Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2237 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

היי חברים,

יש פה מישהו שבקיא בעולם הליסינג?

אשמח לדעת אם המחיר שמשלמת חברת ליסינג גדולה (הרץ, אלדן, אלבר וכו') הוא נמוך יותא ממה שמשלם לקוח פרטי? אם כן, בכמה?

מיקרה חדשה עולה ללקוח פרטי 82 אלף ש"ח. ללא מע"מ 68,800. כמה תשלם על רכב דומה חברת ליסינג?

תודה לעונים.

עריכה אחרונה על ידי oskar5
פורסם

ברור שהוא נמוך יותר.

בכמה?

תיקח רכב שנמכר אצל היבואן וב-0 ק"מ דרך חברת הליסינג.

ואל תשכח שחברת הליסינג גם מרוויחה עליו.

זה ייתן לך כיוון טוב.

פורסם (נערך)

בוודאות כן,

תלוי יבואן,

אוקטביה למשל נמכרת לחברת ליסינג בכ-120,000 בערך,

ניסאן סנטרה 113,000 (הרכב עולה 130,000 לערך).

מאזדה 3, 116,000.

מחירים שראיתי בעיניי כמובן,

טויטה למשל מאוד קשים במחיר, יש משפט בעולם הזה שרץ בין מי שמתעסק בליסינג, שטויטה נחשבים ״עפים על עצמם״, כאלה שלא מורידים במחירים,

לכן אם תשים לב, חברות ליסינג קטנות לוקחות את הקורולה למשל, מיבוא מקביל שבא מטורקיה, ללא גאנטים ומסך מולטימדיה (בחברה בה אני עובד יש כמה, עם מסך אפטר מרקט שהותקן).

אל תשכח, חברת ליסינג מרוויחה גם על שכירות, דוחות נזק וכו׳ ובסוף התקופה נמכר במחיר לא כזה נמוך המנחירון, כך שאוקטביה שעברה כ-100,000 אלף ב-3 שנים, במינימום עלויות טיפולים (חלפים זולים) ונמכרת בכ-70,000, מניבה רווח לא רע.

אגב, עובדה מעניינת, רכבי יוקרה מקבלים הנחות די גבוהות, אני ראיתי i8 עם חבילת עור וגג נפתח (קבריולט), שנקנתה במחיר של 150,000 מתחת למחירון, חדשה, מהיבואן.

עריכה אחרונה על ידי ozal5
פורסם

חלק מהמידע שלך הוא פשוט לא נכון.

ניסאן סנטרה נמכרת ב 0 ק"מ באיזור 100.0 אש"ח, זה אומר שהחברה המוכרת קנתה בהרבה הרבה פחות.

ומכיוון שכך, אני בספק גדול לגבי יתר המספרים שאתה מציג. 

רכבי יוקרה אינם קשורים לשוק הליסינג. 

• אהבתי 1

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם
לפני 12 דקות, ozal5 כתב:

בוודאות כן,

תלוי יבואן,

אוקטביה למשל נמכרת לחברת ליסינג בכ-120,000 בערך,

ניסאן סנטרה 113,000 (הרכב עולה 130,000 לערך).

מאזדה 3, 116,000.

מחירים שראיתי בעיניי כמובן,

טויטה למשל מאוד קשים במחיר, יש משפט בעולם הזה שרץ בין מי שמתעסק בליסינג, שטויטה נחשבים ״עפים על עצמם״, כאלה שלא מורידים במחירים,

לכן אם תשים לב, חברות ליסינג קטנות לוקחות את הקורולה למשל, מיבוא מקביל שבא מטורקיה, ללא גאנטים ומסך מולטימדיה (בחברה בה אני עובד יש כמה, עם מסך אפטר מרקט שהותקן).

אל תשכח, חברת ליסינג מרוויחה גם על שכירות, דוחות נזק וכו׳ ובסוף התקופה נמכר במחיר לא כזה נמוך המנחירון, כך שאוקטביה שעברה כ-100,000 אלף ב-3 שנים, במינימום עלויות טיפולים (חלפים זולים) ונמכרת בכ-70,000, מניבה רווח לא רע.

