Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

C5 או מאליבו להסבה לגז

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2447 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים,

החלטתי למכור את המגאן 2 ששירתה אותנו כמה שנים, כדי לקנות רכב ולהסב לגז.

אני חושב על שתי אופציות:

אופציה אחת, סיטרואן C5 מהשנים 2009-2011 מנוע 2.0.

אופציה שניה, שברולט מאליבו שנים 2009-2012 מנוע 2.4 או ה-3.5. אני מבין שכולם מנועים אטמוספריים, המאליבו 2.4 גיר 6 הילוכים, המאליבו 3.5 גיר 4 הילוכים, מנוע 6 צילינדר.

הנסועה שלי כ 22K בשנה, רובה בינעירונית.

אני מדבר על למצוא רכב עם כ 150k+- עדיף ידיים פרטיות שטופל כראוי, על מנת שישרת אותנו בכמה שנים הבאות.

לגבי האופציות הנ"ל, אני שואל אתכם לגבי:

שילוב טוב עם מערכת הגז

אמינות כללית לאורך הזמן

מחלות שונות אם יש (למה צריך לשים לב כשאני בודק את הרכב)

אמינות הגיר (הבנתי שהיה ריקול על בעיות עם הגיר של המליבו 3.5, לעומת זאת ב c5 ישנו ה AL4 שאצלי במגאן יש לציין שתרם לחיסכון בדלק, אך אמינותו לא היתה משהו)

מחיר טיפולים וחלקים

תודה רבה

נ.ב: יכול להיות שאגרת רישוי של המאליבו היא בגובה של כ- 2500 ש"ח?

פורסם

המלאבו מנוע 3.5 הכי מומלץ כרכב והכי מומלץ בגז

לא שמעתי על שום ריקול שהיה בגיר

אגרת רישוי 1400 ש"ח

רכב מעולה, נוח חזק ואמין בקצת כסף

צריכת דלק בתוך העיר קצת גבוהה.. עם רגל כבדה ליטר ל5 קילומטר ועם רגל רגועה ליטר ל7 וחצי. אבל מחוץ לעיר המצב משתנה ואפשר להגיע לליטר ל12 קילומטר בשיוט סביר

בהצלחה

פורסם

תודה,

עשיתי בדיקה לגבי הריקול על הגיר.

לפי האתר של שברולט הגירים 6T40 ו- 6T70 גירי 6 הילוכים קיימים בשנתון 2009 ואילך במליבו 3.6 ליטר. ב-2011 הם גם הוספו ל 2.4 ליטר.

אלה הגירים שהיה עליהם ריקול על מספר בעיות ׁ(בארה"ב עוד מ 2008.

מה שנראה, שגירי ה- 4 הילוכים 4T45 היו על ה 3.5 ליטר וגם ה-2.4 בשנתונים שלפני 2011.

פורסם

מאליבו אכן מאוד מומלצת על גז. רק שלא ימכרו לך סיפורים על חיסכון פי 2 ויותר. הרכב צורך על גז כ 15-20% יותר על גז מאשר על בנזין וכמו כן צריך לתדלק בנזין כל כמה זמן בשביל הנעות ועד הזמן שהרכב מתחמם ועובר לגז.

אצלי שברולט אימפלה 2005, מנוע וגיר דומים למאליבו הנ"ל, 27K ק"מ בשנה האחרונה 85% בינעירוני, צריכה ממוצעת של גז 1/8. על בנזין אני מניח שהצריכה הייתה באזור ה 1/10 באותם תנאים. תוסיף על זה עוד בערך 100 ש"ח בנזין בחודש והחיסכון האמיתי הוא באזור ה 70% ולא פי 2-2.5 כפי שאנשים נוטים להסיק ממחיר גז ביחס למחיר בנזין.

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

פורסם

אוקיי,

אני עוקב אחרי ההודעות שלך ויודע שאתה בעל ניסיון רב עם המערכת והאימפלה.

1. האם אתה יודע מה ההסבר שהיא צורכת בגז 20% פחות טוב?

