Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2633 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

המחשב שלי מורכב כרגע בתוך מארז ג'נרי ב-150 שקל שרכשתי לפני שנה.

הרכבתי 4 מאווררים של 140MM מחברה יחסית איכותית כאשר שניים מהם נמצאים בחזית ועוד שניים בתקרה + מאורר 140MM באגזוז.

הבעיה שהמחשב רועש בצורה שדי מתיש לשבת לידו פרק זמן ארוך.

שקלתי לשדרג למארז יותר איכותי לדוגמא bequiet 801, אבל לאחר מחקר ברשת גיליתי להפתעתי שמארזים מהסוג הזה לא בהכרח יוצרים מערכת יותר שקטה.

מאחר ומדובר במארז סגור ויחסית אטום המאווררים צריכים לעבוד במהירות הרבה יותר גבוהה על מנת לשמור על טמפרטורה סבירה והפוך על הפוך המארזים האלה יכולים להיות אפילו יותר רועשים ממארזים פשוטים ופתוחים (עם רשת מקדימה).

הדרך הטובה ביותר לבנות מערכת שקטה היא להתחיל להוציא מאווררים.

חשבתי לרכוש מארז של coolermaster h500 mesh שמגיע עם 2 מאווררים של 200MM (!) שפועלים במהירות 800RPM ודוחפים יותר אוויר מ-4 מאווררים של 140MM.

בשלב השני אחליף את הקירור האקטיבי של המעבד תוצרת Arctic cooler בגוף קירור פאסיבי לדוגמא Heligon SST-HE02

במילים אחרות אני מוריד 3 מאווררים 2 מאווררי 140MM + המאוורר של המעבד

התיאוריה שלי שתנועת אוויר מכיון מאווררי 200MM תהיה מספיק חזקה על מנת לקרר גם את המעבד.

הגיוני? יש המלצות לשיפור?

המעבד הינו I5 - 8400 ללא OC.

כרטיס מסך 1080 GTX

עריכה אחרונה על ידי ChemGuy85
פורסם

לפני שאת רץ להחליף דברים ולהוציא כסף, תבדוק שהכיוונים של המאווררים הנוכחיים שלך נכונים ויש תנועת אוויר נכונה בתוך המארז. מסתבר שגם את זה אפשר לעשות לא נכון.

ואם אתה מחליט להחליף/להוסיף בסוף, הנה עוד סרטון שכדאי לראות. כי מסתבר שמהירות וגודל זה לא הכל.

[video=youtube;Mdx9U-KW038]

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

אני באותו הסיפור, המארז יושב כ70 סנטים ממני וכל טיפת רעש מטריפה אותי, מכיוון שאין לי זמן ומזומנים להרכיב מארז פאסיבי לחלוטיין כולל הכרטיס מסך- החלטתי לימכור ולהמשיך לעבוד על הנייד החרישי.

מבחינת המעבד לא יהיה לך בעיה לקרר אותו עם קירור מאסיבי של נוקטואה, הבעיה לדעתי זה הכרטיס מסך אם הוא לא מפריע לך בעת עבודה.

עוד עניין חשוב- תנסה להפעיל את המחשב ללא מאוררים לכמה דקות ושים לב שאין לך COIL WHINE- במיוחד מהכרטיס מסך שאתה גולש ברשת וכו'- כי זה יכול להטריף ברגע שתצליח להשתיק את המאוררים ותגלה רעש חדש שלא שמעת לפני.

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם

אצלי המארז נמצא על הרצפה במרחק 1 מטר ממני והרעש כל כך חזק שכל פעם שאני מכבה את המחשב אני נדהם כמה החדר הופך ליותר שקט.

חשבתי גם להחליף את הספק הנוכחי שלי Hydro G של FSP בספק פסיבי לדוגמא Seasonic 460W נצילות אנרגטית פלטינום.

השאלה אם 460W יספיק בשביל להחזיק את המערכת.

פורסם

אין דבר כזה קירור מים בחומרה. קירור מים ואוויר זה "אותו דבר", פשוט הרדיאטור נמצא במקום אחר בקירור מים.