אגב, עובדה מעניינת, רכבי יוקרה מקבלים הנחות די גבוהות, אני ראיתי i8 עם חבילת עור וגג נפתח (קבריולט), שנקנתה במחיר של 150,000 מתחת למחירון, חדשה, מהיבואן.

גם האוקטביה נמכרת ליסינג בהרבה פחות,

אין כלל כל חברת ליסינג והכמויות שהיא קונה וההנחה שנגזרת בהתאם, ישנן כאלו שמגיעים ליותר מ20%...

• אהבתי 1
פורסם
לפני 2 דקות, discoTD5 כתב:

חלק מהמידע שלך הוא פשוט לא נכון.

ניסאן סנטרה נמכרת ב 0 ק"מ באיזור 100.0 אש"ח, זה אומר שהחברה המוכרת קנתה בהרבה הרבה פחות.

ומכיוון שכך, אני בספק גדול לגבי יתר המספרים שאתה מציג. 

רכבי יוקרה אינם קשורים לשוק הליסינג. 

הייתי שמח מאוד לבסס מחירים על ידי חברת הליסינג בה אני עובד,

אך בגלל ב״מ, לא אפרסם נתוני קניה מהמערכת.

ניסאן סנטרה בשנת התחלת העבודה שלי, עלתה כ-130,000, כנ״ל גם כיום היבואן מפרסם כך.

מאזדה 3, אקטיב, נמכרת ב-116,000.

בחברת הליסינג בה אני עובד, רכבי יוקרה נמצאים כרכבי צי מכיוון שיש מספר מנכ״לים/אנשי עסקים, שמשכירים.

לפני 3 דקות, halperin96 כתב:

באיזה עולם אוקטביה עם 100 אלף מליס נמכרת ב70?

רכב שעבר 3 שנים או קצת יותר? 

פורסם

סנטרה 0 ק"מ עולה 106 אלף.

אוקטביה 0 ק"מ - 123.

סביר להניח שהמחירים שהליסינג קונה נמוכים מזה. אפילו משמעותית.

אני לא יודע כמה הם רוצים להרוויח על כל עסקת 0 ק"מ, אבל אני מניח שזה יותר מאלפים בודדים.

פורסם

בוא נפריד בין המחירים ל-0 ק"מ לבין המחירים לליסינג. הרישום שלהם שונה, וגם המחיר.

איך אחוז הנחה ספציפי לרכבי ליסינג, ולכל דגם ורמת גימור יש (או אין) את ההנחה שלו. ההנחות יכולות להשתנות במהלך הזמן משיקולים שונים, וחברות גדולות בד"כ יקבלו הנחות גדולות יותר.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

במה הרישום שונה?

חברת הליסינג קונה רכבים במחיר מוזל.

מן הסתם היא לא קונה לעצמה סנטרה ב-113 לשימוש עצמי ובשביל למכור כ-0 ק״מ היא קונה אותה בפחות.

היא קונה אותה באותו מחיר.

כנראה שאנשים מהשורה לא יידעו מה המחיר, אבל זה בוודאות פחות מהמחיר 0 ק״מ שהן מוכרות לך, אלא אם כן הן החליטו פתאום לסבסד רכבים להמונים.

לכן זה אחד המדדים היותר טובים שלנו יש.

פורסם

נתון ששמעתי לפני עשור - חברת ליסינג והשכרה תשלם כ-30% פחות ממה שאתה תשלם בסוכנות על רכב זהה.

לצורך העניין בזמנו קיבלתי דוגמה על יונדאי i20 שעלתה כ-100 אלף ש"ח, אותה חברת ליסינג והשכרה הייתה קונה אותן ב-65-70 אלף ש"ח.

