Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

גולף gti performance חדשה מול במוו m235 שנתון 2014-2015

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2665 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום אנשים,

עומדת בפניי התלבטות - חיפשתי גולף יד שניה, אבל לאחר זמן מה הבנתי שזה לא מה שאני מחפש.

הייתה בבעלותי לאון קופרה אז אני רק יכול לנחש שהגולף עם הדפרנציאל תהיה מעניינת יותר מהרגילה וקרוב יותר לאיכות הנהיגה שאני מחפש.

מנגד - נכנסת בתקציב הבימר והיא קורצת לי מאוד כבר הרבה זמן.

בגדול אני מחפש רכב ספורטיבי חצי משפחתי, אבל מחפש ראש שקט מאוד. כמה שפחות ביקורים במוסך. מחפש רכב ל3+ שנים.

האם לבימר יש תקלות/בעיות/מחלות מיוחדות שאולי מישהו כאן יודע אליהן?

אני יודע שהן שונות מאוד, אבל בכל זאת מחפש את עצתכם ועצות למה לשים לב בחיפוש אחר במוו משומשת.

תודה.

פורסם

נהגתי גם בקופרה (2015), גם ב-GTI דור 7 (2015) וגם בבימר (M135 אמנם, אבל זה מספיק קרוב).

אני מניח שהייתה לך קופרה דור קודם? (לפני 2015?) אחרי 2015 הקופרה וה-GTI הן למעשה "בנות דודות" ולמרות השוני יש להן הרבה רכיבים משותפים. אותו רכב בגדול, אותו מנוע בכיול אחר ואותו הדיפ'. יש עם זאת לא מעט שינויים.

ל-GTI החדשה יש גיר חדש (2019), ועכשיו בגרסת הפרפורמנס, מגיע עם הדיפ' המכני (נשלט מחשב), בלמים מוגדלים ו-245 כ"ס - חבילה מאוד יפה. יחד גם זאת, לדעתי הקסם של הגולף הוא דווקא באיכות החומרים והפנים, נסעתי גם בקופרה וגם בגולף (דור 7), הגולף עדיפה בהרבה בעייני, וזה עוד לפני שאני משקלל את הפנים החדש, המסכים הדיגיטליים ומושבי העור בפרפורמנס החדשה. חבילה מ ע ו ל ה לדעתי.

לגבי הבימר. בגדול שני הרכבים מכוונים לאוטו סגמנט +- - רכבים ספורטיבים, לא דגמי קצה. הבימר חזקה (יותר) וכמובן - הנעה אחורית, הגיר בבימר, טוב בהרבה - יותר הילוכים, יותר אמינות, יותר מהיר. האינטיריור - לדעתי גולף חדשה נראית ומרגישה חדשה יותר לעומת ה-m235. שים לב שחבילות מסויימות בבימר, בפרט - תצוגה מורחבת (סטנדרט מ-2016) ומסך רחב משפרים מאוד את הנראות, שברמה הבסיסית, קצת...בסיסית. אחי (בעלים של GTI דור 7) לא אהב כ"כ את תאורה הכתומה בבימר. כמו-כן הופתע (לרעה) לגלות שבבימר בלם-יד ידני ולא אלקטרוני כמו בגולף (שיחד עם ה-Auto-hold יוצר חוויה מאוד נעימה ביום יום).

הבעיה היא שבימר 2015-2014 מועדת לתקלות ואני חושב שלמרות המוניטין המצויין של ה-N55, כדי לשמור רזרבה קטנה לבעיות שעלולות לצוץ, בטח אם אתה הולך להחזיק את הרכב לכמה שנים. שמעתי מכמה מקורות (אם כי לא ממקור ראשון) שתוכנת ה-BJ4 הפופולרית לא עשתה טוב למנועים של הבימר ויש שמועות (!) עקשניות על מנועים שהלכו. בנוסף, יש תיעודים מוכרים של ה"מחלות" של מנוע ה-N55, הנה חיפוש קצר:

http://www.gt-innovation.de/wordpress/news/bmw-n55-common-problems/

https://www.bmwn55tuning.com/n55-common-problems/

דעתי האישית, אם אתה לא ממש "חם" על האיכויות הדינמיות של הבימר ובפרט, הנעה האחורית, המנוע (המיוחד, יש לומר) והגיר (המצויין) של הבימר, לדעתי גולף חדשה תרגיש טוב יותר (וחדשנית יותר) ביום-יום ותתן לך ראש שקט יותר ל-3 שנים פלוס הקרובות.

