Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מזדה 2 או יאריס 2018

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2794 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב,

לא מצליחה להחליט כבר חודש בין שתי המכוניות. לרב נוסעת לבד ברכב או מקסימום עם נערה מקדימה. הולכת על הרכבים האלה מכיון שאין לי כוח לקנות יד שניה ויש לי 80 אלף ואמשוך עוד קצת כדי להגיע ל 100-105 אלף.

אם היו לי הכוחות היום להתמודד עם שוק יד שניה הייתי מעדיפה רכב משפחתי סביב 2015-16.

היאריס ( סטייל ) יותר נוחה לי מבחינת ישיבה וסהכ מאד נעימה לי , מן הסתם פחות מאובזרת וצעירה וגם המראה פחות.

מזדה ( דינמיק ) זולה בכמה אלפים ( נשמר לי המבצע האחרון שהיה ) , עיצוב , זריזות...

הגעתי למבוי סתום ? עזרה ממישו ?? :(

פורסם

את מהבודדות שהיאריס הייתה נוחה להם, אני אישית לא סובל אותה מבחינת נוחות.

יאריס יתרונות - חסכונית יותר, מציעה עוד כרית אוויר, תא מטען מעט גדול יותר, בלימה אוטונומית עם טווח גדול יותר, מערכת החלפת אורות אדפטיבית ונטולת מובילאיי.

2 יתרונות - איכותית יותר מבפנים, מתנהגת יותר טוב , מאובזרת יותר ( בקרת שיוט, חיישני גשם ואור, פנסי ערפל, מראות מתקפלות, הנעה ללא מפתח ועוד) ,מערכת מולטימדיה עדיפה שאם הבנתי נכון אמורה לקבל בקרוב תמיכה באנדרואיד אוטו ואפל קאר פליי.

השאלה מה מאלה מדבר אלייך יותר.

פורסם
לא הייתי חושב פעמיים ובוחר במאזדה 2.

זה פשוט תמורה הרבה יותר טובה לכסף מהיאריס.

כי.. ? זה משפט שאין בו הרבה

פורסם

הייתי הולך על המאזדה 2 אבל נשמע שמאוד אהבת את היאריס ולכן ההתלבטות שלך מול מה שאהבת לבין מה ״שנחשב״ על פי מי שמבין כביכול.

אני אישית חושב תמיד שאם נדלקת על משהו והוא לא קטסטרופה (שזה אומר בעיקר אמינות רעה או רכב עם תדמית נוראית מאיזשהי סיבה) אז תלכי על זה בכיף וללא מצפון. את אוהבת את היאריס מבחינת מראה והרגשה ונוחות וכו׳? אז זה מה שמשנה. גם אם אחרים חושבים שמאזדה 2 רכב יותר טוב אבל את בכל זאת נמשכת ליאריס אז תלכי על זה ותהני, מבטיח לך שזה לא יהיה אסון ושאת תהני מהקנייה יותר אם זה מה שמושך אותך.

זו לפחות הגישה שלי ברכבים וגם בדברים אחרים בחיים בכלליות. אם את רוצה דוגמא אישית אז בזמנו כשקניתי את הרכב הלכתי על רנו קליאו ידנית כנגד כל עצות הסביבה (צרפתי?! טורבו?! ידני?!? וגם האלו שיותר פתוחים לדברים האלו חלקם אמרו שהרכב נוקשה ולא הכי נוח וכו׳) וגם אם היא תעשה לי קצת חיים קשים במכירה או באיזו תקלה שלא היתה מופיעה לי בקוריאנית המומלצת והמשעממת אני לא מצטער על הקנייה לרגע כי אשכרה כיף לי לנהוג עליה ויש לי סוג של חיבור רגשי לדבר הזה בניגוד לאופציות האחרות שהיו זמינות.

במקרה הספציפי של היאריס אפילו לא צפויות לך בעיות במכירה עתידית או במוסך ככה שבכלל אפשר להיות בראש שקט.

פורסם

הי,

עשיתי חיפוש וקראתי בפורום ובכלל ועדיין לא יודעת מה להחליט..

נניח שאחליט ללכת על המזדה ולא על היאריס - הציעו לי בליסנג , חדש בפחות 10 אלף שח.