2. אם המאליבו היא המנוע 2.4 ולא 3.6 (נדמה לי שהאימפלה היא 3.6) האם הצריכה אמורה להיות יותר טובה בגז ולהשתוות לדלק? במרכז הסבה לגז ששאלתי אמרו לי שעם המאליבו זה ככה.

3. מה אופן הנסיעה שלך באימפלה, בדרכ סולידי, הרבה בשיוט 90-100, או אחרת?

פורסם
אוקיי,

אני עוקב אחרי ההודעות שלך ויודע שאתה בעל ניסיון רב עם המערכת והאימפלה.

1. האם אתה יודע מה ההסבר שהיא צורכת בגז 20% פחות טוב?

ממה שאני יודע זה ככה ברוב המערכות. המערכת הכי יעילה ממה שאני יודע היא Prince ההולנדית שלפי מה שאנשים אומרים היעילות שלה היא עד 5% יותר מבנזין ויש אומרים שגם זה לא. החיסרון של Prince הוא שזו מערכת "נעולה" ז"א שמתקין אחר לא יכול לכוון אותה ז"א שאתה חייב לעשות טיפולים וכיוונים עתידיים רק אצל היבואן הבלעדי.

2. אם המאליבו היא המנוע 2.4 ולא 3.6 (נדמה לי שהאימפלה היא 3.6) האם הצריכה אמורה להיות יותר טובה בגז ולהשתוות לדלק? במרכז הסבה לגז ששאלתי אמרו לי שעם המאליבו זה ככה.

האימפלה שלי היא הדגם הישן, זה מנוע 3.4 שדומה מאוד (אם כי קצת יותר מיושן) ל 3.5 של המאליבו, אבל שונה מה 3.6 של המאליבו באותם שנתונים (שהוא בעצם מנוע של קאדילק) וגם שונה מ 2.4. אין לי מושג לגבי ה 2.4, אני אנסה אולי לבדוק לך.

3. מה אופן הנסיעה שלך באימפלה, בדרכ סולידי, הרבה בשיוט 90-100, או אחרת?

שיוט בינעירוני קבוע על 120 עם בקרת שיוט. נהיגה רגועה בד"כ אבל לפעמים כשבא לי או כשצריך אני לא עושה חשבון ולוחץ. אני מניח שבשיוט על 100 הייתי חוסך לפחות עוד 10% גז ואולי אפילו קצת יותר (1900 סל"ד על 120 לעומת 1600 על 100).

אם אתה רוצה אני חבר בקבוצת וואטסאפ של משתמשי גפ"מ, קבוצה שיש בה גם כמה מתקינים וגם את ערן מב"ש שנחשב למתקין מהטובים בארץ.

• רעיון טוב! 1

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

פורסם

לא חושב שבקבוצה יהיה איזשהו מענה בקשר למאליבו 2.4, יכול להיות שלאף אחד אין פשוט, שלחתי לפני כמה שעות ואין עונה.

אבל דרך אגב, מאיזו סיבה אתה תעדיף את ה 2.4? אם אני לא טועה ה 3.5 תהיה עדיפה בהכל ואפילו בצריכה לא חושב שההבדלים כאלו רציניים. ה 3.5 זה יותר כוח אבל לא רק זה, נסיעה של V6 יותר איכותית, אני חושב שאף אחד לא יתווכח על זה.

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

פורסם

ה - 2.4 נותן אופציה לעלות בשנתון ל- 2011-12, עם הגיר 6 הילוכים ממה שהבנתי כנראה ה

6T70 להלן, שמיוצר בארה"ב ולא ה 6T40 שמיוצר בקוריאה וייתכן שהיו איתו בעיות. חייב לציין שאני לא סגור על אמיתות הפרטים האלה על הגירים, אנסה לברר עוד. אולי הגיר הנ"ל ישפר את הצריכה, לעומת ה 4 הילוכים, אלה דברים שגם אנסה לברר.

• תוכן חדש...