Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני כשעה, Gavrik כתב:

כמעט כל הרכבים המודרניים אותו שיט מבחינת הסיכוי להיתקל בכשל שעולות +-10 אלף ש"ח, הסיבה לכך היא שרגולציות זיהום האוויר דוחקות את היצרנים לכך ויצרן רכב לא יכול לייצר רכבים אמינים "כמו פעם" 

כמעט כל? עברת על כולם? אחד אחד? מה עם THP בגרסת יורו 6? מנועי 1.5 ו 2.0 של מאזדה מהדור הנוכחי? מנועי TSI בנפח 1 ליטר, ועוד שלל מנועים של יצרנים שונים?

מחלות יקרות יש גם ברכבים אחרים, ושוב לא בכולם. אבל נראה שאתה לא הבנת את הנקודה העיקרית - המקרה של פיורטק חריג גם ביחס לדוגמאות שנתת, בגלל שילוב של אחוז המנועים שהלכו (דיברו פה מתישהו על אחוז דו-ספרתי), עלות הנזק, כמה מוקדם זה קורה, ושגרת התחזוקה שאולי דוחה את הקץ ואולי לא. זה פשוט יותר מידי.

• אהבתי 3
  • רעיון טוב! 1
  • תגובות 2.8 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
לפני כשעה, nadavd4 כתב:

המקרה של פיורטק חריג גם ביחס לדוגמאות שנתת, בגלל שילוב של אחוז המנועים שהלכו (דיברו פה מתישהו על אחוז דו-ספרתי),

אולי הזיכרון שלי מטעה אותי, אבל אני עוקב אחרי הנושא הזה של הרצועה כבר כמה שנים טובות, היו עשרות בעלי רכבים עם המנוע הזה(עם טורבו ובלי) והרכב של @Gavrik הוא הראשון שאני רואה שהגיע לקילומטראז כזה ללא שיפוץ/החלפת מנוע. 

היה בעבר עוד משתמש שטען שהרכב שלו הגיע ל-200 ומשהו אלף, אך מעולם לא סיפק הוכחה לכך כשביקשו ממנו. 

• אהבתי 2
פורסם
בתאריך 25.8.2025 בשעה 15:25, THELAD כתב:

את הרכבים האלו קונים בזיל הזול כיד שניה, לא חדשים חלילה. 

מה הרווח? נוסעים על רכב מודרני, מפנק, נוח ומעוצב בטעם אירופאי עם איכות חומרים שעולה בכמה רמות על כל רכב אחר שתמצא באותו מחיר.  

אם נכנסים להרפתקה מתוך הבנה וראייה ארוכת טווח, הכל בשליטה. כמובן, יש להקצות סכום מסויים לתקלות עתידיות, אך זה מתייחס לתכנון ארוך טווח. 

אני לפני מספר חודשים שיפצתי את המנוע ברכב שלי (חתימה),  בגרסא האטמוספרית הדבר היחידי שנהרס הוא הרינגים, הבוכנות היו במצב טוב אחרי 140 אלף ק"מ ולא דרשו החלפה. מאז השיפוץ, המנוע לא אוכל טיפת שמן ואני מרוצה עד השמיים. 

בוצע אצל הבני דודים, שילמתי מחיר נמוך בעשרות אחוזים מהמחירים שצוטטו כאן. על הדרך החלפתי גם טיימינג וקלאץ', ואני לחלוטין מתכוון לעשות שימוש ברכב הזה גם עוד 5 שנים. כל מוסך סביר שיש לו ניסיון בשיפוץ מנועים יצליח לשפץ את המנועים האלו, כשמקבלים הצעות מחיר רק מהמוסכים המומלצים כאן בפורום, כמובן שזה לא משתלם. 

נו...ו...מי המוסך הזול והטוב שיודע לשפץ פיורטקס?

• רעיון טוב! 1

יש רק דרך אחת לשחות 100 מטר בשביל להביא מדליה;

אתה מתחיל הכי מהר שלך, ואז לאט לאט אתה מגביר

פורסם

אוסיף את הסיפור שלי.
קניתי את ה-C3 שלי מודל 2017 (הגרסה המאובזרת יותר) כשהייתה קצת פחות משנה על הכביש. שילמתי עליה 75 אלף ש"ח, נראה לי שקשה להתווכח על המחיר הטוב.
עשתה החלפת טיימינג במסגרת ה-recall. עכשיו עם 100K ק"מ ומניח שאעבור החלפת רצועה נוספת בקרוב. מעולם לא הזדקקתי להוסיף אפילו טיפת שמן בין הטיפולים.
סה"כ אני סוגר 7 שנים עם הרכב ולא ראיתי עדיין שום סיבה להחליף. המושבים נוחים, נוחות הנסיעה טובה, מרחב הרגליים טוב לאין שיעור מהרכב הקודם (פיאסטה 2013). יש אנדרואיד אוטו נורמאלי (במאזדה 2 מודל 2022 של אמא אין טאץ' כשמחברים את הטלפון. כמו עלוב זה?)
מעבר לטיפולים התקופתיים נאלצתי פעם אחת להחליף חיישן VVT. 

אני חושב שעם כמה שהביקורות מוצדקות, עדיין מדובר היה ב-value for money גבוה מאוד.

