או חבריו שלחמו בפלמ"ח יוכלו לענות עליה. אני תופס מחשבים ואת דרכי פעולתם באופן שונה מאד מהאחיינית בת ה-13 שלי, כך שקשה לי להיכנס לראש של אמא שגילה קרוב ל-70. היא מהנדסת (מכונות) בהכשרתה ודמות בכירה במיל' בעולם הלוגיסטיקה הישראלי שיודעת לעבוד טוב מאד עם מחשבים כשצריך. אבל כל המדע של ביטים ובייטים ומשאבי העיבוד שנצרכים על 48 הטאבים הנ"ל והורגים כל מחשב שאני מביא לה זה משהו שעדיין נשגב מבינתה. לכן האייפד והטלפון הנייד הם החברים הכי טובים שלה - כי שם לא צריך לסגור שום דבר, אף פעם.

הרמז היחידי שקיבלתי לאורך השנים על הסיבה שבגינה היא לא מסוגלת לעבוד כמו בן אדם זה אמירות כמו 'אבל מה יקרה אם ארצה לחזור לשם אח"כ' ו'אבל אני עדיין צופה בזה/קוראת את זה' (אחרי חודש). וזה מאישה שיש לה רשימת מועדפים של אלפי דפים, כך שזה לא שהיא לא יודעת לחזור לעמוד שביקרה בו. אם הייתי צריך לבנות סביב זה תיאוריה, הייתי אומר שמדובר בגרסה דיגיטלית של אגרנות ומייחס את ההרגל (באינטרנט ובחיים האמיתיים) לטראומות ילדות מרוסיה סובייטית. כנראה ששם אפשר היה לפתוח רק טאב אחד למשפחה פעם בשבוע, וגם בשבילו היה צריך לעמוד שעתיים בתור.

• תוכן חדש...