• אחראי פורום
פורסם

אני לא יודע לגבי תקלות (אבל יודע שיש המון שמועות לא מבוססות) כי אצלי ב-M240 זה B58 שהחליף את ה-N55 אבל כמו תקופתי עם אלפות, אני אמליץ לגשת למוסכים מומחים שמחוץ ליבואן, כאלה שמתמודדים עם ה-235 כמשומשת מחוץ לאחריות ולשאול אותם.

על הגולף אני אמור לנהוג עוד שבועיים בערך, אם תרצה השוואה ממקור ראשון בין השתיים.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם (נערך)
נהגתי גם בקופרה (2015), גם ב-GTI דור 7 (2015) וגם בבימר (M135 אמנם, אבל זה מספיק קרוב).

אני מניח שהייתה לך קופרה דור קודם? (לפני 2015?) אחרי 2015 הקופרה וה-GTI הן למעשה "בנות דודות" ולמרות השוני יש להן הרבה רכיבים משותפים. אותו רכב בגדול, אותו מנוע בכיול אחר ואותו הדיפ'. יש עם זאת לא מעט שינויים.

ל-GTI החדשה יש גיר חדש (2019), ועכשיו בגרסת הפרפורמנס, מגיע עם הדיפ' המכני (נשלט מחשב), בלמים מוגדלים ו-245 כ"ס - חבילה מאוד יפה. יחד גם זאת, לדעתי הקסם של הגולף הוא דווקא באיכות החומרים והפנים, נסעתי גם בקופרה וגם בגולף (דור 7), הגולף עדיפה בהרבה בעייני, וזה עוד לפני שאני משקלל את הפנים החדש, המסכים הדיגיטליים ומושבי העור בפרפורמנס החדשה. חבילה מ ע ו ל ה לדעתי.

לגבי הבימר. בגדול שני הרכבים מכוונים לאוטו סגמנט +- - רכבים ספורטיבים, לא דגמי קצה. הבימר חזקה (יותר) וכמובן - הנעה אחורית, הגיר בבימר, טוב בהרבה - יותר הילוכים, יותר אמינות, יותר מהיר. האינטיריור - לדעתי גולף חדשה נראית ומרגישה חדשה יותר לעומת ה-m235. שים לב שחבילות מסויימות בבימר, בפרט - תצוגה מורחבת (סטנדרט מ-2016) ומסך רחב משפרים מאוד את הנראות, שברמה הבסיסית, קצת...בסיסית. אחי (בעלים של GTI דור 7) לא אהב כ"כ את תאורה הכתומה בבימר. כמו-כן הופתע (לרעה) לגלות שבבימר בלם-יד ידני ולא אלקטרוני כמו בגולף (שיחד עם ה-Auto-hold יוצר חוויה מאוד נעימה ביום יום).