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 3 דקות, gilgil28 כתב:

אוסיף את הסיפור שלי.
קניתי את ה-C3 שלי מודל 2017 (הגרסה המאובזרת יותר) כשהייתה קצת פחות משנה על הכביש. שילמתי עליה 75 אלף ש"ח, נראה לי שקשה להתווכח על המחיר הטוב.
עשתה החלפת טיימינג במסגרת ה-recall. עכשיו עם 100K ק"מ ומניח שאעבור החלפת רצועה נוספת בקרוב. מעולם לא הזדקקתי להוסיף אפילו טיפת שמן בין הטיפולים.
סה"כ אני סוגר 7 שנים עם הרכב ולא ראיתי עדיין שום סיבה להחליף. המושבים נוחים, נוחות הנסיעה טובה, מרחב הרגליים טוב לאין שיעור מהרכב הקודם (פיאסטה 2013). יש אנדרואיד אוטו נורמאלי (במאזדה 2 מודל 2022 של אמא אין טאץ' כשמחברים את הטלפון. כמו עלוב זה?)

אני חושב שעם כמה שהביקורות מוצדקות, עדיין מדובר היה ב-value for money גבוה מאוד.

בטוח שזה מנוע 1.2 ?

פורסם
לפני 9 שעות, gilgil28 כתב:

אוסיף את הסיפור שלי.

הוריי, החזיקו סיטרואן כזו בדיוק מאותו שנתון מהסוכנות ועד לאחרונה. אומנם לא נסעה הרבה. כ50k בכמעט 8 שנים. 0 בעיות. הוחלפה רצועה במסגרת ריקול ב2019. כל הטיפולים בוצעו במוסכי יבואן. מסכים עם רוב הדברים. מה שכן, מרווחת היא לא. בטח לא יותר מהפיאסטה שציינת. במקרה, הייתה לי אחת כזו מ2010 אומנם אותו מרכב. רק עם גיר פלנטרי אצל ואמין. כל עוד אין בעיות חריגות עם המנוע ברור שיש VFM אבל כשהבעיות מתחילו. שהשם ישמור.

פורסם
לפני 10 שעות, samg כתב:

הוריי, החזיקו סיטרואן כזו בדיוק מאותו שנתון מהסוכנות ועד לאחרונה. אומנם לא נסעה הרבה. כ50k בכמעט 8 שנים. 0 בעיות. הוחלפה רצועה במסגרת ריקול ב2019. כל הטיפולים בוצעו במוסכי יבואן. מסכים עם רוב הדברים. מה שכן, מרווחת היא לא. בטח לא יותר מהפיאסטה שציינת. במקרה, הייתה לי אחת כזו מ2010 אומנם אותו מרכב. רק עם גיר פלנטרי אצל ואמין. כל עוד אין בעיות חריגות עם המנוע ברור שיש VFM אבל כשהבעיות מתחילו. שהשם ישמור.

למה כך כך קשה להגיד שיש לא מעט מכוניות שלא חוו שום תקלה? 

למה עשרות אלפי לקוחות DSG מסתובבים כמו טווסים ואנחנו נרכין ראש?

סאומאומו, הפראנסאווית שלי (שגם לא מגלחת מתחת לבתי הגלגלים) היא אחלה מכונית.

מטופלת באהבה ומעניקה בחזרה. מאוד מעריך את כל חובבי היפניות/קוריאניות/ וואטאבר, אבל לכל בנאדם יש את האחת שהוא מתחבר אליה, ואנחנו אוהבים צרפתיות !

Viva la France

Viva la revulusion !

• מצחיק 3

פורסם

אני מתייחס ל 5.5%  הצרפתים שעדיין לא התאסלמו. לצערי, אכן אם הם ימשיכו כך, גדודי חללי אל תוניס, וניצי הזבאללה דל מארוק, בשילוב עם כוחות אל ת'חריר אל אלג'יר, עוד יביאו לשם גיליוטינות, ויעשו להם את יום הבסטיליה של השריעה.

בכל זאת, זו דרך הטבע. גם סרטן צריך לאכול משהו...

• אהבתי 1
  • מצחיק 1

פורסם
לפני 3 שעות, ST12345 כתב:

אני מתייחס ל 5.5%  הצרפתים שעדיין לא התאסלמו. לצערי, אכן אם הם ימשיכו כך, גדודי חללי אל תוניס, וניצי הזבאללה דל מארוק, בשילוב עם כוחות אל ת'חריר אל אלג'יר, עוד יביאו לשם גיליוטינות, ויעשו להם את יום הבסטיליה של השריעה.

בכל זאת, זו דרך הטבע. גם סרטן צריך לאכול משהו...

למה לזהם את השרשור הנורמלי הזה עם צואת מקלדת?

פורסם
לפני 3 שעות, DAHUJI כתב:

ונתונים שאפילו chatgpt לא יסכים להנפיץ.

אולי יש סיכוי שמדינות אירופה יאכלו מה שבישלו, אבל סטינו קצת מהנושא...

פורסם
לפני 22 שעות, DAHUJI כתב:

צואת מקלדת? יש מצב שאתה לא מסכים עם הסגנון, נו מילא. אבל לצטט את עצמך בחוג הוירטואלי לעיתונות רכב שאתה חבר בו זה כן בסדר? אני כתבתי בצורה סרקסטית וקצת מוגזמת בשביל להעביר מסר.

כאן זה פורום רכב. קח את המילים היפות שלך לחוג ברידג'. קראתי לא מעט תגובות שלך, נראה שאתה מתאמן להגיש קו"ח כסגן אחראי פורום רכב כללי. שחרר, זה לא המקום.

ושוב, אם הצרפתים לא יתעשתו, יעשו להם שמיני באוקטובר, ואז גם תעשיית רכב לא תהיה להם.

Pull your head out of your F...ing A...ss 

פורסם
לפני 5 שעות, ST12345 כתב:

אני כתבתי בצורה סרקסטית וקצת מוגזמת בשביל להעביר מסר.

כאן זה פורום רכב.

גם בלי קשר לסגנון, המסר לא קשור לנושא השרשור.

• אהבתי 1

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...