Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2288 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 26 דקות, m3x7r3m3 כתב:

דברים כדי שההודעה לא תצא ארוכה

אבל רגע, לא ראיתי, פות״ש הזכיר שהכלב ממש מסוכן?

לפני 11 דקות, Gosser1860 כתב:

גם דברים

גינת הבניין היא שטח פרטי משותף, לעומת פארק עירוני.

כנראה כל רשות או פקח ודעתם...

ט.ל.ח

פורסם (נערך)

ההגבלות על כלב מסוכן הן פשוט מחמירות יותר.

כל שטח שאינו פרטי ומגודר הוא "בציבור", זה כולל אפילו גינות פרטיות שאינן מגודרות, כלומר שהשטח פרטי, אבל כל דכפין יכול להיכנס לשטח.

לפני 6 דקות, LPG כתב:

אבל רגע, לא ראיתי, פות״ש הזכיר שהכלב ממש מסוכן?

הוא לא צריך להיות כלב מסוכן, כלב לא מסוכן = רצועה עד 5 מטרים, כלב מסוכן = רצועה עד 2 מטרים ועוד הגבלות.

כלב לא מסוכן = קשור "בציבור", כלב מסוכן = קשור, עם זמם, עם מלווה מעל גיל 18, "בציבור" ועוד הגבלות כשהוא לא "בציבור"

ההגדרה של "בציבור" זה מקום שאינו משמש למגורים, לובי של בניין למשל אינו משמש למגורים, כנ"ל גינה פרטית משותפת לבניין, מעלית, חדר מדרגות, חניון וכו'.

בגדול אם יש לך דירת גן / בית פרטי שהשטח פרטי שלך ומגודר וסגור עם שער, מדובר על כל מה שמעבר לשער או לגדר שלך, בכל מקרה אחר מדובר על מחוץ לדלת הבית שלך

וכמובן שלא נכנסתי להשלכות ש- @Gosser1860 העלה על קצה המזלג של שריטה או נשיכה, פליליות, כספיות וכו'

עריכה אחרונה על ידי m3x7r3m3

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

אני עדיין חושב שבחוק ״שטח ציבורי״ מוגדר קצת אחרת. לדוגמא לובי/גינה של בניין הוא בהחלט שטח פרטי ולא ציבורי, כנראה ששם הבעיה הייתה לתת דו״ח. אבל בהחלט יכול להיות שהפקחיות אכן טעו ואשמח לדעת את זה להבא. נראה לי שמקרים כאלה תמיד יקרו, לא מבין מחשבה והתנהגות של אנשים.

בכל מקרה, השלכות הן לא השיח אלא החוק היבש.

ט.ל.ח

פורסם (נערך)

בגלל זה בחוק להסדרת הפיקוח על כלבים לא מתייחסים למונח "שטח ציבורי" והוא לא בשימוש שם.

למעשה החוק להסדרת הפיקוח על כלבים הולך הפוך, מחיל את הסמכות על כל מקום, ולאחר מכן מחריג החוצה מקומות שמשמשים למגורים, ואז מתנה כניסה אליהם בצו שיפוטי

כלומר Blacklist במקום Whitelist. קודם החוק תקף בכל מקום, לאחר מכן קובעים שהפקח לא יוכל להיכנס ספציפית למקומות שמשמשים למגורים, אלא אם יש להם צו.

מבחינת החוק היבש, אין שום הבדל בין הסמכות של פקח לתת דו"ח בלובי של בניין או בפארק עירוני.

עריכה אחרונה על ידי m3x7r3m3

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם (נערך)

אין קשר ביו העובדות שהוא שוטר לבין הדרך שבה תטפל בבעיה, הוא מוציא את הכלב כ"אזרח" , זה חוקי להיות גס רוח ואין עליו חובה לגלות נימוסים בריטיים, גם כשהוא במדים ובטח כשהוא לא.

להתלונן לממונים עליו ? באמת ?
אם אתה חושב ששוטר בתפקיד התנהג לא בסדר - תמלא טופס תלונה.
השוטר לא בתפקיד ולא הציג את עצמו כשוטר - לכן מבחינתך הוא לא שוטר.

גם אני הייתי הולך על "בתחבולה תעשה לך מלחמה", לא הייתי מתעמת איתו שוב בגלל שאני לא הייתי נכנס לקרב אם אני לא בטוח שאני אנצח אותו, אתה לא מכיר אותו ולא יודע מה הוא מסוגל לעשות, לנפנף בחוק לא תמיד עוזר.

שלטים של ריסוס \ האיזור מצולם וכו' לדעתי יהיה הכי יעיל.

אמנם אסור לשחרר כלבים ללא רצועה, וזו לכאורה השחטת רכוש, אבל כדי שהוא יקבל דו"ח תצטרך שפקח של העירייה יהיה עד לאירוע.
לצלם אותו ולשלוח לעירייה לא יזיז כלום, לכן כשהוא מגיע תתקשר למוקד ותבקש לשלוח פקח כי יש 2 כלבים משוחררים בגינה שמפחידים את הילדים או משהו כזה.

לתבוע השחטת רכוש בתביעות קטנות - לא חושב שריאלי.

כולי תקווה שתסיים את הסיפור כמה שיותר מהר.

עריכה אחרונה על ידי Katom
פורסם

בתפיסה העקרונית (ברוב העולם אגב) שוטר לא מסיים להיות שוטר כשהוא מחתים את הכרטיס.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
Just now, m3x7r3m3 כתב:

בתפיסה העקרונית (ברוב העולם אגב) שוטר לא מסיים להיות שוטר כשהוא מחתים את הכרטיס.