הבעיה היא שבימר 2015-2014 מועדת לתקלות ואני חושב שלמרות המוניטין המצויין של ה-N55, כדי לשמור רזרבה קטנה לבעיות שעלולות לצוץ, בטח אם אתה הולך להחזיק את הרכב לכמה שנים. שמעתי מכמה מקורות (אם כי לא ממקור ראשון) שתוכנת ה-BJ4 הפופולרית לא עשתה טוב למנועים של הבימר ויש שמועות (!) עקשניות על מנועים שהלכו. בנוסף, יש תיעודים מוכרים של ה"מחלות" של מנוע ה-N55, הנה חיפוש קצר:

http://www.gt-innovation.de/wordpress/news/bmw-n55-common-problems/

https://www.bmwn55tuning.com/n55-common-problems/

דעתי האישית, אם אתה לא ממש "חם" על האיכויות הדינמיות של הבימר ובפרט, הנעה האחורית, המנוע (המיוחד, יש לומר) והגיר (המצויין) של הבימר, לדעתי גולף חדשה תרגיש טוב יותר (וחדשנית יותר) ביום-יום ותתן לך ראש שקט יותר ל-3 שנים פלוס הקרובות.

תודה על התגובה המושקעת. ארחיב קצת על ההיסטוריה שלי ואולי זה יעזור-

קודם כל, יש לי היסטוריה ארוכה עם היבואן של ואג.

היו בבעלותי שירוקו R, אאודי s3 החדשה והליאון קופרה 280(ולא הדור הקודם) כל אחת החזקתי כ2+- שנים.

את הקופרה קניתי אחריי שעשיתי נסיעת מבחן עליה ועל הגולף. הייתה לי העדפה ברורה של הקופרה, אבל בדיעבד הייתי לוקח את הגולף ונשאר איתה כמה שנים יפות. הסיאט עשתה לי בעיות שיזכרו אצלי לעולמי עד.

אני פדנט מאוד ואיכות נסיעה, חומרים ועיצוב פנים חשובים לי מאוד.

האם בחירה בגולף לא תהיה שוב more of the same לדעתך? לגביי החבילה אני מסכים איתך היא בהחלט קורצת. יחד עם זאת, הם מציעים ג'אנטים עם פס אדום שמזכיר לי הדבקות אפטרמרקט של 3m שהייתי עושה לפניי כמעט 2 עשורים. זה טרן אוף מבחינתי. ולטענתם הם לא ניתנים להחלפה. בנוסף, הם לא מוכנים לתת הנחות. זה גם מעצבן אותי בתור לקוח נאמן.

לגביי הבימר, המנוע והגיר פשוט ברמה אחרת, הצליל ממש לטעמי, מנגד אני לא הולך באמת לתקוף איפקסים בנס הרים.

עוד דבר, בניגוד לשנים עברו, הפעם חשוב לי שגם הרכב ישמור על ערכו...

עריכה אחרונה על ידי liory931
פורסם

לגמרי מסכים לגבי הג'אנטים. מצד שני - יש אין סוף אפשרויות לאפטרמרקט, כולל אפשרויות איכותיות (OZ, Konig, Apex...) כך שעוד כמה שקלים על ג'אנטים (ובטח את המקוריים אפשר למכור במחיר יפה כחדשים) - זה לא מה שאמור להרוג את העסקה.

מצד שני, נשמע לי שיכול להיות שמיצית את ה-VAG, אני חושב שאני הייתי מנסה לגוון. כמה אפשרויות שאתה יכול לשקול:

1) הייתי מסתכל על ה-140M. היא יותר זולה מהקופה, מה שמאפשר לך לטפס לשנתונים גבוהים יותר, למשל 2016\2017 שעוברות ידיים בסכומים של 200~230. ואז אתה יכול לקבל גם קצת אחריות וגם את המנוע ה(ככול הנראה) אמין יותר, ה-B58. גם האבזור עדיף - אתה מקבל מתלים אדפטיביים כסטנדרט ב-2016 (תוספת בתשלום בסדרה 2 ולכן לא תמיד תמצא את זה) וגם התצוגה המורחבת סטנדרטית ופלסטיקה עדיפה במעט (משפר קצת את התחושה הבסיסית משהו של המוקדמות יותר). ובאופן כללי, רכב יותר חדש, פחות בלאי וכו' (וגם...משפחתי יותר!). אני דווקא חושב שכרכב לתקיפת נס הרים זה יותר או פחות כמו ה-GTI, אני חושב ששתיהן דיי דומות, ספורטיביות משפחתיות חמות, לא הרד-קור. (והב.מ.וו כנראה תהיה מהנה יותר, בגלל ההנעה האחורית - אבל לא בטוח).

