Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2589 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הדילמה של המוסכים הקטנים בארץ:

בארץ קיימים מאות מוסכים קטנים שיודעים את העבודה ונעזרים בסורקים על פי "צו השעה" ומתפרנסים בכבוד . לא פעם קורה שברכב יש תקלה שקשה לאתר גם כאשר יש סורק מחובר לשקע האבחון . המוסכניק מתחיל להתרוצץ בין הקולגות ולהרים טלפונים לחבריו במקצוע יש מקרים שכך הוא פותר את התקלה ויש מקרים בהם הוא מסיע את הרכב למוסך היבואן ושם פותרים את התקלה תמורת תשלום "מנופח". הסורקים שמשתמשים בהם מוסכי השירות הגדולים מטעם היבואנים הם סורקים שמכילים את כל המידע הטכני את כל הספרות הטכנית כולל הדרכה וכיוון לאיתור תקלות ולתכנות ולמידה מושלמים ומעודכנים , כולל סכמות ותרשימי חשמל , עדכונים זמינים ומיידים כולל כל ה-Recalls .

הסורקים הנמכרים למוסכים הם פשוטים יותר ללא שום גיבוי טכני "דלי מידע" , לכן המוסכניקים מחויבים תמיד להשלים את המידע החסר הלא קיים בסורקים הנפוצים בענף.

מוסך שלא שייך ליבואן חסר לו מידע טכני קריטי וחסרה לו תמיכה ממחלקת השירות של היבואן , אבל ! אל לנו לשכוח את האינטרנט ששם ניתן לחפש מידע בפורמים של "המכורים" לאותו סוג רכב שאנו מתעסקים איתו ורוצים לפתור בו תקלה או כשל .

בפורום יש מידע על כל תקלה לרכב שאתה מחפש מידע טכני עליו , באינטרנט זורם מידע חופשי, יחד עם זאת חייבים להיות זהירים כי המידע בפורמים הוא של חובבנים בלבד , לכן חייבים לברור את שפע המידע על אותה התקלה או אותו קוד תקלה , בד"כ המידע הוא חינמי . המידע תמיד זמין כך ניתן להתעדכן ולדעת מה הבעיות הכרוניות של אותם כלי רכב וללא ספק זה מאוד עוזר לצאת מפלונטרים , ניתן כמובן להיעזר בעלוני המידע הטכני "TBS" המספקים מידע טכני היישר מהיצרנים . כתבה מלאה בנושא כאוב זה תפורסם בקרוב במאגזין של איגוד המוסכים "מוסכים".

איש באר שבע שמאוד אוהב אותכם

פורסם

מה חדש חוץ מזה ?

מידע טכני זמין ועדכני היה ברשותי החל משנת 1999 כולל TSB והנחיות עבודה ושרטוטי חשמל מעודכנים מבלי שעבדתי במוסך מורשה הייבואן ואני בטוח שלעוד בעלי מקצוע רבים. בשנת 2002 גם שיתפתי מוסכים מסויימים במידע שהיה ברשותיי.

נראה על פניו שגילית עולם חדש...:shock:

איזה כייף לי :)

פורסם (נערך)

בוקר טוב.

אני חולק קצת על דברי ברזילי בציטוט : "מוסך שלא שייך ליבואן חסר לו מידע טכני קריטי וחסרה לו תמיכה ממחלקת השירות של היבואן".

יש מס' לא מבוטל של מוסכי יבואן, שיש להם כל הציוד + הידע (אמורים להיות) והטיפול שלהם בתקלות הוא כושל (יש מספיק סיפורים פה בפורום).

איני יודע בדיוק מה הסיבה (כח אדם לא מיומן / אי רצון להעביר ידע לעובדים / משכורות נמוכות).

גם אם יש לך ציוד מתוחכם ומתאים - לא תמיד משתמשים בו נכון / עושים את הלוגיקות הנכונות ע"מ לפתור תקלות (= מחליפים חלקים סתם).

אבל זה קצת סוטה מהדיון אולי.

עריכה אחרונה על ידי חולגי
תוספת

alfa 156 2.5.

פורסם (נערך)

אני חולק קצת על דברי ברזילי בציטוט : "מוסך שלא שייך ליבואן חסר לו מידע טכני קריטי וחסרה לו תמיכה ממחלקת השירות של היבואן".

לא הבנתי איפה פה אתה חולק על משהו.

