Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2833 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אהלן, אנחנו מעוניינים לרכוש שני רכבים חדשים למשפחה. מדובר רק בשתי נפשות בבית אז אין צורך במכוניות שהן יותר מסופרמיני. הראשון מיועד לאישה מבוגרת שנוסעת בערך 13 אלף קילומטר בשנה, נסיעות יומיומיות קצרות של 6 קילומטר בתוך העיר והיא 99% מהזמן הנהגת היחידה ברכב. כרגע יש לה טויוטה יאריס בנזין שעלה לכביש ב11.2016 ברמת גימור סטייל. מחפשת סופרמיני אמינה עם צריכת דלק סבירה ותחזוקה זולה. התקציב עד 110 אלף ליד ראשונה מהסוכנות. ההתלבטות העיקרית כרגע בין יאריס היברידית 2018 (לאור הוזלת הדגמים ההיברידים) או מאזדה 2 2018. מה דעתכם? היא לא מעוניינת ביאריס בנזין חדשה כי השינויים דיי מינורים לדעתו וכיוון שב2016 ההיברידי התחיל ב117 והיום ב107 האופציה הזאת נפתחת עבורה. האם התחזוקה של הרכב יקרה מהיאריסה בנזין? האם הרכב נחשב אמין? ירידת הערך שלו גדולה יותר מגרסאת המנזין? כיוון שרוב הזמן היא לא עוברת את ה50 קמש זה יכול להיות מאוד משתלם עבורה.

הרכב השני מיועד לסטודנט שזה יהיה הרכב הראשון שלו והוא מתכוון להחזיק אותו כמה שיותר שנים. לכן הוא צריך להיות אמין, תחזוקה זולה וכמה שפחות ירידת ערך. התקציב הוא 80 אלף, נסיעה יומיומית של 6 קילומטר/13,000 בשנה, ואולי בעתיד תהיה נסיעהשל 60 קילומטר לכל כיוון בין עירונית יום יומית. האופציות כרגע הם קיה פיקנטו 2018 Ex או טויוטה יאריס בנזין 2016 מדגם סטייל. נהג יחיד ברכב. מה דעתכם? אם חסר מידע אשמח להוסיף. תודה!

עריכה אחרונה על ידי Amirdd1
פורסם

משהו לא מסתדר לי. איך נסיעות קצרצרות של 6 ק״מ בתוך העיר מגיעים ל13,000 ק״מ בשנה? או שלא הבנתי נכון?

Sent from my iPhone using Tapatalk

פורסם
משהו לא מסתדר לי. איך נסיעות קצרצרות של 6 ק״מ בתוך העיר מגיעים ל13,000 ק״מ בשנה? או שלא הבנתי נכון?

אלה הנסיעות העיקריות. בערך פעם בשבוע יש נסיעה בין עירונית ועוד סידורים פעם בכמה ימים. אולי כדאי להתחשב רק ב13000 בשנה וזהו. תודה

פורסם

מה בעצם הסיבה להחליף רכב בן שנתיים בעל גיר רציף שצריך להיות די חיסכוני ואמין?

אם הרצון לעבור להיברידי בשביל לחסוך כסף אז לדעתי ההפך, הרכב מאבד בשנים הראשונות הכי הרבה מערכו ולאור הנסיעות הקצרות ההשקעה ברכב היברדי לא תחזיר את עצמה.

לגבי הרכב השני הפיקנאו אכן אופציה טובה, 7 שניות אחריות, היא יחסית לעומת שאר המיני שומרת על ערכה, סביבת נהג ניראת מעולה ולדעתי הכי מרשימה במיני אך לדעתי נוחות נסיעה בעיר פחות טובה עקב מתלים נוקשים.

עוד אופציה זה שברולט ספארק, לדעתי נוחה יותר, היא זריזה יותר שווה לבדוק.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
מה בעצם הסיבה להחליף רכב בן שנתיים בעל גיר רציף שצריך להיות די חיסכוני ואמין?

אם הרצון לעבור להיברידי בשביל לחסוך כסף אז לדעתי ההפך, הרכב מאבד בשנים הראשונות הכי הרבה מערכו ולאור הנסיעות הקצרות ההשקעה ברכב היברדי לא תחזיר את עצמה.

לגבי הרכב השני הפיקנאו אכן אופציה טובה, 7 שניות אחריות, היא יחסית לעומת שאר המיני שומרת על ערכה, סביבת נהג ניראת מעולה ולדעתי הכי מרשימה במיני אך לדעתי נוחות נסיעה בעיר פחות טובה עקב מתלים נוקשים.

