Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2494 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

זה הטיפול הראשון שעשיתי לרכב אחרי שקניתי אותו מבן אדם פרטי. טיפלתי במורשה כי הרכב היה עדיין באחריות. בסופו של דבר זאת הייתה טעות מרה. לאחר הטיפול הזה הבנתי שאני לא מתקרב למוסך יבואן בחיים.

CCI30082019_0001.jpg

• תגובות 35
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
אני חייב להבין מה הטעם לשאול אחרי ששילמת.

הבלמים ממש יקרים, סריקת מערכת 122 לפני מע"מ חוצפה ברכב כמו ספייססטאר.

Sent from my SM-N960F using Tapatalk

בשביל פעם הבאה?

פורסם
זה הטיפול הראשון שעשיתי לרכב אחרי שקניתי אותו מבן אדם פרטי. טיפלתי במורשה כי הרכב היה עדיין באחריות. בסופו של דבר זאת הייתה טעות מרה. לאחר הטיפול הזה הבנתי שאני לא מתקרב למוסך יבואן בחיים.

[ATTACH=CONFIG]522519[/ATTACH]

סביר בהחלט, לא מבין מה אתה מתלונן, למוסך מורשה יבואן אלו המחירים, בהנחה שהחלפים מקוריים, זה לא רע. השמן קצת יקר ל3 ליטרים

הזול עולה ביוקר

פורסם
סביר בהחלט, לא מבין מה אתה מתלונן, למוסך מורשה יבואן אלו המחירים, בהנחה שהחלפים מקוריים, זה לא רע. השמן קצת יקר ל3 ליטרים

לשלם 462₪ על עבודה זה שוד.

שנה לאחר מכן עשיתי את אותו טיפול עם חלפים מקוריים בחצי מחיר במוסך מורשה (לא יבואן)

Sent from my iPad using Tapatalk

פורסם
אתה חולק עליי באופן גורף אבל למעשה מחזק את מה שכתבתי.

קודם כל גם לי יש משפחה בארה"ב, וגם אני גרתי בעבר תקופה וגר כעת באירופה המערבית. עולם הרכב בארה"ב זה יקום אחר לגמרי ולא דומה לשום מקום אחר בעולם, להוציא אולי אוסטרליה.

כשיש מיסוי של 50% על חלפים ברור שרמת המחירים מלכתחילה תהיה גבוהה, עוד לפני שהכנסנו פקטור חזירות שקיים בעיקר במכלולים מורכבים או לחילופין חלקים איזוטריים שאותם רק היבואן מחזיק.

הבאתי את הדוגמה של שוויץ כדי להראות שאי אפשר לכתוב "חו"ל" באופן גורף, כי אם אתה בוחר מדינה שמתאימה לתיאוריה שלך, אז אני יכול לבחור גם אחרת.

אנחנו בהחלט צריכים לשאוף גבוה, אבל הקנטרנות והפרובינציאליות הזו מוציאה אותי מדעתי בכל הקשר שהוא. כשמישהו כותב על "חו"ל" מייד ברור שאין לו באמת מושג על מה הוא מדבר. כדי להגיע גבוה צריך לבחון דברים על בסיס ענייני ולא על בסיס אמוציות והשערות.

ברור שלכתוב "חו"ל" באופן גורף זה כוללני, אבל אני בטוח שהבנת למה המשורר התכוון במקרה הזה.

להתמרמר על זה שהכל פה יקר זו בכלל לא פרובנציאליות, זו המציאות המרה שבה אנו חיים, הכל פה יקר החל מלחם ועד קוקה קולה.

הבעיה מחמירה כשזה מגיע לשוק הרכב שהפך לפרה החולבת של המשק, פשוט עושק.

המחירים בישראל, בכל קנה מידה - יקרים כמעט מכל מקום בעולם (בטח אם לוקחים בחשבון את רמת השכר) תוסיף לזה את החובבנות המכנית שהמכונאי הישראלי הממוצע לוקה בה - וקיבלת מתכון מעולה למרמור פרובנציאלי עילאי.

(Sold) Chevrolet Aveo 2006

Citroen C3 2017

C5 Air Cross 2020

פורסם

[ATTACH=CONFIG]522519[/ATTACH]

אלה המחירים של נירון בחדרה ושם תסיים את הרומן איתם. מתחת לאף כ 5 דקות נסיעה מהם יש לך את אור חלפים היית יוצא שם על החלקים בחצי מחיר מזה..שמן של קיקס עולה כ 80 שח. מסנן שמן מקורי כ 50 שח. ולא חסרים מוסכים שהיו עושים את העבודה בחצי מחיר ממה שעשו לך...או שתלמד לעשות לבד זה יהיה הרבה יותר וזול.

פורסם
אלה המחירים של נירון בחדרה ושם תסיים את הרומן איתם. מתחת לאף כ 5 דקות נסיעה מהם יש לך את אור חלפים היית יוצא שם על החלקים בחצי מחיר מזה..שמן של קיקס עולה כ 80 שח. מסנן שמן מקורי כ 50 שח. ולא חסרים מוסכים שהיו עושים את העבודה בחצי מחיר ממה שעשו לך...או שתלמד לעשות לבד זה יהיה הרבה יותר וזול.

