Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2238 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 12 שעות, ozal5 כתב:

הייתי שמח מאוד לבסס מחירים על ידי חברת הליסינג בה אני עובד,

אך בגלל ב״מ, לא אפרסם נתוני קניה מהמערכת.

ניסאן סנטרה בשנת התחלת העבודה שלי, עלתה כ-130,000, כנ״ל גם כיום היבואן מפרסם כך.

מאזדה 3, אקטיב, נמכרת ב-116,000.

בחברת הליסינג בה אני עובד, רכבי יוקרה נמצאים כרכבי צי מכיוון שיש מספר מנכ״לים/אנשי עסקים, שמשכירים.

רכב שעבר 3 שנים או קצת יותר? 

לא נתקלתי במחירים כאלה,זה מחיר של אוקטביה עם חצי מהק"מ,וגם זה ללקוח שלא יודע להתמקח.

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם
לפני כשעה, zvit כתב:

השוק הרבה יותר משוכלל ממה שמנסים לצייר פה. 

מכוניות המיועדות למכירה כ-0 ק"מ לא נרשמות כמקוריות ליסינג  (או בלשון משרד התחבורה החכר) אלא נרשמות כרכבי חברה "רגילים" ללא שום אזכור בסעיף מקוריות.

מס' קטן של מכוניות נרשם כיד ראשונה פרטי (בד"כ על שם בעל חברת הליסינג או מישהו מבני משפחתו) למכוניות אלה מחיר אחר ממכוניות שנרשמות רכב חברה ולמכוניות שנרשמות כליסינג יש מחיר אחר.

לעיתים למראית עין כולן ימכרו לחברת הליסינג באותו מחיר, אבל המחיר ללקוחות יהיה שונה לפי הרישום.

ישנם דגמים המיועדים לציי רכב שם ההנחות תהיינה נדיבות, לעומת זה דגם שלא הוגדר כדגם ציים יקבל הנחה קטנה או לא יקבל הנחה בכלל.

שורה תחתונה: אין כללי אצבע בהנחות הללו, כל דגם לגופו, ובהתייחס לימינו אלה - כל תקופה לגופה.

הסיפור של רישום על שם בעל החברה או מקרוב אינו חוקי למיטב ידיעתי והופסק לפני אי אילו שנים.

זה שאין כלל אצבע - זאת הסיבה שמחירי ה-0 ק"מ הם הקירוב הכי טוב שלנו.

לפני כשעה, ozal5 כתב:

אני אסביר, מבדיקה שערכתי הבוקר,

חברת הליסינג לא קונה את הרכב במחיר של 0 ק"מ, לכן, המספרים שרצו פה על 113 לסנטרה או 100 אלף ש"ח וכו' וכו', הם לא נכונים,

חברת הליסינג מקבלת הנחה ממחיר המחירון של היבואן, ז"א, למשל, היבואן רוצה למכור את הרכב בכ-130,000 (שזה מחיר הסנטרה לפי היבואן), מזה, היבואן גוזר הנחה לחברת הליסינג, על סמך כמות, מצב המשק והמון גורמים כאלה ואחרים,

חברת הליסינג לדוגמא, מציעה את הרכב לצד ג' (שוכר) במחיר המחירון, למשל, מגיעה חברה שרוצה 50 סנטרות, חברת הליסינג מציעה את הרכב לפי מחיר המחירון של 130,000 ומשם גם את ההחזר החודשי שהיא דורשת על הרכב.

למשל הסנטרה משנת 2017 הייתה עולה כ-130,000 לערך, ההנחה שהיבואן היה נותן היא כ-16,000 ש"ח, שהמחיר היה בערך כ-114,000 ש"ח,

משנת 2019, בגלל שהרכב מיועד כרגע הרבה יותר לציי רכב, ההנחה גדלה, אבל נתון מעניין, המחירון שהיבואן דרש גבוה בכ-1000 ש"ח, לדוגמא, סנטרה 2019, נמכרת ע"י היבואן בכ-131,000, אך היבואן נותן לליסינג הנחה של 28,395.