נכון שגישה לספרות ולתמיכה היא לא ערובה למקצועיות ויכולת איבחון גבוהה.

אבל למוסך מן השורה אכן מאתגר הרבה יותר (ובעיקר יקר יותר) לקבל גישה לחומרים הללו.

עריכה אחרונה על ידי igal_zeltser

יום טוב גם לך

פורסם

אני מסתכל מנקודת מבט של לקוח. לצערי. אחרי ניסיון מר עם היונדאי בכמה מוסכים לא מורשי יבואן, שמתי לב שלרובם אין ידע, לא מגדילים ראש לחפש באינטרנט, וגרוע מכך מבצעים עבודות שלא פותרות את התקלה ולא אומרים ללקוח "אנחנו לא יודעים".

היה לפני הרבה שנים מוסך קטן ולבעל המוסך קראו ח', בבאר שבע. אחלה בנאדם. ישר, אמין, מקצועי וגובה מחירים סבירים מאוד. הלכתי אליו פעם עם סיטרואן C5 של קרובי משפחה עם בעיה בבלמים.

עוד לא הספקתי להכניס את הרכב והוא אמר לי "תשמע אחי, אני לא מבין ברכב הזה ולא רוצה להתעסק איתו, קח אותו למישהו שמבין, עדיף לחברה".

מבחינתי, זה שווה הכל. בנאדם שלא מנסה להתגלח על הרכב שלך, לא רוצה לעשות נזק, אלא אומר מראש, אני לא יודע, ולא מתבייש.

ביונדאי למשל היו כמה מוסכים שהלכתי אליהם והתביישו להודות שהם לא יודעים, שלחו אותי לחפש חלפים בכפר אל-עזי, ובסוף הסתבר שזה לא התקלה בכלל,

עובדים בלי לחפש באינטרנט, בלי לבצע בדיקות כמו שצריך, וחבל.

לא אומר שמוסכים מורשי יבואן צדיקים. ממש לא. אבל לצערי כלקוח, נתקלתי בהמון מוסכים לא מקצועיים, לא אמינים, והיה פעם אחת שטיפול עלה לי ביוקר, הרבה יותר ממוסך מורשה יבואן למרות שהצעת המחיר לא הייתה כך בהתחלה. מיותר לציין שלמוסך הזה לא אחזור יותר.

פורסם

לפעמים לא משנה הידע אליו נגיש המוסך אלא רמת העובדים.

מניסיון במוסך יבואן פורד נתקלתי בכל כך הרבה טיפולים לקויים של דברים פשוטים כך שאין לי שום ביטחון בהם שיצליחו לפתור תקלות מורכבות.

לדוגמא:

1. שכחו להחליף מצתים בטיפול

2. מכניסים את הפילטר מזגן בצורה מקווצ'צת שגורמת לירידה בביצועים שלו

3. שבירת קליפסים על ימין ועל שמאל

4. חוסר ידע בסיסי במערך ההידראולי המשותף לקלאץ ולברקסים (בפיאסטה).

לפעמים קיימת כל הנגישות שצריך לידע, אך אם אין מי שיקח אותו ויפיץ אותו בצורה טובה לעובדים הפשוטים אז זה לא שווה שום דבר.

פורסם

נכון, לא אומר שהם נקיים לגמריי. גם אל תשכח שלא פעם מדובר בזכיינים ולא תמיד מוסך ששייך ממש לרשת היבואן עצמה.

בצ'מפיון למשל, ב - 3 מוסכים שונים באותה העיר היה הבדל משמעותי במחיר, כמעט פי 2 על אותו טיפול (פשוט מוסך אחד הגזים עם המחיר שהוא ביקש על עבודה).

לצערי אני רציתי לטפל במוסכים המורשים של יונדאי, אבל אחרי חוויה רעה שהייתה לי עם 3 מוסכים שונים, התעצבנתי והחלטתי, אולי לא בצדק, שאני לא נכנס יותר למוסכים שלהם. בדיעבד חבר מהעבודה אמר לי שיש מוסך מורשה יונדאי קרוב אלי שנחשב דיי אמין ומקצועי, ואני חושב שחבל שלא נכנסתי אליהם במקום להפסיד המון ימי עבודה, זמן, עצבים, ורכב שהייתי צריך לשכור כי לא הצליחו לעלות על התקלה ברכב שלי בדיוק בזמן הכי לא מתאים.

