Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2584 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לרוב רכבי קונצרן VAG ניתן למצוא מידע עדכני כמעט לכול דגם. אם לא מוצאים חינם קונים באיביי תקליטור בעלות של 20-50 דולר שכולל גם TSB וכול השאר.

ב VW מספיק אלזה אטקה ו VCDS ואתה מכוסה מכף רגל ועד ראש.

פורסם
ומאיפה יש למכונאי זמן לבדוק באינטרנט?

היום תחום ה IT קרוב מאוד לתחום הרכב, גוגל ויוטיוב החליפו ספרים עבי כרס ותוך מספר דקות אתה יכול למצוא פתרון ל 90 אחוז מהבעיות.

לא חייב לרדת לרזולוציה עמוקה כל כך, כמו איש IT שמחפש פתרון בגוגל או יו טיוב, ככה גם המוסכניק צריך לעשות. ועם כל ההתפתחות הטכנולוגית המטורפת היום מוסכניק שלא ישתפר, עוד כמה שנים לא יהיה רלוונטי.

פורסם

יש אצלי תוכנה שמכילה את כל הספרות הטכנית לדגמי קיה, כולל שרטוטים של כל חלק ובורג, עם מומנט סגירה ושלבי פעולה לכל אבחון כלשהו.

הדבר הזה חוסך המון ברדק וטעויות בדרך.

• ספונסר פורום
פורסם (נערך)

היום, המידע זמין ונגיש לכולם והרבה יותר זול מבעבר, אני היום משתמש במחשב מקורי של היצרן,ומשלם עבור מנוי שנתי לגישה לאתר היצרן.

גם עדכוני תוכנה וקושחה ניתן להוריד בתשלום נוסף דרך אתר היצרן בעלות סבירה של 20euro. והיום כבר ניצן למרוב תוכנה גם בעזרת סורקים אוניברסליים שתומכים בתקן J2354.

בנוסף, מאגרי המידע החיצונים השתפרו מאוד, ולעיתים אני מוצא את עצמי משתמש באוטודאטה, או אולדאטה וכו.. כי הן פשוטות ונוחות יותר מאתר היצרן.

בשנים האחרונות הבעיה שמתמודדים איתה מוסכים מחוץ לרשת היא לאו דווקא הגישה למידע, אלא בהחלפת רכיבים שנדרשים בקידוד אונליין מול היצרן כמו מחשבי תיבות הילוכים וניהול מנוע ,בתי פיוזים וכו..ואנחנו רואים איך התופעה הזו הולכת ומתרחבת ע"י יצרני רכב שמחפשים דרך להשאיר את הרכבים במוסכים המורשים.

אורן

עריכה אחרונה על ידי אורן שרותי רכב
פורסם

אני אישית חושב שכל מוסך חייב שיהיה אצלו את האוטודאטה עם חשבון פעיל יעלה כמה שיעלה וזה גם יעלה את רמת המקצועיות בתחום באופן משמעותי!

פורסם

עד כמה זה נפוץ ביצוע עדכון/קושחה תוכנה במכוניות עממיות והאם נוהגים לעשות כך בעיקר במוסכים מורשי יבואן ? ועד כמה קריטי לבצע עדכון כזה?

ממבט חטוף בפורום דובר על כך בעיקר בהקשר לקונצרן psa וvag.

פורסם

לפני חודש נכנסתי לטיפול באחריות של אויס בסוכנות של יונדאי ומסתבר שחיכה לי שם עדכון תוכנה לגיר שיצא לפני שנה+.

אם לא הכניסה למוסך מאמין שלא הייתי יודע על העדכון הזה בחיים.

פורסם
עד כמה זה נפוץ ביצוע עדכון/קושחה תוכנה במכוניות עממיות והאם נוהגים לעשות כך בעיקר במוסכים מורשי יבואן ? ועד כמה קריטי לבצע עדכון כזה?

דיי נפוץ אצל מרבית היצרנים.

גם הקידודים השונים שנדרשים אחרי החלפת יחידות בקרה או חלקים אלקטרוניים, הופכים מאוד נפוצים ומתעדכנים כל כמה חודשים.

פורסם
היום, המידע זמין ונגיש לכולם והרבה יותר זול מבעבר, אני היום משתמש במחשב מקורי של היצרן,ומשלם עבור מנוי שנתי לגישה לאתר היצרן.

גם עדכוני תוכנה וקושחה ניתן להוריד בתשלום נוסף דרך אתר היצרן בעלות סבירה של 20euro. והיום כבר ניצן למרוב תוכנה גם בעזרת סורקים אוניברסליים שתומכים בתקן J2354.

אתה מדבר על יצרן בודד ולכן הבעיה היא למי שורצה לתת שירות למספר רב של מותגים.

כמה עולה מנוי שנתי למידע של יצרן בודד?

20 אירו עבור עדכון תוכנה יחיד?

פורסם

בכול שלושת הגולפים האחרונים החל משנת 2000 לא היה שום עדכון קושחה. כול מוסך מומחה למותג VW יודע על קיומם של עדכוני קושחה ובדרך כלל נוהג לעדכן את הלקוח.

מאיפה המוסכניק יודע ? תמיד יש חברים של חברים שעובדים במוסך מורשה הייבואן וטלפון קצר והוא יודע את התשובה תוך דקות ספרות מבלי לחפור שעות באינטרנט.

איזה כייף לי :)

• ספונסר פורום
פורסם
אתה מדבר על יצרן בודד ולכן הבעיה היא למי שורצה לתת שירות למספר רב של מותגים.

כמה עולה מנוי שנתי למידע של יצרן בודד?

20 אירו עבור עדכון תוכנה יחיד?

כ-2500 יורו לשנה מנוי לאתר המק"טים, הטכני ולשרת הקבצים.

כן, 20 יורו לקובץ בודד.

וכן, לשני יצרנים,פג'ו וסיטרואן בלבד.

כל יצרני הרכב מאפשרים גישה לאתר הטכני בתשלום שעתי/יומי.

• תוכן חדש...