מציין, הנתונים הם תלוי ליסינג - יכול להיות שכל חברה מקבלת הנחה אחרת, אבל אפשר לראות בבירור, שזה מאוד דינמי, לפי תקופה ולפי הערכות שהיבואן כנראה מבצע. 

נו? אז המחיר מאוד מדוייק.

אתה אמרת שהמחיר 113. ואז אמרנו לך שזה לא יכול להיות כי רכבי 0 ק"מ כאלו נמכרים לצרכן במחיר של כ-106.

כעת בדקת ומצאת שהמחיר האמיתי הוא 103 לא 113.

שזה מתקרב מאוד להערכה שלנו (100).

אגב, אני חושב שזהו אחד התחומים היחידים בו על מוצר של 106 אש"ח, הרווח למוכר הוא רק 3000 ש"ח.

פורסם

הסנטרה לא נמכרת לאף אחד ב-131000 ש"ח והסכום הזה רלוונטי לשווי שימוש ולצרכי טרייד אין (שחיטה) בלבד.

כבר שמעתי על פרטיים שהתמקחו ורכשו גם ב-108000 ש"ח ישירות מהיבואן.

לגבי רישום כלי רכב כיד ראשונה פרטי ומכירתם כיד שניה פרטי - אין שום חוק בעניין, אנחנו בשוק חופשי, וכל יבואן יכול להחליט נקודתית מה מתאים לו עסקית לעשות כדי למקסם את רווחיו.

• אהבתי 1

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם (נערך)
לפני 43 דקות, Nakamichi כתב:

הסיפור של רישום על שם בעל החברה או מקרוב אינו חוקי למיטב ידיעתי והופסק לפני אי אילו שנים.

זה שאין כלל אצבע - זאת הסיבה שמחירי ה-0 ק"מ הם הקירוב הכי טוב שלנו.

נו? אז המחיר מאוד מדוייק.

אתה אמרת שהמחיר 113. ואז אמרנו לך שזה לא יכול להיות כי רכבי 0 ק"מ כאלו נמכרים לצרכן במחיר של כ-106.

כעת בדקת ומצאת שהמחיר האמיתי הוא 103 לא 113.

שזה מתקרב מאוד להערכה שלנו (100).

אגב, אני חושב שזהו אחד התחומים היחידים בו על מוצר של 106 אש"ח, הרווח למוכר הוא רק 3000 ש"ח.

המחיר לא מאוד מדוייק, זאת דוגמא אחת ויש עוד מספר,

בדקתי על שנת 2017 ו-2019:

למשל הסנטרה משנת 2017 הייתה עולה כ-130,000 לערך, ההנחה שהיבואן היה נותן היא כ-16,000 ש"ח, שהמחיר היה בערך כ-114,000 ש"ח,

משנת 2019, בגלל שהרכב מיועד כרגע הרבה יותר לציי רכב, ההנחה גדלה, אבל נתון מעניין, המחירון שהיבואן דרש גבוה בכ-1000 ש"ח, לדוגמא, סנטרה 2019, נמכרת ע"י היבואן בכ-131,000, אך היבואן נותן לליסינג הנחה של 28,395.

אוקטביה 2020 - 1.5 - מחירון שהיבואן דורש מחברת הליסינג - 134,990.00

הנחה - 12,2900

בכל אופן, שוב, חברת הליסינג קונה לפי מחירון והנחה יעודית של היבואן, ז"א, שאת היבואן לא מעניין אם אדון אלבר לדוגמא, הגיע לקנות רכב ושמע שאדון יוסי הפרטי רכש את הרכב בסכום של 116,000, אלא, היא מחשבת לחברת הליסינג הנחה על סמך פרמטרים מסויימים ושיקולים כאלה ואחרים (שאותם אני לא יודע) וגוזרת סכום מאותו מחירון, ושוב, המחירון זה הנתון שחשוב לחברת הליסינג, כי זה הקלף מול הלקוח שבא להשכיר, לו לדוגמא, חברת הליסינג לא מציגה בכמה רכשה את הרכב, אלא את המחירון ומשכירה לפיו.