כדאי ?

פורסם

למה רק 2 אלה האופציות?

עוד אופציות מצוינות ובמחירים עדיפים הם הסיטרואן C3 והסיאט איביזה.

שני דגמים מאובזרים מאוד (ושונים באופי שלהם) ויחסכו לך כמה אלפים טובים של שקלים.

פורסם

סליחה מראש על היומרה, אבל מי שגדר ההתלבטות שלו הוא בין השתיים שכאן, כנראה כבר איפסן טוב את האזהרות של החברים והמוסכניקים מפני משהו שאינו יפני ממותג היטב, או קוריאני אם אין ברירה. שאם לא כן אין סיכוי שה C3 לא היתה ברשימה, היא פשוט מציעה הרבה יותר למי שנוחות ונינוחות בראש מעיניו וגם המראה שלה הרבה יותר מוצלח לטעמי מהשיממון הויזואלי הזה שמציעות המזרחיות. את האיביזה הנוכחית לא מכיר והקודמת לא דיברה אלי לכן לא מתייחס אליה.

פורסם

קודם-כל, אני מניח שעשית נסיעת-מבחן בשתיהן. אם לא - תעשי. אולי בנסיעת המבחן תתחברי יותר לאחד הרכבים או להיפך - תמצאי חסרון באחד מהם שיגרום לך להעדיף את השני.

לי אישית היתה יאריס במשך כשנתיים, ומאזדה דור-קודם.

המאזדה זה יותר אוטו ספורטיבי שמכוון לנהג. יש לו ייתרון בכח, התנהגות, הגה עדיף ,והנאה מנהיגה. גם מושב הנהג נוח יותר.

תיבת ההילוכים שלו אוטומאטית רגילה, וזה אומר שהעברות ההילוכים יותר אחידות, בהאצות הוא פחות מרעיש ,ויותר זריז.

לטעמי, גם הצורה החיצונית והעיצוב הפנימי שלו יפים יותר.

מבחינת מולטימדיה/ממשק, ברמת הגימור הזאת הממשק שלו עדיף (וכולל נגן תקליטורים, אם זה חשוב לך).

היאריס זה אוטו יותר פרקטי - הוא מרווח מהמאזדה וכיול המתלים שלו רך ונוח יותר בעיר.

צריכת הדלק שלו עדיפה, וברמת הגימור סטייל, גם אין לו מובילאיי (מערכות בטיחות טובות יותר מהמאזדה).

המנוע שלו אמנם פחות חזק, אבל מכיוון שגם הוא בנפח 1500 סמק ,ההפרש בכח פחות מורגש מבעבר (אז היה לו מנוע 1300 סמק).

לי אישית מושב הנהג שלו לאורך זמן היה פחות נוח.

מה שהפריע לי באוטו הזה, זה בידוד רעשים פחות טוב.

בכל פעם שהיו האצות חזקות, המנוע השמיע רעש חזק שחדר לתא הנוסעים ולא היה נעים.

מצד שני, אם את נוסעת רגוע בתוך העיר, כח לא יחסר לך ולכן לא יהיו בעיות של רעש בהאצות (וגם אם יהיו, לרוב הן יהיו קצרות).

כמובן שאת צריכה לעשות סדרי-עדיפויות ולפי זה להחליט במה את בוחרת.

מקווה שעזרתי במשהו.

בהצלחה

פורסם

ntd על סמך מה קבעת שמערכות הבטיחות של הטויוטה טובות יותר משל המאזדה?

למאזדה 2 חסרה התרעה על התקרבות מסוכנת ולכן על פי תקנות משרד התחבורה יש להתקין מערכת התרעה בהתקנה מקומית. אין קשר לאיכות או תפקוד המערכות האקטיביות.

פורסם

מבחינת חווית נהיגה, אהבתי יותר את המאזדה, בעיקר בגלל הגיר האוטומטי פלנטארי המצוין בניגוד לגיר הרציף בטויוטה שנותן תחושת מסטיק בהאצות שאינני מסמפט.....מציע שתבדקי אם הגיר הטויוטה מתאים לך באופי ההתנהגות שלו.

• תוכן חדש...