עוד אופציה זה שברולט ספארק, לדעתי נוחה יותר, היא זריזה יותר שווה לבדוק.

המחשבה הראשונית היתה שהיא תיקנה רכב חדש (יאריס היברידי או מאזדה 2) ותעביר לי את היאריס בנזין 2016.

במידה ואני אקנה רכב חדש (פיקנטו) היא תישאר עם הרכב שיש לה ולא תחליף לחדש.

יותר משתלם לה כלכלית לקנות בעצמה רכב ולהביא לי את היאריס כי היא רגילה לעשות טריידאין כל שלוש שנים ולקנות חדש מהחברה

מקווה שזה קצת יותר ברור עכשיו.

פורסם
אלה הנסיעות העיקריות. בערך פעם בשבוע יש נסיעה בין עירונית ועוד סידורים פעם בכמה ימים. אולי כדאי להתחשב רק ב13000 בשנה וזהו. תודה

אבל אלא ממש לא הנסיעות העיקריות אם כך :)

אם הנסיעות העירוניות מסתכמות ב6 ק״מ ביום, אז. למעלה מ80% מהנסיעות הן בעצם מחוץ לעיר, ולכן רצוי להתחשב בכך כמובן בבחירת המכונית.

פורסם
אבל אלא ממש לא הנסיעות העיקריות אם כך :)

אם הנסיעות העירוניות מסתכמות ב6 ק״מ ביום, אז. למעלה מ80% מהנסיעות הן בעצם מחוץ לעיר, ולכן רצוי להתחשב בכך כמובן בבחירת המכונית.

אתה צודק, טעות שלי. עדיף להתייחס רק ל13,00 בשנה.

פורסם

לדעתי, בכל מקרה כדאי להשאיר את יאריס כאחד הרכבים להמשך - היא מתאימה לשניכם.

בקשר לרכב השני - או תקנה פיקנטו בשבילך או יאריס היברידית / הונדה ג'אז בנזין ( החל מרמת גימור קומפורט ) בשביל הנהגת השניה.

מאזדה 2 פחות חסכונית מיאריס הנוכחית.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

דווקא את הרכב ההיברידי הייתי נותן לזה שנוסע הרבה.

באופן כללי אין שום הגיון כלכלי בלהחזיק רכב לנסועה של 6 ק"מ לכיוון ...
יש הרבה הגיון אם אתה נמצא במקום שבו צריך להחליף שני אוטובוסים כדי לעבור את המרחק הזה, כשלכל אחד צריך לחכות בין רבע לחצי שעה.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
דווקא את הרכב ההיברידי הייתי נותן לזה שנוסע הרבה.

יש הרבה הגיון אם אתה נמצא במקום שבו צריך להחליף שני אוטובוסים כדי לעבור את המרחק הזה, כשלכל אחד צריך לחכות בין רבע לחצי שעה.

בדיוק המיקרה כאן.. נסיעה של חמש דקות ברכב לוקחת שעה וחצי בתחבצ. וכמובן מעבר לנסיעות הקבועות יש הרבה מסביב ואפשר לראות את זה בכך שהיא נוסעת 13000 בשנה.

אז לסיכום מוצלץ לקחת את ההיברידי ולהשאיר את היאריס?

פורסם

ברור לך שההפרש בין יאריס בנזין/ קיה פיקנטו לבין יאריס היברידית 150-200₪ בחודש בכמות הנסיעות שלכם?

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

אין שום הגיון בהחלפת היאריס. יותר מזה - בנסועה של 13.000 ק"מ בשנה הייתי מתחיל לחשוב על החלפה כאשר הרכב בן 10 או 12 שנים. ההחלפה כל 3 שנים היא בזבוז כסף עצום, ואני מניח שאתם לא מגדלים שקלים באדנית.

לגבי העברת הרכב בין הדורות - יש בכך הגיון רב, וזה מה שאני עשיתי לפני 2.5 שנים: העברתי לבן שלי את ה-SX4 שלי (במחיר של אבא לבן) וקניתי לעצמי רכב חדש. כיוון שליאריס המדוברת יש עוד הרבה שנים וקילומטרים לפניה השיקול היחיד צריך להיות האם אתם רוצים להוציא 80 אש"ח עבור הסטודנט או 110 אש"ח עבור אמא. בכל מקרה, אני לא רואה שום סיבה שבעולם לקנות כעת שתי מכוניות חדשות.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

האם הסטוניק באמת עונה על הדרישה "

סופרמיני אמינה עם צריכת דלק סבירה ותחזוקה זולה"?

מוטי, מוטי, מוטי - אני לא סתם בחור אידיוטי 

• תוכן חדש...