Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2207 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שאלה- 

האם אני צריך לדרוש החלפת שמן לגיר בטיפול הקרוב? לשם שמירה על חיי הגיר

או שזה לא משנה?

המכונאי אמר לי שהמערכת סגורה ולכן לא צריך. 

עריכה אחרונה על ידי GreenblueGreen
פורסם

בגדול זה דיון אינסופי בנושא.

יש כאלה שאינם מחליפים ברכבים שהיצרן קבע שלא והכל בסדר.

ויש כאלה שמחליפים בכל מקרה 

אני לא מכיר אישית מקרים שגיר נהרס עקב אי החלפה ברכבים שאינם נזקקים להחלפה יזומה.

החלטה שלך. 

פורסם (נערך)

לא ברור איפה אמרתי את זה בהודעה שלי?

מכיוון שהעתקת את שאלתי יש להניח שאתה ניזון משמועות וטוקבקים וסתם זורק סיסמאות שלא מגובות בשומקום.

עריכה אחרונה על ידי roy007
פורסם

לא, אני ניזון מיצרן גדול של תיבות הילוכים הממליץ שכן להחליף את השמן בתיבת ההילוכים "סגורה" בהתאם לאופן השימוש ברכב.   

פורסם

ואני בעל נסיון של עשרות שנים ועשרות אלפי ק׳״מ  במספר רכבים ללא החלפת שמן גיר וללא תקלות גיר.

כפי שציינתי לפות״ש. אם היצרן הנחה שאין צורך להחליף שמן גיר, הרי מדובר בהחלטה שלו.

עצם אי ההחלפה בוודאי שלא מוסיפה לגרימת תקלות עתידיות. 

פורסם

לא הבנת שום דבר ולא הבאת שום תיעוד מבוסס.

כדי לא לדרדר את השרשור הזה זו תהיה תגובתי האחרונה בנושא. 

לפות״ש צר לי שהנושא קצת הוסט משיח הדברים המקורי.

פורסם

חברים שוב תודה על התשובות העינייניות עד כמה שניתן

בתור אחד שמאוד מאמין בתחזוקה שוטפת

1.שאלה נוספת:

האם יש קשר בין מזגן קצת חלש שבחוץ מעל 35 מעלות (נמצא שהוא תקין בבדיקה)

לבין משאבת מים שיתכן ויש צורך להחליף?(שוב הרכב מעל 110 אלף קמ) 

2.האם לפי הוראות יצרן צריך /נדרש להחליף שמן בגיר ?

3.האם יש מה לעשות עם מזגן חלש בפרט אצל היושבים מאחור בקיץ ?

פורסם

1. יש קשר, בטמפרטורות גבוהות מורגש שהמזגן חלש יותר. אמנם לא גורף אבל די שכיח.

2.כל יצרן וההנחיות שלו. לבדיקה ספציפית יש לעיין בספר הרכב.

3.האמת שאין הרבה מה לעשות פרט מלכוון אליהם את התריסים.

פורסם

קודם כל הגיר לא הלך , הרכב מחליף הילוכים חלק , רק כאשר השתוללתי קצת בעליות של טבעון איתו אז הוא התחיל לזייף והרגשה של החלקה, בגלל זה פניתי למוסכים וגם בגלל שלא החליפו לגיר שמן, מצאתי באינטרנט שאפשר לעשות לגיר איפוס כי הבנתי שהגיר הזה לומד את סגנון הנסיעה ואז עשיתי לפי מה שכתוב וזה עבד מצויין, כבר עבר שבוע ואין סימן להחלקות שקרו גם כשעולים עליות, החלפת שמן גיר מבצע שבוע הבא, הרכב ממש מצויין ושמור מאוד , זה רכב שני במשפחה והוא לא יסע יותר מ5000 ק"מ בשנה

לפני 2 שעות, GreenblueGreen כתב:

חברים שוב תודה על התשובות העינייניות עד כמה שניתן

בתור אחד שמאוד מאמין בתחזוקה שוטפת

1.שאלה נוספת:

האם יש קשר בין מזגן קצת חלש שבחוץ מעל 35 מעלות (נמצא שהוא תקין בבדיקה)

לבין משאבת מים שיתכן ויש צורך להחליף?(שוב הרכב מעל 110 אלף קמ) 

2.האם לפי הוראות יצרן צריך /נדרש להחליף שמן בגיר ?

3.האם יש מה לעשות עם מזגן חלש בפרט אצל היושבים מאחור בקיץ ?

אצלי המזגן ממש מקפיא והרכב שלי בצבע אפור כהה 

לפני 5 שעות, GreenblueGreen כתב:

תודה על התשובות העינייניות.

גילוי נאות- ברשותי שברולט קרוז 1800 סטיישן ואני מאוד מרוצה מהרכב ביחס עלות/ תועלת .

ולא מהשירות של umi שאחד מהם עקץ אותי  במחיר ואף שלחתי מכתב תלונה לחברת umi ישראל 

לצערי הם בחרו שלא להתערב. 