יכול להיות שדברים השתנו מאז ומאוד סביר להניח שיכולת המיקוח על המחיר תלויה בכמות המכוניות הנרכשות מאותו דגם\מאותו יבואן.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
לפני 6 שעות, Nakamichi כתב:

במה הרישום שונה?

השוק הרבה יותר משוכלל ממה שמנסים לצייר פה. 

מכוניות המיועדות למכירה כ-0 ק"מ לא נרשמות כמקוריות ליסינג  (או בלשון משרד התחבורה החכר) אלא נרשמות כרכבי חברה "רגילים" ללא שום אזכור בסעיף מקוריות.

מס' קטן של מכוניות נרשם כיד ראשונה פרטי (בד"כ על שם בעל חברת הליסינג או מישהו מבני משפחתו) למכוניות אלה מחיר אחר ממכוניות שנרשמות רכב חברה ולמכוניות שנרשמות כליסינג יש מחיר אחר.

לעיתים למראית עין כולן ימכרו לחברת הליסינג באותו מחיר, אבל המחיר ללקוחות יהיה שונה לפי הרישום.

ישנם דגמים המיועדים לציי רכב שם ההנחות תהיינה נדיבות, לעומת זה דגם שלא הוגדר כדגם ציים יקבל הנחה קטנה או לא יקבל הנחה בכלל.

שורה תחתונה: אין כללי אצבע בהנחות הללו, כל דגם לגופו, ובהתייחס לימינו אלה - כל תקופה לגופה.

• אהבתי 1

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
לפני 6 שעות, Nakamichi כתב:

במה הרישום שונה?

חברת הליסינג קונה רכבים במחיר מוזל.

מן הסתם היא לא קונה לעצמה סנטרה ב-113 לשימוש עצמי ובשביל למכור כ-0 ק״מ היא קונה אותה בפחות.

היא קונה אותה באותו מחיר.

כנראה שאנשים מהשורה לא יידעו מה המחיר, אבל זה בוודאות פחות מהמחיר 0 ק״מ שהן מוכרות לך, אלא אם כן הן החליטו פתאום לסבסד רכבים להמונים.

לכן זה אחד המדדים היותר טובים שלנו יש.

אני אסביר, מבדיקה שערכתי הבוקר,

חברת הליסינג לא קונה את הרכב במחיר של 0 ק"מ, לכן, המספרים שרצו פה על 113 לסנטרה או 100 אלף ש"ח וכו' וכו', הם לא נכונים,

חברת הליסינג מקבלת הנחה ממחיר המחירון של היבואן, ז"א, למשל, היבואן רוצה למכור את הרכב בכ-130,000 (שזה מחיר הסנטרה לפי היבואן), מזה, היבואן גוזר הנחה לחברת הליסינג, על סמך כמות, מצב המשק והמון גורמים כאלה ואחרים,

חברת הליסינג לדוגמא, מציעה את הרכב לצד ג' (שוכר) במחיר המחירון, למשל, מגיעה חברה שרוצה 50 סנטרות, חברת הליסינג מציעה את הרכב לפי מחיר המחירון של 130,000 ומשם גם את ההחזר החודשי שהיא דורשת על הרכב.

למשל הסנטרה משנת 2017 הייתה עולה כ-130,000 לערך, ההנחה שהיבואן היה נותן היא כ-16,000 ש"ח, שהמחיר היה בערך כ-114,000 ש"ח,

משנת 2019, בגלל שהרכב מיועד כרגע הרבה יותר לציי רכב, ההנחה גדלה, אבל נתון מעניין, המחירון שהיבואן דרש גבוה בכ-1000 ש"ח, לדוגמא, סנטרה 2019, נמכרת ע"י היבואן בכ-131,000, אך היבואן נותן לליסינג הנחה של 28,395.

מציין, הנתונים הם תלוי ליסינג - יכול להיות שכל חברה מקבלת הנחה אחרת, אבל אפשר לראות בבירור, שזה מאוד דינמי, לפי תקופה ולפי הערכות שהיבואן כנראה מבצע. 

• תוכן חדש...