2) מה עם אלפא ג'וליה? לא מזמן נמכרה וולוצ'ה (280 כ"ס, 4*4) מהראשונות שעלו על הכביש (17) ב-220 אלף. מהירה, מאובזרת, משפחתית, ספורטיבית, יפיפיה, הנעה כפולה (לא יודע לגבי שמירת הערך, אבל קניה מעניינת)

3) לכיוון השני (יותר הרד קור), ואם תיבה ידנית היא אופציה יש לך את היונדאי i30N. אני חושב שהמחיר קצת גבוה, אבל הבנתי שיש לפעמים מקום למו"מ...

4) המגאן RS החדשה צריכה להיות פה אוטוטו. כולל גיר אוטומתי ואופי דומה ל-GTI.

קח בחשבון ששמירת הערך בב.מ.וו אולי קצת יותר טובה, אבל עלויות האחזקה (הביטוח, הו, הביטוח..) יהיו גבוהות יותר, יקזזו קצת את השמחה.

פורסם

לגביי האפטרמרקט - עייפתי. בא לי לקנות רכב בלי התרוצצויות ובלי לשנות בו כלום. רק דלק וטיפולים.

העלת פה אופציה מעניינת לבימר. אם כי, חייב לציין שהיא נראית פחות מרשימה. המראה של ה4 דלתות קופה יותר לטעמי...

• אחראי פורום
פורסם

ה-2 היא 2 דלתות, כן?

אני לא חושב להחליף. מדי פעם עוברת לי מחשבה (כי ככה אנחנו) ואני באמת לא יודע מה יכול להחליף אותה.

כמו בובי, נשמע לי שעוד וואגית היא...עוד וואגית, במיוחד אחרי מה שכבר היה בבעלותך.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם
הייתה לי העדפה ברורה של הקופרה, אבל בדיעבד הייתי לוקח את הגולף ונשאר איתה כמה שנים יפות. הסיאט עשתה לי בעיות שיזכרו אצלי לעולמי עד.

אתה יכול, בבקשה, לפרט?

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם (נערך)
ה-2 היא 2 דלתות, כן?

אני לא חושב להחליף. מדי פעם עוברת לי מחשבה (כי ככה אנחנו) ואני באמת לא יודע מה יכול להחליף אותה.

כמו בובי, נשמע לי שעוד וואגית היא...עוד וואגית, במיוחד אחרי מה שכבר היה בבעלותך.

כן כן ;-)

עריכה אחרונה על ידי liory931
פורסם
אתה יכול, בבקשה, לפרט?

לגביי הבעיות?

מאיפה להתחיל...קיבלתי אותה מהסוכנות ואחריי חודש הופיעו כתמים מעצבנים בגג שירדו רק אחריי פוליש.

הייתה לי בריחת אויר מהחלון ליד הנהג, שהוציאה אותי מדעתי ולא מצאו לה פיתרון נאות. אטימת רעשי כביש מחפירה. כל הרכב קירקש לי.

נפל לי המתג אור מאחור. נהיגה כיפית והרכב בהחלט חזק, אבל התייאשתי ממנה מהר...

יכול להיות שנפלתי על רכב נאחס :/

פורסם

לדעתי מיצית את עולם ההנעה הקדמית, והבמוו למרות כל חסרונותיה תהיה חוויה מרנינה ומשובבת נפש.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם
טוב אלה לא בעיות משביתות...

בכל מקרה לא מבין מה תעשה עם הגולף... הבמוו כל כך הרבה יותר...

מסכים איתך, עם זאת אני מחפש שקט נפשי(מבחינת בעיות ותחזוקה) והרכב בסופו של דבר אמור להיות דיילי.

יש לי פה דילמה גדולה..

• תוכן חדש...