Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2895 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

יש לי בעיה עם הברקסים ואני חושב שהבעיה ברפידות.

הן תחליפיות ועושות את העבודה אבל משמיעות רעשים וחריקות ובנוסף אני צריך ללחוץ עד הסוף בשביל לבלום את הרכב.

לכן אמרתי שאני מתקשר למוסכים רשמים בשביל לקבל הצעת מחיר על החלפת רפידות (לא חושב שהבעיה בדיסקים כי יש הרבה חומר על הרפידה)

מוסך אחד קבע שאני צריך לעשות חריטה+רפידות מקוריות+עבודה ומע"מ - 800 שקל

מוסך שני נתן לי הצעת מחיר של 400 שקל מקוריות כולל עבודה.

איך יש הפרש כזה גדול?

אני מאמין שההחלפה תסדר את הרעש אבל מה עם זה שאני צריך ללחוץ חזק בשביל באמת לבלום?

תודה

פורסם

המוסך השני הציע בזהכ רפידות מקוריות עם עבודה בלי לגעת בצלחות. המוסך הראשון מייקר בלי סיבה את העסק. צלחות חדשות של ברמבו עם רפידות של רמסה עולות יחד סביב ה 500-600 שח. את העבודה כל בעל ידע מקצועי בתחום ידע לעשות לך בלי בעיה. גם נוזל בלמים הייתי מרענן אם לא ידוע מתי הוחלף אי פעם.

פורסם
המוסך השני הציע בזהכ רפידות מקוריות עם עבודה בלי לגעת בצלחות. המוסך הראשון מייקר בלי סיבה את העסק. צלחות חדשות של ברמבו עם רפידות של רמסה עולות יחד סביב ה 500-600 שח. את העבודה כל בעל ידע מקצועי בתחום ידע לעשות לך בלי בעיה. גם נוזל בלמים הייתי מרענן אם לא ידוע מתי הוחלף אי פעם.

טוב אז נסעתי היום בבוקר למוסך מורשה סובארו בצפון להחליף את הרפידות וזה הסיפור:

לאחר ההחלפה יצאתי עם עובד מהמוסך לבדיקת הבלמים ותוך כדי הנסיעה אנו שומעים רעשים מכיוון הבלמים

לא הבנו ממה הם נגמרים ולאחר שחזרנו למוסך ובדקו לי את הרכב הם אמרו כי הפנצר מכר שהחליף לי צמיגים (לפני חודשיים) שם לי משקולות גדולות על הגנטים וכשהם מסתובבים הם פוגעים בקליפר ומפה בא הרעש.

אמרתי להם שלא יכול להיות בגלל שלפני זה לא היה לי רעש שכזה, ונהפוך הוא, באתי להחליף רפידות בגלל רעש החריקה שהקודמות עשו לי.

התווכחתי איתם אך הם סירבו להאמין ואמרו אין מה לעשות לך לפנצר מכר שישים לך משקולות חדשות.

לאחר שיחה עם אבא שאמר תעשה שם בלגן כי לא יכול להיות שיעשו לך כזה דבר, וכך קרה שהרמתי את הקול קצת ואמרתי שלא יכול להיות שזה המצב במקרה שמע אותי מאחור בעל המוסך שהגיע לבדוק מה קרה,

לאחר שהסברתי לו הוא אמר לי בוא נראה, דיבר בערבית עם העובדים שלו ולאחר מכן הם הרימו את הרכב והוציאו את המשקולות ובכך נפתרה הבעיה.

הוא חזר והוסיף שאני נוסע בלי משקולות ואני צריך לנסוע לפנצר מכר על מנת לעשות כיוון פרונט ולהוסיף משקולות שלא יפריעו לקליפרים.

ושוב וויכוח של מילה שלו מול שלי בטענה שהרעש היה לפני.

בנוסף לחוסר הנוחות הזאת כשבאתי לשלם הופתעתי לגלות שהמחיר קפץ מ400 ש"ח ל550 ש"ח בטענה שהעלות כוללת מע"מ ועבודה (למרות שבשיחה לפני שאלתי ונאמר שהמחיר 400 כולל עבודה).

לבסוף שילמתי 500.

המסקנה שיצאתי מכל הסיפור הזה היא שרק כשמרימים את הקול מתחילים לשמוע אותך והדבר הכי חשוב הוא שאני לא חוזר בחיים למוסך הזה.

פורסם

לי דווקא מאוד ברור הסיפור..

שמחליפים רפידות שחוקות ברפידות חדשות מיקום הקליפר משתנה ..

הוא באמת מתקרב לגלגל בדיוק במספר המ"מ של ההפרש בעובי הרפידה.

אז המוסכניק צדק.. שבאיזון גלגלים הכניסו לך משקולות גדולות ,

אבל בגלל שהרפידה הייתה שחוקה המשקולת לא פגעה בקליפר.

הוא בסה"כ הוריד לך את המשקולת וזה אומר שעכשיו הגלגלים שלך לא מאוזנים ובאמת אתה צריך להכין עוד 100 ש"ח

לאיזון גלגלים

פורסם

גם על הפנימי, ראיתי משקולות מקוריות שנתלשות מהג׳אנט(מודבקות עם דבק) ונוגעות בקאליפר עקב פעולה לא זהירה של פאנצ׳מכר אחרי החלפת צמיג/פאנצ׳ר.

פורסם

בג'אנטים סגסוגת נהוג להדביק בפנים. מכאן ועד לנגיעה בקאליפר...

אתה לא צריך כיוון פרונט אלא איזון גלגלים, אם תכתוב איזור תקבל המלצה לפנצ'רייה טובה.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

• תוכן חדש...