Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2910 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום, להלן הבעיה שהייתה וצוקנה בצ׳מפיונס פעמיים לאחר החלפת שסתום N80, לאחר שהתקלה חזרה היום שוב! בפעם השלישית! המוסך טוען בצ׳מפיונס שהמזרקי דלק והכל תקין, והיצרן מכוון אותם לבדוק את המיכל קניסטר.מה זה וכמה זה אמור לעלות? האם נשמע לכם הגיוני לפי תיאור הבעיה בפעם הקודמת, בנוסף כרגע ברור שזה קורה כשהאוטו חם.

תיאור הבעיה בפעם שעברה לפני שבועים:

סיאט איביזה 1400 ידנית, 2011, 108 אלף קילומטר, בעיות בהנעה המוסך לא מוצא את הבעיה

שלום,

ברשותי סיאט איביזה שנת 2011 1400 ידנית, 108 אלף קילומטר, האוטו מטופל אך ורק בצ'מפיונס המוסך המרכזי, אוטו שמור מאוד, לאחרונה החלה לעשות בעיות בהנעה בעיקר לאחר חזרה לאוטו לאחר נסיעה (?!).

לקחתי את האוטו לצ'מפיונס לאחר שממש פעם אחת כבר לא הסכימה להניע בכלל, (פעמים קודמות הניעה לאחר דקה,שתיים), הנעתי בדרדור (ידנית).

במוסך אמרו שהבעיה היא בשסתום מסוים? ועלה לי העניין 1700 ש"ח, החלפת שסתום (?) והיוון חיישן (?)

אמרו שהכל פיקס וסע לשלום בהתחייבות.

נסעתי ולאחר שבוע להפתעתי שוב נתקעתי עם האוטו! מנסה להניע לא מצליח, שוב דרדור וישר אליהם, הם יושבים שם על האוטו שעות, לא מוצאים את הבעיה, אין שום נורה חייב לציין, ועל הדרך גם אמרו שבכל מקרה היה צריך את התיקון הקודם לפי המחשב שלהם! (1700 לפח סתם).

אמרו לי להשאיר את האוטו אצלהם כמה ימים ויגיע "מומחה" שיפרק את כל המערכת הזרקת דלק ויבדוק קצוות חוטים, מחשב, מזרקי דלק וכולי.

קראתי קצת באינטרנט וראיתי שלפני שנים הייתה באמת בעיה לפולסווגן עם המזרקי דלק במנועי TDI אבל שלי לא כזה, שלי מנוע רגיל, בנוסף כשהאוטו מניע הוא נוסע חלק לחלוטין אין שום בעיה לא לתת קיק, שום בעיה של הזרקת דלק שמורגשת בנסיעה ככה שאני פחות מפחד שזו הבעיה כי לא נראה ככה אבל מפחד שהם ידחפו לי את זה והבנתי שמדובר על אלפי שקלים!

שוב אציין רק שאין שום נורה, כאשר אני מניע בדרדור האוטו נוסע חלק, זה תמיד קרה לאחר נסיעה ולא לאחר לילה שהאוטו עמד והנעתי בבוקר, המצבר חזק (יש סטרטר תמיד ובדקו את המצבר) הבעיה החלה לפני כחודש ממש בקטנה ובטאץ' השני מיד היה מניע והחמיר ממש לפני שבועיים.

אשמח לדעת מה זה יכול להיות לפני שמחר יחזרו אלי מהמוסך עם ה"אנליזה" שלהם וההצעות מחיר המופרכות שלהם?

האם יש מה לעשות עם ה1700 ש"ח שכבר שילמתי וחירטטו אותי? (שוב מדובר בצ'מפיונס המוסך המרכזי ולא איזה מוסך חאפר).

יש לציין שעל כל הבדיקה הוא כבר אמר לי שלא אשלם דבר וכשימצאו את הבעיה נתקדם משם כך שהם מודעים לכך שטעו אבל לא היו מוכנים לתת לי רכב חלופי לעבודה ונאלצתי להשכיר רכב, למרות שהתחייבו לי שהבעיה טופלה ובאחריות.

תודה מראש וסליחה על החפירה, פשוט אובד עצות שהמוסך לא זיהה מה הבעיה!