לפני כשעה, halperin96 כתב:

לא נתקלתי במחירים כאלה,זה מחיר של אוקטביה עם חצי מהק"מ,וגם זה ללקוח שלא יודע להתמקח.

יש גם אוקטביות שנמכרות גם בכ-80,000, או כך מוצעות למכירה,

המוכר רוצה להרוויח, הוא יודע שיורידו לו במחיר,

מנגד, יש גם אוקטביות עם 60,000 ק"מ שנמכרו מולי במחיר של 55,000 ש"ח,

אך זה נושא מגוון, לא נכנס לזה.

או להתמקחות של לקוחות.

לפני 3 דקות, zvit כתב:

הסנטרה לא נמכרת לאף אחד ב-131000 ש"ח והסכום הזה רלוונטי לשווי שימוש ולצרכי טרייד אין (שחיטה) בלבד.

כבר שמעתי על פרטיים שהתמקחו ורכשו גם ב-108000 ש"ח ישירות מהיבואן.

לגבי רישום כלי רכב כיד ראשונה פרטי ומכירתם כיד שניה פרטי - אין שום חוק בעניין, אנחנו בשוק חופשי, וכל יבואן יכול להחליט נקודתית מה מתאים לו עסקית לעשות כדי למקסם את רווחיו.

בדיוק - בעיקר שחיטה.

עריכה אחרונה על ידי ozal5
פורסם
לפני 39 דקות, ozal5 כתב:

המחיר לא מאוד מדוייק, זאת דוגמא אחת ויש עוד מספר,

בדקתי על שנת 2017 ו-2019:

אוקטביה 2020 - 1.5 - מחירון שהיבואן דורש מחברת הליסינג - 134,990.00

הנחה - 12,2900

בכל אופן, שוב, חברת הליסינג קונה לפי מחירון והנחה יעודית של היבואן, ז"א, שאת היבואן לא מעניין אם אדון אלבר לדוגמא, הגיע לקנות רכב ושמע שאדון יוסי הפרטי רכש את הרכב בסכום של 116,000, אלא, היא מחשבת לחברת הליסינג הנחה על סמך פרמטרים מסויימים ושיקולים כאלה ואחרים (שאותם אני לא יודע) וגוזרת סכום מאותו מחירון, ושוב, המחירון זה הנתון שחשוב לחברת הליסינג, כי זה הקלף מול הלקוח שבא להשכיר, לו לדוגמא, חברת הליסינג לא מציגה בכמה רכשה את הרכב, אלא את המחירון ומשכירה לפיו.

שוב, גם במחיר של האוקטביה פגעתי בול.

היא נמכרת באיזור ה-123 אלף ב-0 ק"מ.

אין קשר בין יוסי ואלבר.

מחירי 0 ק"מ משקפים יפה מאוד את ההנחה שחברת הליסינג מקבלת וזה אתה רק מחזק לאורך הדיון וזאת התשובה לשאלת פותח השרשור.

פורסם (נערך)
לפני 37 דקות, Nakamichi כתב:

שוב, גם במחיר של האוקטביה פגעתי בול.

היא נמכרת באיזור ה-123 אלף ב-0 ק"מ.

אין קשר בין יוסי ואלבר.

מחירי 0 ק"מ משקפים יפה מאוד את ההנחה שחברת הליסינג מקבלת וזה אתה רק מחזק לאורך הדיון וזאת התשובה לשאלת פותח השרשור.

שאלה,

אתה מתייחס למחירי 0 ק"מ, מחברת ליסינג/גוף כל שהוא או מהיבואן עצמו לדוגמא צמפיון?

פורסם (נערך)
לפני 12 דקות, Nakamichi כתב:

צ׳מפיון לא מוכרים לך 0 ק״מ למיטב ידיעתי.