נכון, ויש עוד תפקידים כאלה שבהם אתה בתפקיד גם כשאתה לא.
ועדיין, אין מקום להסתכל על כל צעד של עשרות אלפי האנשים שמשרתים בתפקידים כאלה בזכוכית מגדלת ולצפות מהם להיות מלאכים 24\7.

לא משנה אם הוא יס"מ,דוברות או במוקד.
אם אין קשר בין העבירה לתפקיד שלו, למה לתפקיד שלו יש קשר לעונש ? אם הוא שוטר הוא צריך לקבל קנס גדול יותר ? אולי הוא בכלל צריך להיות מפוטר ? 
אם היה לוקח שוחד\מבטל קנסות\מתנכל בחסות החוק - משהו אחר.

פורסם

אין קשר בין תפקיד לעונש למלאך, שיעשה מה שהוא רוצה ויקבל עונש בהתאם, אבל אם הוא שוטר הוא צריך ללמוד לא להיות ביריון. הוא צריך לטפל ביריונות בעצמו.

• אהבתי 1

ט.ל.ח

פורסם
Just now, LPG כתב:

אבל אם הוא שוטר הוא צריך ללמוד לא להיות ביריון.

ואם הוא לא שוטר אז הוא לא צריך ללמוד לא להיות בריון ?

בכלל אתה חושב שאפשר לחנך בני אדם בגיל הזה ?

Just now, LPG כתב:

הוא צריך לטפל ביריונות בעצמו.

לא אם הוא ימ"מ\מוקדן\מטה וכל תפקיד אחר שנכנס תחת שוטר ואין לו קשר ישיר לאכיפה

פורסם

אם הוא לא שוטר הוא צריך ללמוד אבל הוא ממש לא חייב לשמש דוגמא. וכן, ברור, בסופו של דבר אפשר.

גם ממוקדן אני מצפה לשמש לדוגמא. הוא חלק חשוב במערכת.

ואגב גם הורים לילדים, פקח, כבאי, רופא, שר, עו״ד, מורה, מרצה, וכו׳... שוטרים הם לא היחידים שצריכים לשמש דוגמא לדעתי.

ט.ל.ח

פורסם
לפני כשעה, Katom כתב:

נכון, ויש עוד תפקידים כאלה שבהם אתה בתפקיד גם כשאתה לא.
ועדיין, אין מקום להסתכל על כל צעד של עשרות אלפי האנשים שמשרתים בתפקידים כאלה בזכוכית מגדלת ולצפות מהם להיות מלאכים 24\7.

לא משנה אם הוא יס"מ,דוברות או במוקד.
אם אין קשר בין העבירה לתפקיד שלו, למה לתפקיד שלו יש קשר לעונש ? אם הוא שוטר הוא צריך לקבל קנס גדול יותר ? אולי הוא בכלל צריך להיות מפוטר ? 
אם היה לוקח שוחד\מבטל קנסות\מתנכל בחסות החוק - משהו אחר.

עבריין בחסות החוק גרוע מסתם עבריין, והם בהחלט תחת זכוכית מגדלת 24/7.

ויש לך סתירה בדבריך, אם אתה בתפקיד גם כשאתה לא בתפקיד, אז יש קשר בין כל עבירה שלו לתפקיד שלו.

מכיוון שהוא שוטר גם מחוץ לשעות המשמרת שלו, עבירה שהוא עושה היא עבירה בחסות החוק, בהגדרה.

לפני 36 דקות, Katom כתב:

ואם הוא לא שוטר אז הוא לא צריך ללמוד לא להיות בריון ?

כאמור, עבריין בחסות החוק גרוע מסתם עבריין.

לפני 37 דקות, Katom כתב:

בכלל אתה חושב שאפשר לחנך בני אדם בגיל הזה ?

אם לא, אז מה טעם החוקים במדינה?

כל התפקיד של חוקים במדינה זה לחנך בני אדם בכל הגילאים, מי דרך הכיס ומי דרך החופש

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• חברי המעגל הראשון
פורסם

שלא תגלה בסוף שהוא שוטר בקניון...

לפני 6 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אם לא, אז מה טעם החוקים במדינה?

כל התפקיד של חוקים במדינה זה לחנך בני אדם בכל הגילאים, מי דרך הכיס ומי דרך החופש

חוקים נועדו לשמור על הסדר בחברה, חינוך זה רק תוצר לוואי שלפעמים מתקבל ולפעמים לא.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

אי אפשר לשמור על סדר בחברה בלי לחנך בני אדם לכיוון כלשהו.

אחרת ברגע שאין שוטר שמסתכל עליך אתה תרגיש חופשי לעשות מה שבא לך בלי קשר לחוקים.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

תביעות סתם פרוצדורה מיותרת במקרה הזה.

כמו שהזכירו כאן, אם יש לך אפשרות לזרוק עליו בלון מים בזמן שהוא מטייל זה הכי טוב.

אחרי פעם או פעמיים הוא לא יסתובב יותר מתחת לבניין שלך.

אצלנו זורקים גם פירות וירקות גדולים. תמיד פותר מחלוקות.

שלט שבוצע ריסוס לא יעזור, זמני לשבוע גג, לא לנצח.

לפני 5 שעות, green כתב:

מאסק הוא ליצן וחרטטן ואני מתפלא שהוא כל כך מצליח בעסקיו השונים, זה לא אדם שהייתי רוצה לעשות איתו עסקים ולא הייתי נותן לו לנהל חנות מכולת

• תוכן חדש...