Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2859 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

תחשוב על נסיעות של שבוע נורמטיבי, תכניס את כל כל הנסיעות (כולל נסיעות סופר וכו׳), תכפיל ב-52 ותעשה עיגול נחמד למעלה. לפי מה שתארת לדעתי אתה לא עובר את ה-10.

בכל אופן, צריך לתקצב רכב טוב טוב (כולל דלק!) ולכן חשוב לדעת את כל הפרמטרים, במיוחד לפני רכב ראשון. אם זה לא מקרה שההורים יכולים להשלים את מה שחסר, האפשרויות הן או לתקצב או להתנייד בתח״צ.

עריכה אחרונה על ידי battler
פורסם

קח בחשבון שהרכב יעלה לך 1500 ש"ח בחודש לפחות, כולל ביטוח, דלק, טסט ותיקונים. לא כולל עלות הרכישה הראשונית, ושלא תעיז לנסוע בלי ביטוח צד ג' - למרות שזה לא מחויב בחוק.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

בתקציב קטן מומלץ לרכוש רכב ידני עם טסט לפז"מ הארוך ביותר שניתן+הסטורית טיפולים לפחות 3 שנים אחורה (לא חייב ממורשה יבואן),כמובן לחפש רכבים עם כמה שפחות ק"מ.

כל אלו רק נקודות פתיחה.

מה הייתי בודק ? סיריון 2005 עם מנוע 1300 -אמנם אוטומטית אך אם טופלה כראוי תהיה אמינה.

ידני ? פיאט גרנדה/איבו/פונטו משנתון כמה שיותר גבוה.

הרפתקה ? רנו מגאן 2008-2010 יכולות להיכנס בתקציב אך שם צריך להיזהר מהגיר העדין.

כאן היתרון של הרכבים הצרפתיים הוא שהמחיר מאוד נמוך- אם תמצא מציאה שטופלה בחרה/במוסך כללי אולי שווה את הסיכון.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

מי כתב פה יונדאי גטס? חרא אוטו צריכת דלק נוראית ואמינות בתחתית.

כך מאזדה 323 שנתון 2001-2

אמינה וסבירה בדלק ולאחזקה. תמורה מחאה למחיר

פורסם (נערך)

ואיך מזדה עונה על הדרישה לרכב כמה שיותר חיסכוני?

עריכה אחרונה על ידי yulianx

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

kobi_2 אין לי מושג על מה אתה מבסס את דעתך המלומדת, יש פה לא מעט אנשים שחוו חוויות אחרות עם הגטס, ובגיל הנתון של הרכב מאד משנה אם מטפלים בתחזוקת שבר או תחזוקת מנע.

בנוסף צריכת הדלק ה"נוראית" של הגטס (בגירסה האוטומטית) עדיין נמוכה יותר מצריכת הדלק של מאזדה לנטיס, ובכל מקרה צריכת הדלק של גטס ידנית סבירה בהחלט, ועלויות התיקונים של הגטס נמוכות מאד.

אישית הייתי משתדל לרכוש רכב מה שיותר צעיר, ונמנע ברכישת של רכב שמתקרב לגיל 20, גם אם יש לו מוניטין טוב.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
kobi_2 אין לי מושג על מה אתה מבסס את דעתך המלומדת, יש פה לא מעט אנשים שחוו חוויות אחרות עם הגטס, ובגיל הנתון של הרכב מאד משנה אם מטפלים בתחזוקת שבר או תחזוקת מנע.

בנוסף צריכת הדלק ה"נוראית" של הגטס (בגירסה האוטומטית) עדיין נמוכה יותר מצריכת הדלק של מאזדה לנטיס, ובכל מקרה צריכת הדלק של גטס ידנית סבירה בהחלט, ועלויות התיקונים של הגטס נמוכות מאד.

אישית הייתי משתדל לרכוש רכב מה שיותר צעיר, ונמנע ברכישת של רכב שמתקרב לגיל 20, גם אם יש לו מוניטין טוב.

צודק ולא צודק- נכון שלא כדאי לקנות רכב בן 17-18 במחיר של רכב בן 12.

עכשיו להשוואה:

היו לנו במשפחה את שתי אלו- גטס אוטומטית מזעזעת שלי שנרכשה מהשכרה כבת 3 ועשתה הרבה יותר צרות אם נשווה ללאנטיס בת 3 שאבא שלי קנה לפני..

לגבי צריכת דלק,גטס אוטומטית עם מנוע 1,360/1,600 לא שותה פחות מהלאנטיס- מה שלא תגיד לא תשכנע אותי כיוון שנהגתי על שתיהן ואני מכיר אותן היטב.

מה כן ? גטס ידנית,שתוחזקה כראוי,לא יוצאת ציי רכב (ליסינג/השכרה), לא בעלת מנוע 1600/1,350,אלא רק בעלת מנוע 1399 ברישיון (1,400) בלוחות- אם תמצא אחת כזו בתקציב קנייה טובה.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

• תוכן חדש...