Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2622 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

ברשותי מאזדה 323 שנת 2001 נפח מנוע 1600. יש לי בעיה עם המאוורר. כשאני מדליק את הרכב האוטו עובד רגיל מתחמם אט אט חום המנוע מגיע לאמצע הסקאלה ואז נכנס המאוור לפעולה. הבעיה שהמאוורר פועל ללא הפסקה עד לכיבוי הרכב!

יש למישהו מושג מה הבעיה?

פורסם

תתחבר תחילה עם סורק תקלות לקרוא מה הטמפרטורה שאתה מקבל שהמאוורר עובד והאם הטמפרטורה כן יורדת באיזה שהוא שלב. כמו כן תרגיש בזמן שהוונטה עובדת אם האויר שניזרק לכיוון המנוע מהמאוורר הוא חם/קר בכל העת בו הוונטה עובדת. יכול להיות שלא סתם המאוורר לא מפסיק לעבוד. אם הטמפרטורה כן יורדת והמאוורר ממשיך אז כניראה היוניט לא תקין.

פורסם
יש נוזל קירור על האמצע. אין לי סורק תקלות. אני לא חושב שזה היוניט. כי אם היוניט היה תקול אז הוא לא היה מפעיל את המאוורר כשהמנוע מתחמם....

בוא תתחיל בלהשיג סורק תקלות שקורא טמפרטורה מיספרית ואז נוכל להסיק מסקנות לגבי היוניט. יוניט שמזייפת יכולה לעשות מה שהיא רוצה גם אם חושבים שהיא תקינה.

מהיכן אתה שמישהו שגר באיזורך ישאיל לך..?

פורסם

במקרה שלך סורק תקלות לא ממש יעזור לך. הבעיה עשוייה להיות בממסר של המאוורר או בעיה במפסק הטמפ' אשר תפקידו לנתק את אספקת המתח למאוורר דרך הממסר.

לדעתי כול מכונאי רכב שמכיר את הרכב שברשותך יפתור לך את הבעיה בקלי קלות.

איזה כייף לי :)

• חודש מאוחר יותר...
פורסם (נערך)

ברכבך מאוורר המנוע מפוקד מחשב, אשר מנטר את טמפ' המנוע ע"י חיישן טמפ' נוזל קירור.

והמחשב מחליט מתי להפעיל ומתי להפסיק את פעולתו.

תחילה בדוק שלא חסר נוזל קירור ברדיאטור עצמו ובמיכל העיבוי.

לאחר מכן בדוק שנעלי הכבל למצבר מהודקים כראוי, מגע רופף יגרום למינוס "מרוחק" וישבש את קריאת החיישנים ובין היתר את טמפ' המנוע.

לאחר מכן בדוק כאשר המאוורר נכנס לפעולה האם הוא פולט אוויר חם או קר וששני הצינורות של הרדיאטור צריכים להיות חמים למגע.

במידה והאוויר קר והצינורות קרים משמע או שהטרמוסטט תפוס או רדיאוטר סתום או שחיישן הטמפ מזייף או משאבת המים תקולה והמנוע בכלל לא חם.

בנוסף בדוק את החיווט היטב לחיישן טמפ' מנוע שאין חוט קרוע או מקצר לגוף המנוע.

עריכה אחרונה על ידי ba323f
  • תוכן חדש...