Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2858 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני רציתי לברר איזה רכב הכי חסכוני אתם מכירים, מבחינת הכל... כמה שפחות הוצאות בכמה שיותר נסיעה ולא מעניין העיצוב ואיך הוא נראה.

מה שמעניין זה רק 1) חסכוני.

2)עמיד- שלא יעשה תקלות שבסוף לוקחות ממני יותר.

3) לנסוע בו כל הזמן וכמה לדעתכם זה יוצא בחודש...

פורסם
1. מה התקציב שלך לקניית רכב.

2.את מי הוא אמור לשרת? (משפחה, ילדים, אדם רווק...)

Sent from my LG-H840 using Tapatalk

אין תקציב כמה שפחות בעיניי אפילו אלף אם זה אפשרי- הצרכים הם הרבה נסיעה- רק הרבה נסיעה בכמה שפחות דלק- גודל הרכב פחות משנה, סוג הרכב רק משהו מוכר ולא מופלץ. רק כמה שפחות דלק וכמה שיותר עמיד שלא יהיה לו בעיות- צרכים לבנאדם יחיד שפשוט צריך לנסוע הרבה. מדי פעם להקפיץ עוד איזה מישהו אבל לא משהו מיוחד העיקר הוא רכב לאדם יחיד ולנסוע כמה שיותר בכמה שפחות עלויות בסהכ לטווח הארוך ...

פורסם

גם ללא תקציב מוגדר אין אפשרות לתת הכוונה. ותחזוקה של רכב שעולה 2000₪ עלולה לעלות הרבה יותר מאשר ב 20 אלף₪, במיוחד כאשר יש הרבה נסיעות.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

בכל אופן, עם ההגדרה האמורפית הזו, אני חושב שנקודת ההתחלה יכולה להיות איזו יונדאי גטס בת עשר במצב סביר; תשאיר הרבה עודף מ-10K, פשוטה ואמינה, לטפל יעלה גרושים, חברי הכנופיה יודעים לטפל בה תוך כדי שינה.

חזיר דיזל

פורסם

הייתי מחפש פיגו 107 ידנית או פיאט פנדה למשל.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

יש תקציב בין 5-10 והלוואי ואצליח למצוא בפחות משהו שעומד בציפיות שלי. לא משנה לי יד שנייה, רק כמובן שהרכב יהיה סביר ואמין ולא אחד שיתפרק לי אחרי חצי שנה שנה... רכב עם תחזוקה שוטפת נמוכה... וחסכוני מאוד לדלק, וכמובן שלא אצתרך להתקמצן ואוכל לנסוע בעיר חופשי ומדי פעם בין ערים...

פורסם

בתקציב הזה הייתי מחפש דייהטסו סיריון 2006-2007 במצב נורמלי.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

יוסף תמם היקר,

בין השורות אני מבין שהפרוטה לא מצויה בכיסך.

קח בחשבון שלהחזיק רכב - גם אם הוא לא יסע מטר, יעלה לך 400 ש"ח לחודש לפני דלק ותיקונים..

אני מבין שאתה בן 19 וביטוח חובה + צד ג' לנהג בגילך יהיה בסביבות 3600 ש"ח לשנה (ואולי יותר) טסט יעלה בסביבות 1000 ש"ח לשנה ואישור בלמים עוד כ-150 ש"ח - זה עוד לפני דלק ותיקונים.

אם ברצונך לחסוןך בדלק חפש רכב ידני. יונדאי גטס או פיאט פנדה או פיאט פונטו יעשו את העבודה, אבל קח בחשבון שהאמינות של כל רכב נמדדת לפי הצורה שמטפלים בו, ולכן אל תחסוך בטיפולים, כי זה יעלה לך ביוקר...

אישית - ממליץ לשקול שימוש בתחבורה ציבורית עד שתצליח לצבור כ-20000 ש"ח ואז תוכל לרכוש ניסאן מיקרה או סוזוקי אלטו ידנית חדשה יחסית וחסכונית מאד.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

אסיף-יוסף,

אתה ממשיך לכתוב כל הזמן "הרבה נסיעה בכמה שפחות דלק" וממשיך להתעלם מהשאלה - כמה ק"מ בגדול אתה צפוי לנסוע בשנה? לא סתם אנחנו שואלים אותך. אתה חייב להבין שזה משפיע מאוד על בחירת הרכב.

אם נלך למקרה קיצון, נניח שאתה הולך לנסוע 50K ק"מ בשנה למשך כמה שנים, אז בהחלט שווה לך לשים 40K ש"ח ולרכוש רכב דיזל או היברידי (פריוס דור 2 נניח).

