Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

• תגובות 2.8 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

שנה שעברה שילמתי 860 שקל ביבואן כאשר היה גם פילטר אוויר בעלות 140 שקל.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

הזמנתי תור להחלפת שמן ופילטר שמן במוסך יבואן. 520 ש"ח כולל.

איש השירות היה מופתע שאני לא מחכה לטיפול. אותה הפתעה נשמעה כשהחלפתי את הרצועה אחרי 4 שנים ו-83000 ק"מ בטיפול האחרון. גם כשביקשתי לכלול ניקוי אגן שמן ניסו לשכנע אותי שאין צורך. בסוף "השתכנעו", אבל לך תדע אם באמת עשו את זה או לא... אני שילמתי. היום הוא אמר לי שאין קשר בין תדירות החלפת השמן לאורך חיי הרצועה. אני לא מבין אם אני לא מבין, הם לא מבינים או שזו פשוט מדיניות ראש בחול כדי לא לקחת אחריות באופן רשמי על כשל תכנוני.

פורסם

אז מה לדבריו כן קשור לאורך החיים?

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

לא שאלתי, ולא נכנסתי לדיון. אני לא יודע מה הם מתודרכים לומר, ואני לא מבין שום דבר פרט למה שאני קורא פה. כמו שאמרתי, אני נתקל בהרמת גבה שם כל פעם שאני מקפיד להיות יותר שמרן משגרת הטיפולים הרשמית. ממש תחושה של משהו שאסור לדבר עליו, ובוודאי להציע הסבר לקיומו. לא מפתיע אם לא יציעו הסבר אלטרנטיבי, כי הרבה יותר נוח לאחראי (יצרן/יבואן) להתמודד עם "כוח עליון" מאשר עם כשל תכנוני

פורסם

תראה, בסופו של דבר גם ההשארה שלך שטיפול תדיר שומר על הרצועה היא משאלת לב פסיודו מדעית. 

הרכב מקבל שמן ברמה גבוהה שלפי טענות היצרן שלו אמור לשמר על התכונות שלו למשך זמן ממושך.

ברור שעדיף להחליף כל 5000 ק"מ ולא כל 15000. האם זה משפר את אורך החיים של הרצועה ב1% או ב50%? אף אחד באמת לא ידע להגיד עד שלא יעשו ניסוי עם מדגם מייצג.

ואין מי שיעשה אותו.

• אהבתי 2
  • ספונסר פורום
פורסם
לפני 15 שעות, gollu כתב:

תראה, בסופו של דבר גם ההשארה שלך שטיפול תדיר שומר על הרצועה היא משאלת לב פסיודו מדעית. 

הרכב מקבל שמן ברמה גבוהה שלפי טענות היצרן שלו אמור לשמר על התכונות שלו למשך זמן ממושך.

ברור שעדיף להחליף כל 5000 ק"מ ולא כל 15000. האם זה משפר את אורך החיים של הרצועה ב1% או ב50%? אף אחד באמת לא ידע להגיד עד שלא יעשו ניסוי עם מדגם מייצג.

ואין מי שיעשה אותו.

מה שכתבת נכון, אבל...

די אם תחשוב על נושא מרווח הטיפולים במונחים של מנוע שעובד רגיל אל מול מנוע של עבודה בתנאי מאמץ (הרבה פקקים, חום/קור קיצוני, אבק וכו').

כל יצרן מחלק מראש את האינטרוולים של הטיפול לפי זה, בלי קשר למנוע הפיורטק.

ומדוע כל זה? - כי אחד הדברים שמושפעים לרעה ומתבלים מהר בתנאי מאמץ הוא שמן המנוע.

כשהמולקולות המאד ארוכות של שמן תקין מתחילות להתפרק עקב בלאי מואץ, נהוג לומר שנניח 3000 הק"מ האחרונים שבין 12000 ל-15000 הק"מ בין טיפולים יכולים לגרום לבלאי גדול בהרבה במנוע, מאשר 3000 הק"מ הראשונים שאחרי החלפת השמן.

ולכן - יש היגיון במחשבה שקיצור פז"ם בין החלפות ישמור יותר טוב על חיי המנוע, ובמקרה הזה, חיי הרצועה.

933126724_WhatsAppImage2021-07-03at20_39_08.thumb.jpeg.64edf5191b8e50ab7f237a75a4828929.jpeg

פורסם
לפני 16 שעות, gollu כתב:

לא לגמרי,
אחת הטענות שנשמעו לא פעם היא שישנו מעט דלק שעובר מתא הבערה אל השמן ומדלל אותו, בעיקר במנועים הגודשים, והדלק הזה הוא זה שמקצר משמעותית את חיי הרצועה.
אכן אנחנו רואים שהמנועים הגודשים סובלים מהתפוררות הרצועה הרבה יותר.