אם אתה רוצה שקט, תקנה רק מאווררים של NOCTUA (או BEQUIET אם אכפת לך מהנראות). אל תקנה קירור "פאסיבי" לCPU, תקנה אחד של NOCTUA\BEQUIET.

לסיכום: שים 1-2 מאווררים INTAKE בחזית, 1 או 2 מאווררים למעלה כEXHAUST, ועוד אחד מאחורה כEXHAUST. הקירור שתקנה של NOCTUA\BEQUIET יספק עוד 1-2 מאווררים על הגוף קירור עצמו.

לבסוף תנסה לקנות ספק כח שהוא יחסית אוברקיל, ככה שהמאווררים שלו לא יפעלו בLOAD רגיל, זה אמור לתת לך עוד שקט.

פורסם

בקירור מים הבעיה היא אחרת- רעש המשאבה, לבעלי אוזניים רגישות זה מורגש מאוד, לי יש ניסיון עם ARCTIC FREEZER 240 וANTEC KULER K240 ובשניהם שמאתי את המשאבה וזה הטריף אותי למרות שמבחינת המחשב הוא היה שקט יותר, למשאבה רעש אופייני שונה ומיוחד, מי שלא רגיש אז זה פיתרון מעולה בשבילו.

בשביל המעבד שלו כל קירור ענק כמו נוקטואה D14/15 יספיק, הוא יוכל לכוון שכמעט המאורר לא יכנס לשימוש, הבעיה לדעתי מה עושים עם הכרטיס מסך בעת מישחק שהמאוררים על סל"ד מקסימלי.

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם

אתה רוצה פתרון בתקציב נמוך - תוציא ספוג מילוי מקרטונים של לפטופים, ותדביק אותו בתוך המארז.

כי אמרת מארז גנרי - אמרת הכל. במארזים הפשוטים יש פח זול וזק ואפס השקעה בבידוד רעשים או תכנון זרימת אוויר.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

מחזק. תחליף מארז לאחד עם שם.

גם לי היה מחשב במארז ג'נרי. באיזה שהוא שלב, הצטברו כוננים שלא היה לי עצבים לסדר+ניהול כבלים והכל, אז מסרתי את המחשב לחבר הפורום ארז וולף (פיסיהוליק) לסידור- ועל הדרך, התעניינתי במארז חדש.

נדהמתי מהתוצאה- כמעט שאין רעש.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם (נערך)

איזה מחשב יש לך (מעבד, כרטיס מסך) ואיזה קירור בדיוק יש למעבד? עריכה: 8400 ו 1080. סה"כ מערכת סטנדרטית. איזה קירור בדיוק?

זה לא כל כך מורכב ליצור מערכת סטנדרטית ושקטה. ולא בהכרח צריך להתפרע עם קירור למעבד. אסדר לפי קטגוריות:

קירור למעבד: סתם לדוגמא, יש לי i5 6500 (אותו TDP כמו המעבד שלך) עם קירור freezer 7 pro וגם במאמץ מלא (וזה קורה רק ברינדורים בערך, במשחקים לא) כמעט ולא שומעים את הקירור. 65w זאת לא בעיה לקרר.

מארז: לגבי מארז, מארזים שמיועדים לשקט, עם סירקולציה נכונה הם הפתרון הטוב.

אצלי המערכת יושבת ב Define R4 (נרכש לפני כמה שנים מחבר פורום, אגב), עם סהכ 3 מאווררים 140ממ. המערכת שקטה לחלוטין, הטמפ' מצויינות, וכבונוס הכל קל מאוד למודולציה.

מאוררים: מאוררים איכותיים אשר ניתן לשלוט על מהירותם. אצלי במהירות של 500rpm במנוחה ומטפסים עד 1100 במאמץ. אחד מהם noctua redux ואני ללא ספק ממליץ עליהם. נושא השליטה במאוררים תלויה גם בלוח. כיום גיגהבייט מאפשרים לשלוט גם במאוררים שאינם PWM באמצעות שליטה על המתח.

ספק כח: הספק שלך לא אמור להרעיש במנוחה ובמאמץ סביר, אבל תמיד אפשר לדאוג לספקים שמכבים את המאורר לגמרי בעת מנוחה, למרות שזה זניח . אצלי יש S12G-450 עם מאורר איכותי והוא חרישי בערך.. תמיד. למרות שהמאורר עובד.