הסטוריה של הרכב 

נקנה עם 62 קמ

ב65 קמ-  צינור מים חום מנוע הוחלף בעקבות פיצוץ במוסך מורשה בעלות של 1000 שח.

ב67 קמ- 2 צינורות מים חום מנוע הוחלפו בעלות 2500 שח במוסך מורשה 

ב79 קמ - הוחלף קולר שמן + מיכל עיבוי +שמן+ מים לרדיאטור עפ הוראות יצרן ב1300 שח במוסך פרטי בתל אביב עם המלצות

ב100 קמ - הוחלף פלאנג מקורי  עקב נזילה מהאטם + טיפול שמנים  עפ הוראות יצרן+ פילטר מזגן - 1500 שח במוסך פרטי הנ"ל. 

היום הרכב עם 110 קמ .

1.מצטער שמלכתחילה לא עשיתי את כל הטיפולים במוסך פרטי

2.רכב משפחתי מפנק ונוח .. החסרון היחידי שאוכל בתוך העיר 1:9 עם מזגן.

מחירים הזויים מזל שאני עושה הכל לבד בבית ורק לפעמים שאני עצלן הולך למוסך של חברים

פורסם
לפני 7 שעות, GreenblueGreen כתב:

למה שגיר ילך אחרי 180 אלף ? אשמח לתגובה עיניינית. 

תודה.

כמו כול חלק אחר ברכב גם הגיר יכול להתקלקל  אחרי 80K ויידרש תיקון שהרבה מוסכים קוראים לזה שיפוץ גיר כאשר בפועל לפעמים מדובר על החלפת סולונאיד מסויים או החלפה של המוח כולו באחד חדש.

איזה כייף לי :)

פורסם
לפני 22 דקות, מרק10 כתב:

כמו כול חלק אחר ברכב גם הגיר יכול להתקלקל  אחרי 80K ויידרש תיקון שהרבה מוסכים קוראים לזה שיפוץ גיר כאשר בפועל לפעמים מדובר על החלפת סולונאיד מסויים או החלפה של המוח כולו באחד חדשה

במיצובישי של חבר החליפו סולונואיד ולקחו מחיר כמו של שיפוץ גיר

פורסם

שאלתי פעם את ספי האם החלפת שמן גיר בגירים שהיצרן לא דורש זאת מועילה או מזיקה,

התשובה שלו הייתה - בד"כ מועיל, לא יכול להזיק,

אם הגיר כבר בדרך לפרוש לעולם הבא ההחלפה תזרז את הפרישה,

לכן יש הרבה שאומרים הכל היה בסדר עד שהחלפתי שמן גיר ואחרי 3 חודשים הגיר הלך.

מי שחי לפי הספר - סופו שימות מטעות דפוס (ר' משה שפירא)

פורסם (נערך)
לפני 12 שעות, טרול כתב:

קודם כל הגיר לא הלך , הרכב מחליף הילוכים חלק , רק כאשר השתוללתי קצת בעליות של טבעון איתו אז הוא התחיל לזייף והרגשה של החלקה, בגלל זה פניתי למוסכים וגם בגלל שלא החליפו לגיר שמן, מצאתי באינטרנט שאפשר לעשות לגיר איפוס כי הבנתי שהגיר הזה לומד את סגנון הנסיעה ואז עשיתי לפי מה שכתוב וזה עבד מצויין, כבר עבר שבוע ואין סימן להחלקות שקרו גם כשעולים עליות, החלפת שמן גיר מבצע שבוע הבא, הרכב ממש מצויין ושמור מאוד , זה רכב שני במשפחה והוא לא יסע יותר מ5000 ק"מ בשנה

אצלי המזגן ממש מקפיא והרכב שלי בצבע אפור כהה 

מחירים הזויים מזל שאני עושה הכל לבד בבית ורק לפעמים שאני עצלן הולך למוסך של חברים

1.מחירים הזויים? 

לידיעתך אני הייתי חסיד של.מורשה בלבד

כשהגעתי לבקש הצעת מחיר להחלפת קולר ומיכל עיבוי -קיבלתי הצעת מחיר של 7000 אלף שח לא כולל מע"מ ובעל המקום אמר לי שרק אחרי שיפתחו יוכלו להעריך את הנזק ויתכן שהמחיר שקיבלתי עתיד לעלות.

חבר טוב שמע על המקרה והפנה אותי למוסך פרטי בת"א.  שלקח על הנל 1300 על חלקים לא מקוריים חדש כולל טיפול. וכולל מע"מ. 

מאז אני כבר לא מתקרב למורשה .

2.תוכל להציע לי דרך פעולה לגבי המזגן שמקרר אבל חלש כלומר מעל טמפ 34 בחוץ לא מרגישים אותו ? אולי הבעיה במעבה מזגן שצריך לשטוף אותו? 

כאילו לפעמים ממש לא מרגישים אותו. למרות שעבר כבר 2 בדיקות גז ונמצא תקין .כמו כן פילטר מזגן חדש.

עריכה אחרונה על ידי GreenblueGreen
  • תוכן חדש...