אנחנו דנים בנושא שונה,

מודה שלא קראתי נכון, 

אתה מתכוון לעסקת 0 ק"מ (אצלנו בליסינג זה כולל רכבים משנת 2019 שנשארו במלאי או רכבים משנת 2020 עם חוסר ביקוש, או עסקאות אחרות, תלוי מצב) ואני מדבר על ההזמנה של הרכב מהיבואן.

אגב, צמפיון מחזיקים מלאי של אוקטביות 1.5, אחרונות, שהרבה מהן מוצעות לציי הרכב,

התברר לי לפני כמה ימים שהם מכינים את השטח לדגם החדש (סתם עובדה נחמדה).

(שיחה עם בחור שעובד בצמפיון, במחלקת שירות).

פורסם
לפני 16 שעות, ozal5 כתב:

מאזדה 3, אקטיב, נמכרת ב-116,000.

למאזדה 3 דור 4 אין רמת גימור אקטיב, לדור 3 אחרי מתיחת הפנים גם כן אין, לפני מתיחת הפנים מכרו את האחרונות ברמת גימור אקטיב ב-2016.

זה רק אומר כמה אתה לא מעודכן.

• אהבתי 1

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם (נערך)
לפני 8 דקות, m3x7r3m3 כתב:

למאזדה 3 דור 4 אין רמת גימור אקטיב, לדור 3 אחרי מתיחת הפנים גם כן אין, לפני מתיחת הפנים מכרו את האחרונות ברמת גימור אקטיב ב-2016.

זה רק אומר כמה אתה לא מעודכן.

צר לי, התבלבלתי בין אקטיב לקומפורט,

"זה רק אומר כמה אתה לא מעודכן" - נכון, כנראה שאין לי מה לתרום לנושא 😀

פורסם

קומפורט דור 4 ב-116 אלף (מחירון 138 לדגם חדש עם ביקוש)? אני קצת בספק אבל אולי בגלל הקורונה

אתה אולי מתכוון לקומפורט דור 3 שהמחירון היה 132 וזה הגיוני כי זו הייתה גם גירסה מוכוונת ליסינג

• מעניין 1

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם (נערך)
לפני 20 דקות, m3x7r3m3 כתב:

קומפורט דור 4 ב-116 אלף (מחירון 138 לדגם חדש עם ביקוש)? אני קצת בספק אבל אולי בגלל הקורונה

אתה אולי מתכוון לקומפורט דור 3 שהמחירון היה 132 וזה הגיוני כי זו הייתה גם גירסה מוכוונת ליסינג

כן, בין 116-119 (לאחר מע"מ ורישוי).

מדובר בדגם קומפורט 2.0 - 2020 החדש (והיפה מאוד יש לומר),

לדעתי מכיוון שנקנתה כמות די גדולה במכה (כ-40 רכבים באותה הזמנה) התקבלה הנחה קצת יותר טובה.

תראו אני די מוגבל כאן, יש לי המון נתוני מערכת, אך עקב ב"מ של החברה, לא אפרסם אותם, כך שאין לי אפשרות לגבות את הדברים שאני אומר.

פורסם

כמובן שאם אתה מדבר על כמויות גדולות תקבל הנחה גדולה יותר, לא צריך להיות חברת ליסינג בשביל זה 👍

40 יחידות זה כמות יפה מאוד, הרכב שלי הגיע מהזמנה של 5 יחידות נדמה לי

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
לפני 52 דקות, m3x7r3m3 כתב:

קומפורט דור 3.

ב2018 היא נמכרה ב0 קמ בסביבות המחיר הזה.

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם

לקומפורט דור 3 (וגם לספורט) זה היה מחיר מאוד הגיוני (מגלם הנחה של 16 אלף לדגם קרוב להחלפה), לדור 4 צריך באמת הזמנה גדולה כדי לקבל מחיר כזה (מגלם הנחה של 22 אלף לדגם חדש)

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• תוכן חדש...