Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2525 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
כדאי להזמין מהנדס מומחה מטעמך שיאמוד את הנזקים והתיקונים, אשר יגרמו ו/או גרמו לירידת ערך בדירתך.

לא הייתי מהסס בעניין זה, ובוודאי מומלץ שלא להסתמך על אנשי חברת הביטוח.

בהצלחה.

היום יצרתי קשר עם הבודק שבדק לי את הדירה בפרוטוקול מסירה והוא הנחה אותי כך:

לשלוח מייל מסודר לקבלן יחד עם כל הפרטים והנזקים ולדרוש תיקון של כל הנזקים, כולל פתיחת מרצפה בכל חדר לוודא שאין מים מתחת לשומשום,

וכמובן לאטום את כל החורים שמהם נזלו המים.

אם הקבלן מסרב, נבצע בדיקה על ידי הבודק ונמשיך עם הקבלן בבית משפט וכו.

אם הקבלן יסרב לפתוח מרצפות, לדרוש בדיקה בדגימה על ידי קידוח ושליחה למכון התקנים שעלותה יקרה ולכן כנראה יעדיף לפתוח מרצפות.

כאשר הקבלן יבצע את העבודה אזמין את הבודק לבדיקה מקיפה.

הבודק טוען שכל עוד הדירה באחריות קבלן אין מה להפעיל ביטוח.

מה דעתכם?

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

HU:PIONEER 5850MP,COMP:RAINBOW DREAM LINE SLX265,AMP1:JBL 75.4,AMP2:BAZOOKA ELA60.2

• תגובות 37
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)

כדי לסבר את העין:

הוצאתי את דוח בדיקת הרטיבות שבוצעה בדירה שלי לפני כ-7 שנים.

הבדיקה מבוצעת על ידי איש מכון התקנים (בכל זאת, יש כאן עניין משפטי). במקרה שלי דגם ב-4 מקומות שבחר (פינות די נסתרות). העלות היתה 1392 ש"ח (כנראה 1200 ש"ח בתוספת מע"מ).

אני מניח שאותו בודק שעליו אתה מדבר הוא שמאי ומהנדס, והחשוב - מטעמך. יש כאן שאלה חשובה של תזמון - האם לבצע בדיקה כבר כעת, בעוד כמה חודשים, או שתי בדיקות.

הייתי מתייעץ גם עם סוכן הביטוח. יתכן שמעבר ללו"ז הארוך ה"טבעי" של נזקים מסוג זה גם הקבלן ימשוך אתכם באף, ותרצו להפעיל ביטוח על מנת להשלים את התיקונים - ואת לתת לביטוח לריב עם הקבלן.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
ניר, האם אין השמאים מהנדסים עם התמחות בשמאות נזקים?

לא תמיד. חוות הדעת לירידת ערך שזורה בחוות דעתו של המהנדס, בתוספת ראשי נזק נוספים.

היום יצרתי קשר עם הבודק שבדק לי את הדירה בפרוטוקול מסירה והוא הנחה אותי כך:

לשלוח מייל מסודר לקבלן יחד עם כל הפרטים והנזקים ולדרוש תיקון של כל הנזקים, כולל פתיחת מרצפה בכל חדר לוודא שאין מים מתחת לשומשום,

וכמובן לאטום את כל החורים שמהם נזלו המים.

אם הקבלן מסרב, נבצע בדיקה על ידי הבודק ונמשיך עם הקבלן בבית משפט וכו.

אם הקבלן יסרב לפתוח מרצפות, לדרוש בדיקה בדגימה על ידי קידוח ושליחה למכון התקנים שעלותה יקרה ולכן כנראה יעדיף לפתוח מרצפות.

כאשר הקבלן יבצע את העבודה אזמין את הבודק לבדיקה מקיפה.

הבודק טוען שכל עוד הדירה באחריות קבלן אין מה להפעיל ביטוח.

מה דעתכם?

אני חולק על דעתו של הבודק.

קשה להבין מהכתב את הנזקים שנגרמו לך, ללא ביקור בנכס עם בדיקה מדוקדקת.

על כן, אני ממליץ להזמין חוות דעת פרטית ממהנדס מטעמך, שיאמוד את הנזקים, בהנחה שיש לך נזקים משמעותיים.

בהצלחה.

פורסם

זה חלק מהנזק, עדיין יורדים מים מתחתית הסינר גבס של הצינור ביוב וכעת מתגלים נזקים חדשים.

שלחתי מייל לקבלן אתמול, עדיין לא ענה לי.

מה דעתכם?757bce716259785d468a02806ffc6ffd.jpg396d4f5f8337ae60bac17d666d5a0fe4.jpg29fc6fc53c947b608f3d5dcd6cd08b71.jpga96c3a28fe0e72829e30fc0847fecb20.jpg

HU:PIONEER 5850MP,COMP:RAINBOW DREAM LINE SLX265,AMP1:JBL 75.4,AMP2:BAZOOKA ELA60.2

פורסם (נערך)

שזוהי רק התחלה

אתה בטוח שצינור מילוי הניאגרה זו התקלה היחידה?

אני רואה טיח שנפל מהקיר?

מתחילות לעלות לי מחשבות שבנוסף לשמאי, ומהנדס אתה צריך גם מאתר דליפות (כדי לוודא שאין מקור נוסף) ועורך דין. ולשתף פעולה עם הדייר שמתחתיך וכנראה גם עם אלה שלידך, סביר שגם הם נפגעו.