לכן, בהנחה והטענה הזו נכונה, החלפה תכופה יותר של השמן אכן תעזור לשמור על הרצועה לאורך זמן

יום טוב גם לך

פורסם
לפני 17 שעות, gollu כתב:

ואין מי שיעשה אותו.

עוד החלפת שמן פעם בשנה תעלה לי 2000 ש"ח ל-4 שנים. הארכת משך חיי הרצועה עשויה לחסוך לי החלפת מנוע בגלל אותם כמה אחוזים. רצועות שלא היו טבולות בשמן לא התפוררו. אלה שכן מתפוררות עם הזמן. לא מדעי, אבל גם לא מופרך לחשוב שלתכונות השמן שמשתנות עם השימוש יש השפעה על שלמות הרצועה. לפי מה שקראתי פה במנועים של הונדה התקינו חיישן לחומציות השמן. להונדה אין כימיה אחרת

פורסם
לפני 21 שעות, Igalz כתב:

בעיקר במנועים הגודשים

בעיקר במנועי הזרקה ישירה - במנועי הזרקה ישירה, הזרקת הדלק נעשית קרוב מאד לנמ״ע. כאשר המנוע עובד ביחס אוויר/דלק סטנדרטי (כל תוואי שאינו שיוט), תערובת הדלק/אוויר אינה הומוגנית, ולכן לא כל חלקיקי הדלק נשרפים. אותם חלקיקי דלק מתערבבים עם השמן, ומדללים אותו עם הזמן. מכאן עולה החומציות של השמן אשר תוקפת את הרצועה. במנוע 1.2 האטמוספרי, מותקנת הזרקת סעפת. הדלק מוזרק בסעפת היניקה והערבול של תערובת האוויר/דלק הומוגנית ולכן מרבית חלקיקי הדלק נשרפים. אפקט הדילול של השמן קיים בצורה מזערית (בהשוואה למנוע הזרקה ישירה) ומכאן שהרצועה עמידה משמעותית לטווח זמן/נסועה ארוך יותר. 

ההמלצה להגדיל את תדירות החלפת השמן במנוע 1.2 הזרקה ישירה (המטורבת), מטרתה לרענן את השמן לפני שרמת החומציות בו הופכת לבעייתית עבור הרצועה. ההמלצה נכונה בעיקר למי שמרבית הנסועה שלהם מתבצעת בתוואי עירוני/פרוורי עם הרבה פקקים. מי שכל היום מבלה בכביש 6, פחות יסבול מהתופעה הנ״ל כי רוב הזמן המנוע שלו עובד בתערובת ענייה (היתרון של מנוע הזרקה ישירה).

• אהבתי 6

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

• שבועיים מאוחר יותר ...
  • 4 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

ניקוי פיח זה דבר יקר (2500 ש"ח+-) אבל זה גם דיי נדיר במנועים האלו.

ברוב הפעמים שפגשתי אנשים שעשו ניקוי פיח במנועים האלו היה מדובר בדיאגנוסטיקה מוטעת. גם לי אמרו פעם לנקות פיח במוסך אחד אבל מוסך אחר אמר שאין צורך ושזה לא הבעיה והפלא פלא כבר עברו שנתיים ו40 אלף קילומטר ולא היה צורך בשום ניקוי פיח.

פורסם

מנצל פה את השרשור לעוד שאלה/תהיה. יש לי קקטוס 2020 ואני צריך לעשות טיפול שני. רציתי לקבוע לפוספלד בכפר סבא (מורשה) אבל אני מתלבט. לאחי יש DS3 crossback שנת 2020 עם אותו מנוע אבל הספק שונה (אצלי 130, אצלו 155). ציידתי אותו במידע על השמן המומלץ b71 2297 של טוטאל והוא הראה את זה לאיש השירות שם, אבל נאמר לו שזה לא השמן שיחליפו לו ברכב ושאין קשר לאותה ״פרשייה״ במקרה שלו. אני תוהה אם זה קשור להספק של ה 1.2 ב DS או שהמוסך לא מגדיל ראש. האם כדאי לכתת גלגליי למוסך המרכזי בראשל״צ? או שיש מוסך אחר באיזור השרון שכן מגדיל ראש? אני מעוניין גם שירוקנו את האגן וינקו. הרכב עשה רק 12Kאבל לא רוצה לקחת סיכונים. תודה.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...