כונן קשיח: גם יכול ליצור הרבה רעש, במיוחד לקראת סוף חייו. כאן הפתרון מעבר ל-SSD או בידוד רעשים טוב יותר..

ככלל, ממליץ להתחיל מהגורם שהכי מרעיש במאמץ ומשם מתקדם. מבחינת מארז אין על מה לדבר. להחליף.

עריכה אחרונה על ידי Ooga
פורסם (נערך)

מה הסל"ד של מאווררי המארז?

תנטרל אל כל המאווררים תבדוק רעש, תוסיף כל פעם אחד כדי לראות איזה מאווררים מרעישים.

כמו שאמרו תראה איזה מאווררים מחוברים ללוח ואם ניתן לשלוט על המהירות שלהם, אני עם לוח בין 9 שנים ושלטתי על מהירות המאוור של המעבד עם 2 חוטים, פשוט לא רואה את מהירות הסיבוב.

מה שצריך לעשות זה לבנות פרופיל קירור למאוורר דרך הביוס או דרך תוכנה, שיסתובב לאט כשהטמפ' נמוכה ויגביר ככל שהטמפ' עולה, התוכנה החביבה עלי היא speedfan, כתבתי מדריך קצר בזמנו. בגדול יש גישה של מארז מאוורר עם מאווררים שמסתובבים לאט. או מארז אטום יחסית עם חוסם רעשים שבו המאווררים בטמפ' נמוכה גם מסתובבים לאט ובזמן מאמץ מגבירים את הקצב, הוא יכול להסתובב בקצב של מארז מאוורר אבל הטמפ' תהיה גבוהה יותר, יש אינסוף אפשריות של אוורר וחסימת רעשים לעומת טמפ' ורעש, יש מארזים שעושים הכל טוב יחסית, למשל fractal design define.

עוד טריק זה מארז מושתק יחסית עם הרבה מאווררים שקטים, לא תמיד ספק עם הספק גדול יותר יהיה שקט יותר כי לפעמים יש לו פרופיל קירור אגרסיבי יותר, אתר שמשווה רעש של ספקים, אין את כל הספקים, אבל ניתן למצוא ספקים שקיימים. https://www.cybenetics.com/index.php?option=database

עריכה אחרונה על ידי none77
  • 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

עדכון:

רכשתי מארז NZXT H700.

הבדל של שמים וארץ מבחינת בידוד רעשים ועיצוב.

פעם נוספת אני לומד לקח שזול בטווח ארוך יוצא יותר יקר.

פורסם
כמה יותר יקר זה קירור מים?

משהו מוכן ? לא כזה יקר...

קאסטום ? יקר גם יקר אבל נותן ביצועים ממש טובים ומאוד שקט, מניסיון של שנים אבל מיועד רק בעלי גישה טכנית טובה.

לגבי רעש משאבה , אצלי כמעט ולא היה - השתמשתי במשאבה של eheim בספיקה של 1200 ליטר\שעה עם ראש של 5 מטר, מעולה .

על החוק להיות אדפטיבי בהתאם לרוח הזמנים

פורסם

נקודה שהוא לא התייחס זה אזור הvrm שיכול בעצמו לגרום להאטה של המעבד.

מצד אחד בקירור מים האזור פתוח לזרימת אוויר מצד שני קירור אוויר מזרים אוויר באזור זה, בקירור מים חשוב יותר לוודא זרימת אוויר טובה במארז כדי שלא תהיה האטה באזור הvrm, כי גם כרטיס מסך לא מפוח מפזר אוויר בתוך המארז (חשוב גם בקירור רגיל), בעיני הקירור הטוב ביותר לרוב המשתמשים שלא עושים המהרה או המהרה קטנה זה קירור אוויר שזורק אוויר לכיוון הלוח, נכון שהאוויר הזה חם יחסית כי הוא יוצא מהרדיטור אבל עדיין יש זרימת אוויר, אותו עקרון של קירורי הסטוק, הם גם קלים יותר מקירורי המגדל, הקירור שהראו בסרטון שוקל כמעט קילו וחצי, לנוקטואה יש קירורים מעולים כאלה.

• תוכן חדש...