לעומת זאת, אם אתה הולך לנסוע רק מעט, נניח 10K ק"מ בשנה, אז אין בכך שום היגיון, ועדיף לך לרכוש רכב זול ולא ממש חסכוני כמו הגטס. החסכון בדלק כנראה לעולם לא יחזיר את הפער במקרה זה.

חזיר דיזל

פורסם
יוסף תמם היקר,

בין השורת אני מבין שהפרוטה לא מצויה בכיסך.

קח בחשבון שלהחזיק רכב - גם אם הוא לא יסע מטר, יעלה לך 400 ש"ח לחודש לפני דלק ותיקונים..

אני מבין שאתה בן 19 וביטוח חובה + צד ג' לנהג בגילך יהיה בסביבות 3600 ש"ח לשנה (ואולי יותר) טסט יעלה בסביבות 1000 ש"ח לשנה ואישור בלמים עוד כ-150 ש"ח - זה עוד לפני דלק ותיקונים.

אם ברצונך לחסוןך בדלק חפש רכב ידני. יונדאי גטס או פיאט פנדה או פיאט פונטו יעשו את העבודה, אבל קח בחשבון שהאמינות של כל רכב נמדדת לפי הצורה שמטפלים בו, ולכן אל תחסוך בטיפולים, כי זה יעלה לך ביוקר...

אישית - ממליץ לשקול שימוש בתחבורה ציבורית עד שתצליח לצבור כ-20000 ש"ח ואז תוכל לרכוש ניסאן מיקרה או סוזוקי אלטו ידנית חדשה יחסית וחסכונית מאד.

אוקיי אז הבנתי מדבריך שהעלויות בשנה זה בערך 4750 לא כולל דלק. עכשיו כמה לדעתך בערך יוצא דלק, כי מי שאני מכיר יש לו רכבים שקצת הם נוסעים בהם וזה שותה דלק והם יכולים להוציא 750 שח לשבוע אז אני רוצה לדעת כמה הרכב פיאט פנדה יקח בחודש בבמוצע מבלי להתקמצן על הדלק.

ולגבי האמינות הבנתי שלא לחסוך ואני באמת לא מתכנן אבל יש לך מושג בדרך כלל מה המחירים לתיקונים ובדרך כלל תוך כמה זמן יש צורך לתקן ובכמה זה יוצא... אני מדבר על ממוצע ובמקרה רגיל ולא על מקרה שפתאום עכשיו הלך לי המנוע וחצי מהרכב צריך להחליף...

פורסם (נערך)
אסיף-יוסף,

אתה ממשיך לכתוב כל הזמן "הרבה נסיעה בכמה שפחות דלק" וממשיך להתעלם מהשאלה - כמה ק"מ בגדול אתה צפוי לנסוע בשנה? לא סתם אנחנו שואלים אותך. אתה חייב להבין שזה משפיע מאוד על בחירת הרכב.

אם נלך למקרה קיצון, נניח שאתה הולך לנסוע 50K ק"מ בשנה למשך כמה שנים, אז בהחלט שווה לך לשים 40K ש"ח ולרכוש רכב דיזל או היברידי (פריוס דור 2 נניח).

לעומת זאת, אם אתה הולך לנסוע רק מעט, נניח 10K ק"מ בשנה, אז אין בכך שום היגיון, ועדיף לך לרכוש רכב זול ולא ממש חסכוני כמו הגטס. החסכון בדלק כנראה לעולם לא יחזיר את הפער במקרה זה.

אני לא יודע במונחים של קילומטרים כמה זה יצא בידיוק אבל זה בעיקר בעיר ומדי פעם ליציאות מעיר לעיר- יכול לצאת מצב שאצטרך פתאום לנוסע 90 ק''מ בבת אחת אבל זה לא השגרה, השגרה הרגילה זה עיר.

אני מאמין אבל שלא אעבור את ה 40 באמת... כי מישהי שאני מכיר עם משפחה ויש לה ילדים והיא נוסעת ב3 שנים 25 אלף קילומטר ולא נראה לי שלבד לצרכים אישיים אעקוף אותה...

עריכה: כשאני חושב על זה מעל 25 ק''מ בשנה אני באמת לא חושב שאיכשהו יצא מצב שאעקוף... אני מאמין שהמקסימום יהיה 25אלף ק''מ והממוצע זה 16-20 אלף ק''מ...

עריכה אחרונה על ידי אסיף-יוסף תמם
  • תוכן חדש...