פורסם
ניסית לקבל חוות דעת נוספת ממוסך אחר ? אולי מוסך מומחה אחר שאינו דווקא מורשה יבואן רשמי.

היי, עדיין לא מכיוון שכל הנושא כרגע באחריות המוסך הרשמי ואני לא רוצה להתחיל להתזז ולהוציא כספים מיותרים בין מוסכים.

מישהו יודע האם יכול להיות באמת שזה מיכל קניסטר וכמה זה אמור לעלות?

כרגע הם מעבירים את הדיאגנוסטיקה למחלקה הטכנית של היצרן בגרמניה לקבל אישור מה הבעיה הספציפית מכיוון שהמחשב מראה בעיה באיחזור אדי דלק (?) והשסתום תקין והמזרקי דלק תקינים, משאבות, הכל פירקו ותקין, הם חושבים שזה יכול להיות המיכל קניסטר.

מה דעתכם?

פורסם
בדקו אמובילייזר, קודן ומנגנון סוויץ?

היי,

אין קודן, (לא יודע מה זה אמובילייזר אבל חושב שגם אין אם זה קשור לגניבות וכאלה) ובדקו גם את השלט והמפתח אבל אין קשר כי אחרת גם בדרדור לא היה מסכים להתניע.

לפי מה שהם אומרים מראה להם תקלה במערכת איחזור אדי דלק אז הם בודקים את כל החלקים שלה, וחושבים שאולי זה משהו שהם לא רואים במיכל קניסטר, ובודקים עכשיו עם היצרן שיתחבר למחשב מגרמניה, לפי דעתכם היצרן יעלה על הבעיה בוודאות?

האם הגיוני שזה המיכל קניסטר הזה?

אם כן כמה זה אמור לעלות?

זה הסבר שמצאתי בנושא מחיפוש באינטרנט:

רכיב שני ברכב מודרני שלא נראה לעין ואין בו כמעט תקלות ולכן המוסכים שוכחים מקיומו וכשיש בו תקלות מתקשים לזוכרו ולאתר התקלות בו, הנו קניסטר פחם:

canister.jpg

בתוך מיכל זה יש גרגירי פחם הסופחים אליהם אדי דלק, ממיכל הדלק ומסננים אותם ומעבירים אותם בחזרה לשריפה נוספת דרך מע' היניקה במנוע.

פעולה זאת מתבצעת רק בתחומי פעולה מסוימים של המנוע, כדי שהמנוע יפעל כראוי, ע"י בקרת מחשב ניהול המנוע על שסתום זרימת אדי הדלק מהמיכל דלק אל הקניסטר והלאה.

כאן ניתן לראות את הקניסטר פחם במשולב עם מנוע הרכב ומיכל הדלק:

[TABLE=class: ncode_imageresizer_warning, width: 640]

[TR]

[TD=class: td1, width: 20]wol_error.gif[/TD]

[TD=class: td2]This image has been resized. Click this bar to view the full image. The original image is sized 800x701.[/TD]

[/TR]

[/TABLE]

attachment.php?attachmentid=11638&d=1484412792

להלן השסתום החשמלי שמעביר דרכו את אדי הדלק בהפעלתו ע"י מחשב ניהול המנוע:

פורסם

לטעמי ברכב בן קרוב ל 8 אין טעם לטפל במורשה.

אם אתה גר במרכז,מוסך,שלא נופל ברמתו ממוסכי צ'מפיון הוא מוסך רון בת"א ויותר ממומלץ,שתגש שם לאבחון מקיף וגם אם זה אכן שסתום קניסטר,עדיין יתכן שמחיר התיקון יהיה שפוי לעומת מחירי החברה.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

היי, עזרה בבקשה!התקשרו. המוסך ואמרו שיהצרן אישר שמדובר בתקלה במיכל קניסטר, 2800 ש״ח זה המחיר כולל עבודה ומע״מ לאחר הנחה של 15 אחוזים.

1. האם לשלם ולתקן אצלם? (באור שזה התשלום האחרון שם וזה באחריותם חלילה והתקלה חוזרת).

2. האם הגיוני שבאמת פה הסיפור נגמר?

אמרתי להם שאחזיר להפ תשובה בעוד כמה שעות.

תודה!

פורסם

מה הבעיה להחליף לבד מיכל קניסטר?

