Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

לנצ'יה בטא זגאטו - כדאי?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7747 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הכל טוב ויפה - אבל אני בכל מקרה לא ממליץ להחזיק רכב כזה כרכב ראשון (לנסיעות יומיומית? ) - ולא רק בגלל אמינות, גם בגלל בעייתיות מסויימת בזמינות חלקים (גם חלקי פח במידה ותצטרך).

היות והרכב גם נדיר במידה מסויימת - שימוש יומיומי ישחוק אותו במהרה.

LOTUS ELAN PLUS 2 S130 1972, MG MIDGET 1963

CJ-7 GOLDEN EAGLE 1978, טילון ICM 1960,1962,1959....אופנוע "צבי"

וספה 1957, 1959,1963 ..."גיפ'" פורד GPW 1943..ב ס א WM20 1940 ועוד..

פורסם

יפה - הבנת לבד!!

פורסם

ברמת השרון יש מישהוא עם לנצ'יה כזאת (אדומה), יפה ומטופחת והוא עושה בה שימוש יומיומי.

כמובן שמכונית כזאת מצריכה תשומת לב ותחזוקה שוטפת והקושי הוא בעיקר בהשגת חלקי חילוף.

בברכה - רפי לין :-)

פורסם

הרכב הנ"ל דורש השקעה רבה מאוד, ובעיית החלפים תהיה רצינית.

אני אישית בדקתי אותו והרכב צריך המון זמן השקעה ושיפוץ כללי מהשאסי עד לסמל, אומנם הרכב מהמם וייחודי לא רק בשוק הישראלי אלא בעולם כולו, לא יוצרו\שרדו הרבה בטה זגאטו...

מבחינה מכנית היא זהה לבטה קופה (מנוע 2000 סמ"ק) אבל תהייה בעיית חלקי פח.

פרוייקט שיפוץ רציני- רק לאדם המתאים כלכלית ונפשית (לא להתייאש...)

לא מתאים כלל לנסיעות יומיומיות, הרכב צריך להישמר בקפידה, האדומה המדוברת במצב יוצא מן הכלל לכן אין טעם להשוות.

אלפא רומאו ספיידר V6 3.2 בציר 2007

טל שביט (1955-2011) זה לא אותו הדבר בלעדייך, אתגעגע לנצח.

פורסם

לא מתאים לנסיעות יומיומיות? אתם מדברים מנסיונכם?

אז תנו לי לספר לכם מנסיוני בחמש שנים האחורנות עם לנצ'יה בטא קופה שמבחינה מכנית זהה לחלוטין לזגאטו (גם חלקי פח רבים משותפים).

בחמש שנים האחרונות אני משתמש ברכב יום יום לנסיעה לעבודה (כ-15 ק"מ לכל כיוון), בפקקים, בגשם, בכביש המהיר ובעיר ואין עם זה שום בעיה (למעט דו"חות מהירות, כפי שאפשר לראות בתמונת הסמלון שלי...)

לאחר שרכשתי את הלנצ'יה עשיתי לה אוברול, ומאז טפו טפו זה רק טיפולים שוטפים ובלאי נורמלי לנסועה. הרכב בנוי לשימוש יום יומי, השאלה היא האם הנהג בנוי לשימוש יום יומי ברכב עם קלאץ' קשה, מתלים קשיחים, הגה כבד (אלא אם כן הזגאטו הזו מצויידת בהגה כח הנדיר), ובכלליות כל השטיקים של רכב ישן.

כשכבר משהו מתקלקל אז זמינות חלפים היא לא בעיה היסטרית למי שיודע להזמין מהאינטרנט או להסתובב בין בתי מלאכה ולהתאים או לארגן שיחרטו חלק. מה שכן - לפעמים טיפולים פשוטים משביתים את הרכב ליותר מיום יומיים בגלל שצריך להתרוצץ בשביל חלקים.

חלקי פח אכן אין להשיג בארץ - אבל לאיזו מכונית ותיקה יש חלקי פח זמינים?!?!? אם יש בלגנים רציניים צריך לפרנס פחח טוב. וחלודה זו קצת מחלה של הדגם, בעיקר במסגרות החלונות, תחתית הדלתות ודלת תא המטען.

מחלה נוספת היא באגים קטנים ומעצבנים במערכת החשמל שנובעים רובם ככולם מחיבורי מינוס לקויים לשלדה או מאילתורי חשמל שהרכב עבר על ידי חאפרים במרוצת הדורות.

חוץ מזה, מכנית הרכב די אמין.

צריך לקחת בחשבון שכדי להחזיק רכב כזה במצב נורמלי בלי לפשוט רגל ובלי להשאיר אותו במוסכים שיודעים רק להחליף שמן לדייהו לאנוסים, החיים הרבה יותר קלים אם מכירים כמה אנשים שיודעים לטפל בו ושיש להם גם נגישות מסויימת לחלפים. למי שיקנה את הרכב אני אשמח לייעץ ולעזור וכן להכיר לו את הנפשות הפועלות.

לסיכום - הרכב יכול לשמש כרכב יום יומי, בדיוק עם אותן פשרות שצריך לקחת בחשבון כשמשתמשים בכל רכב ישן כרכב יום יומי. וצריך לקחת אותן בחשבון כדי למנוע עוגמת נפש.

פורסם

לא ממש הצדקת את רכישת הרכב הנ"ל לשימוש יומיומי נכון??

פורסם

לא יכולתי להתאפק: האם העובדה ששינית את הסמלון שלך למכונית מעניינת אחרת מרמזת על כך שהמכונית שכיכבה בו נמכרה?

