Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

איך מחליטים מתי להחליף רכב

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2664 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שאלה תיאורטית לבעלי רכבים פרטיים:

מתי אתם בד"כ מחליפים רכב, כל x שנים? כל x קילומטרים? לפי מצב הרכב?

אם מדברים על שיקול פיננסי בלבד, האם משתלם להחזיק רכב כמה שיותר שנים, או דווקא להחליף מדי כמה שנים?

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

• תגובות 103
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני מחליף רכב כשקיים רכב בתקציב שלי שביחס לרכב הנוכחי שלי מהווה קפיצת מדרגה משמעותית מבחינת רוב מרכיבי חוויית הנסיעה (נוחות, ביצועים, אבזור, מימדים, וכו').

Volkswagen Golf 1.4T Trendline 2013

פורסם

כשמגיעה אחת מהסיבות ההגיוניות:

א. רגשית

ב. צורך מסוים במשהו אחר (אבזור, נוחות, גודל, מספר מקומות, כח וכדומה)

ג. תקלה גדולה ששוויה כמו רכב צעיר יותר.

אני למשל החלפתי את הרכב הראשון כשכבר הרגשתי שהוא מזדקן מאוד (320 אלף קמ), ורציתי משהו קצת יותר צעיר והיה לי את הסכום (10 אלף) הדרוש לכך.

לאחר מכן הייתי צריך רכב יותר חזק ומרווח כי אני אדם גדול, ובנוסף שיהיה לו תא מטען גדול, אז החלפתי לרכב הנוכחי בהפרש זעום של 10 אלף שח.

מעבר לזה, אני לא חושב כרגע שיש רכב בשוק היד 2 שעונה לדרישות שלי מלבד הרכב שנמצא ברשותי (חזק, אמין, מרווח, נוח, אלמנט חשוב הוא גיר ידני ומאובזר בדברים מסויימים)

פורסם

אין כללים.

אישית מבין הקריטריונים שהעלה אלי אני בוחר ב-ב' ו-ג' בלבד.

אין לי החלטות רגשיות לגבי הרכב (כן, אני יודע שיצלבו אותי כאן). לעומת זאת הרכב צריך לעמוד בצרכים, כאשר צורך חשוב הוא אמינות, רכב שאני יכול לסמוך עליו שיניע בבוקר. כיון שמבחינת הובלות אני לא רואה את הצרכים שלי משתנים בשנים הקרובות הסיבה היחידה להחלפת רכב תהיה תקלה משביתה או יקרה ראשומה או שניה.

לגבי הצד הכלכלי יש כאן תחשיבים שונים. אני מעדיף לרכוש רכב חדש ולהחזיק בו שנים רבות, בידיעה שאני סופג ירידת ערך, אבל, מצד שני, אני מכיר את הרכב ולכן צפוי לפחות הפתעות במוסך. יש המעדיפים לקחת את הסיכון של תיקונים תמורת החסכון בירידת הערך.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
שאלה תיאורטית לבעלי רכבים פרטיים:

מתי אתם בד"כ מחליפים רכב, כל x שנים? כל x קילומטרים? לפי מצב הרכב?

אם מדברים על שיקול פיננסי בלבד, האם משתלם להחזיק רכב כמה שיותר שנים, או דווקא להחליף מדי כמה שנים?

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

שיקול כלכלי בלבד זה נחמד, אבל זה לא עובד ככה. גם לרציונאלי ביותר יש גחמות רגשיות וזה בסדר גמור.

ובכול מקרה, השיקול נקבע מכמה אתה נוסע בשנה, האם יש רכיבים יקרים להחלפה במקרה של בלאי ברכב הספציפי, ועוד דברים.

אבל בגלל ששאלת, אז השיקול הכלכלי הוא במידה ואתה לא נוסע המון ואין חלקים עם בלאי יקר לתיקון, זה שקלול משוער של דלתא במחירי הטיפול בין רכב שלך לעומת רכב חדש יותר+ הפסד ימי עבודה על ביקור במוסך+הפסד ימי עבודה במידה ונתקעים בכביש+נלווים(מוניות/אוטובוסים/שכירת רכב) וכול זה לעומת ירידת ערך משוערת של רכב חדש יותר.

ברוב המקרים רכב ישן יהיה משתלם יותר כלכלית, אבל מבחינה רגשית, רוב מוחלט של האנשים יעדיפו לשלם יותר באופן מורגש על מנת לקבל את הביטחון של רכב חדש יותר.

פורסם

בהנחה ומדובר ברכב אמין והשיקול הוא כלכלי גרידא כדאי לקנות רכב משומש בן שנתיים לשלוש ולהחזיק אותו לאיזור גיל 7. כך אתה נשאר עם רכב בטווח האמינות הגבוהה ומבחינה כלכלית יוצא עם נזק יחסית קטן.