אני לא מקצוען, לא ראיתי את הדירה, אבל אין לי ספק שמדובר כאן בנזק בשיעור מאות אלפי שקלים, ואני מדבר בלשון רבים. התיקון של הסיפור הזה הוא עניין של לפחות חצי שנה אחרי שהדליפה פוסקת.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
זה חלק מהנזק, עדיין יורדים מים מתחתית הסינר גבס של הצינור ביוב וכעת מתגלים נזקים חדשים.

דני, תוכל להעלות עוד תמונות מהנזקים?

עדיף כאשר הבית מואר, בשעות הבוקר או הצהריים.

נזקי מים הם "תורה" בפני עצמה, גם כאשר עורכים חוו"ד לנזקים. מדובר בנזק שקשה לעיתים לאתר, ויכול להחמיר במהירות הבזק.

מהתמונות נראה שיש נזק לדירה, על כן ממליץ לך לפנות בהקדם למהנדס מטעמך, שיבדוק את הכשלים שגרמו לרטיבות, ואת אומדן עלות התיקון.

פורסם (נערך)

אז היום כבר כמעט שבוע מההפצה והנזקים נראים חמורים יותר מיום ליום.

עדיין יוצא מים מהשיפול (בתמונה הראשונה),

בנוסף כל הקירות והתקרות נראות גרוע יותר(מצורפות תמונות באור יום), כמו כן ישנו קצף שעולה בין הריצופים במספר מוקדים.

כדאי כבר עכשיו להזמין שמאי?

או להמתיו ולראות כיצד יפעל הקבלן?

תודה רבה.91a0eaf5818e3da59d3656bbe1e768b8.jpg11eadb66bb9ad6d1cbf0f291c739dc67.jpg9d325cfb4c846fc90f5a9ca5a0e47f42.jpg47ba31b98f66c0784cb56437e4db1b4c.jpgf6c06652fd7edaa8f1cae01bf252a061.jpgbe5fb7da2b998dfd027dd290eb4f8317.jpg

עריכה אחרונה על ידי dany

פורסם

לעניות דעתי ולפי תיאורך והתמונות, יש עדיין נזילה פעילה בקומה שמעליך.

לא הגיוני שכל מה שרואים פה זה מצינור של ניאגרה.

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם (נערך)

תראה מה כתבתי לך שלשום (הודעה #20)

מתחילות לעלות לי מחשבות שבנוסף לשמאי, ומהנדס אתה צריך גם מאתר דליפות (כדי לוודא שאין מקור נוסף) ועורך דין. ולשתף פעולה עם הדייר שמתחתיך וכנראה גם עם אלה שלידך, סביר שגם הם נפגעו.

העסק הזה נראה חמור מאד. אל תחכה לביטוח, שלם למאתר מכיסך, ואל תחכה לאף אחד אחר, כי הנזקים מצטברים מדקה לדקה.

אתה זקוק לשת"פ של כל השכנים, ובמחיוחד בקומה שמעליך. המאתר ישתמש בכל מיני כלים וזקק לגישה לכל הדירות הנפגעות ויתכן שגם לנוספות ולרכוש משותף (כמו מרתף).

אני שילמתי למאתרים מספר פעמים, סדר גודל של 1500-3000 ש"ח (באיזור חיפה. לא יודע מה המחירים במרכז). וודא שאתה לוקח מאתר מהשורה הראשונה, כיון שגם בתחום הזה לא חסרים חאפרים.

פורסם
לעניות דעתי ולפי תיאורך והתמונות, יש עדיין נזילה פעילה בקומה שמעליך.

לא הגיוני שכל מה שרואים פה זה מצינור של ניאגרה.

גם אם הצינור זרם כמעט עשר שעות על הרצפה מעליי?

פורסם

כן. אבל זו כמובן ספקולציה שדורשת בדיקה בשטח.

תחשוב שחלק גדול מהמים ניגר ולא הכל חלחל אל מתחת לריצוף ומשם לכל הדירה שלך.

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם

עם מים הכל אפשרי. ועדיין - חפש מקור נוסף. עדיף להוציא היום 2000 ש"ח ולעצור נזקים שיכולים להגיע לסדרי גודל יותר.

פורסם
אז היום כבר כמעט שבוע מההפצה והנזקים נראים חמורים יותר מיום ליום.

עדיין יוצא מים מהשיפול (בתמונה הראשונה),

בנוסף כל הקירות והתקרות נראות גרוע יותר(מצורפות תמונות באור יום), כמו כן ישנו קצף שעולה בין הריצופים במספר מוקדים.

כדאי כבר עכשיו להזמין שמאי?

או להמתיו ולראות כיצד יפעל הקבלן?

תודה רבה.

פעל במהירות והזמן מהנדס מטעמך, שמתמחה באיתור נזילות.

צור קשר עם יגאל ברגמן 03-6059271 (נמצא בהרצליה).

פורסם

תודה רבה על כל העצות,

האם אוכל להלביש על הקבלן את החשבונית של הבודק?

תודה.

פורסם

זו הבעיה הכי קטנה שלך. בודאי שתוכל לתבוע, אבל, כפי שכתבתי, תזקק גם לעורך דין, כיון שסביר שהסכומים מעל לה של תביעות קטנות. שוב, הוועץ בסוכן הביטוח שלך, יתכן שתצטרך לתבוע אותו כדי לקבל טיפול בלו"ז סביר ואז הביטוח כבר יתבע את הקבלן ואת השכנים בשיבוב. וזאת למרות מה שכתבתי על לוח הזמנים לתיקון, שיתחיל רק בעוד מספר חודשים (לא כולל עצירת דליפות, אם יש צורך בכך).

• תוכן חדש...