תזמין לפי מק״ט באיי בי או מחו״ל יעלה לך הרבה פחות.. תחזור לעדכן האם באמת זה פתר לך את הבעייה.

פורסם
תרים טלפון למוסך רון, תתאר לו את הבעיה ותשאל בהנחה שהאבחון נכון - כמה יעלה לך התיקון.

קודם כל תודה לכולם!

המלצה חמה חזרה לכולם על מוסך רון ועל רון המדהים!

חברה, שתדעו בעצמכם ובכלל להעביר הלאה אם בא לכם לכל מי שיש: פולסווגון\סיאט\סקודה\אאודי: לפני כמה שבועות התחילה לי תקלה מוזרה שבאתי להניע והאוטו מדי פעם לא הניע משהו מוזר. הלכתי ישר לצ'מפיונס אני מטפל שם וזה המוסך המרכזי לגרמניות כולל סיאט. החליפו לי שם שסתום שקשור במערכת של זיהום האוויר בכלל ולא קשור בכלל להנעה. (לקחו 1700 ש"ח!). סבבה יצאתי מבסוט, שבוע אחר כך פתאום חזרה התקלה, חוזר אליהם, מפרקים לי 3 ימים את האוטו (לבנתיים שכרתי את הA1 על חשבוני לימים האלו) אומרים לי האוטו מושלם הכל פיקס, בסוף מגלים שאותו חלק שהחליפו שוב תקול ו"כנראה" הגיע תקול מהחברה (כאילו אי אפשר להבין שיש משהו שדופק אותו). מחליפים לי שוב אני יוצא מבסוט, שבוע אחר כך שוב אותה תקלה, חוזר אליהם רותח, לוקח הפעם רכב חלופי הם מבטיחים שיפתרו, חוזרים אלי היום בבוקר, רוצים 2400 שקל אחרי הנחה מ3000 על חלק שנקרא מיכל קניסטר שבו יש גרגירי פחם ששורפים את הדלק שבא ממיכל הדלק ומעביר בצינור לשסתום (אותו שסתום שהחליפו פעמיים כבר) שאמור להיפתח ולהיסגר (רק שהוא סתום מכיוון שעד עכשיו הקניסטר קצת בלוי ומעביר פירורי פחם יחד עם האוויר שסותמים אותו שוב ושוב ולכן הוא מתקלקל). לא רק זה אומרים לי שלחלק יקח 10 ימים להגיע ולא יתנו לי חלופי ל10 ימים! התעצבנתי לקחתי את האוטו ונסעתי למוסך שאני יודע עליו שהוא מספר אחד בארץ (מוסך רון בתל אביב) מגיע אליו, הולך לאכול פרגיות, חוזר הוא כבר תיקן! סך הכל היה צריך לנקות את הסעפת ופתאום האוטו מניע ללא בעיה! בנוסף ה"התקלה" שהם איתרו שבכלל לא קשורה ולא מזיקה לרכב הוא סידר עם פילטר אוויר ב20 שקל (חיבור לצינור כדי שיתפוס את הפירורי פחם ויעביר רק את האוויר לשסתום כך שלא יסתם ושאין צורך להחליף קניסטר) ואת השסתום החדש ששוב מקולקל (צ'מפיונס הוציאו אותי שוב עם השתסום החדש מקולקל) החליף לי ב450 ש"ח. בנוסף שלח אותי בלי לשלם ואמר לי: "אתה אחלה בחור, נראה הגון, סומך עליך, סע שבוע-עשרה ימים תראה שהתקלה לא חוזרת, תתקשר תשלם לי". אז שתדעי לא להתקרב לצ'מפיונס ואם בא לך מוסך אש פעם בכמה חודשים בטיפו סעי אליו בתל אביב, שווה את הנסיעה, מחיר פצצה אחריות ושירות מדהים. שתדעו לא להתקרב לצ'מפיונס לא שווים כלום, עכשיו אני בריב איתם לקבל את הכסף. סורי על החפירה אבל חשוב שכולם ידעו לכל מי שמתעסק עם הזבל האלה וחושב כמוני טמבל שהוא משלם על איכות. (כל הסיפור נסגר בסוף ב1200 ש"ח וכולה היה צריך ניקוי סעפת ונגמר הסיפור).

פורסם

אחרי שתתרגל למקצועיות של רון, יהיה לך קשה ללכת למוסכים אחרים.