כמובן שאם הרכב אמין אפשר למשוך אפילו עוד

פורסם

כמו כמעט בכל דבר בחיים, יש צרכים אובייקטיבים (רכב גדול יותר עקב התרחבות משפחה, ריבוי תקלות ברכב מזדקן וכו')

ויש צרכים סובייקטיבים רגשיים (רצון להתחדש, קנאה וכו').

בניגוד ל-sperial, אני חושב ששניהם לגיטימיים כל עוד אתה לא משתעבד להחזר התשלומים.

.We apologise for the inconvenience

פורסם

כשהרכב מפסיק לגלות אמינות.

לא מעניין אותי במה השכן נוסע, מה נחשב סחיר, כמה קמ לליטר או אם הוא אוטומט. ברגע שהוא מפסיק להיות אמין - הוא יוחלף.

Sent from my MI MAX 3 using Tapatalk

"יושב לי כאן ומחכה לך, כמו עורב על עץ. ולא חבל לך על תפוח, שנפל והתפוצץ. הרחוב ריק, הלילה קר הגשם כבר שטף את כולי. אני יבש כמו מדבר, הרסת אותי שברת לי את הכלי." (תמוז)

פורסם

השאלה - לא מתי מחליפים, השאלה היום האם אפשר להחליף. שוק יד שניה הפך להיות כל-כך קשה למוכר פרטי שלפעמים אנשים מעדיפים אפילו להשאיר רכב "ישן" וכמעט מיותר במשפחה מאשר למכור בזול. דבקות ל"מחירון הקדוש" שאין לא קשר למצב השוק גורמת לעוות מחשבתי ואנשים מחשבים הפסד במכירה פחות ממחיר מחירון (ששוב - לא קשור למצב השוק) ולא רואים הפסד בהוצאות על הרכב שרוב הזמן עומד בחניה.

המדינה מתמלאת ברכבים, אין גריטה, אין יצאו מכוניות משומשות, אנחנו מגיעים למצב מאוד בעייתי.

פורסם

לדעתי השיקול צריך להיות אמינות ,לי אישית לא מפריע לנסוע ברכב ישן יותר משל השכן כל עוד הוא מספק את כל הצרכים .

עם זאת אני בד"כ לא מחזיק רכבים מעבר ל120-130 אלף ק"מ .

אישית יצא לי להחליף רכב פעמיים טרם זמנו עקב הצעה שאי אפשר לסרב לה.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

אנחנו חיים בישראל. וזה אומר, שבניגוד לשאר העולם, כאן חיים אנשים רבים "מעל הפופיק", כלומר, בצורה מאד לא אחראית. המשמעות - חיים את הרגע וקונים מכוניות למרות שאין כסף, וגם סלולריים ב-4000 שקל. למה? ככה - כי לשכן יש אז גם אני רוצה. הרי יש תשלומים (אינסופיים, או גבוהים במיוחד), ואפשר להיכנס למינוס!

מרבית האנשים בארץ גם לא מחזיקים מכונית יותר משנים ספורות, גם אם היא אמינה ועונה על הצרכים שלהם. הרי זה לא יראה טוב - "לשכן כבר יש ספורטאז' מהצורה החדשה, אז אסור לי להישאר לא מעודכן".

אני משתדל לחיות בצורה הגיונית, ולא מעניין אותי מה יש לשכנים. לכן, יש לי שתי מכוניות ישנות יחסית (2008 ו-2011), והן אמינות ולא דורשות יותר מדי השקעה, פרט לטיפולים. הן משמשות אותי בנאמנות ואם זה יפסיק, אז אחליף אותן.

הכלכלה הישראלית אלצה אותי לעלות לארבעה גלגלים.

פורסם
אנחנו חיים בישראל. וזה אומר, שבניגוד לשאר העולם, כאן חיים אנשים רבים "מעל הפופיק", כלומר, בצורה מאד לא אחראית. המשמעות - חיים את הרגע וקונים מכוניות למרות שאין כסף, וגם סלולריים ב-4000 שקל. למה? ככה - כי לשכן יש אז גם אני רוצה. הרי יש תשלומים (אינסופיים, או גבוהים במיוחד), ואפשר להיכנס למינוס!

מרבית האנשים בארץ גם לא מחזיקים מכונית יותר משנים ספורות, גם אם היא אמינה ועונה על הצרכים שלהם. הרי זה לא יראה טוב - "לשכן כבר יש ספורטאז' מהצורה החדשה, אז אסור לי להישאר לא מעודכן".

אני משתדל לחיות בצורה הגיונית, ולא מעניין אותי מה יש לשכנים. לכן, יש לי שתי מכוניות ישנות יחסית (2008 ו-2011), והן אמינות ולא דורשות יותר מדי השקעה, פרט לטיפולים. הן משמשות אותי בנאמנות ואם זה יפסיק, אז אחליף אותן.

מסכים איתך , לדעתי צריך לקנות רכב רק בכסף שיש לך,לא בכזה שאין לך ואז להכנס להלוואות והתחייבויות.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

• תוכן חדש...