ידיד

פורסם

לצערי (במידה כזו או אחרת) התשובה חיובית.

פורסם

הלנצ'ייה בטא היתה הלנצ'ייה הראשונה שהתבססה על מיכללי פיאט,והיתה הוכחה נהדרת ליכולתה של לנצ'ייה בפיתוח מכוניות בעלות הנעה קדמית.רק חבל שנגע החלודה חיסל אותן בעודן בצעירותן...איכות הפח,כמו גם הבנייה בכלל,היתה ירודה להפליא,ותוך חודשים ספורים מהרכישה הופיעו הפיטריות הראשונות שבישרו על החלדה כללית תוך פרק זמן קצר.גם במקרה הדלתא היתעקשו לנצ'ייה לפתח שילדה עצמאית,ולא להתבסס על שילדתה המאד בינונית של הריטמו,והתוצאה היתה מצויינת.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם
הלנצ'ייה בטא היתה הלנצ'ייה הראשונה שהתבססה על מיכללי פיאט,והיתה הוכחה נהדרת ליכולתה של לנצ'ייה בפיתוח מכוניות בעלות הנעה קדמית.רק חבל שנגע החלודה חיסל אותן בעודן בצעירותן...איכות הפח,כמו גם הבנייה בכלל,היתה ירודה להפליא,ותוך חודשים ספורים מהרכישה הופיעו הפיטריות הראשונות שבישרו על החלדה כללית תוך פרק זמן קצר.גם במקרה הדלתא היתעקשו לנצ'ייה לפתח שילדה עצמאית,ולא להתבסס על שילדתה המאד בינונית של הריטמו,והתוצאה היתה מצויינת.

החלודה שהרגה את הלנצ'יות הראשונות והרגה את השם של לנצ'יה באירופה בשנות השבעים הייתה מחלה של הדור הראשון של הבטות בשנת 72.

הסיבה הייתה מעניינת - פיאט בנו את מרכב המכוניות מפלדה שהם קיבלו בעסקת בארטר עם ברית המועצות תמורת סיוע לתעשיית הרכב המקומית. הפלדה שהתקבלה הייתה מאיכות ירודה מאוד ומכוניות התחילו להחליד ממש כמה חודשים לאחר שירדו מפס הייצור.

באנגליה, לנצ'יה קנתה בחזרה את המכוניות מהלקוחות שהתלוננו ושלחה אותן לגריטה.

אחרי זמן קצר העניין סודר, התחילו להשתמש בחומרים נורמליים ולמגן אותם, אבל הנזק התדמיתי כבר נגרם.

דבר דומה קרה, אגב לפולקסווגן בשנת 62 או 61, כשחיפושיות מאותה שנה נרקבו מהר מאוד, אבל פולקסווגן הצליחו להשתיק את העניין בלי שמוניטין החיפושית ייפגע. אבל עד היום מכוניות מהשנתון הזה הן די נדירות כי מעטות שרדו.

אה, ירון - לדעתי הרכב המומלץ לנסיעות יומיומיות לעבודה וחזרה הוא רכבת ישראל, בשיא הרצינות.

פעם גרתי ברחובות ונסעתי לעבודה ברכבת וזה היה פשוט נפלא. נוח, שקט, משתלם כלכלית.

מה שאני אומר זה שלנצ'יה בטא זה לא משהו שבלתי אפשרי להשתמש בו יומיומית כמו שכתבו. זה אפשרי ועוד איך, ובמגבלות הכלכליות שלי זה מה שאני עושה כבר חמש שנים, למרות שהייתי מעדיף שהיא תהיה רכב סופי שבוע בלבד מתוך רצון לשמר אותה ומעצם העובדה שהיא לא הרכב הכי נח לשבת בו בפקק.

פורסם
אה, ירון - לדעתי הרכב המומלץ לנסיעות יומיומיות לעבודה וחזרה הוא רכבת ישראל, בשיא הרצינות.

פעם גרתי ברחובות ונסעתי לעבודה ברכבת וזה היה פשוט נפלא. נוח, שקט, משתלם כלכלית..

לא ביום ראשון בבוקר או חמישי בערב, ולא בהכרח משתלם כלכלית.

בברכה,

גלעד

פורסם

בתור אחד אשר שנהג בלנצ'יה יותר ישנה כרכב יום יומי , אני יכול להעיד שאין שום בעיה להשתמש ברכב ביום יום , פשוט צריך להקשיב לו . לי באוטו יש מצמד יותר קשה , מתלים יותר קשים ובכלל הוא אוהב לשלוח את ישבנו \ אפו לכל מקום אשר חפץ לו . אני כל יום מתאהב באוטו יותר ויותר. :inlove:

כיום נבצר ממני לנסוע בו עקב שלילה !!!

*** פרחי , הבטא לא היתה המכונית הראשונה בעלת הנעה קידמית של לנצ'יה , היא היתה המכונית הראשונה בעלת הנעה קדימית שלנצ'יה עמדה תחת קונצרן פיאט.כשפיאט ניכנסה התחילו כל הבעיות האמינות כמו חלודה ושות' , לי באוטו אין שום חלודה ובכלל האוטו אמין ביותר !!!

אבל אוטו איטלקי זה מין אוטו כזה שמתאהבים בו למרות כל הבעיות שהוא עושה לך , יש ליידע את הבחור שמעוניין לקנות את הבטא .

אסף.

לנצ'יה פולביה קופה ראלי 1969 HF (מאוד מיוחדת)

לנצ'יה פולביה קופה ראלי 1972 HF

• תוכן חדש...