אני לא אחזור אליהם. לקחתי השבוע את הרכב לטיפול לאחר שקניתי חלפים במשה חלפים. ביקשתי מהמוסכניק להחליף נוזל בלמים והוא טען שלא צריך ורק מילא טיפה נוזל מהמיכל מילוי שמתחת למכסה מנוע. מהתופעה הזאת הזהירו בקבוצה בפייסבוק. התאכזבתי ואכן שנה הבאה אעשה מאמצים לבצע את הטיפול לבד.

Sent from my iPhone using Tapatalk

פורסם
לשלם 462₪ על עבודה זה שוד.

שנה לאחר מכן עשיתי את אותו טיפול עם חלפים מקוריים בחצי מחיר במוסך מורשה (לא יבואן)

Sent from my iPad using Tapatalk

לא נשמע הגיוני חצי מחיר על אותו טיפול ואותם חלקים בדיוק, כי הרי חצי מהמחיר זה עבודה, אז מוסך אחר לא חייב אותך על עבודה?

תוכל להציג חשבונית בבקשה?

פורסם
ברור שלכתוב "חו"ל" באופן גורף זה כוללני, אבל אני בטוח שהבנת למה המשורר התכוון במקרה הזה.

להתמרמר על זה שהכל פה יקר זו בכלל לא פרובנציאליות, זו המציאות המרה שבה אנו חיים, הכל פה יקר החל מלחם ועד קוקה קולה.

הבעיה מחמירה כשזה מגיע לשוק הרכב שהפך לפרה החולבת של המשק, פשוט עושק.

המחירים בישראל, בכל קנה מידה - יקרים כמעט מכל מקום בעולם (בטח אם לוקחים בחשבון את רמת השכר) תוסיף לזה את החובבנות המכנית שהמכונאי הישראלי הממוצע לוקה בה - וקיבלת מתכון מעולה למרמור פרובנציאלי עילאי.

אני מכיר את הענף הזה מכמה וכמה מדינות ומציאות פה לא שונה בהרבה מקומות אחרים בעולם המערבי.

סתם למשל בממלכה המאוחדת, עלול התיקון במוסכים מורשים היא מאוד גבוהה ועלות החלקים כנ"ל והתלונות הם בדיוק כמו פה! שהטיפול יקר, חלקי חילוף מקוריים מחירים בלי פרופוציה וחוסר מקצועיות.

ארה"ב די דומה, מוסכים מורשים (דילרים) יקרים אז מחפשים חלופות זולות במוסכים כללים של מקסיקנים.

פורסם
לא נשמע הגיוני חצי מחיר על אותו טיפול ואותם חלקים בדיוק, כי הרי חצי מהמחיר זה עבודה, אז מוסך אחר לא חייב אותך על עבודה?

תוכל לתציג חשבונית בבקשה?

יכול להיות כפי שאתה טוען שזה המחיר המקובל על עבודה במוסך יבואן.

עדיין אבל לטעמי זה המון כסף על טיפול כזה פשוט.

CCI30082019.jpg

פורסם (נערך)

את החזירות הזאת אתה רואה בעוד תחומים בישראל,צריך ללמוד לא לשלם יקר ולהשוות באתרים בחול,אולי המודל של רכישת חלקים עמצאית ותשלום רק על עבודה עדיף.

עכשיו חזרתי מהמבורג גרמניה,בירה בסופר במרכז העיר חצי ליטר בקבוק זכוכית 1.1 שקל,פה הישראלים רוצים להתעשר ומהר ולא קונה את הקלישאה שאנחנו רחוקים מאירופה אז זה יקר,עובדה שמדינות ערב הסובבות אותנו מייבאים במחירים הרבה יותר נמוכים

עריכה אחרונה על ידי levy
פורסם
אני לא אחזור אליהם. לקחתי השבוע את הרכב לטיפול לאחר שקניתי חלפים במשה חלפים. ביקשתי מהמוסכניק להחליף נוזל בלמים והוא טען שלא צריך ורק מילא טיפה נוזל מהמיכל מילוי שמתחת למכסה מנוע. מהתופעה הזאת הזהירו בקבוצה בפייסבוק. התאכזבתי ואכן שנה הבאה אעשה מאמצים לבצע את הטיפול לבד.

Sent from my iPhone using Tapatalk

אתה גם יכול לבקש עזרה בפורום לבצע כל טיפול או תיקון שתצטרך ולא חסרים אנשים שייתנדבו. אני גם מחדרה אין לי בעיה לשים עיין שאתה מבצע טיפול או תיקון ברכב וגם אם תרצה יש לי ציוד שתוכל להשתמש בו בכייף.

פורסם
יכול להיות כפי שאתה טוען שזה המחיר המקובל על עבודה במוסך יבואן.

עדיין אבל לטעמי זה המון כסף על טיפול כזה פשוט.

[ATTACH=CONFIG]522659[/ATTACH]

טוען שאתה פשוט עושה דמגוגיה, לא חצי מחיר ולא אותו טיפול.

• תוכן חדש...