Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

לנצ'יה בטא זגאטו - כדאי?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7747 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אבל אוטו איטלקי זה מין אוטו כזה שמתאהבים בו למרות כל הבעיות שהוא עושה לך , יש ליידע את הבחור שמעוניין לקנות את הבטא .

נקשרים כמעט כל מכונית עם אופי שמוציאה את הנשמה, ככל שמתעסקים בה יותר - מתאהבים בה יותר.

ואם אני לא טועה הרכב המדובר עמד הרבה מאד זמן (היו פה תמונות שלו כשהוא עמד - ויכול להיות שאני מחליף אותו עם אחר בצבע זהה) מה שאומר שרף הבעיות שלו לא יהיה נמוך...

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
ואם אני לא טועה הרכב המדובר עמד הרבה מאד זמן (היו פה תמונות שלו כשהוא עמד - ויכול להיות שאני מחליף אותו עם אחר בצבע זהה) מה שאומר שרף הבעיות שלו לא יהיה נמוך...

אין דבר העומד בפני הרצון (והממון). אין בעיה שהיא בלתי פתירה, אפילו פה בארץ ולא בעשרות אלפי שקלים. לא מדובר בבוגאטי 57.

אבל צריך לקחת את כל זה בחשבון. צריך לקחת בחשבון ש"יישור קו" ברכב כזה זה קצת יותר מסובך מברכב שנת 94 בגלל זמינות חלקים וחוסר היכרות של מכונאים עם מחלות אופייניות.

צריך לקחת בחשבון שזה עדיין לא רכב אספנות, אז אם הוא עמד תקופה מסויימת צריך לשלם את הטסטים כדי להעביר בעלות, ובעיקר צריך לקחת בחשבון שעד שלומדים להכיר את הרכב ולמה צריך "להקשיב" בו, יהיו בעיות מתסכלות.

אני לא אומר את זה סתם. כאב לי הלב מאוד לראות שבטא קופה ממש מיוחדת שבעלים קודם השקיע בה את הלב הנשמה והכיס, התגלגלה לידיו של בחור צעיר שקנה אותה די בזול בגלל שהיא עמדה תקופה אצל מישהו שלא ידע איך להתמודד עם אחזקת רכב ישן. הבעלים הנוכחי קנה אותה בזול וחשב שלהרים אותה למצב נסיעה יומיומי זה בחינם או בגרושים. וזה לא כך. ממה שראיתי לאחרונה, הרכב לאט לאט נמכר לחלקים ואני בספק אם יחזור לכביש אי פעם.

צריך לקחת בחשבון שרכב כזה, אפילו במצב טוב - זה פרוייקט. מי שאין לו סבלנות ורזרבה של כמה אלפי שקלים, שלא יחשוב שיהיו לו חיים קלים. למרות שכשהרכב במצב טוב אין איתו שום בעיות מיוחדות והוא אמין יחסית לגילו ולסגמנט השוק אליו הוא שייך.

אין מציאות ואין ארוחות חינם. רכב שנראה מציאה יצריך השקעה. רכב במצב מעולה (ויש כמה כאלו) נדיר שיימכר ואם כן - בחוסר רצון בולט של המוכר ובמחיר מתאים.

אני אולי נשמע PARTY POOPER, אבל באמת - מי שלא ערוך ומבין מה זה חיים עם רכב מיושן כרכב יומיומי, שיעשה חושבים. ואני כותב את זה בכלליות, בלי שום קשר לרכב הספציפי המדובר או ללנצ'יה בטא בכלל.

הדבר נכון לכל רכב מהשנים ההן. מי שקונה קאפרי, מאנטה, ג'וניור או כל רכב דומה כי הרכב מדליק וזול (יחסית ליונדאי קופה חדשה, לדוגמא...), צריך להיות ערוך לכך שהחיים עם רכב ספורטיבי ישן שונים מהחיים עם רכב ספורטיבי חדש. צריך להבין שמה שמקבלים מרכב כזה שונה ממה שמקבלים מרכב חדש.

צריך להבין שהביצועים לרוב יהיו פחות טובים מהאצ'בק חמימה מודרנית.

צריך להבין שאמנם אפשר להפוך אותו למטוס עם השתלות למיניהן, ואפשר לשנות את הלוק שלו עם תוספות פיברגלס למיניהן אבל זה לא הסיפור המתאים לרכב כזה וזה רק יפגע בו, ואם זה מה שהוא רוצה ברכב זה לא הרכב בשבילו.

צריך להבין שגם אם הוא רוצה וגם אם לא הרכב יהפוך אותו למכונאי חובב, ולקבל את זה באהבה.

צריך להבין שיהיו תסכולים פה ושם בדרך והרכב מדי פעם יעמוד לזמן מה.

צריך להבין שהרכב יריח, ירעיש וילכלך יותר מרכב מודרני שבו אתה יושב על כורסה מנותק מהעולם.

צריך להבין שנהיגה ברכב ישן היא דבר יותר פיזי מברכב חדש.

אבל מי שמוכן לכל זה ייקבל מהרכב יותר ממה שהוא יכול לקבל מכל טיל קומפקטי מודרני.

שיידע שאת החיוך כשהוא יורד לחניה בעבודה ובאמצע השורה הארוכה של מכוניות הליסינג האנונימיות יושבת מכונית אחת נמוכה עם חיוך קרבי, מטפטפת שמן ומחכה רק לו, אין לאף אחד אחר.

שיידע שאת הכיף, הרעש והסיפוק שהוא ייקבל ב120 קמ"ש, חבר שלו עם הטורבו המודרנית לא יחווה גם ב220 קמ"ש.

שיידע שאת האהבה והקשר בינו לבין הרכב לא תהיה למי שמחזיק ספורטיבית מודרנית ועוד שנתיים יתלהב יותר מהמתחרה המודרנית אפילו יותר שלה.

מי שמבין ומוכן לכל זה - מגיעה לו מכונית ספורטיבית ישנה והוא מגיע לה. החיים שלו יהיו הרבה יותר טובים עם אחת כזו.

מי שלא מבין ומוכן לכל זה - יתבעס קשות, ויכול להיות שממנו המכונית כבר תלך לגריטה ותיעלם מכבישי ארצנו, וחבל.

פורסם

כל מילה בסלע!

תיאור המצב כמעט ומושלם:

חסר רק תיאור הרגשת הסיפוק של תיקונים שעשית לבד, וכיונונים שצלחו לך אחרי אי אילו פעמים.

אני, באופן אישי, לא מחליף את הגרוטאה הפרהיסטורית שלי בשום חללית חדשה.

שמוליק.

bmw e21 320i (318i) 1982

1971 bmw 1800

BMW 3.0 CSI 1973

פורסם
שיידע שאת החיוך כשהוא יורד לחניה בעבודה ובאמצע השורה הארוכה של מכוניות הליסינג האנונימיות יושבת מכונית אחת נמוכה עם חיוך קרבי, מטפטפת שמן ומחכה רק לו, אין לאף אחד אחר.

:roflmao: כמה נכון ....

8)

• תוכן חדש...