פורסם

אנחנו בתור אנשי DIY ברמות שונות משתמשים במידע הזה המון.

מה שאני יכול לאמור זה שככל שהרכב מתיישן, יותר ויותר מידע מגיע לרשת.

למכוניות מעל נגיד 7-10 שנים על הכביש אפשר למצוא כל דבר. כולל ספרות טכנית של היצרן, מידע על כל התקלות הנפוצות ודרכי פתרון, סכמות, מק"טים של חלקים, כמעט הכל.

אבל למכוניות חדשות אין הרבה, אין כמעט שום דבר. לוקח מספר שנים עד שהמידע הזה זולג לרשת.

פורסם

לרוב רכבי קונצרן VAG ניתן למצוא מידע עדכני כמעט לכול דגם. אם לא מוצאים חינם קונים באיביי תקליטור בעלות של 20-50 דולר שכולל גם TSB וכול השאר.

פורסם

מידע זה לא רק ספרות יצרן ו TSB אלא גם מדריכים מצולמים שאנשים מעלים, דיונים בפורומים על תקלות נפוצות וכו'.

לדוגמא אם יום אחד תרצה להחליף כבל קלאץ' בברלינגו הישנה או נורה במאפרה, תריץ חיפוש ותמצא את המדריך שלי, בו זה מפורט הרבה יותר מאשר בספר יצרן :-)

מה שלרכב חדש יחסית כנראה לא תמצא.

אני נעזר הרבה מאוד במדריכים וסרטונים כאלה, לא במקום ספרות יצרן אלא בנוסף.

פורסם

מוסכים כללים פחות מסתבכים עם עבודות של פירוק והרכבה או החלפת חלקים, ההסתבכות היא בתקלות.

כל המידע שניתן למצוא בחינם באינטרנט, היא דל מאוד לעומת המידע ממקור ראשון שהיצרן מספק למוסכים המורשים שלו.

כל מוסך יכול לקבל גישה לחלק נכבד של המידע של היצרן, רק נדרש לשלם ואתה מחובר, לא צריך להיות מורשה של יבואן כזה או אחר.

כמות המוסכים הלא מורשי יבואן שכן מתחברים בתשלום למידע של היצרן, בניחוש מושכל, לא יותר ממספר האצבעות של כף ידי השמאלית ואני קרוב לוודאי מגזים צפונה.

כל זה ואני עוד לא מדבר על תוכנות האבחון של היצרן והיכולות שלהן בסיוע לפתור תקלות, כגון ביצוע עידכוני קושחה או תוכנה של יחידות בקרה או לימודים/אתחולים כאלו ואחרים.

אגב, גם עבור מקרה זה, אפשר לרכוש את המכשיר ואת התוכנה מהיצרן, רק שאין שום דרישה לזה.

פורסם

המידע בחינם קיים לדגמים ישנים, תקלות ופתרונות שכבר הרבה בעלי מקצוע מכירים ומצד שני התמיכה של היצרן והפצת עידכונים כבר הופסקה.

לדגמים חדשים, כאמור אין כמעט שום דבר.

פורסם

אני אישית מכיר 3 מוסכים לא מורשי ייבואן אשר יש ברשותם תכונת איבחון מקורית וגם מוחברים בתשלום לבסיס הנתונים של הייצרנים השונים מכאן ניתן להסיק שששתי כפות הידיים שלך לא יספיקו לנמנות את כול המוסכים אשר כן מחוברים.

פורסם

מכונאי מקצועי לא צריך להיות מחובר באינפוזיה לבסיס מידע של ייצרן הרכב או להיות מעודכן להוצאה האחרונה של ייצרן הרכב. תן למכונאי מקצועי רק את הטיפ הנכון והוא כבר ימשיך מכאן הלאה.

מכונאים מומחים לא מחפשים ספרות עדכנית. הניסיון שלהם זו חתיכת ספרות והם בדרך כלל מחפשים טיפים/טריקים כיצד לבצע את העבודה מהר יותר טוב יותר וגבוה יותר.

פורסם

אני לא ניתקלתי גם לא באחד... אולי רון.

יש מצב שמוסכים מומחים של מותג ספציפי ישלמו על זה אבל גם כאלו יש בודדים.

בקיצור יש פתרון נאות אבל מעדיפים לא לשלם כי זה לא משתלם הסכומים האלו עבור כל מותג.

• תוכן חדש...