טיפלתי אצלו במשך 5 שנים כשהייתה לי גולף, ומעולם, מעולם הוא לא טעה באבחנה שלו.

פשוט מוכשר.

פורסם
קודם כל תודה לכולם!

המלצה חמה חזרה לכולם על מוסך רון ועל רון המדהים!

חברה, שתדעו בעצמכם ובכלל להעביר הלאה אם בא לכם לכל מי שיש: פולסווגון\סיאט\סקודה\אאודי: לפני כמה שבועות התחילה לי תקלה מוזרה שבאתי להניע והאוטו מדי פעם לא הניע משהו מוזר. הלכתי ישר לצ'מפיונס אני מטפל שם וזה המוסך המרכזי לגרמניות כולל סיאט. החליפו לי שם שסתום שקשור במערכת של זיהום האוויר בכלל ולא קשור בכלל להנעה. (לקחו 1700 ש"ח!). סבבה יצאתי מבסוט, שבוע אחר כך פתאום חזרה התקלה, חוזר אליהם, מפרקים לי 3 ימים את האוטו (לבנתיים שכרתי את הA1 על חשבוני לימים האלו) אומרים לי האוטו מושלם הכל פיקס, בסוף מגלים שאותו חלק שהחליפו שוב תקול ו"כנראה" הגיע תקול מהחברה (כאילו אי אפשר להבין שיש משהו שדופק אותו). מחליפים לי שוב אני יוצא מבסוט, שבוע אחר כך שוב אותה תקלה, חוזר אליהם רותח, לוקח הפעם רכב חלופי הם מבטיחים שיפתרו, חוזרים אלי היום בבוקר, רוצים 2400 שקל אחרי הנחה מ3000 על חלק שנקרא מיכל קניסטר שבו יש גרגירי פחם ששורפים את הדלק שבא ממיכל הדלק ומעביר בצינור לשסתום (אותו שסתום שהחליפו פעמיים כבר) שאמור להיפתח ולהיסגר (רק שהוא סתום מכיוון שעד עכשיו הקניסטר קצת בלוי ומעביר פירורי פחם יחד עם האוויר שסותמים אותו שוב ושוב ולכן הוא מתקלקל). לא רק זה אומרים לי שלחלק יקח 10 ימים להגיע ולא יתנו לי חלופי ל10 ימים! התעצבנתי לקחתי את האוטו ונסעתי למוסך שאני יודע עליו שהוא מספר אחד בארץ (מוסך רון בתל אביב) מגיע אליו, הולך לאכול פרגיות, חוזר הוא כבר תיקן! סך הכל היה צריך לנקות את הסעפת ופתאום האוטו מניע ללא בעיה! בנוסף ה"התקלה" שהם איתרו שבכלל לא קשורה ולא מזיקה לרכב הוא סידר עם פילטר אוויר ב20 שקל (חיבור לצינור כדי שיתפוס את הפירורי פחם ויעביר רק את האוויר לשסתום כך שלא יסתם ושאין צורך להחליף קניסטר) ואת השסתום החדש ששוב מקולקל (צ'מפיונס הוציאו אותי שוב עם השתסום החדש מקולקל) החליף לי ב450 ש"ח. בנוסף שלח אותי בלי לשלם ואמר לי: "אתה אחלה בחור, נראה הגון, סומך עליך, סע שבוע-עשרה ימים תראה שהתקלה לא חוזרת, תתקשר תשלם לי". אז שתדעי לא להתקרב לצ'מפיונס ואם בא לך מוסך אש פעם בכמה חודשים בטיפו סעי אליו בתל אביב, שווה את הנסיעה, מחיר פצצה אחריות ושירות מדהים. שתדעו לא להתקרב לצ'מפיונס לא שווים כלום, עכשיו אני בריב איתם לקבל את הכסף. סורי על החפירה אבל חשוב שכולם ידעו לכל מי שמתעסק עם הזבל האלה וחושב כמוני טמבל שהוא משלם על איכות. (כל הסיפור נסגר בסוף ב1200 ש"ח וכולה היה צריך ניקוי סעפת ונגמר הסיפור).

שורה תחתונה האם קיבלת איבחון ותיקון חינם אין כסף במוסך רון ?

איזה כייף לי :)

• תוכן חדש...