Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2210 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום! יש לי רכב יונדאי i30 cw, ואני מעוניין להתקין לו מערכת לתדלוק בגז..

דיברתי עם כמה חברות וכל אחת אומרת לי משהו אחר ביחס להתקנת מערכת עם משמנת או מערכת בלי משמנת -

כמה חברות אמרו לי שהם בעבר התקינו משמנות והם הפסיקו, כי זה יותר יקר בהתקנה, יותר יקר באחזקה, ומזיק למערכות הרכב - משאיר משקעים בתא הבערה ודופק את הממיר הקטליטי ועוד..

לעומתם חברות אחרות אמרו לי שבלי משמנת יש סכנה של שקיעת שסתומים ושהמנוע ייהרס (קרה לחבר שלי ברכב כזה בדיוק, אבל אני לא יודע אם זה בגלל הגז או בגלל משהו אחר)..

אין לי מושג מי מהם צודק. יש כאן מישהו שיכול לעזור לי בהתלבטות?

• 3 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

יש בבעלותי קיה סייד sw 2010, 1.6 בנזין.

היום יצרתי קשר עם jgas, בקשר להתקנת מערכת גז ברכב שלי.

לגבי משמנת הוסבר לי שהם ממליצים על משמנת למי שעושה מעל 25 אלף קילומטר בשנה, פחות מזה אפשר בלי.

פורסם
לפני כשעה, chachke כתב:

לגבי משמנת הוסבר לי שהם ממליצים על משמנת למי שעושה מעל 25 אלף קילומטר בשנה, פחות מזה אפשר בלי.

שאלת תם, מדוע יש משמעות לקילומטראז השנתי?

אם בן אדם לא נוסע 25 אלף בשנה אז זה אומר שהוא מעוניין בנזק מצטבר למנוע שלו בגלל העדר המשמנת?

יום טוב גם לך

פורסם

זה ויכוח שלא נגמר בין המתקינים. משמנת אכן יכולה לגרום לנזק בממיר הקטליטי.

אני התקנתי על סובארו פורסטר מערכת גז בלי משמנת. כתבתי על זה פה:

לנענע גז (לא התקנתי אצלו) היו 2 פורסטרים שעברו 285,000 ק"מ על גז בלי משמנת.

לגבי J-gaz - אני בקבוצת ווטסאפ של רכבים מונעי גפ"מ, כמות הדיס-המלצות עליהם בקבוצה של אנשים שהתקינו שם מטרידה מאוד. בעיקר על שרות לאחר התקנה ומימוש אחריות. לשיקולכם.

פורסם

יש לי היכרות עם עידן הגז, יש להם נסיון רחב מאוד ושירות מצויין.

כמה אתה נוסע בשנה?

פורסם
בתאריך 24.6.2020 בשעה 20:53, RBRB כתב:

לגבי J-gaz - אני בקבוצת ווטסאפ של רכבים מונעי גפ"מ, כמות הדיס-המלצות עליהם בקבוצה של אנשים שהתקינו שם מטרידה מאוד. בעיקר על שרות לאחר התקנה ומימוש אחריות. לשיקולכם

יש אולי בקבוצה הזאת המלצות על מכונים באזור חיפה או כרמיאל?

פורסם

התקנתי המון מערכות במוסך מונזה בעפולה, מומלץ ביותר. הם פועלים לפי ניסיון לגבי התקנות ומה להתקין ואיך. במנוע חדש ללא ניסיון המליץ לי לשים משמנת עד שיתאסף ניסיון.

הידע שם פשוט תמיד היה עשיר יותר, וגם מבחינה דיאגנוזית הם מוסך גדול והם מוצאים את הבעיה שיש לרכב וגם למערכת הגז ולא שולחים אותך למצוא בעיה לבד במקום אחר כי המכשיר הקטן שלהם מראה שיש בעיה ברכב למרות שזה קורה רק בנסיעה בגז וההתקנה של הגז נראית בסדר (סיפור אמיתי עם כל המתקינים האחרים).

הסיפור הוא שהתקנתי פעם אחת מערכת גז חדשה אצל יבואן ולא אצלם בגלל שכנוע של נציג המכירות הנחמד ומהנהיגה הראשונה היו תקלות. המתקין עצמו ניסה כמה פעמים לסדר ובלי להראות רצון בכלל לסדר או לעזור, תמיד להביא אותך נסיעה ארוכה בשביל כמה דקות ולשלוח אותך חזרה ובכלל לא היה בכיוון (תרתי משמע) של הבעיה. היו הרבה מתקינים אחרים ששמעתי עליהם דברים לא טובים ובכל זאת ניסיתי לרוץ ממתקין למתקין כדי שיהיה קרוב יותר לבית ויצא שהשירות והידע באמת היו גרועים (סה״כ ניסיתי 3 מתקינים), החלטתי שאני תמיד נוסע במיוחד למונזה בשביל טיפול, שירות והתקנה.

עוד מקום שנתן לי יחס אישי וזמינות טלפונית ותמיד הראו נכונות לעזור וידעו לבדוק הם עידן הגז (שעברו לראשל״צ ולא באזור).

בתאריך 24.6.2020 בשעה 20:53, RBRB כתב:

אני בקבוצת ווטסאפ של רכבים מונעי גפ"מ, כמות הדיס-המלצות עליהם בקבוצה של אנשים שהתקינו שם מטרידה מאוד. בעיקר על שרות לאחר התקנה ומימוש אחריות. לשיקולכם.

איך אפשר להצטרף לקבוצה?

ט.ל.ח

• תוכן חדש...